Elk jaar komen er nieuwe bevindingen over de verre geschiedenis.. Zo zijn oa de punten getest van de speren en deze gingen niet eens door de vacht en huid van de mammoet... Ze werden vooral gestenigd en vaak ook met menselijke slachtoffers. Wel is zo dat men toen wel sneller dingen ontwikkelde qua techniek en afkeken van de apex roofdieren maar in een eerste fase was de oermens een scavenger en at van reeds gedode dieren... https://www.history.com/news/prehistoric-human-diet-scavengers-vs-hunters
Bushcraft en survival zijn 2 verschillende dingen en in het kader van als land zelfstandig je inwoners voeden qua benodigde oppervlakte ondergeschikt als argument.. Men kan de huidige overgesupsidieerde landbouw niet vergelijken met een tijd dat er amper volk rondliep en amper impact had op het milieu en ecosystemen..ook niet met volkeren die tot nu veel primitiever wonen, geen mogelijkheid hebben om gewassen te groeien en met de jacht hun eigen leven op het spel zetten voor enkele kilo's vlees.
Je gaf grasgraaiende koeien en bizons aan maar deze worden niet op dezelfde manier gevoed als bij de landbouw, de meeste koeien die in de Benelux rondgrazen komen niet toe met de weinige grassprietjes die erop staan... Enig idee hoeveel grasland er nodig is om 50 koeien tot eindproduct van enkel van gras te voorzien? Een volwassen persoon eet gemiddeld tussen de 50- 100kg rund per jaar, uit berekeningen is gekomen dat er per kg over de 10000 liter water per kg vlees eindproduct nodig is.. hierin zit ook een veelvoud van bewerkte gewassen in als voedsel die perfect consumeerbaar is voor de mens die in het geheel meer voedingswaarde bevatten dan het dierlijk eindproduct..
Grasgrazende runderen die op de wei hun vlaaien leggen, vervuilen niet maar wat er in de volledige sector aan veekweek in de stallen wordt opgevangen en daarna wordt mee besproeid en het teveel wordt geloosd in de waterwegen waardoor men een negatieve spiraal krijgt van te veel metalen in gewassen... Het Europees hof tikt bijna alle (vooral overbevolkte) landen op de vingers omdat ze zich niet houden aan de richtlijnen van maximaal hoeveelheid nitraten in de waterwegen.
Ik heb vroeger in een veevoederfabriek gewerkt dus heb ook gezien dat de visolie dat ze bij de maisflakes bijvoegen tot de grens van het aanvaardbare qua dioxines, zware metalen ,... Waarvan ook bewezen is deze consumeren op de grens nefast is voor de ontwikkeling van een kind in de buik van de moeder.
Hoe hoger de ph waarde in je maag hoe beter deze slechte bacterien neutraliseert. PH waarde 2 is best wel aan de lage kant, waarschijnlijk deels verzuurd door een teveel aan ongezonde voeding en tekort aan alkalische elementen in de voeding dus plantaardige elementen met honing als uitzondering.. Maar ook de maag niet de tijd geven om te herstellen in de verwerking van bepaalde bacteriën in voeding kan een oorzaak zijn.
We zullen idd zien wat er over 10-20 jaar overblijft van bepaalde industriële takken qua voeding... En de bevolking die al ruime tijd uit de voegen aan het barsten is. Als blijkt dat veganisme bijdraagt aan een minder snelle bevolkingsgroei kan ik dat enkel maar toejuichen.