Communicator Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Of het nu vlees, gevogelte, vis of schaaldieren zijn, je mag ze opnieuw in de vriezer stoppen als ze in de koelkast ontdooid werden en niet bedorven zijn. BRON Zie je wel! hier kan je vet veel geld mee besparen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Vlees en vis wat wel ontdooid is op de manieren die ze in het artikel afraden bij herinvriezen...kan je óók opnieuw invriezen NADAT je het gebakken/bereidt hebt. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 BRON Zie je wel! hier kan je vet veel geld mee besparen! Ik vind de reacties van die Belgen dan weer erg mooi Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hhpp Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Bedankt voor het delen! Erg nuttige info. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Loreen Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Ik heb echt zo ontzettend veel te weinig kennis hierover om te kunnen beoordelen of ik die uitspraak wel of niet geloven. Het is een beetje "He said -She said" en ik heb geen idee wie in dit geval gelijk heeft. Wél denk ik dat we al veel vaker iets opnieuw invriezen dan we denken, aangezien volgens mij een behoorlijk groot deel van de "verse producten" uit de supermarkt al ingevroren en ontdooit is geweest? Ik heb tenminste al regelmatig gehad dat ik iets kocht, en dat het nog niet helemaal ontdooit was. Voor mij geen punt aangezien ik toch geen vriezer heb, maar goed. Volgens mij gaan er niet stiekem ieder jaar duizenden mensen dood daardoor? Ook denk ik dat als je het product daarna bij bereiden verhit, het sowieso geen kwaad kan als het twee keer ingevroren en ontdooit is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Advivo Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 http://www.oerlemans-foods.nl/nieuws/faq/8_waarom_mag_je_een_diepvriesproduct_na_het_ontdooien_niet_opnieuw_invriezen.aspx http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2894 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Highway Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Voedsel meer keren invriezen kan inderdaad onder de juiste omstandigheden.. Het is daarna nog wel eetbaar, maar de voedingswaarde holt dan wel rap achteruit. Dus daar zou ik ook over nadenken als je dit toch meent te moeten doen. Bij voedsel crisis is het natuurlijk slimmer dan weggooien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bandoeng Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Ik heb echt zo ontzettend veel te weinig kennis hierover om te kunnen beoordelen of ik die uitspraak wel of niet geloven. Het is een beetje "He said -She said" en ik heb geen idee wie in dit geval gelijk heeft. Wél denk ik dat we al veel vaker iets opnieuw invriezen dan we denken, aangezien volgens mij een behoorlijk groot deel van de "verse producten" uit de supermarkt al ingevroren en ontdooit is geweest? Ik heb tenminste al regelmatig gehad dat ik iets kocht, en dat het nog niet helemaal ontdooit was. Voor mij geen punt aangezien ik toch geen vriezer heb, maar goed. Volgens mij gaan er niet stiekem ieder jaar duizenden mensen dood daardoor? Ook denk ik dat als je het product daarna bij bereiden verhit, het sowieso geen kwaad kan als het twee keer ingevroren en ontdooit is? Van de winter uitproberen, stuk vlees buiten invriezen en in koelkast ontdooien en weer buiten zetten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 5 oktober 2015 Delen Geplaatst: 5 oktober 2015 Voedsel meer keren invriezen kan inderdaad onder de juiste omstandigheden.. Het is daarna nog wel eetbaar, maar de voedingswaarde holt dan wel rap achteruit. Dus daar zou ik ook over nadenken als je dit toch meent te moeten doen. Bij voedsel crisis is het natuurlijk slimmer dan weggooien. Ik weet niet of de voedingswaarde echt zoveel achteruit gaat. Voor zover ik meegekregen heb, is het opnieuw invriezen af te raden omdat de bacterien groei doorgaat als je het opnieuw invriest. Bij het ontdooien gaan bacterien groeien en dat stopt niet als je het opnieuw invriest. Ontdooien in de koelkast heb ik nog nooit gedaan, gewoon bij kamer temperatuur. Daarna braden en opeten Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SaintNicholas Geplaatst: 6 oktober 2015 Delen Geplaatst: 6 oktober 2015 Wat veel Nederlanders niet weten is dat wij al jaren ontdooide Pangasius en Tilapia (en in sommige gevallen Zalm) eten dat als "verse vis" verkocht wordt in de supermarkt. Tevens en mooie truc om deze vis naast de "echte" verse vis te verkopen voor een hogere prijs. Dit is geheel volgens de wet. En ja, je mag die vis ook gewoon weer invriezen. Dus als je geld wilt besparen dan koop je die vissoorten gewoon bevroren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 6 oktober 2015 Delen Geplaatst: 6 oktober 2015 Wat veel Nederlanders niet weten is dat wij al jaren ontdooide Pangasius en Tilapia (en in sommige gevallen Zalm) eten dat als "verse vis" verkocht wordt in de supermarkt. Tevens en mooie truc om deze vis naast de "echte" verse vis te verkopen voor een hogere prijs. Dit is geheel volgens de wet. En ja, je mag die vis ook gewoon weer invriezen. Dus als je geld wilt besparen dan koop je die vissoorten gewoon bevroren. Ik heb ooit één keer vis gekocht in een supermarkt en dat was eens maar nooit meer. Dat mag de naam vis niet eens dragen. Vis koop je bij een goede visboer of gewoon bij de visafslag! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.