Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat is Candida?


Tom

Aanbevolen berichten

Maar weer een controversiële kwestie in de groep gooien, en maar direct roepen is er een dokter in de zaal? @Keyser Suze

 

Het volgende artikel met film vond ik zeer plausibel, maar wat is wijsheid?

 

Dus niet gelijk afschieten, maar eerst maar eens alles bestuderen en dan hoor ik graag uw mening.

 

Vanaf 29 minuten gaat het over elektrostress en de invloed op ons lichaam in combinatie met Candida en dat is wel zeer opmerkelijk.

 

Het gehele artikel kunt u lezen op de onderstaande link en ook de film zien.

 

Bij het woord “candida” denken wij eigenlijk automatisch een onschuldige schimmelinfectie.

 

Candida is in werkelijkheid de oorzaak van ondermeer: Chronisch vermoeidheids Syndroom, fibromyalgie, ADD/ADHD, lekkende/spastische darm, Reuma en als klap op de vuurpijl: Kanker.

 

 

Dat is voor de meeste mensen toch wel even schrikken. Dat iets wat op het eerste gezicht zo onschuldig lijkt zulke verstrekkende gevolgen kan hebben.

 

Iemand die zich al jarenlang met aan candida gerelateerde problemen bezighoudt is Kaj de Vries, alias Dr. Candida. De reden dat hij dit is gaan doen is omdat hij zelf kampte met serieuze gezondheidsproblemen waarvoor niemand hem een bevredigende oplossing kon bieden.

 

Iemand die zich al jarenlang met aan candida gerelateerde problemen bezighoudt is Kaj de Vries, alias Dr. Candida. De reden dat hij dit is gaan doen is omdat hij zelf kampte met serieuze gezondheidsproblemen waarvoor niemand hem een bevredigende oplossing kon bieden.

 

“Acht jaar lang, van mijn tot mijn 14e tot mijn 22ste (ben nu 26) heb ik doodziek rondgelopen met uiteenlopende klachten, waaronder extreme vermoeidheid en spierpijn, vreemde hoofdpijnen en een zeer onregelmatige stoelgang.

 

Elke ochtend weer voelde ik me lichamelijk alsof ik de dag ervoor de marathon had gelopen en daarna flink wat had gedronken om het te vieren. Elke dag voelde ik me doodziek!”

 

Zijn jarenlange onderzoek heeft tot de volgende conclusies geleid:

 

"Candida is de door de farmaceutische industrie best verborgen bron van ziekte. Het is een gist die al duizenden jaren bij zo goed als alle mensen en dieren in de darm voorkomt en na onze dood muteert naar een schimmel. Candida draagt na het overlijden bij aan een versnelde ontbinding van het lichaam.

 

LEES VERDER OP DE LINK (klik)

 

 

En ga er maar effe voor zitten anderhalf uur informatie.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EhIPPjpWORE

 

 

 

 

Zit nog effe te twijfelen of ik deze links er ook bij zal vermelden, vooruit dan maar.

 

http://boinnk.nl/blog/71281/wat-is-en-wat-doet-leatrile-wat-in-abrikozenpitten-zit-voor-het-lichaam-als-men-getroffen-wordt-door-kanker/

 

http://boinnk.nl/blog/71287/aleph-weekoverzicht-nr-109/

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

In de categorie baadt het niet en schaad het niet...het Anti-Candida-Dieet. Geen suiker, geen gist en nog wat meer niet.

Werkt ook tegen obesitas.

 

Je leert van het dieet ook beter etiketten lezen, puurdere ingrediënten gebruiken, zelf koken ipv kant en klaarpakjes, en vers en groen te eten...ow, vooral dingen die in een SHTF nog wel te verbouwen en te eten zijn. (even een linkje naar preppers en SHTF leggen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de categorie baadt het niet en schaad het niet...het Anti-Candida-Dieet. Geen suiker, geen gist en nog wat meer niet.

Werkt ook tegen obesitas.

 

Je leert van het dieet ook beter etiketten lezen, puurdere ingrediënten gebruiken, zelf koken ipv kant en klaarpakjes, en vers en groen te eten...ow, vooral dingen die in een SHTF nog wel te verbouwen en te eten zijn. (even een linkje naar preppers en SHTF leggen)

 

Laat de paddenstoelen ook maar uit het dieet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Paddenstoelen vallen onder gist...maar dat staat vast precies beschreven in een Anti-Candida-Dieet-Boek.

 

 

Verzonden vanuit de huiskamer, met een vinger op toetsenbord en in andere hand een kopje thee.

 

Bier is ook gist en oh zo noodzakelijk af en toe!!! :p:p:p

 

Verzonden vanuit de keuken terwijl ik kijk hoe mijn vrouwtje kookt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast ghostwhiper

Heb mijn bedenkingen erbij.

Niet wetenschappelijk aangetoond.

Selfmade dokter.

Candida de oorzaak van reuma?? Er is toch duidelijk aangetoond dat het een vorm van autoimmuun is.

Ohja in onderzoek naar reuma kanker etc etc word miljoenen gepompt om de oorzaken te achterhalen en ik geloof niet dat hij daadwerkelijk een onderzoek gedaan heeft wat zo omvangrijk is

 

Ik zie een nieuwe hype die deze jongen van 26 rijk laat worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje jammer dat deze knul een beschermde titel (dokter) gebruikt, zonder eerst jaaaaarenlang in de boeken te zitten, co-schappen te lopen en ook maar enige vorm van wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan, buiten zijn eigen huis-, tuin en lulkoek onderzoek.

 

Het feit dat dokter Candida (Chlamidiya zou beter passen, maar okay) de Italiaanse arts Dottor Tullio Simoncini als bron gebruikt, is op zijn minst bedenkelijk, aangezien deze man welbekend staat als een regelrechte kwakzalver, geschorst is en veroordeeld.

 

Sorry hoor, maar ik ga wel gewoon naar mijn huisarts. Als ik kiespijn heb loop ik ook niet naar de buurman omdat hij net een nieuwe boormachine heeft gekocht bij de Gamma. Levensgevaarlijk dit soort idioten.

 

Opsluiten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Candida gebruiken als verzamelnaam gebruiken, lijkt me nogal grof qua typering...

Wij zitten vol schimmeltjes en zo, zolang alles in evenwicht is, is er geen probleem,

wanneer er onbalans is, moet jijzelf op meerdere manieren, het evenwicht herstellen.

Met wat geluk, verloopt dat zelfs vanzelf. Zo niet, beetje helpen.

 

En je bent wat je eet, dat is het beste dat ik gehoord heb in dat filmpje.

Voor de rest vooral wat veel generaliserend geblaat van ook mensen die

enkel de klok hebben horen luiden. Beetje mee opletten dus, maar

daarom in niet alles wat ze vertellen, complete onzin.

 

En dat koemelk zoals wij deze nuttigen in de Westerse wereld, eigenlijk

niet meer zo gezond voor ons is, dat weet men al langer ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb zelf ervaring met Gom Terpentijn ( geen terpentine dus maar gom terpentijn) en dat werkt als een speer bij Candida, klinkt vreemd maar terpenen in allerlei vormen zijn ingredienten van heel veel medicatie, de terpenen maken deel uit van de medicijnen vanwege hun bewezen effectiviteit, terpenen als chemisch derivaat van aardolie zijn niet de ideale vorm maar worden desalnietemin gebruikt in medicatie waar je je scheel voor betaald en bovendien vaak in een dusdanig lage dosering dat je van de medicatie afhankelijk blijft ( economisch verhaaltje).

 

Anyway, Dr Jennifer Daniels is op een natuurgeneesmiddel gestuit dat door slaven werd gebruikt en heel veel zaken genas waaronder candida, parasieteninfestaties, schimmelinfecties, longaandoening etc etc, dat middeltje is Gomterpentijn, ( uit boomhars gedistilleerd) en het heeft medicinale toepassingen ( werd ook al duizenden jaren als zodanig ingezet), affijn, een maand of 5 geleden heb ik er zelf een gooi naar gedaan en een blik Gomterpentijn weten te scoren op een onwaarschijnlijke plaats en het lijkt erg tegen natuurlijk om dit tot je te nemen maar dat heeft voornamelijk te maken met de geur die je met iets anders associeert dan de toepassing die ik zocht, let wel Gomterpentijn is NIET, ik herhaal NIET hetzelfde als terpentine maar heeft wel ruwweg dezelfde geur en ik stond dan ook niet te springen om het inwendig te gebruiken, maarrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ik heb de stap toch gezet en voelde me binnen twee dagen al veel, veel, veel beter, er zijn echter wat mitsen en maren aan verbonden die heel goed te ondervangen zijn, voorwaarde is dat je begrijpt hoe je lichaam zich van ongewenste gifstoffen ontdoet en dat je begrijpt wat de effecten van een detox zijn en wat een Herxheimer reactie is en wat voor symptomen dit kan veroorzaken, mocht hier interesse in zijn, wil ik je hier graag over informeren, de rest laat ik over aan jou. Het is veel makkelijker als ik het hier heb laten klinken en als je weet wat je te wachten staat en weet wat je doel is valt het allemaal heel erg mee.

 

Verder, heb ik een aantal interessante PDFs over dit onderwerp die ik hier helaas niet kan posten, wel geprobeerd maar het werkt niet. ( deze wil ik jullie niet onthouden maar ik kan ze simpelweg niet posten)

 

Nog iets, Lufenuron, kan je zelf even wat onderzoek naar doen, hier is daadwerkelijk hard onderzoek naar gedaan, de rest is aan jou.

 

Kerosine, ook iets waarvan je de medicinale toepassing kan onderzoeken mbt schimmelinfecties en longaandooeningen, gewrichtsaandoeningen.

 

Flauwe kul en slecht geïnformeerde reacties op dit bericht worden niet op prijs gesteld, laat je zelf niets op de mouw spelden, ook niet door mij, doe je eigen onderzoek, waag eens een gokje en zoek je informatie eens op andere plek, misschien word je nog eens aangenaam verrast.

 

Verder, ik ben geen arts en geef dan ook zeker geen medisch advies, ik kan wel zeggen dat openstaan voor zaken die ik eerder als onmogelijk of als onwaarschijnlijk beschouwde me positieve resultaten hebben opgeleverd. Voor tips en tricks ben ik wel te porren.

 

Een interessant Jennifer Daniels interview.

 

Murder by Medicine is NO accident.

 

[video=youtube_share;YUzQkMjBdng]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf ervaring met Gom Terpentijn ( geen terpentine dus maar gom terpentijn)
Ik zie drie hits onder "gomterpetijn,candida" en dit bericht op Preppers is er één van.

Komt niet betrouwbaar over op mij.

Er wordt in een van die links verwezen naar gomterpetijn..."Universeel toepasbaar voor het verdunnen van alle oplosmiddelhoudende Aquamarijn produkten en voor de meeste oplosmiddelhoudende synthetische verven en lakken.Tevens zeer geschikt voor het reinigen van gereedschap."...Lijkt me gevaarlijk om te adviseren dat in te nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie drie hits onder "gomterpetijn,candida" en dit bericht op Preppers is er één van.

Komt niet betrouwbaar over op mij.

Er wordt in een van die links verwezen naar gomterpetijn..."Universeel toepasbaar voor het verdunnen van alle oplosmiddelhoudende Aquamarijn produkten en voor de meeste oplosmiddelhoudende synthetische verven en lakken.Tevens zeer geschikt voor het reinigen van gereedschap."...Lijkt me gevaarlijk om te adviseren dat in te nemen.

 

Ik begrijp je reactive, ik liep tegen hetzelfde gevoel aan in eerste instantie, als je verder zoekt ga je heel andere dingen tegenkomen, bovendien hebben we te maken met hele kleine hoeveelheden, dit is niet iets wat weggezet kan worden in 1 dooddoener, nogmaals ik begrijp je reactie, ik had dezelfde, ik moedig je bij deze aan om wat verder te zoeken, en naar het interview te luisteren, je eerste vondst was een muur van waarschuwingen,er is veeeeeeeeeeeel meer informatie te vinden, het meeste zal niet in het Nederlands zijn en die barriere begrijp ik, je hebt iig de moeite gedaan om de muur te vinden, well done.

 

Nogmaals ik wilde PDFs toevoegen maar dit is niet mogelijk vanwege het feit dat er geen knop voor is op het forum, verder heb ik een aantal andere zaken genoemd die wat vreemd lijken, maar vergeet niet dat zeer veel NIET organische stoffen ( lees aardolie dirivaten) al gebruikelijk zijn in medicinale toepassingen in allerlei vormen en dat deze stoffen ook vaak gewoon in je gootsteenkastje te vinden zijn en je hier überhaupt al bent blootgesteld, wederom een nogmaals ik begrijp je reactie, maar stop niet met graven als je een muurtje tegenkomt, de reden dat het muurtje daar staat heeft misschien een andere reden als je zou vermoeden, een zakenlijke reden.

 

vriendelijke groet

 

:D

 

Gomterpentijn is een distillaat van hars uit LEVENDE bomen, dus geen aard olie derivaat, dat is een zeer wezenlijk verschil, hier bevind zich de crux van herhaal, happy hunting, ik zei al geloof me niet op mijn woord, doe je eigen onderzoek, stop alleen niet bij het muurtje dat ze hebben opgeworpen, dat zou net zoiets zijn als geloven wat er in de krant staat, er is altijd een groter perspectief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

geen suikers en gluten en minder koolhydraten is een goed advies, deze kan je vervangen met gezonde vetten grasboter, cocosvet, eieren, vette vis

 

Klopt, candida leeft van suikers, een manier om het er uit te krijgen is het stoppen van eten van suiker en simpele koolhydraten, aan de andere kant, een schimmel is een levensvorm, die hebben voedsel nodig, dus drie keer raden wat er gebeurd als je die een paar dagen uithongert, die gaan op zoek naar lunch en hangen rond met hun mond wijd open in de hoop dat er wat inzwemt, als jij ze wat te eten geeft gekruid met iets wat ze niet op prijs stellen zullen ze dat dus binnen krijgen, ergo, ze maken dat ze wegkomen omdat het voedsel dat ze krijgen niet voldoet aan hun wensen, dat is een manier om het weg te krijgen, het zo onplezierig mogelijk maken om in je systeem te vertoeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijft natuurlijk altijd de vraag of iemand candida heeft. Zelf een beetje met je gezondheid en (gevaarlijke) stoffen rommelen met het idee dat je klachten van candida komen vind ik onverantwoord.

Ik deed een check en had drie linken gevonden, op die ene link wordt wél doorverwezen naar de terpetine die ook voor verf gebruikt wordt.

Je maakt je ervan af met "je verder moet zoeken" Ik hoef niet te zoeken...ik heb geen onverklaarbare klachten die ik moet verklaren.

Ik deed een check, ik vind dat het rondbazuinen van halve informatie en niet kloppende informatie meer en duidelijker uitleg behoefde en ben gaan zoeken om die reden. Dan blijkt het zo te zijn dat het drie keer voorkomt op het wereldwijde web en dat vind ik geen aanrader of betrouwbaar.

 

Mocht iemand toch iets te willen doen aan een bij zichzelf vastgestelde candida dan kan die beter aan de kokosolie. Dat heeft geen schadelijke effecten. Stoppen met suikers kan ook geen kwaad, doorgaans neemt men daar veel te veel van in.

Nog beter is met klachten naar de huisarts te gaan. Die heeft niet voor niets jaren zitten studeren. En voorlopig zit die nog gewoon in het zorgverzekeringsbasispakket. Laten we er dan ook maar gewoon gebruik van maken zolang het nog kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

geen suikers en gluten en minder koolhydraten is een goed advies, deze kan je vervangen met gezonde vetten grasboter, cocosvet, eieren, vette vis

 

Die keus heb ik recent gemaakt. Kokosvet kun je prima in bakken. Let wel op de temperatuur. Het kan snel erg heet worden.

Mijn ervaring is dat met het bakken de gaspit lager staat.

 

Driehart

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Graag wil ik een bijdrage doen in deze discussie.

Een praktijk verhaal, een ervaringsverslag van een moeder , die een ziek kind had door een gistcultuur in de darmen .

Het gezin had in Afrika een bijdrage gedaan aan een ontwikkelingsproject, waar haar zoontje een gist in zijn darmen had gekregen wat zijn gezondheid erg nadelig beïnvloedde .

Deze periode verkocht ik paardenvoer, ik had uit de veehouderij branche een gist cultuur gevonden , welke de benutting van het voer verbeterde.

Deze moeder was al een heel traject van de gezondheidszorg doorlopen zonder de verbeterde gezondheid van haar zoon.

 

De verpakking van het gistproduct beschreef een ontwikkeling van positieve gistcellen etc., welke andere negatieve werkende cellen verdrongen.

Dit besloot deze moeder haar zoontje deze gist cultuur te geven door zijn eten , haar ervaring na twee maanden was dat de symptomen afnamen van de vermoeidheid etc . , Haar overtuiging was het positieve effect van de gistcultuur , gezonde voeding haar zoontje had beter gemaakt.

 

Geen medisch verhaal, maar het verdringen van , daar zit een mogelijkheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dat boekje (Wat zit er in uw eten) en ben sinds ik dat heb best wel gaan letten op welke e-nummers in wat ik koop zitten. Vooral aspartaam en msg probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. MSG zit ook in bak en braad olie, vooral in die flesjes, dus mijn geplande overstap naar kokosolie zou daar alweer een deel van weghalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Wat een onzinnigheid...

 

Als je eens even kritisch leest... allemaal klachten en later candida ontdekt.... Een candida infectie kan je krijgen door een verminderde weerstand (die je kan krijgen door de genoemde klachten) en welke er eerder was, is niet bekend.

En 't is geen wetenschapper maar een "ervaringsdeskundige".... en om nou op 1 persoon een "waarheid" te baseren... wat een onzin!

 

 

"Dokter Tullio Simoncini is een oncoloog uit Italië. tullio simonciniEen oncoloog is een Dokter gespecialiseerd in de behandeling van kanker. 10 jaar geleden heeft hij een revolutionaire ontdekking gedaan die de hele Kankerindustrie compleet op zijn kop kan zetten en vervolgens een behandel methode ontwikkeld die 99% van alle tumoren binnen weken laat verdwijnen, nee het is geen wonder. Aan het eind van dit artikel zullen alle stukjes van de puzzel ook voor jou op zijn plaats vallen. Wanneer je de oorzaak van de vorming van tumoren erkent, blijkt de oplossing van het elimineren van tumoren veel makkelijker dan gedacht"

Dit soort quotes....

Ik werk op een afdeling met flink wat oncologische patiënten.... kan hier pisnijdig van worden! En dat er dan mensen zijn die dit soort geschreven artikelen als een waarheid aannemen.... Terwijl de complete sfeer en inhoud nog minder dan het tell-sell niveau is!

 

Lees is later dat hij voor "uiterst geringe vergoedingen" mensen nog ff van allerhande klachten afhelpt, paranormaal begaafd is en de oorzaak en oplossing van adhd en autisme heeft ontdekt... door een paar boekjes te lezen...

De eerste de beste universiteit doet z'n best dit nog ff uit te zoeken... maar meneer de led-lampen verkoper heeft het ergens in een boekje gevonden, dus: we worden dom gehouden! Wat een gel*l!

 

Ik snap dat mensen graag een oplossing of een verklaring willen horen voor 't een en ander, maar laten we alsjeblieft toch even logisch na blijven denken!

 

 

 

(goed, ben weer nu weer relaxt :p)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...