Ga naar inhoud

Louis

Lid
 • Items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Louis won de laatste dag op 2 september

Louis had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Louis's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

6

Reputatie

 1. Hier nog een super simpel batterij maar niet zo onschuldig (milieu vriendelijk)
 2. @mevr.Grijpstrahet oxideren van alu. maakt de elektronen vrij, dus een overschot. Nu hebben ze in de elektro afgesproken dat daar waar de elektronen zich bevinden de min is, lekker handig redeneren, dus de stroom loopt van min naar plus. Hoop dat het duidelijk is 🤔🤯
 3. @mevr.Grijpstra Het geheel aansluiten gaat met een usb stekker zoals op de foto, aansluitingen zijn:. Uiterst links = min pool , uiterst rechtse aansluiting =plus.
 4. Kijk ook eens op youtube en zoek naar "Super simple air battery " van Robert Murray - Smith. Hij geeft uitstekende uitleg van een soortgelijke batterij. Ik heb een fout ontdekt in mijn post, het voltage is tussen de 0,4 en 0,6 volt wanneer je ijzer blikjes gebruikt zoals beschreven. Dus voor tel. laden heb je 10 lagen nodig. En een magneetje.(soms lijkt het alu en is het ijzer) Wat ook mogelijk is, gebruik in plaats van zoutwater, kraanwater waarin een beetje soda opgelost is. Een theelepel per beker water is voldoende, en het voltage gaat daardoor ook omhoog, waardoor je dan weer wel op ongeveer 0,9 tot soms 1,1 volt uitkomt. Het is verstandig om altijd je spanning te meten voordat je je bouwwerk op je tel. aansluit. Bij het stapelen van de plaatjes alu en ijzer ook opletten dat de isolator ( papieren zakdoek of zo'n geel vaatdoekje, goed op maat geknipt) niet te' nat maakt, waardoor er een 'kortsluiting' met een ander doekje ontstaat. Dat zie je op je multimeter, 1 volt minder. Wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt, werkt het heel goed( deet ik zelf ook) om een stapeltje alu-doekje-ijzer apart in een plastic zakje te plaatsen, en draadjes aan het metaal maakt. Draadje op de rand van het metaal en dan metaal ombuigen met een tangetje zodat het draadje goed klemt. Ik gebruikte dik plastic( uitgeknipt van een afvalzak voor puin) en seal het dicht met een strijkijzer. Wel een papiertje gebruikt tussen strijkijzer en plastic, gesmolten plastic plakt zo. Zo maak je aparte cellen die geen kortsluiting maken. De draad van het ijzer weer verbinden met de draad van de volgende cel, alu. Want geloof me, het stapelen van 5 of meer keren alu-doekje-ijzer, alu-doekje-ijzer, zonder dat er sluiting ontstaat, is echt een kunst. Het is wel wat lastiger om de alu plaatjes schoon te schuren, na de eerste ontlading, maar werkt goed omdat je ze zo weer in het zelfgemaakte zakje terug kan zetten. Dan kom je er ook achter dat het veel beter werkt als je gele huishoud/vaat doekjes gebruikt als isolator. Ik maak verschillende soorten batterijen, en ben van plan binnenkort een paar powerbanks te maken, dan post ik wel een paar foto's.
 5. Zit je echt zonder stroom voor tel. Opladen of avondverlichting, dat is het goed mogelijk om een stel (10-15) alu blikjes- en evenveel ijzeren blikjes te verzamelen. Snijd met een mes de bovenkant en onderkant ervan af en knip het overgebleven kokervormige deel in de lengte met een schaar. Trek deze kokers even heen en weer over een buisje dat 1,5 2 cm dik is en je hebt platte stukken alu en ijzer over. Schuur deze bijdezijdig met wat schuurpapier om de dunne laagjes inkt en plastic eraf je halen. Hoeft niet perfect te zijn, maar een beetje ruw. Leg de plaatjes om de beurt, alu - papieren doekje- ijzer, en weer alu-papier-ijzer, op een stapeltje.zorg dat de papieren isolators groot genoeg zijn om de plaatjes geen kortsluiting tussen de metalen te laten maken, en doordrenkt de papieren met zout water. Nu heb je een batterij, afhankelijk van de hoeveelheid metalen plaatjes, elk 0,9 volt, dus 6 of 7 stapeltjes van alu-papier-ijzer, geven je genoeg voltage om je telefoon te laden of om vele uren een bescheiden led lamp te laten branden. De energie komt van het oxideren van het Alu, dus wanneer leeg kan je de alu plaatjes schoon schuren en opnieuw gebruiken, totdat er gaten in komen, dan vervangen door nieuwe alu blikjes-, die bijna overal in overvloed te vinden zijn. Uit 1 kg alu kan je 1,2 kW/H stroom onttrekken, daar kan je een gemiddeld led lamp 1 of 2 maanden mee aan de praat houden. Geen vieze chemicaliën nodig en zout water is niet moeilijk te vinden/maken. als dit in iets grotere vorm maakt met meer ofi minder alu-papier-ijzer cellen , dan kan je het zelfs gebruiken voor verwarming. Grondstoffen zijn gratis overal te vinden zoals ook zout water. survival voor wanneer het echt nodig is. als de batterij bijna leeg lijkt te zijn hoef je alleen de alu plaatjes schoon te maken van de alu oxide, en klaar voor de volgende ronde. Goed om te weten.
 6. Hoi, tsja voor mij is het nogal nieuw dit preppers forum. Maar zal.mijn best doen. Te beginnen met deze peltier tegeltjes. Wanneer je er een stel verzameld hebt kun je ze in serie( dus de plus van de ene aan de min van de andere) schakelen en allemaal met dezelfde kant naar het kampvuurtje richten. De andere kant koelen met een natte doek en er komt stroom uit, en spanning natuurlijk. Als je een houtkachel hebt gaat het ook, allemaal tegen de kachel duwen en je hebt een bescheiden energiebron. Ik heb het zelf geprobeert en had 10 stuks nodig om met een hete kachel mijn telefoon op te laden. Andersom kan het ook je leven redden. In geval van een extreme hittegolf kan je enkele tegeltjes op je pols plaatsen en een batterij Pac aan je onderarm en dat is dan echt genoeg om het zweet van je voorhoofd te doen verdwijnen. Heb een een YouTube filmpje gevonden met iemand die dit deed en ging in de volle zon bij 38C° stenen sjouwen voor een half uur!! Geen probleem werkt echt
 7. Niemand ooit gehoord van Peltier elementen? Dit zijn kleine 'tegeltjes' van 4cm bij 4cm voor enkele euro's per stuk te koop. Er zitten draden aan bedoeld voor 12Volt meestal 2 of 3 Ampere. Dit is een solid state warmtepomp, het ene vlak van de tegel wordt warm, de andere kant wordt koud. Maximaal temperatuur verschil ongeveer 50 of 60 C°. Zet er 2 of 3 tegen elkaar dan kun je gemakkelijk een kant laten bevriezen, en de luchtvochtigheid wordt ijs. Niet vergeten de hete kant van de tegeltjes een koel rib te plaatsen zodat de warmte goed weg kan, scheelt veel stroom. Zoals gezegd werkt op 12 volt dus kan rechtstreeks op een zonnepaneel aangesloten worden. Zijn te koop bij denisdeal, bangood, aliexpress , ook in NL te koop maar wel een stuk duurder. Wanneer je een beetje kan knutselen kun je de koude lucht die al ontvochtigt is terug leiden naar de lucht die nog gekoeld moet worden, zo kun je een kompact klein watermakertje maken zonder bewegende delen. Zijn dus nagenoeg onverslijtbaar, tenzij je er een klei fan blowertje bij zet om de lucht te verplaatsen, deze gaan na enkele duizenden uren wel stuk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...