Jester Geplaatst: 7 mei 2012 Delen Geplaatst: 7 mei 2012 Ik kwam van de week wat ouwe dozen met pakken barleduc (THT 2008 ) tegen, die ik bij mijn eerste prep had gekocht. Stuk of 30 pakken laten bezorgen door Albert.nl, laat die gasten het sjouwen maar lekker doen haha. Water ziet er nog goed uit, geen rare luchtjes ook, maar ben nog beetje huiverig om het te consumeren, qua timing komt het me nog even niet zo goed uit nu om ziek te worden . Ga het eerst aan de planten voeren en daarna zal ik zelf eens proeven. Wat denk je, zal het nog goed zijn? Iemand hier nog "stoere" verhalen over het eten van dingen die allang over de houdbaarheidsdatum waren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Daryl Dixon Geplaatst: 7 mei 2012 Delen Geplaatst: 7 mei 2012 Goed topic! Ik ga van de week een noodrantsoen zuurkool testen, is 1,5 jaar over de datum dus als ik hier straks niet meer post, was het geen succes Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jester Geplaatst: 7 mei 2012 Auteur Delen Geplaatst: 7 mei 2012 Haha @Daryl, ja only one way to find out Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dutchprepper Geplaatst: 7 mei 2012 Delen Geplaatst: 7 mei 2012 Ik kwam van de week wat ouwe dozen met pakken barleduc (THT 2008 ) tegen, die ik bij mijn eerste prep had gekocht. Stuk of 30 pakken laten bezorgen door Albert.nl, laat die gasten het sjouwen maar lekker doen haha. Water ziet er nog goed uit, geen rare luchtjes ook, maar ben nog beetje huiverig om het te consumeren, qua timing komt het me nog even niet zo goed uit nu om ziek te worden . Ga het eerst aan de planten voeren en daarna zal ik zelf eens proeven. Wat denk je, zal het nog goed zijn? Iemand hier nog "stoere" verhalen over het eten van dingen die allang over de houdbaarheidsdatum waren? giet het in een pan en kook het eerst, je kunt het ook altijd nog door de wc spoelen als je geweest bent. of je nu iedere keer 14 liter toiletwater wegspoelt of je doet iedere keer een litertje bronwater het is meer het idee dat het dan zonde is. het hangt beetje vanaf wat voor levensmiddel het is, cola,bier, water is allemaal nog te nuttigen ver na hun tht datum, andere dingen zoals crackers enzo worden alleen maar zacht enzo van kaas kun je gewoon de schimmel afschrapen en de goede stukken gewoon eten. met zaken als pindakaas en dergelijk daar zitten olieen in daar moet je mee oppassen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast oliestel Geplaatst: 8 mei 2012 Delen Geplaatst: 8 mei 2012 ik zou het wel aandurven met het water, als het niet raar ruikt, en nog zuiver uit ziet. vorige week roggebrood van 1 jaar over datum gegeten, nergens last van. ik zal het weekend eens 6 pakjes halen. Van de lidl, verpakt per 4x2sneetjes. en die eens een paar jaar laten staan. en steeds 1 pakje testen hoe lang het goed blijft. alhoewel ik nu 1 jaar over datum heb gegeten kan ik ook van het roggebrood wat meer in de roulering mee nemen. verder ook regelmatig yoghurt en vla 8-10 dagen over datum. http://www.goeievraag.nl/vraag/erg-jaren-houdbare-producten.80659 http://frontpage.fok.nl/nieuws/195320/1/1/50/man-eet-50-jaar-oude-kip.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 9 mei 2012 Delen Geplaatst: 9 mei 2012 als het goed ruikt, proeft en eruit ziet dan eet ik t rustig op Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Charlie Geplaatst: 9 mei 2012 Delen Geplaatst: 9 mei 2012 Ik las laatst iets over de houdbaarheid van water. Ik durf te wedden dat je water kunt drinken zolang het helder ziet en niet ruikt. Als jonge vent voer ik als matroos op een coaster, een lijndienst op een Engelse haven. Het drinkwater zat in de achterpiek, een tank in het achterschip waar het water gewoon tussen de spanten en wrangen heen en weer klotste. De hele tank was gesausd met cementspecie. Cement schijnt water te filteren. Maar die cementlaag zat er al een aantal jaren in en was zo langzamerhand verzadigd en er begonnen algen in te groeien. Wij hadden dat niet in de gaten omdat dat heel geleidelijk ging. Maar een Engelse loods ging bij de eerste slok van zijn kopje thee bijkans over z'n nek. Zo kwamen we erachter dat het water niet goed meer was. We hebben die tank leeg gepompt en opnieuw gesausd en het probleem was verholpen. Conclusie: als je van goed water over gaat op bedorven water, dan proef je dat echt wel. Vertrouw verder op je neus. Als het goed ruikt, zal het ook nog wel goed zijn. Dat geldt niet voor alleen water, maar juist voor voedsel. En zelfs als het niet meer helemaal koosjer ruikt, is het vaak nog wel te verteren. Vergeet niet dat de reden was dat specerijen uit het Verre Oosten zo kostbaar waren in de 17de eeuw: het maskeren van smaakjes van iets te belegen voedsel... Wij eten nu rijst dat al een jaar over de datum is. Mankeert niks an. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Preppy Geplaatst: 10 mei 2012 Delen Geplaatst: 10 mei 2012 Een van de dingen die ik van mijn vader me heeft geleerd is gebruik je zintuigen. Kijk er naar of je geen rare dingen zie. Melk die je te lang buiten de koelkast heeft gestaan kan ook bederven. "Ja maar de datum is nog goed..."Ik ken mensen die in de zorg zitten. Zij mogen niks bewaren en zodra het over de datum is weggooien die hap. Gekookte eten mag niet in de koelkast van de Waren wet.Tegenwoordig is iedereen zo gefixeerd op die datum. Ik heb goed gekoelde melk 5 dagen na de datum nog kunnen drinken niks aan het handje. yoghurt bijna 9 dagen over datum. Denk maar aan de Sire reclame 1 op de 5 voedsel producten gooien we weg. Ik kan hier best wel pissig om worden. En je moet eens weten wat er wel niet gebeurd in de supermarkt, slagerij en de bakkerij. Stapel vleeswaren op de grond gevallen, op rapen , afvegen en weer gebruiken en maar zeiken over die data. Naast me werk is er een MCD supermarkt. Achter deze supermarkt staat een grote vuilniscontainer en hier wordt van alles in geflikkerd. Dit wordt er met volle gang gewoon eruit gehaald. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 Ik heb zojuist een gevriesdroogde maaltijd gegeten die ruim 1 jaar over de tht was. Inderdaad gewoon je verstand gebruiken, ruiken, beetje proeven en dan gewoon eten als alles goed lijkt. Maaltijd smaakte iets minder goed, beetje minder smaak dan 2 jaar geleden, maar absoluut smakelijk en goed "weg te werken" . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 Gisteren mayonaise gegeten met een THT 09-2011. Tube was nog niet geopend en was altijd in de kelder bewaard, dat moet ik er wel ff bijzeggen. Smaakte naar normale mayonaise, niet ranzig of zo. En belangrijk: nergens last van gehad! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 als ik morgen geen post meer doe, dan denk dat de maaltijd niet zo goed meer was...... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chinook Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 Anders hebben we altijd nog: Voedselvergiftiging > koriander Olie van koriander werkt tegen de bacterie campylobacter, een van de voornaamste oorzaken van voedselvergiftiging. Vlees en gevogelte dragen deze bacterie, die overgedragen wordt als het vlees niet genoeg gebakken wordt. Korianderzaad in een gerecht kan de overdracht van deze bacterie verminderen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 Aangezien MRE's een van mijn hobby's zijn, hier mijn twee centen over houdbaarheid: ("komt Johnny weer met een YouTube filmpje aankakken" hoor ik jullie al denken ) Anyway, THT neem ik niet al te serieus. We leven sowieso al te proper, wat onze weerbaarheid niet ten goede komt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 12 mei 2012 Delen Geplaatst: 12 mei 2012 Yep, blijkbaar is dat spul niet kapot te krijgen, zolang het maar niet al te warm wordt opgeslagen. We hebben zelf ook een paar dozen MRE's op voorraad liggen. En ja, we eten hier ook af en toe van. En eerlijk gezegd vallen de maaltijden me echt niet tegen. Mc Donalds is minder smakelijk. Hoewel de patat van de McDonalds blijkbaar ook maar niet wil bederven ( ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Nou het lijkt erop dat ik er nog ben geen klachten dus Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Ben nu worstjes aan het eten die zes maanden over tijd zijn en zijn prima. Belgisch bier is meestal met levend gist en dat kun je makkelijk vijf jaar bewaren.dus ook kratje Duvel of West malle is iets voor de prep. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast urbanprepper Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Ik denk dat bier nog wel eens een goed ruilmiddel kan worden want het zal snel schaars worden in een shtf. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Bier gaat in huize Bravo niet snel over de datum heen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rothbard Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Al eens in een ander topic geplaatst, maar ook hier relevant is dit artikel over ingeblikt voedsel. Met blikvoedsel houd ik ook geen rekening met de THT datum. Zolang het blik niet bol staat, het voedsel er nog goed uitziet, -ruikt en -smaakt, heb ik geen bedenkingen het te gebruiken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 13 mei 2012 Delen Geplaatst: 13 mei 2012 Overigens is het wel belangrijk dat je de blikken niet beschadigt. Koop NOOIT ingedeukte blikken in de winkel. De blikken hebben een beschermende laag aan de binnenzijde, die kan beschadigden wanneer een blik wordt ingedeukt en dus de kwaliteit negatief beïnvloeden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hakin9 Geplaatst: 14 mei 2012 Delen Geplaatst: 14 mei 2012 Ik heb een keer een 6-pack kadoo verpakking blikjes bier gekregen. Deze hebben jaren achterin een kast gelegen. Blikjes begonnen extern te roesten en van het bier ben ik goed ziek geweest. Maar deze blikken waren dan ook bijna 4 jaar over datum Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rothbard Geplaatst: 14 mei 2012 Delen Geplaatst: 14 mei 2012 Bikkel. Bier is al redelijk snel niet meer goed. Na de THT-datum is hij ook een stuk minder lekker. Het bier blijft bij mij nooit zo lang staan (ja haha, omdat ik goed inventariseer, niet om dat ik een zuiplap ben), maar als ik de kans zou krijgen zou ik het bier na de THT-datum alleen nog maar aan gasten geven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scavenger Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 En je moet eens weten wat er wel niet gebeurd in de supermarkt, slagerij en de bakkerij. Ik heb op een bakkerij gewerkt en stond ook weleens op de kaasafdeling. De kaas die over datum was werd het plastic vanaf gehaald, slechte stukken (schimmel) werd eraf gesneden, opnieuw wegen, nieuw stickertje erop en weer in het schap. En op de bakkerij viel er zo vaak een brood op de grond die daarna gewoon weer verkocht werd. En dan wel de regel hebben dat het brood 10 cm boven de grond moet blijven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Mijn moeder nam het nooit zo nauw met de tht data. Zolang het er gewoon uitzag en gewoon rook, kregen wij het te eten. Haha! Geen probleem dus! Mocht het toch mis gaan en je wordt ziek: arsenicum of carbo vegetabilis, afhankelijk van wat je gegeten hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 http://www.smulweb.nl/artikelen/179883/Eten-uit-blik-plus-50-recepten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.