Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Paratoi

Lid
 • Aantal items

  128
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

129 Uitstekend

Over Paratoi

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Paratoi

  Een punt slaan

  Ik denk er ook over om mijn tuin wat duurzamer te bewateren. Heb ook gedacht om een put te laten slaan maar ben wat huivering voor het ijzer- en zoutgehalte wat in het grondwater zit. Dat zit overal maar hoe dieper er wordt geboord, hoe lager dit percentage. (met het bijbehorende prijskaartje) Een andere optie waar ik aan zit te denken is het ingraven van een regenwater opslagtank. Ben er nog niet uit en ben dus benieuwd naar de andere reacties.
 2. @Sjuul Als ik je verhaal lees maak ik hierop uit dat jij kennis van zaken hebt over gezond eten. De laatste 8 weken eet ik gerechten van HelloFresh. Allemaal de vegetarische variant. Wat vindt jij hiervan? Valt dit onder de noemer gezond en goed of ongezond en gemak? Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe iemand anders (die ik eigenlijk niet ken) hierover denkt.
 3. Ja dat zou kunnen maar daar heb ik betere alternatieven voor. Doel van deze radio is calamiteitenzenders via de FM ontvangen.
 4. Ik hoop dat FM voorlopig nog in de lucht blijft. Heb 2 jaar geleden nog een opwind/zonne-energie radio gekocht voor noodsituaties.
 5. Wellicht een Lundia stelling. Worden al jaren gemaakt en kun je eenvoudig uitbreiden. Worden soms voor weinig of gratis aangeboden op MP.
 6. Heb even gekeken op bij de website bij Shogun. Zo dat is een serieus stukje gereedschap..... Wist niet eens dat dat bestond 9mm luchtdruk. Maar hoe ga je je 200 bar duikles vullen als de stront door de lucht vliegt?
 7. Al eens nagedacht over het onderstaande? Niet Prepper minded / minder avontuurlijk maar zeker een betrouwbaar alternatief als je woon-werkverkeer niet tussen bijvoorbeeld Otjiwarongo en Windhoek is. Instap pechhulp in Nederland van de ANWB (exclusief woonplaats) voor € 5,45 p/m Pechhulp Nederland van Allianz voor € 3,75 p/m inclusief transport naar huis. Contant geld in je auto voor een traditionele taxi of een Uber. Lijstje met telefoonnummers van vrienden, kennissen, collega's of familie die nabij je woon-werkverkeer route wonen en die je kunt vragen voor een lift.
 8. Wat is dat eigenlijk "recht op vrije keuze"? Heeft iemand daar zelf wel eens een definitie over geformuleerd? (ik bedoel dus niet een linkje plempen) Zijn personen die het gevoel hebben dat ze hun "recht op vrije keuze" verliezen of denken kwijt te raken gewoon niet een stelletje jankende kinderen die hun zin niet krijgen? Ik heb de afgelopen 20 jaar over een groot deel van de wereld gereisd en ervaren dat wonen, werken en leven in Nederland het summum van vrijheid is. (samen met een aantal Scandinavische landen) En ja, er gaan wel eens zaken anders dan gewenst. Ook binnen een democratie.
 9. Paratoi

  Machetes

  Dat is echt veel mes voor weinig. En je bent meteen klaar voor de zombie drillrap apocalyps.
 10. Who dat is een interessant adres! Zo’n beetje alles wat er te koop is voor outdoor en prepping aangaande voedsel onder één dak.
 11. Voor trekkings maak ik wel eens gebruik van deze (makkelijke) maaltijden van de Decathlon. Goed te doen en vooral makkelijk en lichtgewicht. Relatief duur maar dat is vaak zo als je luxe koopt. Mocht je kiezen voor MRE’s of buitensport maaltijden, probeer ze eerst een keer uit. Ik heb wel eens maaltijden voorbij zien komen dat ik niet niet wist wat ik moest zeggen: eet smakelijk of veel sterkte....
 12. Een INCH rugzak kan nooit groot genoeg zijn. Je komt namelijk nooit meer terug........ Maar groter is ook meer kilo’s mee torsen. Gaat dat lukken? Ik lees dat de rugzak comfortabel zit. Dat vind ik zelf het belangrijkste. Over de kleur zou ik me niet teveel zorgen maken: koop een regenhoes in de gewenste kleur of camo. Is hij meteen een stuk waterdichter dus win win. Voor €99,- heb je overigens veel rugzak gekocht voor weinig.
 13. Sowieso de houdbaarheidsdatum respecteren. Wat vooral van invloed kan zijn op de houdbaarheid is de temperatuur. Vorig jaar zomer 4 weken gefietst naar het zuiden en bij een recente inspectie was het tubetje Betadine verandert in een soort gummi pasta door de hitte. Tube was nog binnen de houdbaarheidsdatum.
 14. Paratoi

  Ruggear RG 129

  Leuk en compact telefoontoestel. Belt echter wel via het 2G netwerk en dat wordt binnenkort, of op termijn beëindigd. Ben stopt er over een half jaar al mee. De ‘grote jongens’ nog een jaar of 4. Zie ook: https://vastenmobiel.com/wat-gebeurt-er-met-2g-en-3g/
 15. Hey Doom, Dank je wel voor dit bericht. Ik heb een collega die ook om de zoveel tijd clusterhoofdpijn heeft. Toevallig zit hij er nu weer midden in. In overleg heeft hij zelfs een ruimte tot ze beschikking gekregen op het werk waar tijdelijk een zuurstof fles staat om een aanval weren. Groet, P.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...