Ga naar inhoud

Nazdrovje

Lid
 • Aantal items

  378
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Nazdrovje won de laatste dag op 20 juni 2015

Nazdrovje had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Overijssel
 • Interesses
  Hiking / Outdoor / Tactiek / Planning / Navigatie / Mountainering / Survival
 • Beroep
  Defensie
 • Nieuwsbrief
  Ja

Nazdrovje's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

556

Community reputatie

 1. Wat hebben gelukzoekers uit de derde wereld te maken met een niet-geloof-gerelateerde aanslag op de Oostenrijkse maatschappij? Je gaat off topic, en insinueert iets wat hier helemaal niet ter sprake is. Ik vind het bijzonder dat je meteen moord en brand begint te schreeuwen terwijl ik betrokkene alleen maar verwees naar een forum met mogelijk meer gelijkgestemden. Nergens maak ik hem uit voor nazi of roep ik op tot een algehele ban of pek-met-veren behandeling. Ik mag volgens jou dus niet vinden dat de beste man een broodje aap verkondigd? Waar is dan de door jouw zo hard bevochten vrijheid van meningsuiting gebleven? Ik mag dus alles zeggen zolang het maar met jouw visie overeenkomt.. Weet je trouwens wie dat vroeger ook deed? Want in Bosnië wonen alleen maar moslims? De dader is net vanuit Bosnië over komen varen? Het zijn toch altijd weer de boze moslims? Wat bedoel je? Alle media melden dat dit géén geloof gerelateerde aanslag is, maar dat de man in een psychose verkeerde. Jij ziet dingen die er niet zijn. Ik heb hem nergens verzocht op te rotten. Wederom zie je iets wat er niet is. Ik verwees naar stormfront omdat hij daar mogelijk meer zijn ei kwijt zou kunnen met gelijkgestemden aangezien er meer gekkies op zitten die van alles en nog wat proberen af te schuiven op 'De Buitenlander'. Als de beste man verder interessante inhoudelijke stukken aan ons formum kan aandragen is hij meer dan welkom. Echter tot op heden heb ik nog niets daarvan gezien. Wat heeft mijn historisch besef hiermee te maken? En wederom roep je dingen van de daken die er niet zijn. Hopelijk weet je de emoties te bedwingen en met gezond verstand een antwoord neer te pennen gebaseerd op feiten zonder ongefundeerde aannames en insinuaties. Bij deze geef ik je de pinda terug wegens kortzichtigheid, haatzaaien en smaad..
 2. 'Canada, zweden en schotland'... damn jij bent echt niet helemaal 100%.... Misschien kan je je ei meer kwijt op stormfront.nl ofzo.
 3. Hahaha! Precies! Zo dacht ik ook... stof je aluhoedje maar af... "Pink stars are falling"...."Winter's coming"....
 4. @Tom geen idee, als we dit al zouden overwegen lijkt het me slim om een collectiefje te starten. Een paar kuub verschepen per container is niet zo duur. Zeker als het geen haastklus is. -edit- Zeevracht Berekenen oftewel, met een paar dus prima te doen...
 5. @Roel na nog geen 5min googlen kwam al het volgende tegen: HIER ten opzichte van een dieselgenerator best nog schappelijke prijzen!
 6. Zomaar even een hersenscheet, maar bestaan er ook generatoren op basis van stoom? Hout en water blijft namelijk wel vooradig na een SHTF diesel zal mijns inziens rap schaars worden...
 7. @easy je maakt het ze te gemakkelijk joh, laat mensen eerst zelf even googlen, geeft veel meer voldoening
 8. De A - staat voor Andermans veiligheid.. Het voorkomen dat omstanders of andere ook verongelukken. Dit kan door te markeren, of de eventuele dreiging te verwijderen. Overigens is PAMAN niet meer.. zijn nu over op Tactical field care. Stap 1: Win het vuurgevecht!! A/B/S ken ik niet... wel; A: Airway B: Breathing C: Circulation D: Disability
 9. @Japio je hebt zeker nog nooit van de NATRES gehoord?
 10. Nog even een aanvulling.... als je echt wakker moet blijven maak je een lekker bakje poeroet. Benodigdheden: - 1x compleet doosje gevechtsrantsoen - 1x Stalen mok - Veldfles opgetopt met water - Brandertje / Kochertje Zet de stalen mok op het brandertje/kochertje en vul hem voor 3/4 met water. Verwarm het water tot het kookpunt. Neem de mok van het vuur en voeg al roerend het volgende in willekeurige volgorde toe: - 2x oploskoffie (vriesdroog) - 2x koffiemelk - 2x cacaodrankpoeder (chocolade melk) - 1x bouillonpoeder (onbekende smaak) - 4x pakjes suiker - 1x een pakje zout Blijven roeren tot op drinkbare temperatuur. Ik garandeer, beter dan een 2-pack redbull. Santé!
 11. Hahaha omg dat jullie die meuk voor de lol eten.. Jullie zijn niet wijs Maar los daarvan, het rantsoen wat @homerun heeft getest is niet compleet. Er horen nog 2 blikken voedsel voor de warme maaltijd bij. Dus 1 doosje en 2 blikken maakt één compleet 'WOL' (warm, ontbijt en lunch) voor 24hr. Ik leef soms noodgedwongen dagen en soms weken op deze 'wolletjes' en wat @Stuudje zei dat er veel suikers in zitten klopt als een bus. Met name heel veel snelle suikers. Deze geven je maar kort een vol gevoel, maar houden je wel opgepept en actief. Qua voedingswaarde haal je er eigenlijk maar bar weinig uit. Menig (ex-)militair zal met mij beamen dat na je na een week op wol snel kilo's lichter bent. Afgelopen januari ben ik in 2,5 week tijd ruim 8kg afgevallen, zonder veel fysieke inspanning te hebben moeten leveren (voertuigcommandant). Een ander bijkomend nadeel van deze rantsoenen is de afwezigheid van vitamines en mineralen. Al na enkele dagen ga je merken dat je lichaam tekort komt aan essentiele vitamines. Geschuurde lippen, blaasjes en aften in de mond. Daarom heb ik altijd op oefening een potje multivitamine op zak om te compenseren. Ik vermoed dat als je het leven op wol door trekt je zeker symptonen, dan wel volwaardige scheurbuik zal gaan ontwikkelen. Ofwel, geef mij de veldkeuken maar! P.S. iemand bekend met de beruchte indische kip met rijst? Ik heb nog wel een blikje of 3 staan voor de liefhebber!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...