FastFoodJunkie Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Hoi, Ik zie dat veel mensen vis spullentjes in hun BOB hebben, nu vroeg ik mij af welken van de vis soorten in de nederlandse binnen wateren eetbaar zijn? Vroeger als kind heb ik veel gevist op witvis in Nederland maar nog nooit geprobeerd te eten. Groetjes, FastFoodJunkie 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Allemaal. Makkelijk hè? Eet smakelijk. Zit een man langs het Amsterdam-Rijn kanaal te vissen. Komt een vrouw langs fietsen. 'Mooi weertje hè? Willen ze bijten? Waar vangt u eigenlijk op? ' 'Ik vang op kabeljauw' 'Er zit hier toch geen kabeljauw' 'Jazeker wel mevrouwtje! ' Ze springt van de fiets, trekt haar slip uit en springt met blote doos in de plomp. 'Wat doe je nou? Je jaagt alle vissen weg! ?!?' 'Als hier kabeljauw zit, zit er ook tong! ' 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Alle vis is te eten alleen de ene is beter te eten dan de andere. Ik vis graag op snoekbaars en omdat dat toch de enige lekkere vis is die je nog mag vangen. Meerval zou ook goed te eten zijn en er zitten al flinke jongens in een aantal rivieren. In Groningen zou ik op wolhandkrab gaan vissen wshtf. Kan gemakkelijk met een stroop lijntje en levert lekker veel goed vlees op. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FKAGB Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Voorntjes zijn erg lekker als je ze kort frituurt. Brasem gewoon fileren en alleen een beetje pepercen zoutven dan bakken in de boter. Aan 5 voorntjes pp heb je al snel genoeg en dat heb je zo bij elkaar. Een flinke brasem is voldoende voor twee personen en ook die heb je zo gevangen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nazdrovje Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 [trollmode = on] https://www.youtube.com/watch?v=MjoNOWdqDGg [trollmode = off] Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Aal ( paling ) vind ik het lekkers in de roomsaus . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
tothemax Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Alles inderdaad echter is baars, snoekbaars en paling is toch wel de lekkerste vis van de binnenwateren en is het stevigst. Daarbij zijn deze makkelijker te fileren zonder graad. Maar wat heb je aan visspullen als je niet weet hoe je een vis moet vangen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FastFoodJunkie Geplaatst: 12 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 De vissen vangen lijkt me niet echt een probleem dacht ik zo. Bedankt voor de reacties. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hhpp Geplaatst: 12 augustus 2014 Delen Geplaatst: 12 augustus 2014 Bot is ook goed te eten en spiering Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 De vissen vangen lijkt me niet echt een probleem dacht ik zo. Bedankt voor de reacties. Maar soms van je Bot. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FKAGB Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 Na het eten van heel veel brasems ben ik tot de conclusie gekomen dat het vis is die je met je handen moet eten. Als je een stuk filet in je ene hand houdt kun je met je andere hand zo de grote graten eruit trekken en heb je drie of vier stukjes graatloos vlees in je handen. Het is waar dat er veel graten in zitten maar aangezien ze er makkelijk uit te halen zijn is dat geen probleem. Kleine voorntjes hebben zulke dunnen graatjes, die eet je gewoon mee op. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 Moet eerlijk zegen dat ik nog nooit aanleiding heb gevonden om mijn gevangen vis uit Nederlands binnenwater (rivieren en kanalen) op te eten. Ik viste tot voor een paar jaar geleden bijna dagelijks (trainen voor wedstrijden) en met name de laatste jaren ving ik steeds meer vis met gezwellen en bulten op hun lichaam en wormen die uit de huid kropen. Uitzondering hierop waren de (snoek)baars en de paling. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 @phtvs hier op de randmeren heb ik nog weinig parasieten gezien bij vis. Ik heb een keer een paling gevangen die onder de bulten zat maar verder nooit tegen gekomen. De vis hier zit er goed en gezond uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Trooper Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 Als je een vijver hebt en je van plan bent om zolang mogelijk in/rondom het huis te blijven loont het dan om flink wat (goud)vissen in je vijver te gooien en kun je vijvervissen ook wel eten trouwens? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FKAGB Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 Aangezien massa's mensen Tilapia eten zou ik zeggen dat je vijvervissen kunt eten. Goudvissen lijken me niet zo lekker moet ik zeggen. Maar een paar dikke karpers in de vijver kan nooit kwaad. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 Volgend jaar ga ik weer vissen, iets wat ik sinds mijn jeugd niet heb gedaan. Gewoon, simpel met een uitschuifwerphengeltje en dobber. Pogen om wat te vangen. Kleintjes zijn voor de kat. Als ik iets groters vang, is die voor mij. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 Het nadeel van voorntjes ed vangen is dat je een voerplekje moet maken (niets moet natuurlijk) als je er veel wilt vangen, Voor roofvis als baars, snoekbaars en snoek is dat niet nodig. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
bubbe1981 Geplaatst: 27 november 2014 Delen Geplaatst: 27 november 2014 Hier aan het kanaal zitten ook veel van die polen vaak te vissen . En die nemen bijna alle vis mee en eten het op zoals brasem voorn blei en karper . Moet volgens hun lekker wezen ook Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 27 november 2014 Delen Geplaatst: 27 november 2014 @bubbe1981 stropers zijn het. Vissen alles leeg en nog sneller dan de commerciële visserij doet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 Hoi, Ik zie dat veel mensen vis spullentjes in hun BOB hebben, nu vroeg ik mij af welken van de vis soorten in de nederlandse binnen wateren eetbaar zijn? Vroeger als kind heb ik veel gevist op witvis in Nederland maar nog nooit geprobeerd te eten. Groetjes, FastFoodJunkie Vissen met een ronde lichaamsvorm hebben over het algemeen minder graten dan vissen met een afgeplatte lichaamsvorm. Grote vissen hebben grotere graten dus makkelijker te vermijden. Zelf nog nooit voorn of brasem gehad, maar snoekbaars, baars, snoek (vrij gratig toch), karper, zeelt en zelfs grondels zijn best lekker. Veel binnenwater vissen hebben een behoorlijke grondsmaak, sommigen laten daarom gevangen zeelt en karper vooral nog een tijdje leven in de badkuip of regenton. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 @Raycoupe een kennis van me die heeft een klein zwembad voorzien van filters speciaal voor de paling. Die blijft er minstens 5 dagen in zonder voer om te zorgen dat ze daadwerkelijk te eten zijn. Ook is het belangrijk om de vis direct te doden indien je deze wilt consumeren want tijdens de stressvolle periode dat je aan het drillen en prutsen bent met de haak maken ze adrenaline aan wat ook een grond smaak geeft. Overigens geldt dat voor zeevis minder. Citroen tijdens de bereiding haalt ook een deel van de grond smaak door adrenaline weg. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 @Raycoupe een kennis van me die heeft een klein zwembad voorzien van filters speciaal voor de paling. Die blijft er minstens 5 dagen in zonder voer om te zorgen dat ze daadwerkelijk te eten zijn. Ook is het belangrijk om de vis direct te doden indien je deze wilt consumeren want tijdens de stressvolle periode dat je aan het drillen en prutsen bent met de haak maken ze adrenaline aan wat ook een grond smaak geeft. Overigens geldt dat voor zeevis minder. Citroen tijdens de bereiding haalt ook een deel van de grond smaak door adrenaline weg. Dat is wel handig als je regelmatig vis uit de sloot eet. Paling heb ik het zelf niet zo op en zit bovendien echt vol met dioxines. Zuren als citroen en azijn lossen ook kleinere graten op, maar heb hier zelf nooit mee geexperimenteerd, want zoals ik al zei, voorn en brasem heb ik nog nooit gegeten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 @Raycoupe in paling uit de ijsel zit net zoveel dioxine als in een plofkip. Daarnaast zal het me een worst zijn overal word gif in verwerkt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 Zuren als citroen en azijn lossen ook kleinere graten op, maar heb hier zelf nooit mee geexperimenteerd, want zoals ik al zei, voorn en brasem heb ik nog nooit gegeten.Je kan veel soorten vis garen in citroen, in Zuid-Amerika wordt dat veel gedaan. Het wordt dan ceviche genoemd. Hier wat info en een recept. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 28 november 2014 Delen Geplaatst: 28 november 2014 @Raycoupe een kennis van me die heeft een klein zwembad voorzien van filters speciaal voor de paling. Die blijft er minstens 5 dagen in zonder voer om te zorgen dat ze daadwerkelijk te eten zijn. . Ik wil er ten overvloede nog maar eens op wijzen dat paling (aal) tegenwoordig op de rode lijst staat. Als je er al één vangt, ben je verplicht om die onmiddelijk terug te zetten! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.