Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Communicator

Ontdooid eten mag je wél opnieuw invriezen (onder een voorwaarde) ...

Recommended Posts

Of het nu vlees, gevogelte, vis of schaaldieren zijn, je mag ze opnieuw in de vriezer stoppen als ze in de koelkast ontdooid werden en niet bedorven zijn.

BRON

 

Zie je wel! hier kan je vet veel geld mee besparen!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

Vlees en vis wat wel ontdooid is op de manieren die ze in het artikel afraden bij herinvriezen...kan je óók opnieuw invriezen NADAT je het gebakken/bereidt hebt.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik heb echt zo ontzettend veel te weinig kennis hierover om te kunnen beoordelen of ik die uitspraak wel of niet geloven. Het is een beetje "He said -She said" en ik heb geen idee wie in dit geval gelijk heeft.

Wél denk ik dat we al veel vaker iets opnieuw invriezen dan we denken, aangezien volgens mij een behoorlijk groot deel van de "verse producten" uit de supermarkt al ingevroren en ontdooit is geweest? Ik heb tenminste al regelmatig gehad dat ik iets kocht, en dat het nog niet helemaal ontdooit was. Voor mij geen punt aangezien ik toch geen vriezer heb, maar goed. Volgens mij gaan er niet stiekem ieder jaar duizenden mensen dood daardoor?

 

Ook denk ik dat als je het product daarna bij bereiden verhit, het sowieso geen kwaad kan als het twee keer ingevroren en ontdooit is?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Voedsel meer keren invriezen kan inderdaad onder de juiste omstandigheden.. Het is daarna nog wel eetbaar, maar de voedingswaarde holt dan wel rap achteruit. Dus daar zou ik ook over nadenken als je dit toch meent te moeten doen. Bij voedsel crisis is het natuurlijk slimmer dan weggooien.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik heb echt zo ontzettend veel te weinig kennis hierover om te kunnen beoordelen of ik die uitspraak wel of niet geloven. Het is een beetje "He said -She said" en ik heb geen idee wie in dit geval gelijk heeft.

Wél denk ik dat we al veel vaker iets opnieuw invriezen dan we denken, aangezien volgens mij een behoorlijk groot deel van de "verse producten" uit de supermarkt al ingevroren en ontdooit is geweest? Ik heb tenminste al regelmatig gehad dat ik iets kocht, en dat het nog niet helemaal ontdooit was. Voor mij geen punt aangezien ik toch geen vriezer heb, maar goed. Volgens mij gaan er niet stiekem ieder jaar duizenden mensen dood daardoor?

 

Ook denk ik dat als je het product daarna bij bereiden verhit, het sowieso geen kwaad kan als het twee keer ingevroren en ontdooit is?

 

Van de winter uitproberen, stuk vlees buiten invriezen en in koelkast ontdooien en weer buiten zetten ;) :p

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Voedsel meer keren invriezen kan inderdaad onder de juiste omstandigheden.. Het is daarna nog wel eetbaar, maar de voedingswaarde holt dan wel rap achteruit. Dus daar zou ik ook over nadenken als je dit toch meent te moeten doen. Bij voedsel crisis is het natuurlijk slimmer dan weggooien.

Ik weet niet of de voedingswaarde echt zoveel achteruit gaat. Voor zover ik meegekregen heb, is het opnieuw invriezen af te raden omdat de bacterien groei doorgaat als je het opnieuw invriest. Bij het ontdooien gaan bacterien groeien en dat stopt niet als je het opnieuw invriest. Ontdooien in de koelkast heb ik nog nooit gedaan, gewoon bij kamer temperatuur. Daarna braden en opeten :cool:

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Wat veel Nederlanders niet weten is dat wij al jaren ontdooide Pangasius en Tilapia (en in sommige gevallen Zalm) eten dat als "verse vis" verkocht wordt in de supermarkt. Tevens en mooie truc om deze vis naast de "echte" verse vis te verkopen voor een hogere prijs. Dit is geheel volgens de wet.

En ja, je mag die vis ook gewoon weer invriezen. Dus als je geld wilt besparen dan koop je die vissoorten gewoon bevroren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Wat veel Nederlanders niet weten is dat wij al jaren ontdooide Pangasius en Tilapia (en in sommige gevallen Zalm) eten dat als "verse vis" verkocht wordt in de supermarkt. Tevens en mooie truc om deze vis naast de "echte" verse vis te verkopen voor een hogere prijs. Dit is geheel volgens de wet.

En ja, je mag die vis ook gewoon weer invriezen. Dus als je geld wilt besparen dan koop je die vissoorten gewoon bevroren.

Ik heb ooit één keer vis gekocht in een supermarkt en dat was eens maar nooit meer. Dat mag de naam vis niet eens dragen. Vis koop je bij een goede visboer of gewoon bij de visafslag!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...