Ga naar inhoud

Paratoi

Lid
 • Aantal items

  149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Paratoi

 1. Eerst dacht ik: sla een raam in en zwem naar de volgende halte. Bij nadere beschouwing zie ik dat het water buiten de metro zelfs nog hoger staat en voorbij stroomt.
 2. Zo hé. Dringend advies of 10.000 mensen in Maastricht even hun huis willen verlaten. Je huis verlaten is niet leuk maar wat tref je aan als je terug mag?
 3. Vond het gisteren heel droevig om te zien hoe een ouder echtpaar uit een monumentale oliemolen gered moest worden. Het water stond echt tot aan hun schouders. Tijdens noodsituaties verwijst de overheid je naar de webpagina van de veiligheidsregio. Heb eens gekeken naar wat daar nu te vinden is. Een soort van livelog met de stand van zaken. Ook wordt er verwezen naar L1, de calamiteitenzender. Als ik doorklik kom ik daar inderdaad en luister nu naar gezellige muziek...... Kun je je huis niet verlaten dan moet je een telefoonnummer bellen. Ik lees echter op de NOS app dat dat telefoonnummer nog geen nummer heeft. Lekker dan. Je bent dus toch weer op jezelf aangewezen dan.
 4. Yo, is het iemand opgevallen dat er wat gaande is in Zuid-Limburg? Evacuaties, stroomuitval, huizen die vollopen, mogelijk doorbraak van een waterbuffer. Of heeft dit niets met preppen te maken? Vind het gewoon eng stil.
 5. Nou lekker dan… Het is inderdaad te hopen dat Hier in huis geen IoT devices/ of domotica meuk. Maar ja, ik hang wel af en toe een Google Chromecast aan de tv om een tablet te streamen. Daar zou het dus al fout kunnen gaan. Zitten we gewoon niet in een fuik waar we nooit meer uit komen?
 6. Hoe stuurt een tv via een coax kabel naar Google dat je twee broodjes hebt geroosterd?
 7. Hahaha ja inderdaad. Het leek wel een soort noodstop.
 8. Beste @Paraatpaal, Dank je wel voor deze toevoeging! Een heel handige knop om onderscheid te kunnen maken als daar behoefte aan is. Top en nogmaals bedankt. Groet, P.
 9. Zelf geen ervaring meer met prikblikjes. Maar hier een review.
 10. Nou dat is ook toevallig. Ik zat er gisteren aan te denken om mijn 2 liter pakken Bar le Duc water te vervangen en/ of te testen. Vond een supermarkt prijzen scanner. Kijk hier eens. Dirk zit vandaag op € 0,79 per pak. Proost!
 11. Dit betreft een “FACTCHECK ANUNA DE WEVER IN DE MORGEN” artikel in de De Standaard wat je zonder abbo niet kunt lezen. Jammer, had graag de wetenschappelijke onderbouwing en/of gecontroleerde feiten willen inzien. (of had ik beter mijn toetsenbord voor me moeten houden om niet ondergeplempt te worden met nog meer nietszeggende linkjes)
 12. Leuke post/draadje! Eindelijk weer eens wat anders dan dat geneuzel over de Chinese griep.
 13. Ik heb er 3 in mijn woning geplaatst. Eentje boven de Cv-ketel, eentje onder de trap tussen de begane grond en 1e verdieping en eentje in m'n werkkamer i.v.m. de pc die wel eens een nachtje aan blijft staan. Op de batterijen schrijf ik de datum van plaatsing. 1x in de 3 a 4 maanden middels de testknop even kijken of ze het nog doen. Visueel altijd te zien door het rode ledje dat elke minuut oplicht. Ik test ze ook als ik vier weken of langer op vakantie ben geweest. Merk: First Alert. CO2 meter is ontbreekt nog........
 14. Ja. Afgelopen zaterdag m'n eerste shot gescoord. Zondag beetje pijnlijke bovenarm. Soortgelijke reactie als met een DTP vaccinatie. Zojuist een paar kilometer gezwommen en alles weer lekker soepel.
 15. Als ik het Teletekst bericht lees betreft het een zeer lokaal incidentje. Waarom dan meteen in de Amerikaanse bugout modus schieten en gaan lopen slepen met rugzakken. Hallo zijn hier nog nuchtere Hollanders aanwezig? Maak er een leuk uitje van naar familie of vrienden. Of duik lekker in een hotel en laat elkaar weer eens alle hoeken van het bed zien. Zoveel heb je dan niet nodig. Wat plastic en contante betaalmiddelen, je ID, telefoon en eventueel medicijnen. Past allemaal in je zakken. Wedden dat je de ontruiming gaat overleven.
 16. Paratoi

  Een punt slaan

  Ik denk er ook over om mijn tuin wat duurzamer te bewateren. Heb ook gedacht om een put te laten slaan maar ben wat huivering voor het ijzer- en zoutgehalte wat in het grondwater zit. Dat zit overal maar hoe dieper er wordt geboord, hoe lager dit percentage. (met het bijbehorende prijskaartje) Een andere optie waar ik aan zit te denken is het ingraven van een regenwater opslagtank. Ben er nog niet uit en ben dus benieuwd naar de andere reacties.
 17. @Sjuul Als ik je verhaal lees maak ik hierop uit dat jij kennis van zaken hebt over gezond eten. De laatste 8 weken eet ik gerechten van HelloFresh. Allemaal de vegetarische variant. Wat vindt jij hiervan? Valt dit onder de noemer gezond en goed of ongezond en gemak? Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe iemand anders (die ik eigenlijk niet ken) hierover denkt.
 18. Ja dat zou kunnen maar daar heb ik betere alternatieven voor. Doel van deze radio is calamiteitenzenders via de FM ontvangen.
 19. Ik hoop dat FM voorlopig nog in de lucht blijft. Heb 2 jaar geleden nog een opwind/zonne-energie radio gekocht voor noodsituaties.
 20. Wellicht een Lundia stelling. Worden al jaren gemaakt en kun je eenvoudig uitbreiden. Worden soms voor weinig of gratis aangeboden op MP.
 21. Heb even gekeken op bij de website bij Shogun. Zo dat is een serieus stukje gereedschap..... Wist niet eens dat dat bestond 9mm luchtdruk. Maar hoe ga je je 200 bar duikles vullen als de stront door de lucht vliegt?
 22. Al eens nagedacht over het onderstaande? Niet Prepper minded / minder avontuurlijk maar zeker een betrouwbaar alternatief als je woon-werkverkeer niet tussen bijvoorbeeld Otjiwarongo en Windhoek is. Instap pechhulp in Nederland van de ANWB (exclusief woonplaats) voor € 5,45 p/m Pechhulp Nederland van Allianz voor € 3,75 p/m inclusief transport naar huis. Contant geld in je auto voor een traditionele taxi of een Uber. Lijstje met telefoonnummers van vrienden, kennissen, collega's of familie die nabij je woon-werkverkeer route wonen en die je kunt vragen voor een lift.
 23. Wat is dat eigenlijk "recht op vrije keuze"? Heeft iemand daar zelf wel eens een definitie over geformuleerd? (ik bedoel dus niet een linkje plempen) Zijn personen die het gevoel hebben dat ze hun "recht op vrije keuze" verliezen of denken kwijt te raken gewoon niet een stelletje jankende kinderen die hun zin niet krijgen? Ik heb de afgelopen 20 jaar over een groot deel van de wereld gereisd en ervaren dat wonen, werken en leven in Nederland het summum van vrijheid is. (samen met een aantal Scandinavische landen) En ja, er gaan wel eens zaken anders dan gewenst. Ook binnen een democratie. We worden nu tijdelijk beperkt in onze bewegingsvrijheid maar dit heeft een hoger doel: het bestrijden van de COVID-19 crisis. Vind ik ook niet leuk maar het is even niet anders. En als het je in Nederland niet bevalt dan ga je toch gewoon weg naar een ander land. Er komt een moment dat de grenzen weer open gaan en er is dan niemand die je in je keuzevrijheid beperkt om Nederland te verlaten. Je zou bijvoorbeeld naar Jemen kunnen emigreren, het is daar echt oergezellig en allemaal prima geregeld. 'Ga maar effe Googelen'. De algoritmes brengen je wel waar je heen wilt en wat je wilt horen....... Oh ja, voor dat moment in mei dat wij onze vrijheid vieren heeft mijn opa zijn leven gegeven in een periode dat Nederlanders wel beperkt werden in hun keuzevrijheid!
 24. Paratoi

  Machetes

  Dat is echt veel mes voor weinig. En je bent meteen klaar voor de zombie drillrap apocalyps.
 25. Who dat is een interessant adres! Zo’n beetje alles wat er te koop is voor outdoor en prepping aangaande voedsel onder één dak.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...