Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/29/13 in alle zones

  1. Pocket kettingzaag - Prepshop.nl Aanschaf Ik kreeg precies een week geleden het aanbod om de pocket kettingzaag van prepshop.nl te reviewen. Maandag kreeg ik hem al binnen met een kaartje erbij van prepshop.nl waar mij vast mooie dagen en een goed voorbereid 2014 werden gewenst Product Beschrijving prepshop.nl Eerste impressie De pocket kettingzaag zit in een klein zwart (nylon?) opbergzakje. Wanneer u hem uit het zakje haalt, ziet de pocket kettingzaag er uit als een duurzaam en robuust ding. Zo voelt hij ook wanneer u hem in de hand houd. Als u hem uitvouwt voelt hij enigzins stug aan en zult u waarschijnlijk er aan denken om hem even in te spuiten. (dit heb ik niet gedaan i.v.m. met de review) Hij is gemaakt uit meerdere stalen segmenten, die aan de binnenkant met een stalen plaatje een pinnetje in elk zegment verbonden zijn. Elk handvat is gemaakt van een stuk paracord dat aan zijn uiteindes is vast geknoopt. Ook het handvat geeft een eerste impressie als een sterk ding. Met het zakje meegeteld weegt het hele ding 90gram.
    2 punten
  2. Onderhoud Alleen even schoonborstelen / zaagzel er af halen en eventueel inspuiten met wd-40 (spuitbusje smeerolie) Conclusie De pocket kettingzaag is makelijk in gebruik, robuust, effectief, makkelijk in gebruik EN onderhoud. Voor een enkele dunne boom te zagen is hij perfect, in het geval van meerdere zijn handschoenen wel aan te raden. Met alles bij elkaar opgeteld, een geweldige prep voor uw BoB! + Zeer Effectief + Stevig + Perfecte lengte + Licht gewicht + Makkelijk onderhoud - Paracord snijd een beetje Prijs / kwaliteit / Gewicht verhouding is erg netjes. Hij is zeker zijn geld waard.
    2 punten
  3. 't Is niet de lengte die van belang is maar wat je er mee doet.
    2 punten
  4. Hij is fijn. Als je de kool weglaat kun je het water net zo goed door een zakdoek of een stuk kleding laten lopen. Scheelt een hoop gedoe met een berk, maar heeft een wat minder rambogehalte.
    1 punt
  5. Zeker. Waarschijnlijk zelfs kinderen van een jaar of 12. het is echt een top ding. En enorm simpel in gebruik. En het enige wat u hoeft te doen is: hem om de boom te doen en heen en weer te trekken. Zoals ik in de review vermelde, persoon A de eerste persoon is geen krachtig iemand, sterker nog deze persoon geeft regelmatig de appelmoes pot aan om deze open te laten maken Kan ook inderdaad
    1 punt
  6. Persoon "B": Ook bij de 2e persoon is er weer een mooie doorsnede gemaakt in de stronk. en ook deze persoon was onder de indruk. Een enkel punt die opkwam bij zowel Persoon "A" als "B". Was dat de paracord handvaten/lussen nogal snijden en dat het wel een goed idee is om handschoenen erbij aan te trekken.
    1 punt
  7. Gebruik Ik heb hem samen met een bekende getest. Persoon A heeft weinig tot geen ervaring met zagen en heeft weinig kracht in de armen. Persoon B heeft wel wat ervaring met zagen, en aardig wat kracht in zijn armen. Persoon "A" kwam door de volgende stronk in 2 minuten en 35 seconden. Persoon "B" kwam door de zelfde stronk in 57 seconden. Persoon "A": Zoals u kunt zien, is de stronk mooi en netjes doorgezaagt. De enkele keeren dat hij een zaag had gebruikt op een boom vond hij het lang niet zo snel gaan als nu en hij was dus ook aardig enthousiast met de resultaten die hij zag.
    1 punt
  8. Je was me weer net voor @Heksenboot @Jan c wij hebben nu ongeveer een half jaar geleden de waterporter aangeschaft. Het grote voordeel is dat je de 30 liter niet hoeft te dragen maar achter je uit kan rollen en dankzij de rubberen banden om de ton heen is deze erg eenvoudig en hoef je niet hard te trekken om voorruit te kunnen. Afgelopen SC getest door een rondje te lopen wat erg modderig was en zelfs dan is deze makkelijk verplaatsbaar. Zou het zeker mensen aanraden om het te overwegen om te gaan gebruiken. Het enige wat we graag nog willen aanpassen is een extra dop waar we een kraantje in willen maken aangezien deze best lastig giet zonder. Deze porters zijn al een tijdje op de markt maar waren in de eerste instantie bedoeld en gemaakt voor het afvalwater van bijvoorbeeld caravans (ook nog volop verkrijgbaar) en hebben later de water-porter aan hun assortiment toegevoegd. http://sycm.co.uk/water.html
    1 punt
  9. @DickBerts Nou heb ja alleen in dit draadje al drie keer laten weten dat het boek van Jhon Seymour,geweldig is en dat je vooral de goudgerande ingebonden versie moet aanschaffen van dit meesterwerk. Ik heb op een nette manier gemeld dat ik PERSOONLIJK dat boek een wat overschat,niet al te diep gaand boek, vooral goed bij de open haard vindt,wat bijval kreeg en iemand een link van de goedkopere engelse versie voor vond. Discussie en verdieping heet zoiets en als jij je daar iedere keer door aangevallen voelt,heb jij een probleem,niet ik. Preppers slikken over het algemeen niet alles wat ze voorgehouden worden voor zoete koek,zelfs niet als die door Dick Berts op een zilveren blaadje gepresenteerd word en op iedere stelling kun je tegen stellingen verwachten,niet alleen jij maar iedereen,leer daar maar mee leven ipv je iedere keer op te blazen als iemand het niet met je eens is,is ook beter voor je hart
    1 punt
  10. Een tijdje terug hadden we (weer) 's avonds een stroomstoring. Wat is het dan toch donker opeens. De kinderen waren behoorlijk van slag. Ik heb van de nood een deugd gemaakt om op dat moment te oefenen met de kinderen; waar zit de batterijgevoede verlichting, hoe zet je die ook al weer aan. (Ik heb nu van die eenvoudige, ronde lampjes bij elke slaapkamerdeurpost geplakt. Deze gaan aan door op het lampje zelf te drukken. Ze zitten op 10 cm hoogte van de vloer, dus kruipend in het donker kun je altijd licht vinden.) Dit oefenen stelde de kinderen (en ons) behoorlijk gerust. Houden jullie thuis oefeningen? Met wie? Allen jijzelf, of je hele huishouden, ook met gasten? Wat oefen je dan? Welke probleemsituatie? Wat leren jullie ervan en verander je je plannen daarna? Noach
    1 punt
  11. De onderstam bepaalt de groeikracht van de boom. Hoe groter de groeikracht hoe minder snel er vruchtzetting optreedt. Bij een hoogstam (typisch onderstam Bittenfelder zaailing, met een tussenstam) moet je 8 tot 12 jaar wachten vooraleer de fruitproductie op gang komt. Beroepstelers planten appellaagstammen aan in haagvorm op onderstam M9. Deze onderstam vormt een zeer klein wortelstel met een daardoor zeer beperkte groeikracht. Positieve effecten van deze onderstam met beperkte groekracht, zijn dat deze boompjes al één jaar na het planten vruchten opleveren. Negatieve effecten zijn dat deze boompjes permanent steun behoeven omdat ze anders omwaaien, dat ze een zeer rijke bodem (leem) nodig hebben en dat ze geen 20 jaar meegaan. Er wordt trouwens van laagstam fruit ook gezegd dat het ondergeschikt is aan hoogstam fruit, omwille van lager mineralen- en vitamienen gehaltes. Zeker er is ook dat stroopfabrikanten de markt afschuimen naar appels en peren van hoogstammen, omdat deze hogere concentraties aan pectine bevatten en dat met alleen laagstam fruit de stroop onvoldoende dikt. Laagstam appelbomen in handel aangeboden zijn meestal de overschotten van wat er aan de beroepstelers verkocht wordt. De onderstam is 99% zeker M9. Heb je zandgrond in je tuin, heb je met zo'n boompje enkel miserie en geen fruit. Op zandgrond of minder vruchtbare grond kies je als onderstam voor een appel M26. Grotere groeikracht, pas na 2jaar fruit, gaat 50 jaar mee. Diezelfde uitleg over onderstammen bestaat ook voor peren, kersen, pruimen, noten, kastanjes,.... De onderstam is het belangrijkste van je boom. Mijn advies koop je boom bij iemand die afficheert welke onderstam er gebruikt is. Kijk even in de catalogus van boomkwekerij de Linde uit Kemmel voor de keuze van de juiste soorten (download de pdf-file) http://www.boomkwekerijdelinde.be/catalog/index.cfm?DATA_GROEP=0 De soorten staan er gerangschikt volgens bewaartijd. Je vindt er ook de beste soorten om zonder spuitmiddelen te kweken, de zogenaamde RGF-soorten: RGF staat voor: ressources génétiques fruitières. Onderstaande soorten zijn in het C.R.A. (afdeling plantenziekten) te Gembloux gedurende jaren getest op de belangrijkste schimmelziekten en als tamelijk weerstandbiedend bevonden.
    1 punt
  12. Dat is één van de redenen dat ik nu woon in een "Centraal Wonen" of op zijn Engels Cohousing. We zijn met meer. Hier staan huur en koop door elkaar, ieder heeft zijn eigen woonhuis, sommige groot, sommige kleiner, voor grote gezinnen, alleenstaande moeders, en alleenstaanden. Het is echt niet zweverig vredig, maar als er wat is komen we er altijd wel uit. Je leert wel samenwerken, overleggen, organiseren, niet alleen voor je eigen doelen en wensen staan maar je ook inzetten voor andermans doelen en wensen. Er is wat meer zorg voor elkaar dan in de doorsnee Hollandse straat. Zo zijn er enkele bejaarden die nog thuis kunnen wonen omdat ze in de gaten gehouden worden of omdat er zorg vanuit de woongemeenschap is. Het is een soort mini-dorp in een stad. Je leert door zo wonen je buren aardig kennen en met hen samenwerken, dus als er een SHTF komt hebben we een voorsprong. Wij hebben nog een groot voordeel, nl wat gemeenschappelijke gebouwen in het midden van de tuin. Dus een schooltje en een medische post zijn zo opgezet. Verpleging hebben we immers al, leerkrachten ook, en ruimte ook. Zelfs een centrale keuken is er al. In deze wijk functioneerde het blauw op straat niet naar behoren. De wijkbewoners hebben een buurtwacht opgezet, met whatsapp als medium om te waarschuwen en sinds die tijd is er nog maar één keer ingebroken. In het begin zeg maar, toen de boeven nog niet door hadden dat deze wijk extra beveiligd is. Ik vind het zelf erg prettig om ideeën die je voor ogen hebt na een SHTF ook voor die tijd al te oefenen of in werking te zetten.
    1 punt
  13. Vorig winter had ik zo een klein kacheltje zelf gemaakt . Geïnspireerd op dit model . Totale kost prijs 65 € . Op de eerste meting waar ik heen ging was bijna iedereen er verliefd op . Ik heb het dan ook maar verkocht aan een prepper . Het toeval is nu dat ik afgelopen week terug aan zo een kacheltje begonnen ben . En ik heb mij voorgenomen er niets voor te kopen enkelde kachel pijpen . Als het klaar is plaats ik wel een foto . Geert
    1 punt
  14. Ik oefende inderdaad. Ik leerde ze al van kleins af aan, om via een veilige route thuis te komen. Dan deden we verdwaalroute en moesten zij de weg terug vinden (nadat ik ze verzekerd had, dat ik zelf wel al de weg terug wist) Vanaf dat ze wat groter waren, keken we ook onderweg bv in de trein,op station, in een winkelcentrum of gebouw, hoe we er veilig uit konden komen. En er was de jaarlijkse brandoefening. Dat was spontaan ontstaan nadat de kinderen op school brandoefening hadden gehad, en het was dan ook heel normaal om thuis ook te oefenen. Mooi verhaal. We woonden net in ons nieuwe huis, dochter is negen. Haar slaapkamerraam komt op een plat dakje met grind uit. De normale regel is natuurlijk, nooit uit het raam en op dat dakje gaan lopen. Andere fatsoensregel is dat je mensen niet snachts stoort. Mijn kinderen nemen regels nogal letterlijk op. Wij deden de dag na de brandoefening op school thuis weer de brandoefening en één uitweg was dus via dat plat dakje, naar de buren (het plat dakje loopt langs twee buren links,vier rechts) en dan heel hard op het slaapkamerraam kloppen en de buren wekken en de brandweer laten bellen. De jongste verstarde helemaal tijdens het oefenen, ze deed dat niet, want je mag niet op dat plat dakje en geen mensen wekken snachts. Dus zijn we al die buren langs gegaan om te vragen of we bij brand wel aan mochten kloppen snachts. Dat mocht natuurlijk. Dochter was weer gerust en met oefenen ging het daarna prima. Maar de dagen erna was ze onrustig en ik had het idee dat het door de brandoefening in het nieuwe huis kwam. Met een zorgelijk gezichtje vertelt ze dat zij en de andere kinderen wel via het plat dakje weg kunnen, maar als er brand is bij mijn slaapkamerdeur heeft mama geen uitgang en zit mama opgesloten en zal mama verbranden. De tranen staan in haar ogen als ze dit vertelt. Ineens straalt haar gezicht, en ze zegt; "Ik weet het al. Ik ga via het platje naar de buurvrouw, dan ga ik door haar huis naar buiten, dan breek ik de auto van de buurman open (buurman andere kant) en rijd die onder je raam...dan kan je daarop springen en breek je alleen maar je benen!" Ze was helemaal opgelucht. Ach, we zijn maar weer eens naar de buren gelopen om te vragen of ze dan de lange ladder voor het raam zetten. Was prima. En ik heb klimtouw op mijn kamer om door het raam te vluchten. Wat ik bij een van de andere kinderen bij moest stellen, was dat zij altijd terug naar binnen rende om haar beer te redden. Daarvoor hebben we samen het "Berenreddingsplan" gemaakt. Hield gewoon in dat beer meteen mee genomen moest worden, na vaak oefenen en een paar keer valse start en opnieuw de start oefenen lukte dit uiteindelijk automatisch De jongste was zo gewend aan het brandoefeningen doen, dat ze dit ook in de eerste week van haar bijbaantje als vakkenvuller bij haar chef ter sprake bracht. Met een toontje zoals de gemiddelde puber van zich af kan blazen, gaf ze nogal wat commentaar. Over de obstakels op de vluchtroute, op de afwezigheid van blusmaterialen, en het niet kunnen openen van de branddeur omdat die geblokkeerd was. Het was een toffe chef, en hij gaf haar helemaal gelijk. Sinds die tijd werd er in dat bedrijf ook weer brandoefeningen gehouden. De kinderen zijn nu volwassen, en hebben hun EHBO diploma's en zijn BHV-ers op hun werk.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...