Ga naar inhoud

Jorisb

Lid
 • Aantal items

  194
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jorisb

 1. Bushcraft to the next level. Prachtig wat deze man allemaal kan maken zo.
 2. Die ziet er ook goed uit, met 4000mm zal die in ieder geval een stuk langer waterdicht zijn. Ik denk dat ik nog even goed moet kijken naar de verschillende tentjes, voordat ik er een aanschaf
 3. Ik heb de indruk dat bij een drie persoons tent er drie mensen naast elkaar kunnen liggen, en dat dan de tent ook vol ligt. Wij gaan met zn twee├źn op pad en hebben allebij een backpack mee. Vandaar dat ik bij de drie persoons tentjes aan ben beland, al houd ik me ogen ook open voor een ruime twee persoons. Het gewicht daar blijf ik mee zitten. Het liefst zoek ik een lichtere tent uit, maar die kan ik binnen mijn budget (
 4. Inderdaad, 4,5 kg is wel de max wat ik voor een tentje berekend heb om onder de 15kg te blijven aan gewicht voor de rugzak. Ik heb alleen een heel beperkt budget en de lichtgewicht tentjes zijn nogal aan de prijs. Maar zou deze tent geschikt zijn om in het bos op te zetten? Is bijvoorbeeld een waterkolom van 1000mm voldoende?
 5. Ik kreeg via via deze tip: http://www.obelink.nl/tenten/koepeltenten/obelink-pisa.html Obelink Pisa 3 koepeltent. Afmetingen buiten: 320x230x130 Afmetingen binnentent: 210x210 en 130 hoog. Buitendoek: Polyester PU 1000 mm, naden getaped. Afmetingen ingepakt: 68x17x17 en totaal gewicht 4,5 kilo. Ik ben zelf naar een tent op zoek voor in de backpack. Zou dit een goede keuze zijn?
 6. Ik denk dat ik die plek wel tegen ga komen maar ik loop door naar chaamse bossen 3 en 4. Jou tent ziet er goed uit, helaas laat mijn budget het niet toe .
 7. @LeipeMeuteLeider maak er even een toto van, dan weten we beter waar het over gaat. Ik heb zelf al meerdere keren hapjes en stukjes in het snijvlak gehad en met een slijpsteen ook weg kunnen werken. Enige ervaring met een slijpsteen is wel aan te raden.
 8. Moo verslag! Leuk dat de kinderen ook zo enthousiast mee doen. Ik vind het wel toevallig, ik wil over een paar weekjes ook naar een van de paalcampings in de chaamse bossen om de bob te testen nu ie een beetje compleet is. Er liggen ook een hoop geocaches daar in het bos, heel leuk als je wilt leren hoe je met een gps om moet gaan. Op welke plek ben je precies geweest? P.s, ik ben toch wel benieuwd welke tent je hebt, ik ben zelf op zoek naar een lichtgewicht tentje waar je met 2 personen + gear in kan.
 9. @John-69 wat hier belangrijk is, is of je officieel afstand gedaan hebt van je mes. Volgens jou heb je dit niet gedaan. Uit jou verhaal blijkt dat het mes bij jou thuis, waar je het legaal mag hebben, aangetroffen is. Zolang je er geen afstand van gedaan hebt kun je deze inbeslagname aanvechten en zou je het mes terug moeten krijgen. Wat betreft de Ploertendoder, Deze is inderdaad verboden onder de WWM categorie 1 punt 3, en de inbeslagname hiervan is dus terecht. Een boete voor het bezit van de ploertendoder is helaas ook terecht. Een boete voor het bezit van het mes kun je wel aanvechten. Ik hoop voor je dat je het mes nog terug kan krijgen. In principe worden in beslag genomen (illegale) voorwerpen vernietigt, maar niet voordat zeker is dat deze niet meer aan de eigenaar terug gegeven mogen worden.
 10. Heel mooi gemaakt, vooral de eerste vind ik heel erg mooi met de lichte kromming erin. Mijn complimenten!
 11. @carismo Wie weet... maar ik ga eerst een mes proberen die ik echt ga gebruiken. @konijn het boren en vooral zagen ging eigenlijk vrij makkelijk, ik heb me twijfels of het hardhout is. Ook het schuren ging vrij makkelijk, tot er rook vanaf kwam en er een hard donker laagje op zat . Zit aan de achterkant van het mes, gelukkig niet helemaal zwart geworden. Bedankt voor de tip @Wafels. Als ik weer een weekend tijd heb ga ik zeker proberen nog een mes te maken, ik zal eens rondkijken in de kringloop winkel (loop er wel vaker naar binnen). Ik zit ook te denken om een neck knife te maken, alleen vraag ik me af hoe legaal het is om er ook daadwerkelijk mee rond te lopen.
 12. @Geert dankjewel, dat vind ik echt leuk om te horen. @JohnVonSchutz Daar had ik nog niet aan gedacht, wat voor olie moet je daar voor hebben?
 13. Dank voor de snelle reacties. @tom666 ik had de snede ook afgetekend, maar ik merkte dat ik niet heel precies met de slijptol overweg kon dus besloten om te gaan veilen voordat ik de snede helemaal zou verpesten. Ik ga het de volgende keer wel zeker proberen. Welk hout het is durf ik zo niet te zeggen, zou ik even na moeten vragen. @Communicator klopt, de foto's waren onnoemelijk groot uitgevallen (in ieder geval op mijn beeldscherm) en terwijl ik ze een voor aan aan het verkleinen was werd de rest verwijderd. Nu moet het kloppen!
 14. Tijdens het lezen van alle topic's over de preppers die hun eigen messen maken begon het toch steeds meer te kriebelen om dit ook zelf te proberen. Omdat het voor mij een eerste poging was en ik totaal geen ervaring heb met metaal bewerken, besloten om geen dure materialen te kopen maar een stuk metaal te pakken wat op zolder in de weg lag: Vervolgens met de cirkelzaag de grove vorm eruit gehaald (gehoorbescherming was geen overbodige luxe). Vooral de buren vonden dit heel leuk, maar die zijn wel wat gewend:o. Vervolgens met de vijl de schuin aflopende rand erop zetten. Hier is toch wel de meeste tijd in gaan zitten. Als beide kanten niet gelijk zijn loopt het snijvlak scheef en voel je iedere keer dat je het mes gebruik een soort hobbel. Dit was een rustig werkje waar je vooral niet te snel wilt gaan. Foto halverwege het vijlen: En na het veilen: . Inmiddels was het ruim in de avond en daarom besloten de volgende dag verder te gaan met schuren. Omdat ik geen olie beschikbaar had, evenals een plek om een goed heet vuur te maken en dit een probeersel is, besloten om het mes niet te harden. Schuren, schuren, en nog meer schuren. Het mes heeft een mooie mat glans gekregen maar door de manier waarop ik geschuurd heb is er geen duidelijke rand meer tussen de platte kant en de schuin aflopende kant van het lemmet. Het is nu een mooie ronding die afbuigt naar het snijvlak van het mes. Als laatste: het handvat erop. Gekozen voor een mooi stuk donker rood hout, maar door het opschuren is dit heel licht uit gevallen. Ik ben van plan het handvat nog veel verder te schuren tot dat het geen vierkant uiterlijk meer heeft. vervolgens een lak erop waardoor de diepe donker rode kleur weer naar boven komt. Het slijpen heb ik met de hand op de slijpsteen gedaan en naderhand afgewerkt met een zeer fijne steen. Het mes staat nu zo scherp, dat je met wat moeite de haren van je arm kan scheren.
 15. @Dr.Prepper Inderdaad doorslikken is geen goed idee (reactie van het carbonaat met zuur --> CO2 ontstaat --> opgeblazen gevoel en boeren laten), maar in je mond kan het geen kwaad. Om je tanden te poetsen is een snufje ook wel genoeg, en als je die hoeveelheid door zou slikken gebeurd er nog niet bijster veel.
 16. Bij een SHTF zoals stroomuitval of overstroming redden wij het prima. Water voorraad genoeg en met eten redden wij het ook wel. Bij een groter SHTF zoals een beurscrach of nucleair incident ben ik nog niet zo zeker hoe goed we het er van af brengen. De vraag is vooral hoe dicht bij huis de pleuris uit breekt, en hoe snel het aan onze deur staat. Bij een nucleair incident zal mijn BOL ook niet meer veilig zijn dus dan ligt het aan de wind welke kant we op gaan.
 17. @dutch survival ik moet zeggen dat ik lichtelijk onder de indruk ben van wat je al voor elkaar hebt gekregen, ik denk dat een hoop mensen er van kunnen leren. Als slaapzak heb ik er eentje van de bristol, meer budget krijg je het bijna niet. Ik moet zeggen dat ie goed in elkaar zit en lekker warm is, maar over slijtage kan ik nog niks zeggen daar heb ik m niet lang genoeg voor. Nijmeegs jopie heeft ook het een en ander liggen, en kam je altijd advies geven.
 18. Naar aanleiding van dit topic maar eens door mijn eigen gear gegaan, en inderdaad een aantal dingen waren bijna nooit gebruikt. Nu het mooie weer er aan komt wordt het tijd om alles in de praktijk te testen. De firesteels overigens wel uitvoerig gebruikt. Met vaseline watjes nog nooit mislukt maar bundels van berkenschors en zaagsel gaat nog wat moeilijk.
 19. Zo zie je maar, beetje hakken is toch moeilijker dan je denkt:p. (Houder onder druk, schuim, rondvliegende scherven, misschien dat op zn minst een bril geen slecht idee was?).
 20. @konijn bij de dump in nijmegen liggen ze voor een mooi prijsje en iedere bever heeft ze ook in de buurt van de kassa staan. @Marcov oke, goed punt .
 21. @tom666 mooi, heel erg mooi. Heb je het handvat nog verder bewerkt of gelakt, of alleen in vorm geschuurd?
 22. @RaptorNLD nee dat niet, ik ben over een paar weken daar in de buurt maar ik dacht vandaag laat ik toch nog een keer hier gaan kijken.
 23. Jaja wachten loont, ook hier lagen ze er weer! Gelijk het hele schap leeg gehaald, drie voor eigen gebruik en de rest op bestelling van vrienden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...