Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/19/24 in alle zones

 1. Gisteren een eerste lading houtjes gekregen, volgende week komt de andere helft. Voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Meest essen, enkele stukken Am.eik en wat beuk. Totaal ong. 12 kuub, we zitten er voorlopig weer warmpjes bij...😊
  1 punt
 2. @Nonkel Jones Het is maar wat je gelul noemt, er is een post over gemaakt op het forum. Die start met een artikel over net die opmerking. http://preppers.nl/forum/threads/5440-Water%28taks%29-een-basisrecht De post is wel vermengd met een ander topic over de privatisering van water. Wat betreft de taks op zonne-energie, in België hebben we ook zo'n taks op zonne-energie, een netvergoeding heet dat. Groot verschil bij ons tov Spanje, in Spanje moet iedereen met zonnepanelen de taks betalen, in Belgie alleen de installaties onder 10KWp (de kleine man dus) In Belgie wordt je ook 'belast' (mag eigenlijk niet dus noemen ze het een vergoeding ) op je installatie, niet op je productie. Je zal maar eens een slecht productiejaar hebben en minder moeten betalen ... ;) Het grote geld zit hem in de talrijke zonnevelden die Spanje rijk is, deze gesubsidieerde industrie staat op springen. Spanje krijgt geen geld meer om de subsidies te betalen, of moet daar een veel te hoge intrest op betalen. En de banken zien hun goudmijntje liever niet verdwijnen, want het zijn hun fondsen die de zonnevelden hebben mogelijk gemaakt, niet de Spanjaarden zelf. Hoe kan je dit Spanje kwalijk nemen, moeten zij dan verder de zonne-energie-industrie blijven subsidieren met veel te duur geld dat ze eigenlijk toch niet kunnen terugbetalen, om dan de opbrengst te zien vertrekken naar net diezelfde banken... Ik had ook liever gezien dat particulieren (de kleine installaties) ontzien waren in deze maatregel. Maar het doet me echt goed te zien dat ook de bedrijven moeten bijdragen om de immense beerput weer toegedekt te krijgen. Het is trouwens ook verboden om zonne-energie op te slaan in batterijen, maar ik denk dat een doordeweekse Spaanse prepper zich van dit alles geen reet aantrekt.
  1 punt
 3. Goed lezen en niet overal een complottheorie achter zien of op los laten. Er staat dat de stad Douai hun inwoners gaat belasten voor de hoeveelheid water die ze op het riool lozen. Hoe groter de bebouwde en bestrate oppervlakte die op het riool is aangesloten, hoe meer je het riool gebruikt/belast en hoe meer je dus betaald. Voor daar waar het water op een natuurlijke manier door de bodem wordt opgenomen betaal je dus niets. Het is in feite geen belasting op regenwater, maar een rekenmethode waarbij de grootste 'vervuiler'/benutter de grootste rekening krijgt. Net zoiets als de DIFTAR-tarieven in de meeste Nederlandse gemeenten: zet je de kliko veel op de stoep dan betaal je meer dan iemand die minder vuil heeft. Zouden ze meer moeten doen!
  1 punt
 4. http://www.express.be/business/nl/economy/fransen-heffen-belasting-op-regenwater/189130.htm http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1618012/2013/04/19/Fransen-belasten-verspild-regenwater-Nestle-wil-drinkwater-privatiseren.dhtml Zo te zien alleen nog in de Franse stad Douai.
  1 punt
 5. Dit is niet zo in alle staten, in sommigen is het bijvoorbeeld verboden om regenwater op te vangen.
  1 punt
 6. Dat vind ik wel erg denigrerend als het over een land in shtf gaat zoals spanje, waar bijna iedereen zonder werk zit.
  1 punt
 7. Overheden in geldnood zijn creatiever in het verzinnen van belastingen dan 99% van de bevolking solvend zal zijn. Prep ze, K a n s
  1 punt
 8. misschien dat spanje specialist @bertsmit.spanje er zijn (zon)licht op kan laten schijnen?
  1 punt
 9. De overheid is er gewoon hoor, voor de uitkeringtrekkers en andere lamlendige
  1 punt
 10. Waarom zou je belasting betalen als ze de zaken zo beroerd regelen? Hoe krijg je tegenwoordig nog de indruk dat de overheid er is voor de burger en niet andersom?
  1 punt
 11. straks krijg je een meter om je nek.. elke ademteug 0,001 cent, een geeuw ,002 etc.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...