Ga naar inhoud

Paratoi

Lid niveau 2
 • Aantal items

  176
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Paratoi

 1. Op de site van KampeerZaken.nl staat een bericht over Primus equipment. Het betreft een bericht dat Primus in de maanden februari en maart gratis reserveonderdelen levert voor hun branders. (gas, benzine, multifuel) E.e.a. in het kader van duurzaamheid en repareren i.p.v. weggooien. Ik heb een boodschappenlijstje gemaakt voor m'n Omnifuel en 5 dagen later lag een setje reserveonderdelen op de mat. Echt top! Brander is nu weer helemaal klaar voor trektochten in de natuur of thuis voor onverwachte zaken. Heb je ook een Primus brander, check dan deze link.
 2. Alarm op mijn telefoon: de Russen komen? (toch nog) Maar nee, een NL-Alert voor de storm. Voor het eerst dat ik hem niet als test krijg. Het werkt dus. Wel een beetje laat, in Amsterdam al twee doden :-(.
 3. Zelf geen ervaring mee. (ik filter met een waterfilter) Ik heb een vriend op het internet die daar wel wat informatie over heeft. Wellicht kun je daar wat vinden.
 4. Wellicht staat hier iets tussen voor je. Kun je opladen met spierkracht.
 5. Is dat geen 2G toestel? T-Mobile heeft de pijp al aan Maarten gegeven. Over een paar jaar is 2G en 3G dood.
 6. Bedoel je deze?
 7. Oh maar daar ben ik ook heel strikt in. Er gaat alleen schoon brandhout in. Dus geen geïmpregneerd tuinhout, geen hout met verf of inkt, geen multiplex of andere verlijmde houtsoorten. Het enige wat ik soms voor het aansteken gebruik, als ik geen grauwe papieren zakken meer heb, is een oude krant. Ik houd mezelf ook netjes aan het Stookalert van het RIVM en als de kachel brandt dan altijd op de stand "volledige verbranding". Het hout wat ik bij dat schooltje heb opgepikt is niet van het pand zelf maar van een avonturenspeelplaats. Allemaal paaltjes en palen zonder teer, verf of wat dan ook. Wel grijs verkleurd en een beetje zand of aarde eraan geplakt maar dat heb ik voor het zagen eraf geborsteld. Het meeste hout wat ik verbrand zijn de hiervoor genoemde paalkoppen, dus boomstammen.
 8. Ik kijk altijd goed om mij heen en zie soms stapels brandhout liggen. Mijn omgeving bevindt zich op veengrond. Alles waar niet onder wordt geheid zakt. Ook de riolering. Het vernieuwen van rioleringen is voor mij de laatste jaren een goedkope houtbron geworden. Onder de putten wordt geheid en de paalkoppen die worden afgezaagd worden vaak op een hoop gegooid. Even een praatje maken met de uitvoerder en een deal is snel gemaakt. Slagroomtaart, kratje pils, gebakken vis, paar zakken gevulde koeken enz. Maar ook op bouwterreinen of sloop locaties. Zie de foto: Er wordt een schooltje gesloopt, even een babbeltje maken, paar karretjes volladen, zagen, kloven en stapelen. Weer een paar kuub erbij. Op industrietreinen en achter bouwmarkten liggen vaak pallets om mee te nemen. Nadeel van pallets vind ik alleen al die spijkers die ik uit de kachel moet vissen. Verder heb ik 7 zonnepanelen op het dak liggen. Die hoesten gemiddeld 1750 KWh per jaar op. Nog lekker met de ferrarismeter. (voor zolang het duurt) Samen met de houtkachel ben ik ongeveer zeven tientjes per maand kwijt aan energie. Alles bij elkaar goed te doen mits je het niet erg vindt om af en toe in beweging te komen.
 9. In de beschrijving staan een aantal punten (inklapbaar, zwart, voor een tent) die overeenkomen en het gewicht 15kg vs 12kg wat bijvoorbeeld verschilt. Een belangrijke specificatie ontbreekt: het rendement van de kachel. Een moderne houtkachel heeft een rendement vanaf 75%. Wellicht kun je jezelf daarover laten informeren. Persoonlijk zou ik kiezen voor de Wood Stove gezien de brede driepoot als basis en de stabiliteit die dat oplevert. (op een camping is de grond zelden vlak)
 10. Wie ben jij eigenlijk? Is dit voor een tv-programma. Vertel eens wat over jezelf. Het is nogal een onderneming waarmee je bezig bent. Zal ik anders voor het vertrouwen alvast 10% aan je overmaken?
 11. Er zijn slechts enkele 100% waterdichte rugzakken. Ook een regenhoes helpt maar beperkt. Als het echt met bakken uit de lucht komt loopt het water met name aan de rugzijde naar binnen. Zelfs als de stof waterdicht is dan loopt er water naar binnen via de naden. Voordat ik een echte waterdichte rugzak had hield ik mijn spullen droog door een binnenzak te gebruiken. Een kanozak vond ik te zwaar. Tijdens trekkings heb ik jaren gebruik gemaakt van een puinzak als binnenzak. Spullen erin en dan de bovenzijde dichtrollen zoals bij een kanozak. Absoluut waterdicht. Als de zak te kort is kun je de zak verlengen met een tweede zak. Bodem afknippen en de zakken over elkaar heen schuiven. Vervolgens met tape aan de binnen en buitenkant de zakken verbinden.
 12. Zelf geen ervaring meer met prikblikjes. Maar hier een review.
 13. Nou dat is ook toevallig. Ik zat er gisteren aan te denken om mijn 2 liter pakken Bar le Duc water te vervangen en/ of te testen. Vond een supermarkt prijzen scanner. Kijk hier eens. Dirk zit vandaag op € 0,79 per pak. Proost!
 14. Leuke post/draadje! Eindelijk weer eens wat anders dan dat geneuzel over de Chinese griep.
 15. Ik heb er 3 in mijn woning geplaatst. Eentje boven de Cv-ketel, eentje onder de trap tussen de begane grond en 1e verdieping en eentje in m'n werkkamer i.v.m. de pc die wel eens een nachtje aan blijft staan. Op de batterijen schrijf ik de datum van plaatsing. 1x in de 3 a 4 maanden middels de testknop even kijken of ze het nog doen. Visueel altijd te zien door het rode ledje dat elke minuut oplicht. Ik test ze ook als ik vier weken of langer op vakantie ben geweest. Merk: First Alert. CO2 meter is ontbreekt nog........
 16. Als ik het Teletekst bericht lees betreft het een zeer lokaal incidentje. Waarom dan meteen in de Amerikaanse bugout modus schieten en gaan lopen slepen met rugzakken. Hallo zijn hier nog nuchtere Hollanders aanwezig? Maak er een leuk uitje van naar familie of vrienden. Of duik lekker in een hotel en laat elkaar weer eens alle hoeken van het bed zien. Zoveel heb je dan niet nodig. Wat plastic en contante betaalmiddelen, je ID, telefoon en eventueel medicijnen. Past allemaal in je zakken. Wedden dat je de ontruiming gaat overleven.
 17. Paratoi

  Een punt slaan

  Ik denk er ook over om mijn tuin wat duurzamer te bewateren. Heb ook gedacht om een put te laten slaan maar ben wat huivering voor het ijzer- en zoutgehalte wat in het grondwater zit. Dat zit overal maar hoe dieper er wordt geboord, hoe lager dit percentage. (met het bijbehorende prijskaartje) Een andere optie waar ik aan zit te denken is het ingraven van een regenwater opslagtank. Ben er nog niet uit en ben dus benieuwd naar de andere reacties.
 18. @Sjuul Als ik je verhaal lees maak ik hierop uit dat jij kennis van zaken hebt over gezond eten. De laatste 8 weken eet ik gerechten van HelloFresh. Allemaal de vegetarische variant. Wat vindt jij hiervan? Valt dit onder de noemer gezond en goed of ongezond en gemak? Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe iemand anders (die ik eigenlijk niet ken) hierover denkt.
 19. Ja dat zou kunnen maar daar heb ik betere alternatieven voor. Doel van deze radio is calamiteitenzenders via de FM ontvangen.
 20. Ik hoop dat FM voorlopig nog in de lucht blijft. Heb 2 jaar geleden nog een opwind/zonne-energie radio gekocht voor noodsituaties.
 21. Wellicht een Lundia stelling. Worden al jaren gemaakt en kun je eenvoudig uitbreiden. Worden soms voor weinig of gratis aangeboden op MP.
 22. Heb even gekeken op bij de website bij Shogun. Zo dat is een serieus stukje gereedschap..... Wist niet eens dat dat bestond 9mm luchtdruk. Maar hoe ga je je 200 bar duikles vullen als de stront door de lucht vliegt?
 23. Al eens nagedacht over het onderstaande? Niet Prepper minded / minder avontuurlijk maar zeker een betrouwbaar alternatief als je woon-werkverkeer niet tussen bijvoorbeeld Otjiwarongo en Windhoek is. Instap pechhulp in Nederland van de ANWB (exclusief woonplaats) voor € 5,45 p/m Pechhulp Nederland van Allianz voor € 3,75 p/m inclusief transport naar huis. Contant geld in je auto voor een traditionele taxi of een Uber. Lijstje met telefoonnummers van vrienden, kennissen, collega's of familie die nabij je woon-werkverkeer route wonen en die je kunt vragen voor een lift.
 24. Paratoi

  Machetes

  Dat is echt veel mes voor weinig. En je bent meteen klaar voor de zombie drillrap apocalyps.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...