Gast tom666 Geplaatst: 5 november 2014 Delen Geplaatst: 5 november 2014 @verkenner In een van mn vorige posts staat dat ik er argex bollekes inmeng...dus dat komt wel goed.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 6 november 2014 Delen Geplaatst: 6 november 2014 De oven krijgt stilaan zijn vorm. Nu de eerste bezetting er op ligt begint het zijn contouren af te tekenen. Als komend weekend het muurtje met schoorsteen ervoor komt zal het heel mooi worden. Morgen komt de isolatielaag van rotswol er rond 6,5 cm.. Komend weekend terug daarop een bezetlaag... Hier de fotos... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 6 november 2014 Delen Geplaatst: 6 november 2014 Misschien een domme vraag, maar waar is het gat van de schouw? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 6 november 2014 Delen Geplaatst: 6 november 2014 @wodan Zoals ik reeds zei komt er nog een muurtje voor..een steen lang (17,5cm). Komt rustiek gemetst en daarboven komt de schouw... Zoals bij elke brood-pizza oven komt de schouw buiten de oven om warmteverlies te reduceren. Door de trek wordt de rook uit de oven gezogen en zo door de schouw naar buiten geleid... Tegen zondagavond zal je zien wat ik bedoel want dan zou dat metswerk ook moeten rond zijn... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Marcov Geplaatst: 6 november 2014 Delen Geplaatst: 6 november 2014 Echt mooi werk, ik blijf dit draadje volgen. Zou ook wel zo'n oven willen hebben, maar ben bang dat mijn balkon dan bij de onderburen zou liggen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 6 november 2014 Delen Geplaatst: 6 november 2014 @Marcov Hahhahaha ja kijk ik zit nu uitgerekend op ong 2,5 ton materialen en daar zal in totaal nog een 200 kg bijkomen dus best wel zwaar . Ik denk idd dat uw balkon een verdiep lager kan belanden... Dit weekend zal de oven normaal gezien drastisch van uitzicht gaan veranderen.. Ik wil wel even meegeven..het is heel hard werken om zo een spel te bouwen...alle beton en cement ed zijn met schop gemaakt...dit voordeel is dan wel dat het oersterk wordt (en eigenlijk al is....) Bedankt voor de reactie... Dit geldt ook voor alle andere reacties die ik hier al gekregen heb voor deze topic...fijn om te lezen dat dit draadje zo wordt gevolgd... Tom Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 Gaaf man, met dit 2,5 tons gevaarte kun je een neushoorn roosteren. Erg mooi geworden ook dat pleisterwerk. Ga je dat nog een ander kleurtje geven? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @wodan Zoals ik reeds zei komt er nog een muurtje voor..een steen lang (17,5cm). Komt rustiek gemetst en daarboven komt de schouw... Zoals bij elke brood-pizza oven komt de schouw buiten de oven om warmteverlies te reduceren. Door de trek wordt de rook uit de oven gezogen en zo door de schouw naar buiten geleid... Tegen zondagavond zal je zien wat ik bedoel want dan zou dat metswerk ook moeten rond zijn... Ziet er super uit, en wat ga je snel! Ik snap alleen niet wat je zegt over de schouw, "Zoals bij elke brood-pizza oven komt de schouw buiten de oven om warmteverlies te reduceren" Wat bedoel je met "buiten de oven" ? Elke schoorsteen zit toch aan de buitenkant?? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @Piroska De schouw komt er voor te staan aan de buitenzijde van het ovengedeelte... Hmmm je zal wel zien op een van de fotos komend weekend... Snel...kijk ik wil alle dagen iets doen..enkel op deze manier gaat een werk vooruit...ik doe liever dit in mn tuin terwijl mn houtvuur in mijn cave brandt dan dat ik in de zetel hang naar tv kijken..daar heb ik niks aan.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @FincalnSpanje Boven dit pleisterwerk komt isolatie met kippegaas... Dan pas komt weer een deklaag die moet strak worden getrokken... Deze zal ook compactuna bevatten om weersbestendig te maken... Deze wordt dan ook in een neutraal weervast kleur gestoken..ik denk gebroken wit maar alles hangt af hoe mn muts staat op dat moment dus dit kan nog veranderen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 Ziet er super uit, en wat ga je snel! Ik snap alleen niet wat je zegt over de schouw, "Zoals bij elke brood-pizza oven komt de schouw buiten de oven om warmteverlies te reduceren" Wat bedoel je met "buiten de oven" ? Elke schoorsteen zit toch aan de buitenkant?? Dit zou het ongeveer moeten worden . 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @Geert Juist idd in die richting zal de afwerking ongeveer zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 Zo de laag isolatie ligt er rond. Daarboven weer kippegaas gespannen. Enkel nog achteraan maar das voor morgen..kippegaas was op. Vooraan komt dus het muurtje tegen gemetst maar ik denk eerst nog een vuurvaste plaat tegen zetten met motel..Heb nog een heel stuk liggen dus dat komt goed. Morgen moet de oven normaal gezien heel erg veranderen. Vandaag ook nog de meeste delen inwendig er uit gehaald en moet zeggen ...ben heel tevereden met de binnenzijde.. Fotos volgen morgen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Range Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 Balen dat het zo ver is! Ik had graag een broodje of 2 willen afbakken ter ere van de opening! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @Range Hahhhahaa er zijn er hier al een paar in de buurt met dezelfde gedachte... Ik hoop tegen zondag het eerste kleine vuurtje te maken om het vocht er uit te stoken ...zeker niet te warm maken...rustig een aantal dagen opbouwen om uiteindelijk uit te harden.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Range Geplaatst: 7 november 2014 Delen Geplaatst: 7 november 2014 @tom666, hahaha, goed om te horen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Dit zou het ongeveer moeten worden . HA! duidelijk! Nu begrijp ik het, dankje. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Vooraan komt dus het muurtje tegen gemetst maar ik denk eerst nog een vuurvaste plaat tegen zetten met motel..Heb nog een heel stuk liggen dus dat komt goed. Zorg er wel voor dat de aansluiting zo is dat er geen water tussen kan komen. Bij het ontwerp dat Geert toont loopt regenwater door de vorm naar de voorzijde toe. Kwestie van tijd totdat je daar problemen krijgt met stoom en vorst. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Vandaag het muurtje met schoorsteen gemetst. Daar komt nog een buis in en het geheel wordt dicht gemaakt. De volgende laag bezetsel staat nu op de isolatie. Morgen de afwerkbezetlaag en de muur voegen. Daarna kleuren. Alles is waterdicht dus van insijpeling zal er geen spraken zijn. Goed voegen en goede bezetspecie is de boodschap. Daarvoor wordt ook in de eindlaag compactuna verwerkt. Het metswerk is gedaan zonder waterpas ...de vorm is niet 100% maar dat vind ik mooier omdat bij de totaalafwerking een beeld wordt gevormd van een oudere oven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Ziet er weer veelbelovend uit. Hoe hoog laat je de schoorsteenpijp boven de oven uitkomen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 @FincaInSpanje Ik denk dat het ongeveer een kleine meter zal zijn...heb het daarnet afgetekend..moet eens meten hoeveel het juist is... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 @FincaInSpanje Ik denk dat het ongeveer een kleine meter zal zijn...heb het daarnet afgetekend..moet eens meten hoeveel het juist is... En laat je de pijp zoveel mogelijk in de schoorsteen zakken i.v.m. schoorsteenbrand? Of heb je daar geen last van bij een oven? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Ziet er prachtig uit al! Zijn de stenen hittebestendig? En wat is dat piemeltje aan de achterkant? ( of heb je dat al gezegd en heb ik niet goed gelezen) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Ziet er prachtig uit al! Zijn de stenen hittebestendig? En wat is dat piemeltje aan de achterkant? ( of heb je dat al gezegd en heb ik niet goed gelezen) Haha dat is het pijpje dat zuurstof aan de vlam moet geven . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 8 november 2014 Delen Geplaatst: 8 november 2014 Ok , duidelijk! Ik vind het superleuk om te zien dit. Ik heb al wel een oven gemaakt maar van leem, een heel oud ontwerp zonder stenen en piemeltjes en cement enzo. Binnenkort maak ik een 2e oven, iets groter dan de eerste, ik haal hier lekker stiekem nog wat info vandaan al wordt het weer een leemoven, dat zuurstofpijpje lijkt mij wel een goede aanvulling op mijn oven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.