Ga naar inhoud

Madeliefje

Lid niveau 2
 • Items

  2190
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  63

Alles dat geplaatst werd door Madeliefje

 1. Ik heb wel is gelezen dat Duitsers en Oostenrijkers kiezen voor Wit-Rusland. Redelijk dichtbij, eenvoudig een verblijfsvergunning, goedkoop en de bevolking zeer vriendelijk. Maar helaas koude winters en een dictator aan de macht.
 2. Niet ver. Staat ff stil. Misschien moeten we wel gelijk de stap buiten de EU zetten. De onderdrukkende maatregelen zullen vooral door de EU ingevoerd gaan worden.
 3. https://www.bostools.nl/aggregaten/diesel-aggregaten https://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/40586 Duits https://www.amazon.de/dp/B077QNWGBL?tag=tstvgl-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1 https://www.amazon.de/-/en/Diesel-generator-single-phase-three-phase-electrode/dp/B07KSG5S9F/ref=sr_1_20?crid=3535QMLZ473L1&keywords=dieselgenerator&qid=1670021697&sprefix=diesel+generator%2Caps%2C72&sr=8-20
 4. https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20221201070338&origin=y&SearchText=diesel+generators&spm=a2g0o.detail.1000002.0
 5. Wat zal het verbruik per uur zijn? Bio ethanol kost circa 3euro per liter
 6. Indrukwekkende verwarming. Ben alleen bang dat het duur stoken is. De bio-ethanol voor binnen is iets zuiniger heter en minder geur dan alcohol 70%
 7. Veel vitamines mineralen Ivermectine en antibiotica. Antibiotica met korting via doktersonline.
 8. Op YouTube kwam ik een filmpje tegen waar ze een koperen of metalen pan op zijn kop gebruikte! Betere warmtegeleiding? Meer stralingswarmte!
 9. • Anti-leakage valve: The fuel tank is equipped with an anti-leakage valve* which prevents leakage even when the tank is held upside down without the tank cap. • Automatic tip-over switch: The heater will be shut off automatically when the heater is knocked over. • Fuel tank cap cover: To unscrew the removable fuel tank cap without touching it directly, please use the plastic cap at the back of the heater. • High efficiency: This heater has a 99.99% heat efficiency with infrared radiation heating. • Made in Japan: This heater has been produced according to the ISO 9000:2000 Quality Control Standard. • No installation: This heater can be installed without wires and without exhaust pipes. This makes it a very convenient heating source. • Room temperature thermistor: This heater automatically shuts off when the room temperature becomes too high, to avoid the risk of a lack oxygen. • Safe top: This heater is equipped with a safe top. The temperature of the top plate is kept relatively low for improved safety. • Safety stop: This heater is equipped with a shut-off safety switch. By pressing this switch the heater will be shut off immediately. Extinguishing stop REMARKS • Unique double combustion system*: This heater is equipped with a double combustion burner. The first fuel combustion occurs in the primary chamber. The secondary chamber burns the exhaust gases at a temperature of 1200 oC. This results in a clean combustion without condensation at an efficiency of nearly 100%.
 10. Mag een auto met 70liter brandstof in de tank wel in je huis? Inpandige garage. En hoeveel propaangas?
 11. Ik heb deze. Bij de hornbach hebben ze ook een groot aanbod. https://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/40717
 12. Er is inmiddels veel onderzoek naar gedaan. Deze gebruikt 2 potten en het liefste de Italiaanse. (Dikker) Beide moeten een gaatje hebben. Bij de reacties zijn ook kijkers die alle mogelijkheden hebben getest en kwamen ook op de gaatjes uit. Ik heb ook gelezen dat de pot groot moet zijn om veel warmtestraling te creëren. Soms wordt de buitenzijde wel 75graden. Heeft de pot een oppervlakte van 1600m2cm dan is dat vergelijkbaar met een electrische kachel van 40x40 en 75graden. Maar de potten creëren ook nog een schoorsteen effect waardoor er hete lucht geblazen wordt. Een electrische plaat doet dat niet.
 13. Vraag vrienden en kennissen die medicijnen over hebben te bewaren voor jou. Zoals zware pijnstillers en antibiotica.
 14. Om nu een grote 4x4 voor de deur te zetten is voor ons te duur. We hebben een ruime toercaravan en een Toyota station. Indien de tijd het toe laat, koop ik een zeer grote Mercedes, Renault of Iveco dieselbus met trekhaak, dubbele cabine en imperiaal. Naar welke locatie te vluchten weet ik nog niet. Voorlopig heb ik enkele kleine campings in Portugal op het oog. En buiten de EU staat Wit Rusland op het lijstje.
 15. Wat zijn jullie (extreme) bezuinigingstips? Kachel op 18graden 1x per week 3min douchen. (Andere dagen een washandje) Lauw douchen. Verwarmen met kruiken. Alle kieren etc… afdichten met isolatieband. Groot vloerkleed. Pantoffels aan. Grote Noppenfolie aan de binnenzijde raam bevestigen met verneveld water. 1lamp aan in de woonkamer. Bij koken deksels op de pannen en het vuur 10min eerder uitzetten en laten staan tot het gaar is. Isolerende gordijnen. Ook een brievenbusklep aan de binnenzijde.
 16. Ik overweeg een laserkachel van Qlima en zuivere Kristal olie om s’avonds bij te verwarmen in de woonkamer. (25m2) Moet ik dan ventileren? Blijf je de kachel ruiken? Wat zal het verbruik zijn bij een lagere stand? Ik verbruik nu nog jaarlijks 300m3 aardgas voor het verwarmen van de woonkamer en badkamer. De test is electrisch en een warmtepompboiler.
 17. Dit forum?! Op Telegram zijn er groepen. Ik heb gemerkt dat op de groepen met de wakkere ook aardig wat preppers zitten.
 18. 11 liter per dag zal je nooit halen. Mijn ontvochtiger haalt max 4liter. Werkt perfect. En betrouwbaar.
 19. Ik heb 100 liter benzine in metalen jerrycans staan en wil die filteren voordat deze in mijn aggregaat gaat. Hoe kan ik dat eenvoudig doen? Ik heb begrepen dat een panty niet goed filtert. Een shirt of theedoek gebruiken? Een koffiefilter lijkt mij een meetje te klein of te langzaam gaan.
 20. Hang een nepcamera op met een ledlampje op en een sticker. (12euro) En plaats een bordje van een Rottweiler “ HIER WAAK IK” Laat in de nacht een grote lamp branden met de gordijnen dicht. Dan slaan ze zeker je huisje over😏 Voor een SHTF heb ik meerdere rollen ducktape. Aan de binnenzijde van het raam een raster plakken wat doorloopt tot op het kozijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...