Ga naar inhoud

BABO

Lid niveau 2
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

BABO won de laatste dag op 21 juni 2021

BABO had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BABO's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

28

Reputatie

  1. Ja, ik ben bekend met het concept. Bedankt.
  2. Ik heb een Lowe Alpine Sting rugzak. Deze tas heb ik nieuw gekocht en heeft sindsdien alleen maar, gevuld met mijn "overlevingsspullen", opgeslagen gestaan. Nooit gebruikt dus. De waterdichte coating aan de binnenkant begint los te laten (zie bijgesloten foto van de zijtassen) - de vellen hangen erbij. Hoe kan ik deze tas weer waterdicht maken? Is er een spay o.i.d.? Bvb hartelijk dank voor alle suggesties!
  3. Ja, dat geloof ik ook. Nu we toch deze interessante discussie hebben - waar denk je dat in NL het 't beste zou zijn om te overleven? Nu ik toch bezig ben: Welk land zou het beste zijn? Ik zie dat de krankzinnigheid in vele landen (o.a. UK, Australië, Filipijnen) nog (of, al) veel erger is dan hier in NL.
  4. OK, dat maakt inderdaad een groot verschil. Maar wat heeft het dan te maken met burgers die zich in hun huis verschanst hebben? Wellicht dat ik de term 'tactical' verkeert gebruik. Ik bedoel eigenlijk te vragen hoe je kan leren jezelf (en dierbaren) te beschermen tegen o.a. nano-technologie, AI, vijandelijke overheden en levensbedreiging?
  5. Dat ben ik helemaal niet met jou eens. Ik denk dat juist het tegendeel waar is - ontwapening is dan juist de prioriteit. Waarom denk je dat ze daar in nu in Amerika zo mee bezig zijn? De hoofd reden van de 2nd amendment van de Amerikaanse constitutie is juist om het volk te beschermen tegen een tirannieke regering: "A well regulated Militia being necessary to the security of a free State ..." De tweede reden is het beschermen van de vrijheid van meningsuiting (wat eigenlijk ook weer neerkomt op de eerste reden). Jij denkt bij een SHTF situatie waarschijnlijk aan een meteor-inslag of grootschalige natuurrampen (en dan heb je misschien gelijk), maar ik denk juist aan een criminele, totalitaire regering die de vrijheden van het volk inperkt en afhandig maakt.
  6. Bedankt voor jouw respons, ik waardeer het. Ik ben niet optimistisch over de gang van zaken. Als we in een SHTF situatie belanden zal het waarschijnlijk (semi-)permanent zijn. Ja, in de stad kunnen we voor enkele weken voedsel en water opslaan, maar daarmee houdt het op en dan moeten we denken aan wat erna komt. Hoe moet het dan? Nl, ik stel mij voor dat bij een ware SHTF situatie op een gegeven moment het water niet meer uit de kraan zal vloeien, voedselbevoorrading van de supermarkten zal stokken, er geen elektriciteit meer zal zijn, etc. Voor mensen, zoals ik, die in de stad wonen (Amsterdam in mijn geval) wordt overleven dan erg moeilijk. Er is geen keus, we moeten de stad dan verlaten. Ik begrijp heel goed de argumenten tegen bug-out (in geval van een kortstondige, tijdelijke schaarste), maar dat geldt eigenlijk alleen voor mensen die buiten de stad wonen (liefst niet eens in NL) en beschikking hebben tot land & ruimte, zodat ze niet alleen voorraden kunnen opslaan, maar ook kippen en konijnen kunnen fokken, toegang hebben tot water (wellicht een bron aanboren), brandhout, eigen groenten en gewassen kunnen verbouwen, enz. Dit is allemaal vrijwel onmogelijk in een appartement van 45 m2 op 2 hoog. Wat stel je dan voor? Dat zijn interessante gegevens die je daar noemt. Hoe kan het dat 1.5 miljoen bewapende, getrainde en georganiseerde Russische militairen meer verlies leden dan 45.000 Duitse onbewapende burgers? Het klinkt contra-intuïtief en onmogelijk dat dit komt alleen omdat de Duitsers in hun woningen verscholen zaten. Bovendien dat is zo'n 80 jaar geleden, de technologie (waar wij burgers geen toegang toe hebben) heeft uiteraard niet stilgestaan. Wat deden die Duitsers dan om zich te verdedigen? Dat is nu juist het soort informatie waar ik benieuwd naar ben. Wat betreft offensief of defensief handelen: ik denk dat de grens daartussen in de realiteit een beetje troebel wordt. Ik ben niet zo agressief en ik houd niet van vechten (ik ben eigenlijk een ontzettend brave burger die zich aan de regels en wetten houdt), maar besef mij dat vechten soms de enige mogelijkheid is om je te verdedigen. Als het de overheid is die de vijand van het volk is (ja, ik begeef mij op glad ijs hier), dan wordt verdedigen erg moeilijk, vooral omdat de overheden beschikking hebben over technologie. Wat doe je bijv. tegen thermische detectie, soldaat-robots & drones en zo?
  7. Op Youtube zie ik alleen maar vuurwapen trainingen en die gaan voor ons dus niet op.
  8. Bedankt voor jouw suggesties. Helaas zijn er twee redenen waarom deze (overigens uitstekende) opties voor mij uitvallen: 1 - Ik wil eigenlijk nergens op deze manier geregistreerd staan. 2 - Mijn bedrijven hangen door de Corona-maatregelen aan een zijden draadje, mijn inkomsten zijn gedecimeerd - het is allemaal te duur! Ik ben mij bewust van de wapenwetten in Nederland. Vroeger vond ik deze wetten heel normaal, nu besef ik mij dat geen mens toestemming nodig zou moeten hebben om zichzelf te verdedigen. Zoals we nu ook duidelijk in Amerika zien proberen oppressieve regeringen het volk te ontwapenen. Wij zijn al ontwapend.
  9. Beste mensen, Als alles klopt wat ik de afgelopen 20 jaar heb onderzocht zou de situatie omtrent lock-downs, verplichte vaccinaties en andere vrijheidsberovingen wel eens nog veel erger en gevaarlijker kunnen worden. Ik maak me zorgen! Zijn er bronnen voor "tactical" training voor mensen die geen militaire dienst hebben gedaan? Zijn er (ex-)militairen in deze groep die advies zouden kunnen geven? Bedankt bij voorbaat voor bruikbare suggesties.
  10. Ja, dat is 'm! Jammer dat het ver(!) boven mijn budget is!
  11. L.S. Na kortstondige oriëntatie-pogingen op het gebied van buksen, kwam ik al snel tot de conclusie dat het aanbod te groot is en het onderwerp iets te uitgebreid, specialistisch en complex is om zonder langdurigere studie weloverwogen aankoopbeslissingen te kunnen maken. Vandaar mijn oproep aan de collectieve wijsheid van dit forum om advies. Wat is handiger en praktischer: een knikloop, pompbuks of persluchtbuks? Ik zoek dus naar een model/type/categorie luchtbuks waar je in een SHTF-situatie wat aan hebt - in eerste instantie voor jagen. Het moet dus krachtig en accuraat genoeg zijn voor de jacht, kwalitatief robuust, eenvoudig in onderhoud en sustainable (dus geen extra lucht-cartridges en zo). Extra toeters en bellen zijn niet nodig en budget-opties zijn welkom. Bedankt bij voorbaat!
  12. Ik denk dat een katapult inderdaad een erg goedkope, effectieve, lichtgewicht bijdrage kan leveren in een SHTF situatie. Het is zo klein en licht dat het moeiteloos meegenomen kan worden. Stenen of kiezels zijn er altijd wel te vinden als munitie, en het is makkelijk en simpel te maken. Alleen het elastiek is moeilijk te vervangen (in een SHTF situatie). In de praktijk zul je meer afhankelijk zijn van vogels en kleine dieren voor je overleving, en daar is een katapult zeer geschikt voor (je moet er wel mee oefenen). Er kan zeer nauwkeurig mee gemikt worden en als het nodig is kan er ook nog pijlen mee afgeschoten worden: https://youtu.be/NGIcCRJGYug Een katapult is niet alleen voor het jagen geschikt, maar ook om geluidloos ergens op afstand een raam in te schieten of anderzijds lawaai op afstand te maken, zodat je eventuele potentiële belagers kunt afleiden/misleiden en op een ander spoor kunt brengen zodat je veilig kunt passeren en doorreizen. Heb je al een bron gevonden voor goede elastische banden hiervoor?
  13. Goedendag allemaal, Gezien de versnelde en beangstigende ontwikkelingen van de laatste tijd (2021) neem ik prepping serieuzer dan ooit. Ben nu ook lid geworden van dit forum. Ik heb zojuist een Baofeng UV-5R gekocht (en plan in de loop v.d. komende maanden er meer te kopen, naarmate aanbiedingen zich aandienen). Ik ben een absolute leek betreffende portofoons/HAM-radio's en ik ben niet van plan om een HAM-radio hobbyist te worden (al sluit ik niet uit om tzt misschien een cursus te doen en een licentie te behalen) - het gaat mij dus alleen maar om SHTF scenario's! Het lijkt mij dat als de samenleving uit elkaar valt en er geen elektriciteit/stromend water/voedsel voorraden/etc. meer zijn, dat de wettelijke regels omtrent HAM-radio niet meer relevant zijn. Vandaar mijn vraag of iemand mij kan helpen de Baofeng UV-5R te programmeren voor eventuele SHTF scenario's. Ik ga ervan uit dat er meerdere mensen zijn die hierin geïnteresseerd zijn. Wellicht is het een idee om ons "preppers" te organiseren en een bepaalde communicatie-frequentie of kanaal(?) af te spreken voor het geval SHTF daadwerkelijk uitbreekt - gezamenlijk weten we meer, kunnen we meer, hebben we meer resources en staan we sterker, toch?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...