Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/20/15 in alle zones

 1. 4 punten
  Ben er niet zeker van of dit in dit onderdeel thuis hoort... maar gezien je er Eten én Drinken in bewaart leek het me wel logisch. Kreeg van een moestuinvriendin (behoorlijk into de prep) het volgende krantenartikel toegestuurd over: een zelfbouw Houtskool Koelkast. En dacht dat dit ook wel interessant kon zijn voor hier. Weet niet of het artikel te lezen gaat zijn... ff testen... [ATTACH=CONFIG]21717[/ATTACH] Ja, dat lukt... als ík het al kan lezen zonder bril dan komen anderen vast een heel eind.
 2. 2 punten
  Zorg vandaag voor een netwerk. Veel kans dat de mensen die je nu vertrouwt, later ook vertrouwt. Even over nadenken.
 3. 2 punten
  Weet jij hoe hier veilig aan te beginnen MyronPrps.Probeer eens hoe je begint om echt veilig te werken want ik veronderstel dat je alleen er aan begint.Er kan spanning optreden op de stam waar je het niet verwacht. Ik wil alleen maar goede raad geven.
 4. 1 punt
  op zich is een vechtsport niet verkeerd....goed om in ieder geval te leren hoe je moet verweren en je zelfvertrouwen op te krikken. als ik iemand een advies mag geven; zelfverdediging voor vrouwen is ideaal! je leert hoe je álles kunt gebruiken om jezelf te verdedigen én weg te komen. maar ja, je begint er natuurlijk niets mee tegen iemand met een gun oid...
 5. 1 punt
  @LadyMarianne Van de Ijzertijdboerderij .wordpress.... Wie op een wat ‘gemakkelijkere hedendaagse manier’aan de slag wil gaan kan de volgende werkwijze hanteren. Verwijder zoveel mogelijk vlees, hoe verser de huid hoe gemakkelijker dit werkje gaat. Laat hierna de huid drie dagen staan in een badje met 300 gram keukenzout en 150 gram azijn op 5 liter water. Iedere dag goed roeren. Hierna de huid pellen als een ‘sticker’ vlees resten en slijmhuid van de leer kant trekken. (doe dit voorzichtig). Het eigenlijke looien: de huid in een badje met 200 gr keukenzout en 150 gr aluin per 5 liter. De huid minimaal 5 dagen elke dag roeren. Hierna goed uitspoelen en de vleeskant insmeren met wasverzachter onverdund . (dus puur) Daarna langzaam laten drogen tijdens het drogen regelmatig uitrekken en bewegen over een scherpe rand. Als het goed is heb je dan na een paar dagen een mooie soepele huid met de vacht er nog aan. (met dank aan W. Bakx, voor deze bijdrage) Groet, Driehart
 6. 1 punt
  Je bent beginnend prepper en/of hebt het juiste gevoel hebt om jezelf voor te bereiden, maar je weet niet waar en hoe te beginnen? Onderstaande filmpje is voor de beginnende Prepper. Waar begin je? Hoe begin je? En voor de gevorderde Prepper, even weer terug naar de basis, heb je alles nog goed georganiseerd?
 7. 1 punt
  Hier in Nederland heb je schoenmaker met specifieke ervaring met bergschoenen,een echte specialist. Je kan bellen en mailen met je vragen en de schoenen opsturen... http://www.deschoenmaker.nl/
 8. 1 punt
  Ik zag het ook net @AmazingDree. Heel zorgwekkend. Als het er maar genoeg worden dan breken ze gewoon door. Van een Iraanse vriendin weet ik dat Iran best meevalt. Natuurlijk zijn er misstanden maar in de grote steden lopen de vrouwen echt niet volledig zwart gesluierd en kan er een hoop. Dat even als reactie op die Iraanse man met zijn praatjes.
 9. 1 punt
  Hoi @Appi Calypso Check deze link eens op het forum, staat aardig wat info in. http://preppers.nl/forum/threads/10758-Eigen-bosperceel En een bosperceel lijkt mij ook wel wat!
 10. 1 punt
  Van tevoren had ik nog geen ervaring dus nee dat wist ik niet, ik kan wel logisch nadenken! (gelukkig maar). Dus eerst met een bijl en handzaag de meeste takken eraf en daarna zoveel mogelijk de takken op zichzelf laten hangen. Ik wist wel dat er spanning op kan komen te staan en die was er zeker Sjonge jonge wat een geluid komt daar af! prachtig! Morgen ga ik weer heen en zal ik even foto's maken. Toen ik klaar was met inladen van hout was het al donker. De hele rechterkant is er nu van af en de kettingzaag leeft nog:) Vandaag was de kettingzaag mee samen met: Bijl,silky zaag, oorkappen en zaagbroek. Voor mij de juiste middelen, ik weet niet hoe het allemaal via het boekje hoort maar mij is het zo ook gelukt. Is ook helemaal goed gegaan, rechterkant rustig en beheerst beetje bij beetje af kunnen zagen. Vlak voordat die helemaal ging zaag eruit flink wat stappen achteruit en hij brak langzaam uit zichzelf dus helemaal niks aan de hand. Pfff bunch of safety sally's ()
 11. 1 punt
  Heb ze allebij naast elkaar, coyote = rush24, black = rush12 [ATTACH=CONFIG]21730[/ATTACH] Niet zo heel veel verschil in grote dus.. Ik heb een vegelijkbaar in grote tas die een waistband erbij heeft, en die wint meestal mijn voorkeur omdat ik het gewicht beteter kan verdelen en de tas beter op zijn plek blijft er mee. Liggende aan wat u van plan ben zou ik u aanraden om in overweging te nemen of u molle wel echt gaat gebruiken, zo niet dan zijn er zat outdoor rugtassen die mischien beter voor uw doelen zijn
 12. 1 punt
  Nou zie ik vast iets over het hoofd, maar waarom kan je een kladblok, kaarten en pennen niet gewoon in een ziplockzak doen? Waterdicht, en het kost evenveel als het weegt: zo goed als niets. Heb je ook gewoon alles bij een zoals je wil, en het rammelt ook niet?
 13. 1 punt
  als tshtf is de groenteboer vast ook dicht zou ik denken.... er zijn een aantal eetbare paddenstoelen die prima te herkennen zijn en eigenlijk niet te verwarren zijn met giftige soorten... de meest giftige paddenstoel die we hier hebben heet groene knolzwam. hij lijkt enigszins op de champignon. dus die raad ik niet aan.... oesterzwammen raad ik wel aan. eenvoudig te herkennen en eigenlijk nergens mee te verwisselen. in Nederland zijn we wel een beetje paddofoob hoor zomaar naar buiten gaan en paddo's zoeken is nooit een goed idee, net zoals je nooit zomaar wilde planten op moet eten. gewoon een keertje een cursusje doen om je goed te laten informeren. die cursusjes hoeven niet duur te zijn, ik geef ze zelf ook wel eens en geld verdienen is voor mij geen hoofdzaak. je leert maar een 20/30 soorten kennen want teveel info blijft niet hangen...
 14. 1 punt
  Ik vermoed dat je dit NIET goed opgezocht hebt, er zijn voorbeelden genoeg te vinden in de VS waarin een agent in burger, een gewoon persoon met een CCW een overval, aanranding en zo stopt. Een mass schooting niet, omdat deze, tataaaa, altijd plaatsvinden in een gun free zone.
 15. 1 punt
  Beste allemaal, @Flow, El drieski en ik zijn weer thuis. Om 19.00 uur, om precies te zijn. We hebben de reis dus in 17,5 uur gedaan en dat had korter gekund, als ik niet zo slim was geweest te proberen via een sluiproute de Frans-Belgische grens te passeren. Rond 5 uur in de ochtend passeerden we de Spaans-Franse grens. Tot onze verbazing stond de Guardia Civil bij de grens met automatische wapens. We konden zo doorrijden. Blijkbaar waren wij niet verdacht of pasten niet in hun plaatje. Het was heerlijk rustig op de weg en we konden goed doorrijden. Voordeel was dat we om beurten konden rijden en dat er steeds 1 achterin de bus kon liggen om wat uit te rusten. Eenmaal dag, werd het steeds drukker op de weg. Ook in Frankrijk gaat het leven gewoon door, ondanks de aanslagen in Parijs. We werden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Frankrijk door @Amazing Dree. Ondanks de milde controle aan de Spaanse grens, wisten we niet wat het zou brengen aan de andere kant, de Frans-Belgische. Ik was bang voor lange files en wachttijden. Dus een alternatieve route, via St-Armand les Eaux. Alleen daar aangekomen, stond er al een file op de afslag die naar dat dorp leidde. Hadden meer mensen dat idee of was het altijd zo druk rond spitsuur? We zijn dus weer omgekeerd om over Lille te rijden. Het werd donker, het begon te regenen en het was druk op de weg. We kwamen inderdaad in een file terecht, aangezien alle verkeer naar één baan geleid werd. Kostte ons ook weer een half uur. Niet alleen het uitgaande verkeer werd gecontroleerd, ook het inkomende. Ook daar een lange file. De controle zelf stelde niets voor. Men was duidelijk op zoek naar iets, maar zeker niet naar een blauwe jumbo Transit met Nederlands kenteken. Eenmaal de grens gepasseerd konden we doorrijden, ondanks de drukte en het slechte weer. Aan de Belgische-Nederlandse grens stond... helemaal niets en niemand. En zo arriveerden we net na 19.00 uur bij mij thuis, waar het eten op tafel stond. Dat is lekker thuiskomen! We hebben een heerlijke week gehad, maar ons vertrek was wat onverwacht en overhaast. Anders waren we nu, om half elf in de avond, nog maar halverwege Frankrijk geweest. En wie weet wat de Fransen nog bedenken of wat er nog gebeurt voor de rust weerkeert. Wij waren ons heel bewust van hoe snel zaken kunnen veranderen, hoe fragiel onze maatschappij is en eenvoudig het kan zijn om van huis en haard afgesneden te worden. Nu is het allemaal weer meegevallen, maar wat als? Maar wat als het allemaal een graadje erger was geweest en het hele land was vastgelopen, terwijl jij daarin zit en niet meer verder kunt? Als je halverwege strand? Dat zet je wel aan het denken. Charlie
×
×
 • Nieuwe aanmaken...