Ga naar inhoud
GENEGEERD

[UE] (Urban Exploring) Leegstaande bedrijfspanden


Communicator

Aanbevolen berichten

urban-exploration-war-zone-montreal-reb-frost.jpg

 

Urban Exploring

Een hobby op zich, en een geliefde bezigheid door fotografen! Het is immers altijd mooi om kekke kiekjes te schieten van plekken waar de tijd heeft stilgestaan, maar de natuur wel zijn werk heeft gedaan. Nu is dit natuurlijk wel tegen de wet, maar het wordt ook wel een 'crime without victims' genoemd. Een echtpaar wat zich hiermee bezighoud noemen zich de Ghostriders en bezoeken verschillende plekken in Nederland, Duitsland en België. Hier maken ze dan ook uitgebreide fotorapportages van.

 

colony2.jpg

Urban 'Prepper' Exploring?

 

Vrijwel iedereen op deze website is bekend met het programma The Colony. Een groep mensen die zich staande houden in een oude fabrieksloods tijdens een post-apocalyptische situatie. Zoals velen hier ook prefereren is groepsvorming één van de wensen die menig prepper heeft om zich zo te beschermen tegen de harde buitenwereld. Een basis als een oud bedrijfspand is hierbij een goed uitgangspunt en derhalve haalbaar in Nederland, mits je er op tijd bij bent!

 

Ik heb me onlangs beziggehouden met het onderzoeken van de natuurlijke omgeving, maar ook UE lijkt mij een wijze aanvulling! Zijn er hier op preppers.nl ervaringsdeskundigen wat betreft UE ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Heb ik ook al over nagedacht, er zijn zelfs kastelen/burchten te vinden die leeg staan, het enige probleem daarmee is dat leegstaande gebouwen héél snel onbewoonbaar worden, als je last van vocht begint te krijgen en het dak rot weg moet je er al niet meer aan denken om het te betrekken.

 

Enige leuke sites zijn:

 

http://www.xerbutri.nl/xerbutri.php?lang=1

http://www.lost-in-time-ue.nl/

http://www.kiddofspeed.com/

 

Vooral het laatste, de stad Prypjat (Tsjernobyl) is adembenemend vind ik...

Link naar reactie
Delen op andere sites

mischien een domme vraag, maar welke criteria stellen jullie aan zo een pand??? ik ga ervan uit dat een pand aan eisen moet doen. zo heb ik besloten dat mijn flat een redelijk goede woning is tijdens een shtf. ik zal even de voordelen en nadelen van mijn flat noemen in mijn ogen in geval van een shtf.

 

Voordelen:

 

1. Sterk gebouwd met extreem dikke muren, kan een gasexplosie in een appartement weerstaan.

2. Makkelijk te verdedigen, mijn woning zit op de 6e etage en heeft slechts 2 in/uitgangen de ramen zitten aan de buitenzijde van het flat en zijn dus niet toegankelijk. Tevens zal bij stroom uitval de lift niet meer werken en de lampen na 8 uur ook uitgaan in de hal. Veel 99% van de bewoners zullen daardoor snel hun waardevolle spullen pakken en iets anders gaan zoeken. kortom praktisch geen buren tijdens een shtf.

3. Overzichtelijk, vanwege de hoge lokatie heb ik goed zicht op de straten om mij heen.

4. Water voorziening, voor het geval mijn voorraden opraken zijn er op extreem korte afstand meerdere parken met grote vijvers.

5. Appartement is redelijk goed geisoleerd tegen de elementen.

 

 

Nadelen:

1 De tachtische voordeel van hoog wonen heeft ook het nadeel dat ik zelf alle trappen op en af moet in het donker. natuurlijk is dit op te lossen met het zorgen voor voldoende brandstof voor mijn verlichtingen. Dit zal ongetwijfeld voor gaan komen om bijvoorbeeld vers water te halen of de chemische toilet te legen.

2. Woon oppervlakte, mijn appartementje is niet extreem groot. Derhalve kan ik niet voor jaren aan voorraden opslaan.

3. In een flat heb je geen tuin, daardoor wordt de mogelijkheid voor eventueele offgrid wonen niet mogelijk. Dus geen mogelijkheid om op grote schaal eten te kweken, dieren te houden, wateropslag of energie en gas op te wekken.

 

 

De nadelelen die ik me voorstel bij een verlaten/verwaarloost pand:

1. Ongedierte.

2. Onhygienisch.

3. Slechte onderhoud en veel defecten zoals kapotte ramen, gesloopte muren, verwijderde metalen onderdelen en slechte daken.

4. Slecht geisoleerd.

5. Moeilijk te verwarmen.

6. Je moet je preps er naar toe transporteren.

7. Moeilijk te beveiligen.

8. Moeilijk om water te vinden dat niet door chemische produkten is vervuild, aangezien veel van die panden op industrie tereinen zijn.

 

echte voordelen zie ik niet in zo een pand. Stel ik zou met een groep een pand betrekken, dan zou het een tijdens de shtf verlaten pand zijn. Een pand die eventueel iets aan het overleven mee helpt. Bijvoorbeeld een ziekenhuis, een kampeerwinkel of een verzorgingcomplex.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2. Makkelijk te verdedigen, mijn woning zit op de 6e etage en heeft slechts 2 in/uitgangen de ramen zitten aan de buitenzijde van het flat en zijn dus niet toegankelijk"

 

houd er rekening mee dat dit ook tegen jouw gebruikt kan worden,

daarnaast vind ik het ook moeilijk om te pijlen als een gebouw wel of niet veilig is.. gebouwen zoals loodsen zullen vrij snel geplundert worden.

 

ik heb hier in de regio ook is rondgekeken vooral de oude stadsmuren waarvan een deel open is voor publiek en een deel afgesloten, dit leek mij ook wel een goede tijdelijke oplossing, maar hoe ga je het verdedingen en veel ontspannings mogelijkheden heb je ook niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2. Makkelijk te verdedigen, mijn woning zit op de 6e etage en heeft slechts 2 in/uitgangen de ramen zitten aan de buitenzijde van het flat en zijn dus niet toegankelijk"

 

houd er rekening mee dat dit ook tegen jouw gebruikt kan worden,

daarnaast vind ik het ook moeilijk om te pijlen als een gebouw wel of niet veilig is.. gebouwen zoals loodsen zullen vrij snel geplundert worden.

 

ik heb hier in de regio ook is rondgekeken vooral de oude stadsmuren waarvan een deel open is voor publiek en een deel afgesloten, dit leek mij ook wel een goede tijdelijke oplossing, maar hoe ga je het verdedingen en veel ontspannings mogelijkheden heb je ook niet.

 

dat klopt, maar men zal niet snel in het pikkedonker proberen een deur te forceren. Want de trappenhal heeft geen ramen en zodra de noodverlichting uitgaat is het zelfs overdag praktisch helemaal donker. De andere toegangsdeur is die van de brandtrap, deze is vanaf de buitenkant alleen toegangelijk met een speciale sleutel die zelfs bewoners niet hebben, de deur op de begane grond in natuurlijk wel van binnenuit te openen. komen ze desondanks nog op de brandtrap dan is elke ook nog afgezonderd van de centrale trap door een extra deur met slot.

 

Dus jah het is altijd mogelijk dat men probeert bij mij in te breken, maar het is erg onwaarschijnelijk aangezien woningen op de grondniveau veel makkelijker toegankelijk zijn.

 

 

ik denk dat het verstandiger is om in een vertrouwde omgeving te verblijven. Ga je naar een onbekende omgeving dan ben je altijd in het nadeel. Daarbij, verlaten loodsen en dergelijke kunnen ook extra gevaren met zich mee brengen zoals verrotte vloeren, betonrot, verrotte hout vloeren en balken, enzv. tijdens een shtf, zou ik de extra risico's juist proberen te vermijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook de tic om soms te denken "daar valt wat van te maken"

Een leegstaand kantoorgebouw zou ik als overlever ook niet veel tijd in stoppen om te onderzoeken wat zou daar te halen zijn?

Dus als je de bovenste verdieping pakt er er meer dan 5-6 onder je zijn kun je die redelijk onbereikbaar maken lift onklaar maken, trappenhuis van af de derde verdiepng vol storten met troep en puin.

Zodra 'gasten' tm de derde verdiepng niks vinden zullen ze niet al te veel energie wiilen stoppen om de volgende te bereiken door de troep.

En tegen die tijd heb jij ze al lang in de gaten en kun je jezelf rustig voorbereiden, of hun afleiden enz enz.

Alleen een brand zou je makkelijk kunnen dwingen te moeten vluchten.

 

Je heb overzicht kunt snel ontsnappen (abseilen), veel ruimte om met een groep te leven, dak als tuin enz enz

 

Best wel wat voordelen.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

@prepper053 Hopelijk heb je wel een kelder beneden in de flat of fietsenstalling? Daar is het vaak lkkr donker en koel. Daar kan je ongetwijfeld een leuk voorraadje opslaan. Denk er dan wel om om er ook muizenvallen etc neer te zetten ;).

 

die is er inderdaad, helaas is dat een gezamelijke berging en niet al te ruim, tevens is er nog wel eens last van grondwater. ik heb op dit moment een opberghok voor mijn preps, maar die wordt al snel aan de kleine kant, daarom ben ik nu bezig met mijn rommelkamer aan het opruimen. deze wil ik opknappen en er een paar plankenkasten inmaken en een aantal metalen stellingen. ook speel ik met het idee om er een aantal slaapplaatsen te maken met waarschijnelijk een paar vouwbedden. Just in case.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, in een flat wonen heeft inderdaad zijn voor- en nadelen.

 

Jij kunt je prima verdedigen vanuit jouw stekkie...

 

Maar anderen kunnen jou ook uithongeren. Als jouw voorraad op is, kun jij ook maar via 1 kant het pand verlaten.

 

Afhankelijk van het weer, ga ik morgen denk ik eens een rondje toeren in de omgeving.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de stad wonen heeft volgens mij toch nog een belangrijk nadeel, namelijk brand (en zeker in een flatgebouw), geen brandweer meer zou binnen korte tijd wel eens heel zware problemen kunnen geven.

Verder is je woning verdedigen relatief, als je uit gaat van individuele pogingen, dan is dat wel te doen, maar volgens mij zullen er al snel groepen ontstaan van plunderaars en tenzij je in een bunker woont denk ik dat er heel weinig huizen/verblijfplaatsen zoiets kunnen tegen houden.

En buiten incidentele branden zal je ook personen/groepen hebben die denken: "als ik je gerief niet kan hebben, zal niemand het hebben" en je boeltje in de fik steken.

 

Wil niet pessimistisch zijn, maar zoiets lijkt me niet onmogelijk te zijn ook...

 

Dit lijkt mij ideaal (tenzij ze het bos in de fik steken lol): http://dornob.com/solo-houses-skip-client-constraints-in-favor-of-architects/ of dit: http://dornob.com/hover-home-plan-floating-floor-slides-6-stories-straight-up/ :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de stad wonen heeft volgens mij toch nog een belangrijk nadeel, namelijk brand (en zeker in een flatgebouw), geen brandweer meer zou binnen korte tijd wel eens heel zware problemen kunnen geven.

Verder is je woning verdedigen relatief, als je uit gaat van individuele pogingen, dan is dat wel te doen, maar volgens mij zullen er al snel groepen ontstaan van plunderaars en tenzij je in een bunker woont denk ik dat er heel weinig huizen/verblijfplaatsen zoiets kunnen tegen houden.

En buiten incidentele branden zal je ook personen/groepen hebben die denken: "als ik je gerief niet kan hebben, zal niemand het hebben" en je boeltje in de fik steken.

 

Wil niet pessimistisch zijn, maar zoiets lijkt me niet onmogelijk te zijn ook...

 

Dit lijkt mij ideaal (tenzij ze het bos in de fik steken lol): http://dornob.com/solo-houses-skip-client-constraints-in-favor-of-architects/ of dit: http://dornob.com/hover-home-plan-floating-floor-slides-6-stories-straight-up/ :D

 

het flat waarin ik woon heeft niet echt dingen die je zomaar in de brand kan steken, bijna alles is van gewapend beton, baksteen of brand werende materialen gemaakt. Een aantal jaren geleden zijn zelfs alle voordeuren vervangen door brandwerende veiligheids deuren, deze zijn gemaakt om te voorkomen dat vuur zich eventueel kan verspreiden. We hebben ze gekregen nadat iemand zichzelf van kant heeft gemaakt door de gaskraan te openen.

 

Maar toch, brand is inderdaad een gevaar, vooral als mensen fikkie gaan steken om warm te blijven in huis. daarom heb ik zelf ook al meerder brandblussers in huis gehaald.

 

maar weer even on toppic, waarom zou iemand of een groep in een oude leegstaande vervallen pand gaan wonen????

Link naar reactie
Delen op andere sites

.

 

maar weer even on toppic, waarom zou iemand of een groep in een oude leegstaande vervallen pand gaan wonen????

 

Omdat als het struktureel nog ok is het een mooi low profile object is?

Als het 10 verdiepingen heeft kun je er iets heel goeds van maken voor een grote groep, zie mijn vorige post.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ik heb dit jaren gedaan (UE) en heb in deze periode honderden panden "bezocht" in geheel Europa.

Van ziekenhuis tot kasteel. Sommige locaties zijn nu al gevaarlijk in bouwkundig opzicht of het wemelt er van de junks en koperdieven.

Ik denk dat het in een serieuze shtf situatie de broeiplaatsen zullen zijn van alles wat god heeft verboden. het is tenslotte nu al niemandsland.

 

Zie ook:

 

http://www.urbexforum.com/forum/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over het leegroven van hoge gebouwen, ... wel eens repo's gezien van Prypiat .. dat is een leuk voorbeeld van een wtshtf...

alle flats zijn leeg, ondanks de radioactiviteit. Wat er nu nog ligt is echt waardeloos en/of radioactief..

Ik zou er niet aan moeten denken om daar te verblijven..

Moraal van het verhaal, als er iets te halen valt, wordt het gehaald...waar dan ook..

 

grts Wisks (nog steeds actief in UE)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast der_obergefreiter

ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht , maar na lezen van dit draadje realiseer ik me eigenlijk dat ik de verschillende (bijna) ideale BOL's al met een bezoek vereerd had voor foto's met ratbike's.

Ik weet niet of er mensen bekend zijn met dat fenomeen zal ff toelichten : ratbikes zijn vaak gebouwd op basis van een schroothoop, goedkoop, mt onderdelen die óf zelf gemaakt zijn, of ergens van afgesloopt en aangepast . schoonheid niet belangrijk , funktionaliteit wel . meestal met als resultaat een soort "mad max"achtige voertuigen . low costs, high fun .helmuth-boz.jpg.1582ea56952ca24a3f5bbb1f6f4a373a.jpgHPIM2855.jpg.1b32dafde787c7052dc77f82ebccf319.jpgS8000368.jpg.20f1a7e677d05b2f9200213b4fe063d3.jpgK100-1.jpg.4ae9a6101fc1bad1030e0d8365eaf36d.jpgS8000403.jpg.1b2334611bdafcd35d020abc11b2270d.jpg

daardoor was ik dus op jacht naar de verschillende achtergrondlocaties met een beetje post appocalyptische uitstraling . idd verlaten gebouwen, zandafgravingen and such .

maar ben ook wel eens bij een bakstenen fabriek geweest . en dat lijkt mij ideaal als BOL voor een groep .

1. er liggen op terrein en in pand geen interessante restproducten of grondstoffen die plunderaars aantrekken .

2. vaak via water én weg te bereiken .

3. ligging buiten bebouwde kom .

4. hoge schoorsteen die in te richten is als kookgelegenheid (valt je rook niet zo op .

5 zwaar geconstrueerde ovens , eventueel als leefruimte of 'strong room' in te richten .

6 zware machine's die op diesel of gas lopen (brandstof en spul om te gebruiken naar eigen inzicht)

 

dus eigenlijk leek me dat wel iets om eens serieus naar te gaan kijken .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zow, ik heb er m'n UE op zitten voor vandaag...

 

en moet zeggen, het resultaat viel knap tegen.

Ik ben op zoek gegaan naar leegstaande, enigszins vervallen gebouwen.

Ergens is dat natuurlijk wel een goed teken dat er hier weinig verval is.

 

Ik heb maar 1 plek kunnen ontdekken wat tevens gelijk een prachtige bron van materialen is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...