Ga naar inhoud

w1987

Lid
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

w1987's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. @Shmeker, Ik kan me goed in je verplaatsen. En ik ben om de tijd te slopen, gaan bewegen en juist mijn BOB aan het uit testen. aantal ideeën: Sporten, hobbies, toeren door t land. Werken? Koop een kano/kajak en verken de lokale wateren(en je heb gelijk een Backup BOV) BOB uitvoerig testen. Misschien iets om over na te denken?
 2. Juist veel onderhoud en veel kosten voor 600KG risicovlees! Je word een target voor de gemiddelde overlever! auto`s hoef je geen vitaminen en medicijnen te geven. Maar paarden zijn wel wendbaarder, een ECHTE 4x4 all-terrain. Een geweldig reismaatje als je alleen bent, en zo veel meer. Dus veel pro`s maar ook veel cons, als je er al een hebt is het wel een idee om een paard of 2 als BOV te hebben. P.S. Bij een EMP,Solarflare o.i.d. heb je toch liever een paard;)
 3. @Raycoupe Mijn eerste gedachte ook... Maar keek ook even verder, wat een goed nieuws!
 4. Kom net dit filmpje tegen en leek me toch wel een puntje om aan de aandacht te brengen. Ik zou zeggen kijk het filmpje dan snap je wat ik bedoel! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h6SzI2ZfPd4#at=153 waarom als ik t-cell hoor, dat ik gelijk aan Terminator moet denken
 5. wat als we een preppers netwerk maken?
 6. Goed punt. weet ik zo even geen antwoord op:confused:
 7. Ik kijk alleen maar naar gewicht en de goedkoopste prijs, ben eerlijk gezegd een budget prepper. Mijn BOB mag maar 12kg wegen(26L rugzak), excl. water en voedsel:o. Dus dat is niet veel en moet ook budget-wise denken, en dat valt niet mee moet ik zeggen:D Ik heb een slechte rug en mag/kan niet veel tillen, daarom heb ik alles ook licht gewicht en zo compact mogelijk. maak van bakjes, zakjes. je kan het eigenlijk zo bont maken als jezelf wilt.
 8. Andere gedachten: laat de boerderij zoals het is maak het low-key, zoals @Jacob zegt. Graaf een 40 Voets container er in, en misschien wel 2 a 3. en maak je eigen "undergound" shelter ideetje? een goed verborgen val luik(afsluitbaar van onderaf), en klaar is kees(joep jaap henk etc. etc.) PS. Ook beluchting en belichting zijn een must natuurlijk.
 9. @hippo De dijken die zijn Nederland te waardevol en zullen tot op het laatste end behouden worden, ongeacht geld of niet defensie heeft ten alle tijden de plicht om de dijken en rust in het land te bewaren. Op het moment dat t mis gaat, zullende dijken zeker wel een week staan(is een gokje). in de tussentijd zullen er evacuaties zijn o.i.d. door andere landen of groepen. Heb het ook verkeerd geschreven, had moeten zeggen "de kans bestaat". Bron vermelding niet nodig het nieuws vertelt genoeg, bedenk dat er Freak waves bestaan van 30+ meters en daarnaast de tsunami golfen van de afgelopen tsunami's kwamen zelfs tot ver boven de 30 meter hoog. Nederland ligt niet erg hoog zoals we weten, en heb hier nog oude waterkaarten liggen met voorspellingen on overloop zones.(is wel verjaart maar niet minder actueel) Ps: tipje, rechts onder je bericht zit een edit knopje is makkelijker voor de mods en ook beter voor het topic.
 10. Ik zie dat ik iets gestart heb... Goed om te horen dat de rdw "makkelijker" is geworden, brengt mij weer een stapje dichter bij. Ik ben nu samen met een oud collega bezig met het design van een frame. Gaat iets worden als een combinatie twee frames, deze: en Deze: Het idee is om het frame zo licht maar sterk mogelijk te maken, en ook nog budget dus een flinke klus. Ik wil er namelijk een zuinige maar alles verbrandende motor in hebben en 2 tanks voor benzine, naast de reserve die er al in zit(jerrycan). Genoeg te doen dus!
 11. @Jacob: daarom zou het handig zijn om het zo te laten lijken dat de natuur het voor elkaar heeft gekregen, minder interessant voor mensen. zeg nou zelf, je ziet toch ook niet de lokale hangjeugd te bosjes in duiken om te kijken wat er ligt;) De gemiddelde NLer denkt tegenwoordig niet eens meer na, het gemiddelde IQ ligt al 30% lager(iig bij jeugd van tegenwoordig) en met die crimmies van tegenwoordig ligt ligt de lat het ook al niet hoog. (
 12. @Greener Yup de meeste uit Europa wel, maar Amerikaanse zijn uit een basis ontwerp van een rock crawler. over het algemeen DIY`s dus. @Heksenboot: dank je @appelflapje: het stuur is aan te passen op de wens lijkt me, zijn over het algemeen zijn het zelfbouw voertuigen.
 13. w1987

  Truggy of sandrail)

  De bov onder de bov`s? (alle eer behouden aan de maker van de foto natuurlijk) als je hem zelf maakt met de meest gebruikte componenten, en de meest zuinige motor. you get the point! zit er al maanden aan te denken, maar het budget wilt maar niet meedenken. Licht, snel, veelzijdig inzetbaar op de meeste terreinen, droog(ligt aan jezelf) en last but not least makkelijk te onderhouden. als shtf, wil ik er zo eentje tot mijn beschikking en ik klaag niet meer.
 14. Ik woon in een flatje zit 3 hoog en op de begane grond is het -7m nap. direct boven mij is het dak dus mijn idee is om een "liferaft" op het dak te bewaren voor `t geval dat. maar hoe maak ik t onopvallend. Maar verwacht eerder een financiële instorting en chaos, gezien elk land nu van de burger aan het stelen is en niet terug geeft! Naar de geschiedenis gekeken ook aannemelijker naar mijn idee, maar dat ben ik.. PS: Nederland zal volledig onderwater komen te liggen bij een overstroming alleen bij de grens zal er nog wat boven water zitten. dit is een redelijk oude voorspelling die gemaakt is bij het maken van de dijken, en ik geloof die wel.. freak waves van +30m, do the math
 15. "nha trang needle-pit" kuil met puntige giftige stokken. maar serieus? Los het natuurlijk op, Bramen heel veel bramen. Bramen i.c.m een hedera(plant) en bomen om de wal steviger te maken. kijk gewoon even rond op Google naar middeleeuwse verdedigingen voor dorpen, Nederland was goed in het handelen maar ook in verdediging. veel technieken zijn gewoonweg vergeten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...