Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/30/15 in alle zones

  1. Wat doe je met je scrap oftewel al die kleine rot stukjes die net te groot zijn om weg te gooien? Je koopt een mes van € 10,- trekt daar het imitatie paracord heft af en je begint met lapjes leer te prullen en zo krijg je een 10 euro knife een 100 euro handle
    2 punten
  2. Zoals enkele mensen wel al weten ben ik nogal in de weer met kiemen. Elke dag wordt hier een kommetje kiemen gegeten. We doen ze op het brood samen met kaas of vlees of gewoon bij de warme maaltijd als bijkomende groente. Nu probeer ik de kost wat te drukken door in grotere hoeveelheden te kopen. Alfalfa is luzerne. Luzerne is een gewas dat gezaaid wordt als groenbemester en als voer voor paarden. Bij wijze van experiment heb ik een zak van 500g gekocht die verkocht wordt om te zaaien. Het spul kost ongeveer 10€/kg maar daar kan je gigantisch veel van kiemen. Aan een van mijn leerlingen, uit een landbouwgezin, heb ik gevraagd of ie eens wil kijken of ze luzerne hebben. Die kopen ze in zakken van 25 kg in. Wellicht ligt de prijs daar gunstiger. Dezelfde vraag stelde ik voor klaver. Volgens mij zijn ook dat lekkere kiemzaden, net zoals nog wel meer groenbemesters. Ik test het even uit en hou je op de hoogte.
    2 punten
  3. Vandaag een uurtje in de keuken bezig geweest met vaseline en wattenbolletjes. Een fire steel is mooi als backup maar dan wil ik ook iets bij me hebben dat wil branden, zelfs als alles in mijn omgeving nat is. Er is weinig voor nodig: watten, vaseline en iets om de vaseline te smelten. Het kan ook anders (gewoon vaseline in een pluk watten smeren of vaseline in een plastic zakje stoppen, wattenbolletje er bij en lekker kneden en nog wat methoden) maar dit leek me een degelijke manier om fire starters te maken. Beetje vaseline in een blik laten smelten op een oliestel. Ondertussen bolletjes maken van plukjes watten. Als de vaseline gesmolten is gaan de wattenbolletjes in het blik, even uitknijpen en ... ... laten afkoelen op een stuk keukenpapier. Als de vaseline en de bolletjes op zijn komt het mooiste: ff testen! En dit is het resultaat: drie potjes met fire starters. Leuk om te doen, handig om te hebben.
    1 punt
  4. Tijdens mijn zoektocht naar lekker, lang houdbaar, prijsgunstig en voedzaam voedsel heb ik al een aantal dingen geprobeerd. Er zijn altijd wel enkele nadelen : - pasta, relatief goedkoop maar gaat op den duur ook vervelen. - rijst, hebben we al staan. - quinoa, relatief duur Ik kwam hierbij uit op gierst, een graangewas, dat gemakkelijk houdbaar lijkt. Een zak van 25 kg kost voor de particulier ongeveer 50€. Wat is je mening/ervaring hierover ? Het voldoet aan alle voorwaarden die ik stel aan prepfood. http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=668 [ATTACH=CONFIG]16281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16281[/ATTACH]
    1 punt
  5. Nope, ik ben nog steeds verbaasd. Ik had gewoon verwacht dat er meer animo zou zijn voor zo'n workshop, that's all.
    1 punt
  6. Ideaal om te weten. Ik ben ook linkshandig en heb mede daarom nog nooit zo'n spork gekocht. Lijkt op die vorkjes-met-mes die je bij de snackbar krijgt, altijd weer een uitdaging.
    1 punt
  7. @ghostwhiper daar heb je gelijk in, maar dat is iets wat je ter plekke moet bepalen. Het bos wat ik in gedachten heb is zand en klei grond, dus dat zit wel goed. Klopt het als ik zeg dat veengrond meer in het noorden van het land voor komt?
    1 punt
  8. Dat wordt een hele klus zeg; ben benieuwd naar het resultaat. Als je geen zin hebt om ze zelf te maken, kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van aanbiedingen op internet.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...