Ga naar inhoud

Skirra

Lid niveau 2
  • Items

    180
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Skirra

  1. Even dit oude draadje doorgelezen en wat krijg ik een honger door jullie.. Tijd voor een vroege lunch mijn crisismaaltijd? Stamppotje van spruiten, gekookte aardappels, spekjes ( ook prima te doen met gedroogde worst), ketjap en geraspte kaas eroverheen Wat verder in de crisis gaan we voor pasta salades (soortgelijk aan eerder beschreven hier) en macaroni
  2. zijn dat deze dingen? Link Die heb ik namelijk ook! Zijn nog best lekker
  3. @popeye en alle anderen: goed nieuws! Ik leef nog ! De sushi was zo'n 3 dagen over datum en een halve dag uit de koelkast. Vind ik zelf erg veel voor "verse" en rauwe vis. Nergens last van gehad verder, zelfs geen rommelende buik. Ik raad het niet aan om dit thuis te doen, ik heb gewoon een erg sterke maag denk ik. Komt vast van alle antibiotica en gifstoffen die in mijn eten zaten hahahaa.
  4. Ik heb zojuist de ultieme actie gedaan. Sushi van het tankstation dat over de datum was. Gevaarlijker kan niet. Smaakte nog prima, textuur was minder. Tot nu toe nog geen buikpijn gehad hahhaha.
  5. Ik denk niet dat ons netwerk in kaart kan worden gebracht. Wij zijn dan wel een netwerk ( forum ) maar verder alledaagse mensen die het liever geheim houden dan ze preppen. Verder vallen we niet te onderscheiden van andere mensen, wat nou ook juist ons doel is. Verder wil ik best helpen, maar ook bij mij blijft alles geheim. Pm sturen mag altijd.
  6. Super! Heb hier zeker wat aan kudos!
  7. Vloeiend nederlands en engels ( inmiddels beter engels dan NL), spaans, frans, duits een beetje, en kan (oud) grieks en latijns lezen en vertalen. Niet dat je er nu wat aan hebt maar toch.
  8. Gewoon je badkuip vullen werkt ook. Desnoods wat bleek erbij of het koken voor gebruik. Vind dit eerlijk gezegd een beetje geldklopperij. Weet ook niet of het water 12 weken lang echt vers blijft, zou na 12 weken het risico niet nemen eerlijk gezegd.
  9. Dankjewel! Helaas betekent dat wel minder geld uitgeven aan preppen hahaha.
  10. Heb inmiddels m'n prepvrouwtje gevonden, en nieteens via preppers.nl!
  11. Puur voor 72 uur ga je richting een "dollar store" of "walmart" bug out bag zoals vele youtubers daar filmpjes over maken. Zoiets: https://www.youtube.com/watch?v=rTG6pBctjXI
  12. *kijkt om zich heen* Oh, right. No friends. *speelt het liedje "all by myself" af*
  13. Leuk hebbedingetje maar meer nut dan naar je BOL op een eiland of tijdens een overstroming vind ik het vanuit prepper perspectief veel te duur en onhandig. Koop liever een leuke quad en een opvouwbaar bootje haha!
  14. Muggen zijn spawn from hell. Dat vind ik een uitzondering.
  15. Zo eentje die vindt dat vis geen vlees is en zo? Of dat ie vegetariër is op dat ene biefstukje in de zoveel tijd na.
  16. @prepass ja misschien was het een beetje overdreven. Was meer bedoeld met de insteek dat het gemiddelde keukenkastje op rantsoen het wel 3 dagen vol houdt. Al gaat het natuurlijk wel heel snel als je niet meteen rantsoeneert. Dan zijn de overgebleven pak koekjes, ontbijtgranen en fles cola alsnog de eerste dag op. Misschien ben ik ook wel te verwend dat bij ons de koelkast en voorraadkast altijd vol zat haha.
  17. Je hebt gelijk. Al denk ik dat op het moment van uitgave (dus 2012) er ook wel meer dan 5000 preppers waren. Voor mij valt je tweede quote ook niet onder preppen. 3 dagen eten en drinken heeft iedereen wel in huis. Dan zou heel Nederland wel vol met preppers zitten. Maarja, zolang iemand zich maar voorbereid is het niet aan mij om te zeggen of je wel of geen prepper bent.
  18. Alsof ze daar een goede inschatting van kunnen geven. Ik ken buiten dit forum al meerdere preppers. Gezien het aantal preppers dat liever OPSEC leeft zal dat aantal ver boven de 5.000 liggen. Minimaal 10.000 durf ik wel te zeggen.
  19. Heb tijdens wildkamperen in Noorwegen onder een tarp in een hangmat geslapen. Werkt perfect. Tarp gebruik ik nu nog, kan zware regenval makkelijk houden, hangmat was van dat dunne plastic spul dus heb ik maar weggegooid. Prima ervaring geweest Oh, de hangmat was zo'n goedkope van benscore.com (stom stom stom) en de tarp was deze: http://www.bever.nl/wechsel-tarp-travel-line-435x400-1181c40002?id_colour=3856
  20. 13 kilo inclusief voedsel en anderhalve liter water.
  21. Jaaa heb em ook gelezen! Fantastisch
  22. Stevige werkbroek, schoenen waar je lang op kan lopen, poncho in je zak, desinfectiegel zoals CtM heeft, en een multitool aan mn sleutelbos. Ze hebben genoeg werkbroeken die er net uitzien, misschien wel voor alledaags gebruik. Dit is iig wat ik altijd bij me heb.
  23. http://1orangegiraffe.blogspot.nl/2011/07/anything-you-wanna-call-it-casserole.html Hier nog zo'n recept
  24. Moet wel zeggen dat ze soms best wat goeds te vertellen heeft, als je haar hele insteek met een flinke Amerikaanse korrel zout neemt. Als ze het niet over medische dingen heeft dan gaat het helaas, net zoals bij SensiblePrepper/Sootch ook altijd over guns, guns, guns. Dat is tenminste wat ik heb gezien naar aanleiding van haar filmpjes.
  25. Hangt er een beetje van af hoeveel mensen in je kelder komen lijkt me.. Als die ene persoon dat eens in de 5 jaar, of eens per jaar ziet, dan maakt het me niet veel uit. Denk eerlijk gezegd dat tijdens een SHTF deze beste man zich niet meer kan herinneren waar hij ooit tijdens werk eens in een kelder is geweest waar een voedselvoorraad stond, die is dan wel met andere dingen bezig. Ikzelf gebruik gewoon grote kisten. Desnoods kan je er dingen opschrijven als 'gereedschap' 'speelgoed' etc. om het onherkenbaar te maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...