doomsday-dirk Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Vergeef me als hier al een onderwerp voor is. Ik kon het niet vinden. Ben nou al een tijdje aan het preppen maar heb eigenlijk alleen nog maar eten voor diner... Nou vroeg ik mij af wat is nou houdbaar ontbijt en lunch eten.. zat zelf te denken aan muslie of cornflakes maar daar heb je melk voor nodig of kan dit ook met water? DDDirk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Je hebt een aantal mogelijkheden. Je kan water gebruiken voor een deeg maar je zou ook poedermelk kunnen gebruiken om je deeg te maken. Ik heb bv wat dozen met pannekoeken mix staan voor bv ontbijt/lunch of avondeten waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miss Jade Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Ik ben zelf nog al fan van hartkeks, elfenkoeken en flapjacks. Allemaal erg lang houdbaar en voedzaam. Andere optie is natuurlijk omelet (met eiwitpoeder en water) of mixen waarmee je gemakkelijk brood en pannenkoeken kan maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flow Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Powerbars:-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
missbir Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 als power ontbijt /lunch.. brinta.. hier opgeslagen in lege waterflesjes.. (schoon/droog).. stapelen langs de muur .. waar donker is.. houdbare melk.. blijven rouleren ivm datum.. 1 flesje is 3 normale onbijten of 2 flinke.. melkpoeder aanmaken met water ook optie.. brood.. lekker ontbijt lunch .. altijd.. brood per dag.. kant en klaarmix (sealen.. vacuum) bij bereiding dl water erbij .. klaar.. lang houdbaar beleg.. ham.. boterhamworst.. leverpastei.. jam.. pindakaas.. blik en glas.. .. eipoeder omeletje.. en voila.. eet smakelijk.. keep on prepping xxbirgittexx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
techie Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Noodles (noedels) en pasta, of ander deegwaren, eitje, of andere dingen. Eigenlijk kan je heel veel als ontbijt/lunch eten. Per sé boterhammetjes? In Frankrijk eten ze ook warm als lunch. En als ik een bug-in doe, zal ik niet zoveel energie verbruiken als een werkdag. Dus ook niet zoveel eten. Daarbij heb ik brood in de vriezer. Ja, als de energie uitvalt, dan moet daar wel eerst uit gegeten worden bij mij, totdat ik de back-up accu en alternatieve energiebron heb. Dan kan de vriezer wat langer aanblijven. Tot die tijd, heel snel de vriezer open en dicht, en eerst exact bepalen wat je eruit haalt, en weten waar het ligt, zodat je niet hoeft te zoeken en daardoor de vriezer lang open hoeft te laten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hippo Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Let bij müsli op de noten die erin zitten, die bederven waarschijnlijk het eerste. Cornflakes etc. kun je ook met water of sinaasappelsap of gewoon droog eten. Havermout (de basis van müsli) of rijst een nachtje laten weken en dan met een scheut stroop of honing.. Knäckebröt is ook zowat eeuwig houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hippo Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Ik heb trouwens recent diverse rijst en pasta geprobeerd. Pasta (dat vezelrijk spul, Honig meen ik) moet echt maar een nacht en niet langer anders wordt het zelfs al té zacht, de zilvervliesrijst was gewoon lekker, pandan was zelfs na een nacht en een halve dag nog te hard. Dus als je gaat inslaan voor dat soort maaltjes, probeer dan echt eerst wat lekker is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
doomsday-dirk Geplaatst: 6 april 2013 Auteur Delen Geplaatst: 6 april 2013 Bedankt allemaal voor de reacties zit veel bruikbaars tussen! Zoals het nu staat lijkt voor mijn pers. Situatie dit het beste. -cornflakes (droog of met water) -pannenkoek mix met alleen water -broodmix met alleen water -knakkebrot of krackers Melk kan ik niet rouleren omdat mn ouders geen preppers zijn... (Ik hoor ierereen wel over melk of eiwit poeder is dat een soort poeder waardbij je water doet en dan melk hebt?) Zal eens rondsneupen in de supper DDDirk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 @DDDdirk Kijk eens bij de baby-voer afdeling, de poeder in de vorm van melkpoeder bus kost ongeveer 10 euro en een tijdje te bewaren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Sultana's . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
doomsday-dirk Geplaatst: 6 april 2013 Auteur Delen Geplaatst: 6 april 2013 Ja dat kan natuurlijk ook.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rapid Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Ik ontbijt sinds enkele maanden met een shake, hier doe ik melk, eiwitpoeder en fijn gemalen havermout (oats) in. Gebruik het op het moment puur voor sport/gezondheid, maar het is ook een hele makkelijke manier om aan de goede kcal te komen. Kan tevens ook prima met water in geval van SHTF, heb dus ook een mooie voorraad daarvan achter de hand. Tip van pannenkoeken is ook heel nuttig, even water erbij en klaar. Ook (maaltijd)soepen kunnen prima dienen als lunch. Blikjes tonijn met wat mayo/curry etc etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
doomsday-dirk Geplaatst: 6 april 2013 Auteur Delen Geplaatst: 6 april 2013 Soep en tonijn ( en knakworstjes) heb ik al aardig wat van maar nog niet bij nagedacht om als lunch te gebruiken.. thanks! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rapid Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Knakworstjes ook altijd goed, iets minder gezond maar koud ook wel goed te eten! Tonijn trouwens komende week in de aanbieding bij AH (99cent per blik) Ook maaltijdsoepen in de aanbieding (99cent voor 800ml!) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nanna Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Dat bedacht ik me laatst ook.......wat met het ontbijt?! Heb wel wat pakken beschuit en geroosterd brood van Bolletje....maar dat raakt 'n keer op. Vind zelf brinta dan wel 'n goed plan. Waar haal ik eiwitpoeder....ook bij de super? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hippo Geplaatst: 6 april 2013 Delen Geplaatst: 6 april 2013 Waarom nou babyvoer, daar is vanalles mee geflikt. Gewoon puur melkpoeder, te koop bij de grotere AH, C1000, toko's. Water erbij en je hebt echte melk, smaakt hetzelfde als gesteriliseerde (lang houdbare) melk. Of gecondenseerde melk in blik, is wel gezoet dus even wennen maar wel lekker. Eiwitpoeder is heel wat anders, bijv. te koop bij De Tuinen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 7 april 2013 Delen Geplaatst: 7 april 2013 Wat je ook kan doen is deze link http://preppers.nl/forum/threads/4605-Brood-(tortilla)-bakken-in-enkele-minuten?highlight=tortilla Zelf al een keer geprobeerd met de kinderen, erg lekker en simpel en multi functioneel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miss Jade Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 Havermout is overigens ook helemaal zijn comeback aan het maken: Goedkoop, lang houdbaar en multifunctioneel. Wat ideeën/recepten in SHTF-stijl natuurlijk, dus te bakken in solar-oven of op kleine warmte bron. Havermoutpap Havermout koken (100 gram) (met kokend water in een thermoskan in zo'n 45 minuten) Gedroogde of vruchten op sap toevoegen Eventuele andere toevoegingen: Noten, pure chocolade, kokos, kaneel, suiker. - zowel warm als koud goed te eten Havermoutpannenkoek Havermout (100 gram) mengen met melk (200 ml of in poedervorm met water) en ei/wheypoeder (twee eetlepels). Kaneel, suiker en andere lekkere toevoegingen erbij, even laten rusten (vijf minuten) en bakken met wat olie. Wordt snel gaar, ook op een kleine warmte bron Een hartige pannenkoek kan natuurlijk ook, voeg gewoon toe wat lekker lijkt: Gedroogde spekstukjes, (gedroogde) spinazie, tomaat etc. Havermout koekjes - voor zes stuks Havermout (135 gram) Vanillesuiker (100 gram) Tarwebloem (30 gram) Bakpoeder (theelepel) Olie (90 ml) Tarwemeel (35 gram) Ei (of eipoeder/whey met water) Alle ingrediënten mengen, platte rondes maken en 10-15 min bakken op 175 graden Celsius bakken. Havermoutreep/Flapjacks - voor acht repen (Bieten) stroop of honing (4-6 eetlepels), mengen met (150-200 gram) boter (kokosvet gaat ook), havermout (330 gram) en mespuntje zout. Toevoegen zoals gewenst: Fijn gehakte noten en zaden, kokos, kaneel, suiker, gedroogde vruchten. Dun uitspreiden (3 cm) en bakken, 25 minuten op 180 graden Celsius. Eventueel nog wat chocolade of gecarameliseerde suiker over de repen gieten en even mee laten bakken of eten met wat jam. - Deze repen zijn ontzettend vullend en gemakkelijk om mee te nemen. Alle bovenstaande recepten zijn voor één persoon en kunnen - mits koel en droog - zo'n week worden bewaard. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Noach Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 @DDDdirk Kijk eens bij de baby-voer afdeling, de poeder in de vorm van melkpoeder bus kost ongeveer 10 euro en een tijdje te bewaren. Getver! Heb je t wel eens geproefd? Ik wel. Brrrrrrr. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Noach Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 Knackebrod en creamcrackers zijn redelijk lang houdbaar en lekker. Ongezuurd brood bakken (zonder gist) gaat supersnel en smaakt prima. (Smaakt naar 'wraps'). Alleen bloem, water en een eetlepel olie. Ff kneden, plat maken en zonder olie bakken in een koekenpan. (2x 3 minuten). Moet je gewoon eens proberen. Leuk, makkelijk, lekker. Noach Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lion Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 .. .. eipoeder omeletje.. @missbir, Birgitte, waar heb jij het eipoeder gekocht? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 Ik zou gewoon beschuit eten en als het op is eet ik wat er nog over is . Ik heb nu ook geen probleem om friet speciaal met een frikandel te eten om 6 u 'smorgens . Dus bij mij gaat er alles in Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 Ik zou gewoon beschuit eten en als het op is eet ik wat er nog over is . Ik heb nu ook geen probleem om friet speciaal met een frikandel te eten om 6 u 'smorgens . Dus bij mij gaat er alles in Geert Ja lekker Hahaha Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 12 april 2013 Delen Geplaatst: 12 april 2013 Getver! Heb je t wel eens geproefd? Ik wel. Brrrrrrr. Mengen met honing, suiker of chocolade Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.