Ga naar inhoud

Multitool

Lid
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Multitool's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Community reputatie

 1. Lang niet alle E-nummers zijn slecht. Conserveermiddelen zijn vaak zelfs nodig, anders kun je na 1 dag alles gelijk weg kieperen. Alleen dingen zoals 'smaakversterkers' en zo moet je uit de buurt bij blijven. Trouwens ook een goede tip is om bijvoorbeeld op te letten bij ingrediënten of bij het product dat je wilt aanschaffen geen "palmvet" of "palmolie" in verwerkt zit. Deze is namelijk wel ongezond voor je. Ik zou gewoon zeggen: lees eerst voor je koopt de achterkant van het product. Hoe meer E-nummers er in zitten hoe slechter het product. Vooral huismerken zijn vaak kwalitatief véél minder goed voor je dan duurdere merken. Houd maar eens een AH brood naast een goed brood en vergelijk hoeveel ingrediënten er in zitten.
 2. Ik wilde net hetzelfde filmpje posten Stuudje. Deze man spreekt tenminste de waarheid. Heel veel mensen geloven maar alles wat de media hen verteld. En als je de media moet geloven krijg je al kanker als je nog maar naar vlees durft te kijken.
 3. Dat is toch wat ik zeg? Alleen inflatie is niet permanent.. Anders betaalden we nu nog steeds een godsvermogen voor brood die na WW2 met 1000% gestegen was . Wat ik zei was : Inflatie stabiliseert de economie door tijdelijk de prijzen te verhogen. Daarna zakken de prijzen geleidelijk aan weer.
 4. Inflatie is nodig om de economie weer in balans te brengen, stijgende prijzen zijn nu eenmaal niet permanent. En de reden waarom meer en meer kleine winkels moeten sluiten is niet door de economie maar door het feit dat bijna ALLES online te krijgen is en dit voor een klap minder geld. Online shoppen is de toekomst, en als gevolg daar van zullen er inderdaad meer en meer winkels helaas moeten sluiten. Want waarom zou iemand voor X naar winkel A gaan en voor Y naar winkel B als je met een paar klikjes het de dag er na in huis hebt? Juist, gemak en goedkoper. En als je nog net iets beter op let dan zie je dat al die kleine winkeltjes niet leeg blijven, maar ingevuld worden door restaurantjes, etc, want we kunnen nu eenmaal niet álles via internet doen. We moeten tenslotte nog steeds eten . Ik woon in de drukste winkelstraat in Utrecht en heb dit over een loop van 3 jaar zien transformeren van een winkelparadijs tot een eetparadijs. Dus de discussie was nog niet helemaal ten einde .
 5. De economie binnen Nederland is tot nu toe dit jaar gestegen met 2,4%. Wij zijn tevens ook een van de weinige landen binnen de EU met een stijgende en stabiele economie. Voor iedereen de bossen in vlucht met een BoB etc zou ik me eerst eens allemaal goed informeren in dergelijke zaken, want geruchten en feiten zijn nog steeds 2 in mijn boek. Ik moedig preppen en voorraad inslaan alleen maar aan, alleen de mindset van sommige mensen vind ik niet nuchter genoeg. Het lijkt soms wel een doomsday preppers aflevering met hoe sommigen denken. Probeer zo veel mogelijk stressvrij re denken en te leven, zo kom je verder dan elke dag opstaan met de instelling dat de boel gaat ontploffen.
 6. Meh, toen ik de antwoorden begon te lezen vond ik het al niet meer de moeite om in te vullen. Wat een idiote keuzes zeg. 8 liter antiseptisch middel in huis hebben is natuurlijk een noodzaak, terwijl er net zoveel punten gegeven wordt aan wateropslag. Weer zo'n quizje van iemand die niet verder kan kijken dan zijn eigen (of denkbeeldige stash) en daar alles op baseerd.
 7. Om de tweestrijd op te breken in deze thread wil ik nadruk leggen op dat ik enkel wilde weten wat de gevaren zijn van koken in een blik. Ik eet zelden tot nooit blikvoer (ik zie dit als noodoplossing voor als het echt niet meer mogelijk is om vers voedsel te kopen/kweken), toch wil ik weten waar ik aan toe ben moest ik in een noodsituatie blikvoer bereiden. Het gaat mij er dan ook niet om of de inhoud zelf ongezond is, want in een worst case scenario mag je blij zijn dat er überhaupt voedsel beschikbaar is . Edit: Bedankt voor de reacties, hier en daar zitten toch wat antwoorden op mijn vraag.
 8. Ik heb dit proberen te zoeken via de zoekfunctie naar ben niet echt op een antwoord gekomen. Is het veilig om tijdens een uitstapje water of iets dergelijks te koken in een blik (bv. Van Unox)? Want het lijkt alsof er een laagje aan de binnenkant zit. Moest dit plastic ofzo zijn kan dit uitgebrand worden? Iemand hier persoonlijke al dan niet negatieve ervaring mee?
 9. Inderdaad, dat touw heb ik ook al zien liggen. Het heeft een draagkracht van rond de 22kg dacht ik gezien te hebben, dus voor algemeen gebruik niet slecht. En het is niet alsof hier bergen zijn die beklommen moeten worden, dus heel veel sterker moet een touw niet echt zijn.
 10. Deze week heb ik bij de Action firesteels gekocht voor 2€ per stuk. Ben ze meteen gaan testen en werken prima. Het is geen mega kwaliteit, maar voor dat geld kun je niet mis gaan.
 11. Mijn Altoids Tin : -Vel zilverpapier ongeveer 30x30 -Pincet -Mini zaklampje -Mini multitool van Leatherman -Een paar lucifers en de zijkant van een luciferdoosje in een ziplock zakje -Bic aansteker -Tandenstokers -Naald en draad -Sticker met telefoonnummers en andere handige info -Aantal soorten medicijnen waaronder paracetamol, imodium en ibuprofen -Kauwgum en dextro -Scalpel met verkort handvat om te passen -Papier en penvulling om te schrijven -Pleisters 2x, alcohol doekje en droge compres. -Geld Het doosje zelf is dicht aan dichtgeplakt met electronische tape om het waterdicht te maken en dan een dikke elastiek er om zodat hij ook niet perongeluk open springt (of voor andere doeleinden).
 12. Ik vind het systeem een geweldig idee, alleen vraag ik me af : Dit ding gaat natuurlijk het beste werken in de zomer. Waarom zou je in godsnaam in de zomer je huis willen verwarmen. Het is een mooi idee en zeker leuk omdat je eens wat nuttigs kan doen met al die blikjes dat je normaal weggooit, maar ik vind het een beetje dubbelzinnig qua effectiviteit tijdens de winter.
 13. Mijn EDC bestaat meer uit alledaagse dingen die ik ook altijd kan gebruiken. Niet bekritiserend naar EDCs van anderen, maar ik zie persoonlijk zelf het nut niet in van een vissetje bij me te hebben als EDC, want als ik op m'n werk ben en alle hel breekt los dan ga ik niet rustig ergens vissen. Hetgeen ik bij me heb in mijn werktas : -Multitool -Pen en papier -Een mini survival-tin met allerlij dingetjes (google Altoids-Tin) -Medicijnen en een EHBO kitje (altijd handig, niet alleen bij SHTF) -Geld en papieren (ID, etc). -USB stick met belangrijke informatie, etc Het enige dat ik aan bezig ben is met een slotenkraker setje te maken. Niet zo zeer om in te breken, maar om uit te breken als betpaalde noodsystemen de electronische deuren sluiten van het bedrijf ofzo. Dan zijn er wel sloten die het open kunnen maken, maar alleen enkele mensen hebben deze sleutel.
 14. Je kunt ze indd gewoon bij de Etos ofzo krijgen. Ze hebben ze ook van het huismerk. Die zijn iets goedkoper maar even effectief Verstuurd vanaf mijn HTC Desire 300 met Tapatalk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...