Ga naar inhoud
GENEGEERD

Water uit de lucht halen?


Johnny BravoNL
 Share

Recommended Posts

Tijdens een van mijn zoektochten naar "prepdingen" kwam ik het volgende tegen:

 

De Skywater!

 

Eerst een korte omschrijving:

 

"Skywater® machines make drinking water from humidity in the air. Island Sky®’s patented adiabatic distillation technology, leads the industry in air to water technology. Skywater® atmospheric water generators, or AWG's can extract more water vapor in varied climates than most air to water devices worldwide. As water shortages persist around the world, Skywater® products provide effective emergency water solutions." Bla, bla, bla...

 

Welnu, het betreft hier dus apparatuur (ja, die stuk kan, en ja, die stroom nodig heeft) welke water kan onttrekken uit de lucht.

 

Een aantal specs van de Skywater 14:

Plumbing: Requires no plumbing.

Water tank capacity floor model: 5 gallons, 19 Liters.

Electrical consumption: 2 Kilowatt hour per gallon of water produced in humid conditions for the 110v models. 2 Kilowatt hour per gallon of water produced in humid conditions for the 220v models.

Consumables: Air filter –Replace every 6- months depending on air quality Water filter – Replace twice a year, up to 10,000 gallons (37,850 liters).

 

En dit is een beetje jammer: Replacement parts: Proprietary Filters, available through Island Sky® Corporation. Compressor and fan motor available worldwide or through Island Sky® .

 

Maarrrrr: Water output performance: Up to 14 gallons per day in Optimal Conditions; 3 gallons per day at 40% Relative Humidity.

 

Afbeelding:

 

14SKYNEW.jpg.885dfa76a816286f62e0923c16aa5d58.jpg

 

Filmpje! (Groter model).

 

 

Wat vinden jullie? Kansloos ding? Weegt de opbrengst niet op tegen de powerconsumptie? Draaien je zonnepanelen overuren?

 

Of is dit iets...

 

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

 

Grtn.,

 

JB

 

P.S.: HIIIIIIEEEEEEEEEERRRR de link naar de website.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Tja, leuk ding maar ik zou ook de prijs wel willen weten en daarnaast voor welk scenario je het ding zou willen hebben. Tijdens een shtf lijkt het me niets, afhankelijk van stroom en vervangingsonderdelen. Voor je het weet ga je het water dat dit ding produceert lasnog verder zuiveren door koken of het door een ander filter te halen.

Mooi idee om water te produceren "terwijl je slaapt" maar de zorgen die je je maakt over luchtvochtigheid en inderdaad stroom consumptie die je misschien wel ergens anders voor nodig hebt.

Als de prijs relatief laag ligt leuk om erbij te hebben maar als apparaat voor noodgevallen lijkt het mij niets, ook omdat de opbrengst dus per dag aardig kan variëren, als een gezin er van afhankelijk is wil je toch redelijk voorspelbaar weten hoeveel water je dagelijks beschikbaar hebt.

Ik zou dan toch kiezen voor low tech oplossingen, bijvoorbeeld de Sawyer Squeeze, al is het maar als back up.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vind het niets. Ik hou meer van lowtech oplossingen. Heb het idee dat het één of ander ding is van "Hey Mike, de Tell Sell sukkel".........Ik kan er natuurlijk compleet naast zitten. Dan nog hou ik meer van eenvoudigere oplossingen....:D

Oja, een gravity filter (Katadyn Camp, Berkey etc) werken ook zonder stroom en zijn zeer eenvoudig. Werken ook als je er niet bij bent.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

JB ik denk dat mijn stroom leverancier dol blij met mij zal zijn.

En mocht er een SHTF zijn dan kan ik er nog wel 20 panelen bij leggen anders heb ik niet te drinken.

Het is een mooi ding maar hij gebruikt te veel.

Tevens zit ik een beetje met water uit de lucht halen.

Tijdens SHTF zal je veel rare luchtjes hebben zoals lijken.

Ik denk niet dat het water zo lekker zal smaken.

Link naar reactie
Share on other sites

Okay, kansloos dus, ik had al zo'n idee. Maarja, wie weet zitten hier mensen met 1000 vierkante meter zonnepanelen ergens... ;)

 

Ik zal NOOIT meer iets waar een stekker aan zit op het forum zetten, hahaha!

 

Mzzl,

 

JB

 

Eindelijk! Johnny goes offgrid! Yeehaa!.........ohhhhh sh!t toch niet volgens mij?

Link naar reactie
Share on other sites

Mijn broer heeft zo'n apparaat. Maar hij woont in een tropisch klimaat, waar de luchtvochtigheid veel hoger is dan hier (en de elektriciteit een stuk goedkoper).

Ik heb er ook wel eens voor gekeken, maar bij ons in NL is de luchtvochtigheid binnen eigenlijk te laag. En de stroomkosten zijn hier ook veel te hoog. Daarnaast niet goedkoop om aan te schaffen...

 

Filters hoeven niet vaak vervangen volgens mij, kan je ook zelf schoonmaken geloof ik.

 

Wel jammer, want het is super zuiver en lekker water wat eruit komt.

Link naar reactie
Share on other sites

Nederland = waterland.

 

Je hoeft op veel plekken niet diep te graven of je hebt al een waterput. We hebben veel oppervlakte water. Ik kan me scenario's bedenken waarin dit handig kan zijn maar persoonlijk zou ik hem niet snel aanschaffen met dezelfde reden die @prepass al aangeeft. Ik heb liever lowtech/old skool.

 

Neemt niet weg dat een boer met een schuur vol zonnepanelen wellicht baat heeft bij zo'n apparaat...

Link naar reactie
Share on other sites

De uitleg in het Engels kan ik niet lezen (was die dag niet op school ) maar volgens mij werkt dit gelijk een bouwdroger . Die halen ook het water uit de lucht . Wel zo een ding heb ik staan en ik verzeker u het is geen goedkoop ding . Voor het geld heb je een hoop waterfilters .

 

Geert

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 year later...

ik denk eerlijk gezegd niet echt dat het water wat in de lucht zit geifecteerd kan zijn met een lijklucht of bacterien

 

maar het enige probleem is wel dat die apparaten een bassin hebben waar vliegen en muggen weer graag in nestelen . . .

 

en wat ook werd gezegd, Nederland is waterland, erg veel tekort zul je hier niet hebben want hier ontstaat alleen waterschaarste bij de uiterste extremen, bijvoorbeeld een ijstijd waarbij onze rivieren niet worden aangevuld met vers smeltwater en ondertussen toch gewoon leegstromen. of extreme droogte waarbij heel veel water verdampt en er bijna geen neerlag is, maar zowiezo als de regering dan nog overeind staat zal die wel regels instellen, net als bij de extreme hitte toen mijn moeder klein was, maar extreme droogte gaat uiteindelijk wel over, al heb je dan natuurlijk weer het probleem dat al het water naar beneden STORT, daardoor zullen de vele ( uitgedroogde ) VEEN-dijkjes het niet meer houden en dan heb je een overstroming ( ook lullig, eerst droogte en dan een overstroming :rolleyes: ) maar goed, in Nl zal dus niet zo heel snel eend droogte ontstaan, en als er wel droogte is gaan we met zijn allen gezellig naar Zandvoort ( of in dat geval, net een stukje "dieper" ;) )

 

tuurlijk zijn het handige apparaten, maar in Nederland lijkt het me niet snel nodig eerlijk gezegd, mede ook door de complicaties lijkt het me ook niet haalbaar hier.

 

Maar ik had nog wel een vraag, waarom zijn we zomers altijd zo aan het klagen dat het zo klam ( VOCHTIG ) is? en waarom vinden wee die tropische landen ( sorry als het de verkeerde categorie is maar: Spanje, Turkije, Griekenland . . . ) daar is het juist zo "lekker" warm omdat er een LAGE luchtvochtigheid is waardoor je zweet makkelijk verdampt en je lichaam je temperatuur makkelijker kan regelen ( het is dus "klam

en "vies warm" omdat de lucht al vrij verzadigt is en er weinig meer zweet bij kan dus kan je zweet niet verdampen en blijf je warm en zweterig )

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...