Ga naar inhoud

Jorisb

Lid
 • Items

  194
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Het mooie Brabant
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jorisb's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

95

Reputatie

 1. Bushcraft to the next level. Prachtig wat deze man allemaal kan maken zo.
 2. Die ziet er ook goed uit, met 4000mm zal die in ieder geval een stuk langer waterdicht zijn. Ik denk dat ik nog even goed moet kijken naar de verschillende tentjes, voordat ik er een aanschaf
 3. Ik heb de indruk dat bij een drie persoons tent er drie mensen naast elkaar kunnen liggen, en dat dan de tent ook vol ligt. Wij gaan met zn twee├źn op pad en hebben allebij een backpack mee. Vandaar dat ik bij de drie persoons tentjes aan ben beland, al houd ik me ogen ook open voor een ruime twee persoons. Het gewicht daar blijf ik mee zitten. Het liefst zoek ik een lichtere tent uit, maar die kan ik binnen mijn budget (
 4. Inderdaad, 4,5 kg is wel de max wat ik voor een tentje berekend heb om onder de 15kg te blijven aan gewicht voor de rugzak. Ik heb alleen een heel beperkt budget en de lichtgewicht tentjes zijn nogal aan de prijs. Maar zou deze tent geschikt zijn om in het bos op te zetten? Is bijvoorbeeld een waterkolom van 1000mm voldoende?
 5. Ik kreeg via via deze tip: http://www.obelink.nl/tenten/koepeltenten/obelink-pisa.html Obelink Pisa 3 koepeltent. Afmetingen buiten: 320x230x130 Afmetingen binnentent: 210x210 en 130 hoog. Buitendoek: Polyester PU 1000 mm, naden getaped. Afmetingen ingepakt: 68x17x17 en totaal gewicht 4,5 kilo. Ik ben zelf naar een tent op zoek voor in de backpack. Zou dit een goede keuze zijn?
 6. Ik denk dat ik die plek wel tegen ga komen maar ik loop door naar chaamse bossen 3 en 4. Jou tent ziet er goed uit, helaas laat mijn budget het niet toe .
 7. @LeipeMeuteLeider maak er even een toto van, dan weten we beter waar het over gaat. Ik heb zelf al meerdere keren hapjes en stukjes in het snijvlak gehad en met een slijpsteen ook weg kunnen werken. Enige ervaring met een slijpsteen is wel aan te raden.
 8. Moo verslag! Leuk dat de kinderen ook zo enthousiast mee doen. Ik vind het wel toevallig, ik wil over een paar weekjes ook naar een van de paalcampings in de chaamse bossen om de bob te testen nu ie een beetje compleet is. Er liggen ook een hoop geocaches daar in het bos, heel leuk als je wilt leren hoe je met een gps om moet gaan. Op welke plek ben je precies geweest? P.s, ik ben toch wel benieuwd welke tent je hebt, ik ben zelf op zoek naar een lichtgewicht tentje waar je met 2 personen + gear in kan.
 9. @John-69 wat hier belangrijk is, is of je officieel afstand gedaan hebt van je mes. Volgens jou heb je dit niet gedaan. Uit jou verhaal blijkt dat het mes bij jou thuis, waar je het legaal mag hebben, aangetroffen is. Zolang je er geen afstand van gedaan hebt kun je deze inbeslagname aanvechten en zou je het mes terug moeten krijgen. Wat betreft de Ploertendoder, Deze is inderdaad verboden onder de WWM categorie 1 punt 3, en de inbeslagname hiervan is dus terecht. Een boete voor het bezit van de ploertendoder is helaas ook terecht. Een boete voor het bezit van het mes kun je wel aanvechten. Ik hoop voor je dat je het mes nog terug kan krijgen. In principe worden in beslag genomen (illegale) voorwerpen vernietigt, maar niet voordat zeker is dat deze niet meer aan de eigenaar terug gegeven mogen worden.
 10. Heel mooi gemaakt, vooral de eerste vind ik heel erg mooi met de lichte kromming erin. Mijn complimenten!
 11. @carismo Wie weet... maar ik ga eerst een mes proberen die ik echt ga gebruiken. @konijn het boren en vooral zagen ging eigenlijk vrij makkelijk, ik heb me twijfels of het hardhout is. Ook het schuren ging vrij makkelijk, tot er rook vanaf kwam en er een hard donker laagje op zat . Zit aan de achterkant van het mes, gelukkig niet helemaal zwart geworden. Bedankt voor de tip @Wafels. Als ik weer een weekend tijd heb ga ik zeker proberen nog een mes te maken, ik zal eens rondkijken in de kringloop winkel (loop er wel vaker naar binnen). Ik zit ook te denken om een neck knife te maken, alleen vraag ik me af hoe legaal het is om er ook daadwerkelijk mee rond te lopen.
 12. @Geert dankjewel, dat vind ik echt leuk om te horen. @JohnVonSchutz Daar had ik nog niet aan gedacht, wat voor olie moet je daar voor hebben?
 13. Dank voor de snelle reacties. @tom666 ik had de snede ook afgetekend, maar ik merkte dat ik niet heel precies met de slijptol overweg kon dus besloten om te gaan veilen voordat ik de snede helemaal zou verpesten. Ik ga het de volgende keer wel zeker proberen. Welk hout het is durf ik zo niet te zeggen, zou ik even na moeten vragen. @Communicator klopt, de foto's waren onnoemelijk groot uitgevallen (in ieder geval op mijn beeldscherm) en terwijl ik ze een voor aan aan het verkleinen was werd de rest verwijderd. Nu moet het kloppen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...