Ga naar inhoud

Madeliefje

Lid niveau 2
 • Aantal items

  2174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  60

Alles dat geplaatst werd door Madeliefje

 1. Mag een auto met 70liter brandstof in de tank wel in je huis? Inpandige garage. En hoeveel propaangas?
 2. Ik heb deze. Bij de hornbach hebben ze ook een groot aanbod. https://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/40717
 3. Er is inmiddels veel onderzoek naar gedaan. Deze gebruikt 2 potten en het liefste de Italiaanse. (Dikker) Beide moeten een gaatje hebben. Bij de reacties zijn ook kijkers die alle mogelijkheden hebben getest en kwamen ook op de gaatjes uit. Ik heb ook gelezen dat de pot groot moet zijn om veel warmtestraling te creëren. Soms wordt de buitenzijde wel 75graden. Heeft de pot een oppervlakte van 1600m2cm dan is dat vergelijkbaar met een electrische kachel van 40x40 en 75graden. Maar de potten creëren ook nog een schoorsteen effect waardoor er hete lucht geblazen wordt. Een electrische plaat doet dat niet.
 4. Vraag vrienden en kennissen die medicijnen over hebben te bewaren voor jou. Zoals zware pijnstillers en antibiotica.
 5. Om nu een grote 4x4 voor de deur te zetten is voor ons te duur. We hebben een ruime toercaravan en een Toyota station. Indien de tijd het toe laat, koop ik een zeer grote Mercedes, Renault of Iveco dieselbus met trekhaak, dubbele cabine en imperiaal. Naar welke locatie te vluchten weet ik nog niet. Voorlopig heb ik enkele kleine campings in Portugal op het oog. En buiten de EU staat Wit Rusland op het lijstje.
 6. Wat zijn jullie (extreme) bezuinigingstips? Kachel op 18graden 1x per week 3min douchen. (Andere dagen een washandje) Lauw douchen. Verwarmen met kruiken. Alle kieren etc… afdichten met isolatieband. Groot vloerkleed. Pantoffels aan. Grote Noppenfolie aan de binnenzijde raam bevestigen met verneveld water. 1lamp aan in de woonkamer. Bij koken deksels op de pannen en het vuur 10min eerder uitzetten en laten staan tot het gaar is. Isolerende gordijnen. Ook een brievenbusklep aan de binnenzijde.
 7. Ik overweeg een laserkachel van Qlima en zuivere Kristal olie om s’avonds bij te verwarmen in de woonkamer. (25m2) Moet ik dan ventileren? Blijf je de kachel ruiken? Wat zal het verbruik zijn bij een lagere stand? Ik verbruik nu nog jaarlijks 300m3 aardgas voor het verwarmen van de woonkamer en badkamer. De test is electrisch en een warmtepompboiler.
 8. Dit forum?! Op Telegram zijn er groepen. Ik heb gemerkt dat op de groepen met de wakkere ook aardig wat preppers zitten.
 9. 11 liter per dag zal je nooit halen. Mijn ontvochtiger haalt max 4liter. Werkt perfect. En betrouwbaar.
 10. Ik heb 100 liter benzine in metalen jerrycans staan en wil die filteren voordat deze in mijn aggregaat gaat. Hoe kan ik dat eenvoudig doen? Ik heb begrepen dat een panty niet goed filtert. Een shirt of theedoek gebruiken? Een koffiefilter lijkt mij een meetje te klein of te langzaam gaan.
 11. Hang een nepcamera op met een ledlampje op en een sticker. (12euro) En plaats een bordje van een Rottweiler “ HIER WAAK IK” Laat in de nacht een grote lamp branden met de gordijnen dicht. Dan slaan ze zeker je huisje over😏 Voor een SHTF heb ik meerdere rollen ducktape. Aan de binnenzijde van het raam een raster plakken wat doorloopt tot op het kozijn.
 12. Goedkoop van Aliexpress. ik heb nog een oude kapotte met 10.4volt. Ook is proberen. Ik lees wel regelmatig dat je het programma 2x moet uitvoeren en soms de accu ook weer moet bijvullen met gecondenseerd water.
 13. Een oude accu weer een nieuw leven geven met een las apparaat. 5min 200amp er door jagen. Hoe doen jullie je accu weer laten opleven?
 14. Vandaag weer 10% er bij. Rusland draait de gaskraan dicht naar Polen.
 15. Besparing door verwarmen met de airco van januari t/m maart. Ruim 700euro! En dit was geen strenge winter! https://youtu.be/X6FS5MZVUvA
 16. Dat is een mooi setje. Inmiddels heb ik 2 hengels gekocht .
 17. Zet juist in op budgetpreppers . Daar heeft de burger meer aan dan een kostbare schuilkelder. Informeer is bij de Prepshop😏
 18. Ik zou een specialist vragen. Hou er wel rekening mee dat ze maar tot 300m werken.
 19. Toch maar ff zonnebloemolie en rijstolie ingeslagen. Bijna overal op.
 20. Wat haar is overkomen is wel zorgwekkend. Zal een betaalde VPN iets kunnen helpen?
 21. 👉Aan de binnenkant van conservenblikken worden epoxy coatings gebruikt die bisphenol-A (BPA) bevatten: een xeno-oestrogeen dat in verband wordt gebracht met kanker, vruchtbaarheidsproblemen, diabetes en hart- en vaatziekten. 👉Tijdens een studie van de Harvard School of Public Health werd de hoeveelheid BPA gemeten in urine van proefpersonen die vijf dagen lang één kop soep uit blik of verse soep hadden gegeten. Er werd twintig keer meer BPA gevonden in de urine van proefpersonen die bliksoep hadden gegeten. 👉Wetenschapper dr. Jenny Carwile zei naar aanleiding van haar onderzoek: ‘We weten al een tijd dat het drinken van vloeistoffen uit bepaalde harde plastics de hoeveelheid BPA in het lichaam kan verhogen. Deze laatste studie laat zien dat ingeblikt eten een nog grotere zorg is.’
×
×
 • Nieuwe aanmaken...