Ga naar inhoud

Paratoi

Lid niveau 2
 • Items

  176
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Paratoi won de laatste dag op 28 juni 2022

Paratoi had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Paratoi's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

174

Reputatie

 1. Op de site van KampeerZaken.nl staat een bericht over Primus equipment. Het betreft een bericht dat Primus in de maanden februari en maart gratis reserveonderdelen levert voor hun branders. (gas, benzine, multifuel) E.e.a. in het kader van duurzaamheid en repareren i.p.v. weggooien. Ik heb een boodschappenlijstje gemaakt voor m'n Omnifuel en 5 dagen later lag een setje reserveonderdelen op de mat. Echt top! Brander is nu weer helemaal klaar voor trektochten in de natuur of thuis voor onverwachte zaken. Heb je ook een Primus brander, check dan deze link.
 2. Alarm op mijn telefoon: de Russen komen? (toch nog) Maar nee, een NL-Alert voor de storm. Voor het eerst dat ik hem niet als test krijg. Het werkt dus. Wel een beetje laat, in Amsterdam al twee doden :-(.
 3. Zelf geen ervaring mee. (ik filter met een waterfilter) Ik heb een vriend op het internet die daar wel wat informatie over heeft. Wellicht kun je daar wat vinden.
 4. Wellicht staat hier iets tussen voor je. Kun je opladen met spierkracht.
 5. Is dat geen 2G toestel? T-Mobile heeft de pijp al aan Maarten gegeven. Over een paar jaar is 2G en 3G dood.
 6. Bedoel je deze?
 7. Oh maar daar ben ik ook heel strikt in. Er gaat alleen schoon brandhout in. Dus geen geïmpregneerd tuinhout, geen hout met verf of inkt, geen multiplex of andere verlijmde houtsoorten. Het enige wat ik soms voor het aansteken gebruik, als ik geen grauwe papieren zakken meer heb, is een oude krant. Ik houd mezelf ook netjes aan het Stookalert van het RIVM en als de kachel brandt dan altijd op de stand "volledige verbranding". Het hout wat ik bij dat schooltje heb opgepikt is niet van het pand zelf maar van een avonturenspeelplaats. Allemaal paaltjes en palen zonder teer, verf of wat dan ook. Wel grijs verkleurd en een beetje zand of aarde eraan geplakt maar dat heb ik voor het zagen eraf geborsteld. Het meeste hout wat ik verbrand zijn de hiervoor genoemde paalkoppen, dus boomstammen.
 8. Ik kijk altijd goed om mij heen en zie soms stapels brandhout liggen. Mijn omgeving bevindt zich op veengrond. Alles waar niet onder wordt geheid zakt. Ook de riolering. Het vernieuwen van rioleringen is voor mij de laatste jaren een goedkope houtbron geworden. Onder de putten wordt geheid en de paalkoppen die worden afgezaagd worden vaak op een hoop gegooid. Even een praatje maken met de uitvoerder en een deal is snel gemaakt. Slagroomtaart, kratje pils, gebakken vis, paar zakken gevulde koeken enz. Maar ook op bouwterreinen of sloop locaties. Zie de foto: Er wordt een schooltje gesloopt, even een babbeltje maken, paar karretjes volladen, zagen, kloven en stapelen. Weer een paar kuub erbij. Op industrietreinen en achter bouwmarkten liggen vaak pallets om mee te nemen. Nadeel van pallets vind ik alleen al die spijkers die ik uit de kachel moet vissen. Verder heb ik 7 zonnepanelen op het dak liggen. Die hoesten gemiddeld 1750 KWh per jaar op. Nog lekker met de ferrarismeter. (voor zolang het duurt) Samen met de houtkachel ben ik ongeveer zeven tientjes per maand kwijt aan energie. Alles bij elkaar goed te doen mits je het niet erg vindt om af en toe in beweging te komen.
 9. In de beschrijving staan een aantal punten (inklapbaar, zwart, voor een tent) die overeenkomen en het gewicht 15kg vs 12kg wat bijvoorbeeld verschilt. Een belangrijke specificatie ontbreekt: het rendement van de kachel. Een moderne houtkachel heeft een rendement vanaf 75%. Wellicht kun je jezelf daarover laten informeren. Persoonlijk zou ik kiezen voor de Wood Stove gezien de brede driepoot als basis en de stabiliteit die dat oplevert. (op een camping is de grond zelden vlak)
 10. Wie ben jij eigenlijk? Is dit voor een tv-programma. Vertel eens wat over jezelf. Het is nogal een onderneming waarmee je bezig bent. Zal ik anders voor het vertrouwen alvast 10% aan je overmaken?
 11. Er zijn slechts enkele 100% waterdichte rugzakken. Ook een regenhoes helpt maar beperkt. Als het echt met bakken uit de lucht komt loopt het water met name aan de rugzijde naar binnen. Zelfs als de stof waterdicht is dan loopt er water naar binnen via de naden. Voordat ik een echte waterdichte rugzak had hield ik mijn spullen droog door een binnenzak te gebruiken. Een kanozak vond ik te zwaar. Tijdens trekkings heb ik jaren gebruik gemaakt van een puinzak als binnenzak. Spullen erin en dan de bovenzijde dichtrollen zoals bij een kanozak. Absoluut waterdicht. Als de zak te kort is kun je de zak verlengen met een tweede zak. Bodem afknippen en de zakken over elkaar heen schuiven. Vervolgens met tape aan de binnen en buitenkant de zakken verbinden.
 12. Zelf geen ervaring meer met prikblikjes. Maar hier een review.
 13. Nou dat is ook toevallig. Ik zat er gisteren aan te denken om mijn 2 liter pakken Bar le Duc water te vervangen en/ of te testen. Vond een supermarkt prijzen scanner. Kijk hier eens. Dirk zit vandaag op € 0,79 per pak. Proost!
 14. Leuke post/draadje! Eindelijk weer eens wat anders dan dat geneuzel over de Chinese griep.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...