Ga naar inhoud

QuickFix

Lid niveau 2
 • Items

  1151
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

QuickFix won de laatste dag op 29 oktober 2020

QuickFix had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Brabant
 • Interesses
  Techniek, muziek en wildkamperen
 • Beroep
  Senior Software Engineer
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

QuickFix's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

892

Reputatie

 1. Ik denk (maar vooral ook hoop) dat het inderdaad wel los zal lopen, een enkele uitzondering daargelaten. In overlevingsmodus heb je er veel voor over om jezelf en je gezin staande (en droog) te houden. Helaas gaat het in real life niet zo: 16 jaar geleden bevond ik mij in een dergelijke situatie en wanneer alles op een gegeven moment op is, kun je niet meer zomaar verhuizen of wat dan ook (een auto had ik ook niet meer, dus echt ver reizen was ook moeilijk): met "Al" het geld dat je van de staat krijgt kun je maar net rondkomen en na wat rondzwervingen was het enige dat ik aan onderdak kon vinden een garagebox naast het spoor. Oké toegegeven, een dergelijke situatie zorgt ook psychisch voor een neerwaartse spiraal, dus echt optimistisch en ondernemend wordt je er ook niet meer van, maar dat heeft ook weerslag op je mogelijkheden. Je kunt het een beetje vergelijken met dat je lekker op de bank, met je partner, kijkt naar een film die zich in de winter afspeelt, waar mensen op een onbewoond eiland er maar het beste van moeten proberen te maken. Zolang je daar in je warme kamer zit denk je: "Mwah, het zal allemaal wel loslopen" of "Ik zou dat anders doen", maar pas als je je zelf ineens in een dergelijke situatie bevindt, dan is dat toch wel confronterend. Ach en het zal er ook wel een beetje mee te maken hebben met hoe een mens (qua persoon) omgaat met tegenslagen: een beetje optimist heeft de strijd dan eigenlijk al half gewonnen.
 2. @Sjuul Het is de Sparrow 2 tent van High Peak: - Bij Kifra voor €89 - Via Bol.com voor €93,50 (tip: kijk ook bij de BuyBay retourkansjes voor ongeveer €50) - Bij Tarpshop voor €109,95 - Bij Kampz voor €119,99
 3. Leuk idee, niet eens bij stilgestaan. Het helpt alleen niet als je aan urban stealth wilt doen, maar verder goed gevonden.👍
 4. Ik zou zeggen: een goed glas whiskey voor het slapen gaan. 😄 Maar alle gekheid op een stokje: waarschijnlijk is het eraan wennen de makkelijkste oplossing: zo'n koekblik blijft natuurlijk een echoput. Isolatie doe je doorgaans om zoveel mogelijk warmte vast te houden (anders stook je je een ongeluk: al dat blik geleidt heel goed) en daarvoor schijnt schapenwol erg goed te werken. Ik verwacht dat je daarmee in grote mate ook wel het geluid zult dempen, maar zeker korte tikken (zoals bij regen/hagel/eikels) is het meer de resonantie (meetrillen) van je gehele voertuig die voor het geluid zorgt; dan zou je rubberen matten op je auto moeten leggen en of je dat wilt... Je zou het misschien een beetje kunnen dempen door een skibox op je dak te plaatsen: eventuele trillingen worden dan (deels) geabsorbeerd door de bevestiging van de box en de randen van je dak. Als alternatief voor een skibox kun je natuurlijk ook een imperiaal gebruiken waarop je vervolgens weer een plaat legt, bijvoorbeeld een zonnepaneel met een rubber mat eronder. 💡 Je zult dus een beetje inventief moeten zijn en uit moeten proberen, maar belangrijker: genoegen moeten nemen met de consequenties die leven in een voertuig met zich meebrengt
 5. Dat ben ik gedeeltelijk met je eens, vooral ook omdat een combo (of station) nou niet echt geschikt is om in te wonen; je kunt er fijn in slapen en dan is een kachel niet echt zinvol. Anders wordt het wanneer je daadwerkelijk in een voertuig wilt gaan wonen, vooral in de hele koude maanden (december - maart) is het toch wel heel fijn om iets van een verwarming (onafhankelijk van je automotor) in een busje te hebben, zodat je niet de gehele dag in je bed hoeft te blijven liggen. En als je denkt: dan zet ik de autoverwarming gewoon eventjes aan, dan kom je ook bedrogen uit wanneer het buiten rond het vriespunt is, aangezien je auto dan heel snel afkoelt en je ieder half uur je motor weer moet starten en laten draaien.
 6. QuickFix

  Kind wil zakmes

  Mijn jongste wilde lang geleden zo graag een zakmes, dat ik het hem voor zijn 12e verjaardag gegeven hebt... met een doos pleisters. Het is nu een grote volwassen kerel met al z'n vingers nog intact. 't Is denk ik een beetje hoe je ermee omgaat en begeleidt.
 7. Begrijp me niet verkeerd: het was niet bedoeld als sneer (zo teruglezend zou je het wel zo op kunnen vatten). Preppen is niets meer dan voorbereid willen zijn (uit het Engelse "(To) prepare") op de uitdagingen die het leven je op kunnen werpen en dat hoef niet direct een allesomvattende wereldramp of zombie-aanval te zijn, maar kan ook een (relatief) kleinere tegenslag zijn, zoals het verlies van inkomen en/of huis. Het allerbelangrijkste dat je als prepper kunt vergaren is kennis, want dat weegt niets en leert je buiten de kaders te denken in situaties wanneer dingen anders lopen dan je eigenlijk zou willen. Sommigen willen voorbereid zijn op een eventuele bug-in (eigenlijk zoiets als wat we nu, met Corona, ervaren), anderen concentreren zich liever op een bug-out (zoals de vluchtelingen uit Afrika dat nu meemaken) en weer anderen een mix van beiden. Uiteraard zijn er ook mensen die meer begaan zijn met wildkamperen, bushcraft of generiek survival en die kunnen hier ook aan hun trekken komen, zonder dat ze uitgaan van een allesomvattende wereldramp. Kennis is macht, dus deel wat je weet om ons wijzer te maken!
 8. Heb je het onderwerp van dit draadje en de reacties wel gelezen en de strekking van dit forum begrepen? De vraag die hier gesteld werd ging over de inrichting van een voertuig, waar je inderdaad helemaal niets meer aan hebt wanneer SHTF, maar er wordt hier nog niet uitgegaan van een armageddon, eerder van leven op een beperkte manier, wellicht wanneer je een (werkende) dakloze bent: dat soort onderwerpen worden ook op dit forum besproken. Er zijn genoeg draadjes hier die je, als je puur uit een preppers perspectief bekijkt, onzinnig zijn: hoeveel draadjes zijn er niet over hoe je stroom kunt opwekken voor je mobieltje of welke GPS software je moet gebruiken (om maar een voorbeeld te noemen)?
 9. Geeft helemaal niks @Danny, dit soort informatie (en meningen) blijven relevant. Welkom bij de club!
 10. Uit eigen ervaring: Een Porta-potti is "Overbodige" luxe die (relatief) veel ruimte inneemt; wanneer je eenmaal gewend bent aan het gebruik van openbare en "Natuurlijke" (= bosjes) afvoer van afvalstoffen, dan is het ook geen vreemd fenomeen meer. De situatie dat je op een openbaar parkeerterrein staat zonder enige voorziening in de buurt ken ik ook, maar dat heb ik maar een enkele keer meegemaakt tijdens mijn avonturen en daar heb ik nu een opvouwbare stoel met een (bio-afbreekbare) zak eronder voor de "Just in case" gevallen. Als je enige "Luxe" wilt en je hebt de ruimte, dan zul je meer plezier beleven aan een douche. Gas (butaan) kachels in een voertuig zijn waardeloos omdat er veel water in butaan zit, waardoor je ruiten al snel zullen beslaan; ook moet je dan uitkijken voor koolmonoxidevergiftiging (wat uiteindelijk eindigt in de dood). Veel meer plezier zul je hebben aan een diesel standkachel: deze kosten slechts iets van €100, kun je eenvoudig in je voertuig installeren, geven veel (instelbare) warmte in de gehele cabine en kun je overal bijtanken (niet ieder benzinepomp heeft gas, Diesel hebben ze wel allemaal). Het enige nadeel is dat deze kachels relatief veel stroom kunnen trekken, het is dus aan te raden ook een huishoud-accu te installeren. De beste verwarming is je eigen lichaam: koop een goede slaapzak en slaap op een goed isolerend matras. Ik heb een militair composiet vier-seizoenen slaapzak en deze slapen heerlijk en warm, ook wanneer het koud is. In de zomer slaap je in de dunne slaapzak, in het voorjaar/najaar in de dikke en wanneer het echt koud wordt doe je de twee slapzakken in elkaar en is het in de winter ook heel comfortabel. Een verhoging door middel van een plank op balken is ook een goede manier om luchtlagen te creëren in je cabine, terwijl je daardoor tegelijkertijd opbergruimte krijgt. Bijkomend voordeel van een verhoogde plank is dat je eronder ook ruimte kunt maken voor de standkachel.
 11. Het had misschien nog actiever gekund: ik kwam er afgelopen week pas achter dat het forum alweer enige tijd actief is. 😃 Heb ik een memo gemist?
 12. QuickFix

  Project HC

  Kun je vertellen waar ik dat dan in kan vullen? Bij mij kun je alleen plaatsgegevens (adres, plaats, postcode, ...) opgeven.
 13. Klopt; de groepen doen het stiekem nog. Ik wilde het, voordat het forum definitief ging sluiten, al testen door een eigen groep aan te maken.
 14. Geen idee, maar zou het kunnen zijn dat alleen het runnertje vervangen is?
 15. Leuke truuk, maar de laatste keer dat ik een auto had die nog zo'n knopje aan de bovenkant van de deur had, is volgens mij toch alweer zo'n 20 jaar geleden. Toch een mooie tip om te onthouden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...