Gast atarifreak Geplaatst: 4 november 2012 Delen Geplaatst: 4 november 2012 Hallo allemaal, Hier op de site lees ik veel over lang houdbare producten. Nu kopen wij veel eten bij een toko. Misschien is dit iets voor andere preppers. Kijk maar eens op deze site http://www.orientalwebshop.nl/ . Hier staan leuke aanbiedingen en ze zitten in heel Nederland. Gr. Atarifreak Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
marco v Geplaatst: 4 november 2012 Delen Geplaatst: 4 november 2012 Bij ons rijdt de toko regelmatig de straat in, inderdaad erg smakelijke bami soepjes en lang houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
RayCokes Geplaatst: 4 november 2012 Delen Geplaatst: 4 november 2012 toko's hebben ook grote balen of zakken met rijst en veeeeeeeel goedkoper dan de suppermarkt met die kleine pakjes rijst;-) Er zit alleen voor de mensen die op dieet staan een kleine kanttekening aan. Ze gebruiken vaak een twijfelachtige stof genaamd fetsin of msg als smaakversterker. Dus lees ook de etiketten goed! Als hint Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 4 november 2012 Delen Geplaatst: 4 november 2012 Ik heb zo mijn twijfels over hoe goedkoop deze site is. de cornedbeef kost hier 3,15. Deze koop ik in de winkel voor rond de 1,48. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kets_One Geplaatst: 4 november 2012 Delen Geplaatst: 4 november 2012 @RayCokes Dat klopt Ray. In het oosten is het een veelgruikt additief dat hier in het westen inmiddels stilletjes in de ban is gedaan vanwege een sterk vermoeden dat het kankerverwekkend zou zijn. Chemisch heet vé-tsin trouwens mononatrioumglutaminaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast atarifreak Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 Maar goed dat heb je ook bij een reguliere super markt. Wat is tegenwoordig nog wel gezond. Ja onze eigen groente uit de tuin dat is nog gezond. Maar over het algemeen is niets meer zonder chemie. Het lijkt mij dat je gewoon alle labels moet lezen, en het maakt niet uit waar je het koopt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast atarifreak Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 Ik heb zo mijn twijfels over hoe goedkoop deze site is. de cornedbeef kost hier 3,15. Deze koop ik in de winkel voor rond de 1,48. Net als bij elke super markt moet je kijken naar de prijs. En dat moet je ook bij deze site. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 Maar goed dat heb je ook bij een reguliere super markt. Wat is tegenwoordig nog wel gezond. Ja onze eigen groente uit de tuin dat is nog gezond. Maar over het algemeen is niets meer zonder chemie. Het lijkt mij dat je gewoon alle labels moet lezen, en het maakt niet uit waar je het koopt. Smaakversterker E621 is dat. Zit idd ook in heel erg veel gewone supermarktprodukten. Bv in heel veel blikken soep. Als ik Chinees haal, heb ik daarna de hele avond onstuitbare dorst, hoeveel glazen water ik ook drink. Ben dus redelijk gevoelig voor dat spul. Ik probeer t daarom ook zoveel mogelijk te vermijden. Want mijn honger stillen en dan met een onstuitbaar dorstgevoel zitten, dat lijkt me ook na SHTF niet handig.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast atarifreak Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 Smaakversterker E621 is dat. Zit idd ook in heel erg veel gewone supermarktprodukten. Bv in heel veel blikken soep. Als ik Chinees haal, heb ik daarna de hele avond onstuitbare dorst, hoeveel glazen water ik ook drink. Ben dus redelijk gevoelig voor dat spul. Ik probeer t daarom ook zoveel mogelijk te vermijden. Natuurlijk als je er gevoelig voor bent kan ik het mij voorstellen dat je het vermijd. Maar ik kijk ook eerst wat ik meeneem. over het algemeen kopen wij daar onze rijst kruiden en verse groente. Maar het blijft altijd uit kijken met wat je tegenwoordig koopt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 Natuurlijk als je er gevoelig voor bent kan ik het mij voorstellen dat je het vermijd. Daarom geef ik ook ff aan op welke manier ik er overgevoelig voor ben. Het heeft namelijk heel lang geduurd voor ik besefte dat dit een reactie was op ve tsin. Wie weet kan het iemand anders ook een aha-momentje geven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
odessa1944 Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 toko's hebben ook grote balen of zakken met rijst en veeeeeeeel goedkoper dan de suppermarkt met die kleine pakjes rijst;-) Er zit alleen voor de mensen die op dieet staan een kleine kanttekening aan. Ze gebruiken vaak een twijfelachtige stof genaamd fetsin of msg als smaakversterker. Dus lees ook de etiketten goed! Als hint helaas is dit dus niet waar. 1 kilo rijst kost bij de AH van euroshopper 0,93 euro per kilo. rijst bij een toko is duurder dan 1 euro per kilo en vaak een stuk duurder. odessa Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
RayCokes Geplaatst: 5 november 2012 Delen Geplaatst: 5 november 2012 helaas is dit dus niet waar. 1 kilo rijst kost bij de AH van euroshopper 0,93 euro per kilo. rijst bij een toko is duurder dan 1 euro per kilo en vaak een stuk duurder. odessa Jawel hoor, eerst goed zoeken en nooit impulsief kopen, bij menig toko hebben ze wel degelijk goedkoper spul dan in de supermarkt of de hier aangegeven toko. En vooral geen appels met peren vergelijken uiteraard en ook handig eerst proeven. De ene lust die goedkope rijst niet. En de bekende merken zijn inderdaad standaard duurder dan euroshopper..dat spreekt voor zich, lijkt me. Als je weet welke je wilt is het zoeken, zoeken en nog eens zoeken, en daarna de goedkoopste nemen. wedden dat het goedkoper kan Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
RayCokes Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 Ook niet vergeten om op te letten...snelkookrijst! Anders heb je bijv rijst die zonder probleem vanaf 15min tot 20 min moet koken en dat is niet handig als je een beperkte of eindige hoeveelheid brandstof hebt in een shtf ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 Ook niet vergeten om op te letten...snelkookrijst! Anders heb je bijv rijst die zonder probleem vanaf 15min tot 20 min moet koken en dat is niet handig als je een beperkte of eindige hoeveelheid brandstof hebt in een shtf ;-) Aan de kook brengen en dan in de hooikist of de thermoskan! Wordt ook gewone rijst vanzelf gaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 Ook niet vergeten om op te letten...snelkookrijst! Anders heb je bijv rijst die zonder probleem vanaf 15min tot 20 min moet koken en dat is niet handig als je een beperkte of eindige hoeveelheid brandstof hebt in een shtf ;-) Wat nog sneller gaat is de dunne bami/chinese mie : alleen in gekookt water 4-6 min van het gas af laten garen... Ik koop altijd van het merk Soubry. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 Smaakversterker E621 is dat. Zit idd ook in heel erg veel gewone supermarktprodukten... dat heet ook wel Mononatriumglutaminaat, MSG of Ve-tsin. http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat niet altijd staat het nr erop. In een aantal landen hangt zelfs wel eens een bord dat ze daar niet koken met MSG of Ve-tsin. Het zit bijv ook in Maggi? Als ik hier veel van naar binnen heb gekregen bijv bij de chinees, dan lig ik de hele nacht naar het plafond te staren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kaat Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 Aan de kook brengen en dan in de hooikist of de thermoskan! Wordt ook gewone rijst vanzelf gaar. Of gewoon in een slaapzak wikkelen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 6 november 2012 Delen Geplaatst: 6 november 2012 dat heet ook wel Mononatriumglutaminaat, MSG of Ve-tsin. http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat Het zit bijv ook in Maggi? Als ik hier veel van naar binnen heb gekregen bijv bij de chinees, dan lig ik de hele nacht naar het plafond te staren. Ja, het zit volgens mij ook in Maggi. In alle bouillonblokjes en -poeder voor zover ik weet, behalve die van de biowinkel. Ik krijg een dorst die niet te lessen is. Niet handig na SHTF. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tante Pollewop Geplaatst: 7 november 2012 Delen Geplaatst: 7 november 2012 Ook niet vergeten om op te letten...snelkookrijst! Anders heb je bijv rijst die zonder probleem vanaf 15min tot 20 min moet koken en dat is niet handig als je een beperkte of eindige hoeveelheid brandstof hebt in een shtf ;-) Ik gebruik al jaren gewone rijst en dat kook ik met een vingerkootje water boven de rijst. Als het water verdampt is gewoon het gas uit en laten nagaren. Met een minuut of 5 is het dan prima! Scheelt toch flink wat water en je hoeft niks weg te gooien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 7 november 2012 Delen Geplaatst: 7 november 2012 Rijst eerst 24 laten weken in het water en daarna koken, verkort de kooktijd aanzienlijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
RedPill Geplaatst: 10 november 2012 Delen Geplaatst: 10 november 2012 Rijst eerst 24 laten weken in het water en daarna koken, verkort de kooktijd aanzienlijk. Na 5uurtjes weken is het al erg goed eetbaar. Dus zonder überhaupt te koken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 10 november 2012 Delen Geplaatst: 10 november 2012 Doe dit dan meteen in de melk (vers of oplos) beetje suiker erbij en zelfs de kids lusten het. Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
robbie Geplaatst: 10 november 2012 Delen Geplaatst: 10 november 2012 Aldi heeft stampotten in glas a €1,19. per stuk. Ingredienten en hoeveelheid zijn precies het zelfde als de potten van hak, smaak is ook het zelfde. Je hoeft het alleen maar te verwarmen en het is klaar de hoeveelheid voor twee personen was bij ons voldoende. Aardig wat potten hebben wij opgeslaan, vandaag weer wat ophalen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Dick Berts Geplaatst: 10 november 2012 Delen Geplaatst: 10 november 2012 Na 5uurtjes weken is het al erg goed eetbaar. Dus zonder überhaupt te koken. Redpill heeft het hier over rijst. Een langdurige SHTF overleef je alleen maar, als je heel ver terug schakelt richting eenvoud. Dat betekent dat we niet brandstof verspillend gaan koken met een hoop onafwasbare vaat, maar dat we rijst en graan laten weken in water. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 10 november 2012 Delen Geplaatst: 10 november 2012 Rijst eerst 24 laten weken in het water en daarna koken, verkort de kooktijd aanzienlijk. Dat doen de chineze studenten op mijn werk ook. Als ik daar kom staat er altijd wel rijst te weken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.