Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 68
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://www.dauerbrot.de/12x-gouda-kaese-200g   Ik heb hier een aantal blikjes kaas gekocht. De houdbaarheid wordt gegarandeerd voor minimaal 10 jaar.    

Bedankt Lotte,   Ik ga eerst de halalwinkel in, daarna kan ik altijd nog naar de Jumbo. Verrassend trouwens wat die Turken verkopen.

Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden.   Eenmaal aa

Posted Images

3fx2r.jpg

 

Van de week eens in de Turkse supermarkt kijken. Heb al 24 x 500gr. ingeblikt brood besteld en wat is daar nou lekkerder op dan ingeblikte kaas?:rolleyes:

 

Deze had ik ook al bij de toko gekocht, maar deze is ook te koop bij de Jumbo zag ik laatst...

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Laatst heb ik weer eens rondgekeken bij Conserva en zag dat ze nu zowaar gevriesdroogde kaaspoeder hebben. Leuke aanvulling voor de voorraadkast leek me, als kaasliefhebber. Geprobeerd heb ik het nog niet, maar alleen het idee dat het in huis is is al lekker ;-)

 

-Edit: misschien wel handig on erbij te schrijven dat ze de houdbaarheid 5 jaar garanderen. Daar ging het dus om. Sorry, 't is al laat :o-

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...
37 minuten geleden, Peerke zei:

Ik laat mijn blokken kaas door de plaatselijke kaasboer vacumeren. Dan zijn ze echt wel lang houdbaar en ik altijd wel wat kaas op voorraad.

 Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden.

 

Eenmaal aangebroken gelijk grote stukken vacumeren. 

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites

Hier een kaasliefhebber, vooral oude pittige wat harde kaas.

Ik ben aan het afwegen om een paar hele kazen te kopen en probeer uit te zoeken wat de beste manier is om deze te preserveren.

In de kelder leggen en regelmatig omdraaien lijkt het simpelste, maar mijn kelder is vochtig, ik ben bang dat dat geen gunstig klimaat is voor kaas.

Mogelijk ga ik binnenkort een grote vrieskist aanschaffen, dit schijnt ook een mogelijkheid te zijn, vooral hardere kaassoorten zijn goed in te vriezen lees ik.

ik neem aan dat je dan de kaas eerst in stukken snijdt en vacumeerd?

Ik houd me aanbevolen voor tips.

Link to post
Share on other sites

Ik heb ooit een hele jonge kaas gekocht. Hier hebben we een punt uit gesneden en daarna om en om een punt vanaf gesneden. Toen ik hem kocht was hij komt, na 3 maanden was hij op en was oud. Gelukkig liefhebbers in huis elke variant.

Weet bewaarde hem in de meterkast, dus donker, frisser van in de huiskamer maar niet mega koud.

Link to post
Share on other sites

Ja ik heb een kelder, maar zoals ik al schreef mijn kelder is vochtig.

Of grote doos, luchtdicht een oplossing zou zijn? Ik betwijfel dat toch wel, overal lees je dat kazen gewoon op een plank liggen.

Want ik heb het hier dus over een hele kaas,u een zogenaamd wiel.

Link to post
Share on other sites
  • 10 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...