Ga naar inhoud

Paratoi

Lid
 • Aantal items

  167
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Paratoi

 1. Ik heb een Cumulus slaapzak. Deze. Ben ik zeer tevreden over. Lekker warm en licht van gewicht. Bij Cumulus kun je een standaard slaapzak op alle mogelijke manier tweaken: kleur, lengte, rits, waterproef dons, meer of minder dons enz. Wat is de R-waarde van je slaapmat? Een warme nacht begint bij je matje.
 2. Zelf geen ervaring mee. (ik filter met een waterfilter) Ik heb een vriend op het internet die daar wel wat informatie over heeft. Wellicht kun je daar wat vinden.
 3. Paratoi

  De zaak Demmink

  Niet. Het Openbaar Ministerie, de Rijksrecherche en de AIVD hebben geen belastende bewijzen gevonden. De grote Peter R. heeft er dacht ik ook nog naar gekeken en nog een andere journalist. Pleiten beide onschuldig. Koen Voskuil heeft wel nog steeds zijn twijfels. Joris heeft overigens van die dikke van Huis ten Bosch een lintje gekregen. Voor bewezen diensten.
 4. Wellicht staat hier iets tussen voor je. Kun je opladen met spierkracht.
 5. Is dat geen 2G toestel? T-Mobile heeft de pijp al aan Maarten gegeven. Over een paar jaar is 2G en 3G dood.
 6. Bedoel je deze?
 7. Oh maar daar ben ik ook heel strikt in. Er gaat alleen schoon brandhout in. Dus geen geïmpregneerd tuinhout, geen hout met verf of inkt, geen multiplex of andere verlijmde houtsoorten. Het enige wat ik soms voor het aansteken gebruik, als ik geen grauwe papieren zakken meer heb, is een oude krant. Ik houd mezelf ook netjes aan het Stookalert van het RIVM en als de kachel brandt dan altijd op de stand "volledige verbranding". Het hout wat ik bij dat schooltje heb opgepikt is niet van het pand zelf maar van een avonturenspeelplaats. Allemaal paaltjes en palen zonder teer, verf of wat dan ook. Wel grijs verkleurd en een beetje zand of aarde eraan geplakt maar dat heb ik voor het zagen eraf geborsteld. Het meeste hout wat ik verbrand zijn de hiervoor genoemde paalkoppen, dus boomstammen.
 8. Ik kijk altijd goed om mij heen en zie soms stapels brandhout liggen. Mijn omgeving bevindt zich op veengrond. Alles waar niet onder wordt geheid zakt. Ook de riolering. Het vernieuwen van rioleringen is voor mij de laatste jaren een goedkope houtbron geworden. Onder de putten wordt geheid en de paalkoppen die worden afgezaagd worden vaak op een hoop gegooid. Even een praatje maken met de uitvoerder en een deal is snel gemaakt. Slagroomtaart, kratje pils, gebakken vis, paar zakken gevulde koeken enz. Maar ook op bouwterreinen of sloop locaties. Zie de foto: Er wordt een schooltje gesloopt, even een babbeltje maken, paar karretjes volladen, zagen, kloven en stapelen. Weer een paar kuub erbij. Op industrietreinen en achter bouwmarkten liggen vaak pallets om mee te nemen. Nadeel van pallets vind ik alleen al die spijkers die ik uit de kachel moet vissen. Verder heb ik 7 zonnepanelen op het dak liggen. Die hoesten gemiddeld 1750 KWh per jaar op. Nog lekker met de ferrarismeter. (voor zolang het duurt) Samen met de houtkachel ben ik ongeveer zeven tientjes per maand kwijt aan energie. Alles bij elkaar goed te doen mits je het niet erg vindt om af en toe in beweging te komen.
 9. De Australische zender SBS heeft in het programma Dateline in 2019 daar een korte docu over gemaakt. Zie hier. In mei 2018 startte de Zweedse overheid de campagne. De NOS heeft daar toen ook wat aandacht aanbesteed.
 10. In de beschrijving staan een aantal punten (inklapbaar, zwart, voor een tent) die overeenkomen en het gewicht 15kg vs 12kg wat bijvoorbeeld verschilt. Een belangrijke specificatie ontbreekt: het rendement van de kachel. Een moderne houtkachel heeft een rendement vanaf 75%. Wellicht kun je jezelf daarover laten informeren. Persoonlijk zou ik kiezen voor de Wood Stove gezien de brede driepoot als basis en de stabiliteit die dat oplevert. (op een camping is de grond zelden vlak)
 11. Wie ben jij eigenlijk? Is dit voor een tv-programma. Vertel eens wat over jezelf. Het is nogal een onderneming waarmee je bezig bent. Zal ik anders voor het vertrouwen alvast 10% aan je overmaken?
 12. Er zijn slechts enkele 100% waterdichte rugzakken. Ook een regenhoes helpt maar beperkt. Als het echt met bakken uit de lucht komt loopt het water met name aan de rugzijde naar binnen. Zelfs als de stof waterdicht is dan loopt er water naar binnen via de naden. Voordat ik een echte waterdichte rugzak had hield ik mijn spullen droog door een binnenzak te gebruiken. Een kanozak vond ik te zwaar. Tijdens trekkings heb ik jaren gebruik gemaakt van een puinzak als binnenzak. Spullen erin en dan de bovenzijde dichtrollen zoals bij een kanozak. Absoluut waterdicht. Als de zak te kort is kun je de zak verlengen met een tweede zak. Bodem afknippen en de zakken over elkaar heen schuiven. Vervolgens met tape aan de binnen en buitenkant de zakken verbinden.
 13. Eerst dacht ik: sla een raam in en zwem naar de volgende halte. Bij nadere beschouwing zie ik dat het water buiten de metro zelfs nog hoger staat en voorbij stroomt.
 14. Zo hé. Dringend advies of 10.000 mensen in Maastricht even hun huis willen verlaten. Je huis verlaten is niet leuk maar wat tref je aan als je terug mag?
 15. Vond het gisteren heel droevig om te zien hoe een ouder echtpaar uit een monumentale oliemolen gered moest worden. Het water stond echt tot aan hun schouders. Tijdens noodsituaties verwijst de overheid je naar de webpagina van de veiligheidsregio. Heb eens gekeken naar wat daar nu te vinden is. Een soort van livelog met de stand van zaken. Ook wordt er verwezen naar L1, de calamiteitenzender. Als ik doorklik kom ik daar inderdaad en luister nu naar gezellige muziek...... Kun je je huis niet verlaten dan moet je een telefoonnummer bellen. Ik lees echter op de NOS app dat dat telefoonnummer nog geen nummer heeft. Lekker dan. Je bent dus toch weer op jezelf aangewezen dan.
 16. Yo, is het iemand opgevallen dat er wat gaande is in Zuid-Limburg? Evacuaties, stroomuitval, huizen die vollopen, mogelijk doorbraak van een waterbuffer. Of heeft dit niets met preppen te maken? Vind het gewoon eng stil.
 17. Nou lekker dan… Het is inderdaad te hopen dat Hier in huis geen IoT devices/ of domotica meuk. Maar ja, ik hang wel af en toe een Google Chromecast aan de tv om een tablet te streamen. Daar zou het dus al fout kunnen gaan. Zitten we gewoon niet in een fuik waar we nooit meer uit komen?
 18. Hoe stuurt een tv via een coax kabel naar Google dat je twee broodjes hebt geroosterd?
 19. Hahaha ja inderdaad. Het leek wel een soort noodstop.
 20. Beste @Paraatpaal, Dank je wel voor deze toevoeging! Een heel handige knop om onderscheid te kunnen maken als daar behoefte aan is. Top en nogmaals bedankt. Groet, P.
 21. Zelf geen ervaring meer met prikblikjes. Maar hier een review.
 22. Nou dat is ook toevallig. Ik zat er gisteren aan te denken om mijn 2 liter pakken Bar le Duc water te vervangen en/ of te testen. Vond een supermarkt prijzen scanner. Kijk hier eens. Dirk zit vandaag op € 0,79 per pak. Proost!
 23. Leuke post/draadje! Eindelijk weer eens wat anders dan dat geneuzel over de Chinese griep.
 24. Ik heb er 3 in mijn woning geplaatst. Eentje boven de Cv-ketel, eentje onder de trap tussen de begane grond en 1e verdieping en eentje in m'n werkkamer i.v.m. de pc die wel eens een nachtje aan blijft staan. Op de batterijen schrijf ik de datum van plaatsing. 1x in de 3 a 4 maanden middels de testknop even kijken of ze het nog doen. Visueel altijd te zien door het rode ledje dat elke minuut oplicht. Ik test ze ook als ik vier weken of langer op vakantie ben geweest. Merk: First Alert. CO2 meter is ontbreekt nog........
 25. Ja. Afgelopen zaterdag m'n eerste shot gescoord. Zondag beetje pijnlijke bovenarm. Soortgelijke reactie als met een DTP vaccinatie. Zojuist een paar kilometer gezwommen en alles weer lekker soepel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...