Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/17/15 in alle zones

  1. [modbreak] gesloten op verzoek van topic starter - als iemand van mening is dat er nog een zinnige on topic bijdrage aan toe te voegen is, wat niet al gezegd is, dan zal ik sluiting heroverwegen.
    2 punten
  2. Ik vind het leuk om alle voors en tegens voorbij te zien komen. Wel valt mij op dat het hier wel lijkt alsof er weer een topic over geloof is opgedoken. Laat anderen toch doen wat ze zelf willen. Niemand hoeft en zoals ik het lees wil ook niemand overtuigd worden. In huize Greener zijn het allemaal vleeseters. Wij kijken serieus waar ons vlees/vis/gevogelte vandaan komt. Sinds een paar jaar eten wij bijna geen varkensvlees meer, wij vinden het vaak te vet vlees en de geur maakt sommigen hier in huis misselijk. Soja komt ons huis niet in. Gemodificeerde planten wil ik sowieso niet eten. Tot slot kan ik vermelden dat wij ook vrienden hebben die anti vlees zijn. De enkele meer dat ze blijven eten maak ik in aparte pannen wat ze graag willen. Respect voor elkaar is heel veel waard. Greener
    2 punten
  3. Mjammie: Bron: Science Alert.
    1 punt
  4. Afijn, dit is dus de industrie die dit veroorzaakt en niet de persoon zelve. Mijn vlees komt hoofdzakelijk uit eigen fok of vrienden die ruimte hebben om dieren goed en gezond op te fokken. Maar wel fijn dat er direct word gegeneraliseerd. Jouw reactie: Leuk dat je dus verward raakt, maar je haalde dit onzinnige onderwerp zelf aan. Misschien iets meer vlees eten. Da's goed voor de hersenen Echter is goed vlees wel degelijk rauw te eten. Jij eet ook geen zwaar bespoten groenten zonder ze eerst voor te bewerken. Wederom een onzinexcuus dus. De zogenaamde Creepy Crawlers zijn zéér goed te eten en een zéér sterke bron van voedingsstoffen. En als echte doorgewinterde veggy zal jij ook tijdens/na SHTF veggy behoren te blijven. Het heeft, conform jouw eigen woorden, namelijk totaal geen zin om tijdens/na een SHTF weer vlees te gaan eten. Dan is de wereld al aan gort en jij gooit er dan nog een schepje bovenop. Voedsel goed bereiden en de kansen op wat dan ook zijn nihil. Jij eet ook gegaard voedsel. Reden is dat veel plantaardig voer rauw namelijk ook giften bezitten die middels verhitting worden geneutraliseerd. Dit kan net zoveel gevaar opleveren. Tegendraads? Vegetarische slager is tegendraads, maar die zijn wel goed? Ik geef om mijn dieren, al eet ik ze op. Wij slachten ze met alle liefde en respect die wij maar kunnen geven. Nee, maar het leer en de pluimen worden ook niet weggegooid. Dat word gewoon keurig netjes gebruikt. Ik praat hier dus over onszelf, en niet over de industrie. Dat is, toegegeven, een groot verschil. Er zijn maar 3 groepen. Carnivioren, herbivoren en omnivoren. Wij zijn omnivoren. De rest is er bij bedacht door aludragende hippie-veggie's die kosten wat kost een dermate tunnelvisie hebben dat ze toch geen argumenten van anderen wensen te overwegen en hiervoor in de plaats zelfs nieuwe taxonomische groepen erbij bedenkt. Dat vele mensen niet stilstaan bij het eten van vlees en dat de vleesindustrie an sich slecht is voor mens, dier en milieu zal ik niet tegenspreken. Sterker nog, op dit punt vormen wij gezamenlijk 1 front! Vlees eten heeft niets te maken met lust (oesters werken naar mijn ervaring ook totaal niet) anders kan je iedereen doorzetten in de catagorie "potentiele seriemoordenaar". Wederom slachthuizen. Ja, dat is geen prettig gezicht. Steeds meer robotica omdat mensen steeds verder van het eten afstaan. Daarom preverer ik ambachtelijk slachten. Vele malen beter voor het dier. In het verlengde hiervan moet ik ook zeggen dat ik het ook afschuwelijk vind om te zien hoe in fabrieken plantaardig voedsel word verwerkt. Sla word gewassen in chloorbaden, planten staan in de kassen niet in de volle grond en een computer bepaald wanneer er hoeveel water word toegediend, gif word gretig gebruikt ter bestrijding van zogenaamd ongedierte en andere gewassen en noem maar op. Niet alleen in de huidige vleesindustrie zitten grove fouten, maar onze complete grootschalige voedselvoorzieningen zijn absurd tot in den extreme. Textuur is een belangrijk onderdeel van de smaak. Gooi jouw dagelijkse voedsel en drinkrantsoen maar eens in 1 grote blender. Ook al doe je het van 1 maaltijd. Het is niet meer te pruimen zodra er zo'n befaamd, afschuwelijk misselijkmakend smoothietje uit komt. Je bent wat je eet, hoe kan je zijn als je niet eens weet wat je op welk moment eet? Indien jij eens bij ons komt eten zal jij echt geen prakkie krijgen of een kropje sla. Er staat een degelijke maaltijd voor je klaar zonder enig kruisbesmetting van dierlijke producten. Maar wij wil je afschepen met een gepureerd potje olvarit (want textuur was niet belangrijk). Kortom, ik accepteer jouw als veggy, waarom kan jij mij niet accepteren als vleeseter?
    1 punt
  5. 1 punt
  6. heb pasgeleden een goudsmid's werkbank gemaakt om ook thuis te kunnen werken aan opdrachten voor school allemaal van pallethout en kleine latjes welke als onderstel is gebruikt voor het vervoer van mijn moeders wasmachine. ik heb er in totaal nog geen 5 euro aan uitgegeven terwijl als ik een nieuwe had moeten kopen ik zo'n 260-290 euro kwijt geweest, en dan zou het werkblad van die tafels ook nog eens een slag kleiner zijn geweest als de mijne ( sorry voor de wellicht wazige foto's en aparte belichting, ik heb heel veel met een bureaulamp en mijn gordijnen gespeeld voordat het een beetje duidelijk werd, en ik kon de camera niet vinden dus moest ik een webcam gebruiken ) het bovenblad is eigenlijk gewoon van planken, maar bij die Zweedse meubelfabrikant ( naam niet gebruikt, copyright ) stond buiten een grote container met gratis hout, bijvoorbeeld gelamineerde schotjes van kapotte kasten die teruggebracht waren, maar ook spaanplaat platen, en daar heb ik er eentje van meegenomen en gebruikt als bovenblad. daar kon ik meteen een stekkerdoos op schroeven zodat ik ook elektriciteit had voor mogelijk een lamp maar ook mijn polijstmachine 9 altijd handig als beginnende goudsmid .
    1 punt
  7. Ik voel mij vereerd:o Er komt binnenkort een grootmeester uit Engeland die 1 op 1 met mij wil trainen. Die man is opgegroeid in de achterbuurt in Londen, jaren gebokst, en fullcontact gevechten. Toen besloot hij dat silat hem ging helpen voor op straat. Hij heeft een trainingsroutine van een normale werkdag. Er is een hoop bullshido in de martial arts wereld. Maar deze jongen weet waar hij het over heeft. Goede leraar vinden met straatervaring blijft een must. Een dojo warrior ben ik minder van onder de indruk. Deze man wel. Ben erg benieuwd en kijk naar de training samen uit
    1 punt
  8. Het enige probleem met zulke filmpjes vind ik vaak dat de aanvaller erg langzaam aanvalt. Als ik al de keuze heb gemaakt om te vechten met een mes, zal ik zo snel en veel mogelijk proberen te snijden en steken en er dan ongewond uitkomen zal erg moeilijk zijn hoe goed je ook in deze technieken bent. Zeker met de adrenaline van een gevecht.
    1 punt
  9. Nog meer reden om op je vleesinname te letten in dit bericht over de link tussen varkens en hepatitus E besmetting.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...