Ga naar inhoud

ET phone home

Lid
 • Aantal items

  418
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ET phone home

 1. @FincaInSpanje : rest ons natuurlijk nog de vraag wat er met die 600 mensen gebeurd is? (ja, dat zijn er zo'n 4 keer zoveel als in Parijs) @Marcov : zou jij mooi gefopt zijn, denk je lekker chocola te gaan eten ....
 2. Ik zou spontaan vegetarier worden.
 3. De titel is misleidend, past niet echt bij de toon van de boodschap in het artikel. Ik ben het niet met je laatste zin eens: de banken zijn dus al een lobby gestart om hun wensen door te drukken, dus er is al wat aan de hand. Naar mijn mening is het nu tijd om tegengas te geven tegen de banken. En als je dan vraagt wat ik er aan gedaan heb: ik ben per mail in discussie met de twee platforms via welke ik investeer in crowdfunding projecten.
 4. De banken zien dat er aan hun marktaandeel gesnoept wordt door crowdfunding. Nu willen de banken hier regulering voor. Terwijl crowdfunding werkt met "echt" geld van particulieren en bedrijven. Echt plaats ik hier tussen aanhalingstekens: ik bedoel dat dit niet net geschapen is door fractioneel bankieren, zoals de traditionele banken doen, maar al echt verdiend is door die particulieren en bedrijven. Het blijft natuurlijk echt voorzover fiat geld echt kan zijn, niet meer en niet minder. Zie hier de link naar het artikel in het financiele dagblad: http://fd.nl/ondernemen/1128787/banken-waarschuwen-voor-risico-s-crowdfunding Naar mijn mening willen de banken niks meer en niks minder als de uitstroom van geld van spaarders stoppen, immers: zolang dit op de bank staat kan de bank elke 1000 euro zo'n 12-25 keer uitlenen, terwijl ze de spaarder op een vrij opneembare spaarrekening zo'n 0.7-0.9% rente betalen, en voor een spaardeposito van 10 jaar slechts 1% (bij de ABN Amro). De hypocrisie druipt weer van de Nederlandse Vereniging van Banken af: ze hebben een dikke vinger in de pap als het op het opstellen van regelgeving mbt henzelf aankomt, en gaan nu ook jammeren voor regelgeving voor alternatief financieren. Het wordt al schaduwbankieren genoemd, alsof het hier om iets gaat wat het daglicht niet zou kunnen verdragen. Terwijl we het gewoon over projectvoorstellen/leningaanvragen hebben waar de investeerder zelf kan beslissen of die het project ziet zitten of niet. Als ik mijn geld bij ABN Amro vastzet kan ik niet zelf beslissen welke, en hoe grote risico's hiermee genomen worden.
 5. condooms preppen gaat niet helpen, condooms gebruiken wss wel.
 6. Rutte die ver-amerikaniseerd is? (War on drugs, iemand?)
 7. En andere, normale mensen zijn wel een verlies voor de maatschappij als die ook besluiten het bos in te wandelen? Doet me denken aan een tekst van een Loesje poster: Ooit een normal mens ontmoet? En, beviel het?
 8. Ik denk dat tunneldenken en wensdenken een deel van het probleem is. Verder is gokken met geld wat niet van jou is altijd makkelijker dan met je eigen geld. Ook een stukje zelfoverschatting (ik ben nog wel op tijd om uit te stappen) speelt mee. Als laatste: het systeem (om bij de pensioenfondsen te blijven) is gebaseerd op rendement maken op de inleg, dit om de overhead kosten van het fonds te betalen, en (als het meezit) de geprognotiseerde uitkeringen (ja, dit noem ik bewust in deze volgorde). Welke plek is er nog meer geschikt om serieuze hoeveelheden geld te stallen/te laten groeien? Op minimale schaal ben ik hier ook mee bezig: waar spaar ik / investeer ik voor de oude dag, de beurs doe ik dan weer niet, je moet toch aardig creatief zijn om een rendement van boven de 5% te halen.
 9. Daar is ooit eens een liedje over gemaakt, zo begin Jaren tachtig, koude oorlog bestond gewoon nog Enzo. Doe Maar - De Bom
 10. Tja, waarom heeft niemand dat nog gedaan? Ik denk zo omdat hier voor de bank geen verdienmodel inzit. Euro Pacific Bank doet qua bankzaken of ze hier in de buurt komen: geen leningen uitgeven, geen rente aan de klanten betalen. Dit is dus wel een bank met hogere kosten om te kunnen bankieren. De kans op ineenstorting van deze bank is wellicht wat kleiner als van andere banken, echter, stel je hebt hier een rekening in Euro's, en de euro stort in elkaar, dan sta je nog aan je blote gat. Verder is het verdienmodel naast de bank weer aardig uitgekookt: Euro Pacific Capital, die schijnen flink op je in te praten om je geld wat maar renteloos bij de bank stoffig aan het worden is, te investeren bij hen (tegen niet onaanzienlijke kosten).
 11. klopt helemaal wat je schrijft. Iig voor het geval @Scratch ons schetst. De tactiek van Lewieke, een beetje schulden in de mix van bezit en investeringen kan ik wel volgen, maar met meer schulden als bezit zit je volgens mij per definitie "in de tang".
 12. Tja, je kunt je eisen ook te hoog stellen.
 13. Wat, je wilt een tweede hypotheek maar dat zit er even niet in? Verder hebben zowel @Petroman als @jobs gelijk: een leasewagen is loon (dus: "kost" je geld als je deze ook mee naar huis mag nemen). En de bus met gereedschap die je 's ochtends op de zaak meepakt en 's middags weer terugzet is geen loon, maar een vervoermiddel om je werk buiten de poort te kunnen doen.
 14. De ijsblokjes van @Dreutel zou ik inderdaad ook overslaan. Glazen water in een restaurant worden meestal geserveerd dmv een aan tafel te openen petfles (dezelfde dus die je in de winkel koopt). Sowiezo stuur ik hier elke ober terug die met geopende flessen naar tafel komt (ik woon al een jaar of 7 in afrika), en dit zou ik in Kenya nog eerder doen. Vwb de andere bacterien van Raycoupe: tja, hier geldt altijd de afweging tussen een beetje weerstand/tolerantie opbouwen, en geen onnodig domme dingen doen. Het grootste risico is wat mij betreft altijd nog de hygiene handhaving in de keukens van de restaurants (al eet ik wel ongeveer overal salades en rauwe groenten). Ook zullen wij vrijwel nooit voorverpakt bevroren eten kopen: het gebeurd te vaak dat dit een aantal keer ontdooit en weer bevroren geweest is, en heb daar meerdere mensen ziek van zien worden. Waar gaat TS trouwens heen in Kenya voor zijn stage? Veel mooie plekken in Kenya, ik kom er zo ongeveer een keer per jaar.
 15. Het produktieve deel van de bevolking kan inderdaad geen baat hebben bij een basisinkomen: ze mogen immmers eerst het geld hiervoor afdragen in een vorm van belasting, waarna ze een deel als hun eigen basisinkomen terugkrijgen. Het deel wat ze afdragen voor het basisinkomen voor niet-produktieven krijgen ze niet terug: dus totaal geen baat voor de produktieven.
 16. Goed plan, afschaffen van kinderbijslag, en bijbehorende toeslagen. Ik snap dan alleen de stap niet die je maakt door te stellen dat betalen voor onderwijs wel een taak is voor de overheid (lees: belastingbetalende burger). Ik zou zeggen, maak dit ook de verantwoordelijkheid van de ouders / de studerende.
 17. Gedachte fout nummer 1: bijstand is niet een basisrecht, het is een sociale voorziening die er is voor mensen die tijdelijk om wat voor redden dan ook niet in hun eigen inkomen kunnen voorzien. De eerste zin die ik hier van jou quote geeft aan dat jij het principe bijstand andersom benaderd, en werken blijkbaar niet lonend vind. Je mag nu namelijk ook al alles wat je netto verdiend houden. Gedachte fout nummer 2: zoals @DRD28 ook al min of meer aangeeft: als je werk psychisch belastend is, ga dan op zoek naar een oplossing hiervoor (andere carriere ofzo), ipv streven naar meer en onvoorwaardelijke bijdragen van het produktieve deel van de bevolking aan het minder produktieve deel. Ach ja, het standpunt zal altijd het perspectief bepalen. Kenissen van mij die leraar zijn (ik ken er slechts twee in mijn kennisenkring) denken bij wijze van spreken dat half Nederland leraar is: zij hebben veel kennissen/vrienden die leraar zijn.
 18. De inkopper is nu natuurlijk om te zeggen dat dit er al is: Salaris! Verder, mocht participatieinkomen, basisinkomen, of welke flitsende omschrijving er ook voor verzonnen wordt 15 jaar geleden ingevoerd zijn dan was er op dit forum nu een member met de naam "appartementje in Capelle" ipv FincaInSpanje. Tja, het is maar wat je wilt.
 19. Een particuliere verzekering, waarbij de mensen zelf een keuze hebben werkt veel beter en efficienter dan welke verplichte zorgverzekering ook. Dit was al zo ten tijde van het ziekenfonds ("vroeger" hadden werknemers het ziekenfonds, ondernemers waren particulier verzekerd, wat goedkoper en beter was), en is het nu ook nog. Je stelt dat de huidige zorgverzekering iets is zonder bijsturing van de politiek, naar mijn mening maak je hier een grote denkfout. Er is bijzonder veel bijsturing en regelgeving van de politiek. Ik ben altijd nog zeer blij hier niet aan mee te hoeven doen, ik betaal ruime EUR 2000 per jaar voor een volledige verzekering met ons gezin van 4 personen. Flink minder dus als wat iedereen nu (inclusief deel wat op het salaris ingehouden wordt) aan zorgverzekering kwijt is. Dus het kan wel.
 20. Volgens mij zit er een kras in de plaat. telkens als goud stijgt ben je er als de kippen bij om het te melden, als het daalt is het erg stil uit Spanje. Welgemeend advies, laat je alsjeblieft niet alleen leiden door onheilsprofeten en goud-omhoog-praters, die elke stijging als een opstapje naar het correct waarderen van goud zien, en elke daling als marktmanipulatie.
 21. Laat me raden, je hebt kortgeleden, laten we zeggen in de laatste 3 jaar, goud/zilver gekocht, en richt je nu vooral op nieuws van de profeten die sky high prijzen voorspellen om je aanschaf te rechtvaardigen voor je eigen gemoedsrust? Wat mij vaak opvalt in de redenatie van zulke profeten is dat ze er vanuit gaan dat alles van waarde in goud en zilver zal gaan, en dat dit "dus" sky high zal gaan (alle fiat / alle goud en zilver zeg maar), redenaties in die richting vallen voor mij gelijk af. Mijn gedachte over de vraag van @jobs: 24 ounce goud per jaar wat je denkt te leven na je pensioen, of zo'n 20kg zilver per jaar dat je nog leeft na je pensionering. Let wel, ik ben ook maar een profeet die brood eet.
 22. @Dreutel, EBO staat natuurlijk voor Eigen Broek Ophouden. Elke rechtgeaarde prepper zou hiervoor moeten zijn.
 23. En uit weer andere testen blijkt dat het EBO systeem nog weer beter werkt als het basisinkomen - systeem. Daar bovenop, het EBO systeem moet alle preppers, als groep mensen die zich voorbereiden om zichzelf te redden op diverse vlakken, zeker aanspreken, Win-win situatie dus, aangezien het EBO systeem ook zorgt voor een kleiner beslag door diverse belastingen op de verdiensten van mensen.
 24. En dan nu de hamvraag: heeft Highway hier wat aan gedaan? Of denk je dat "de overheid", "de politie", "de verzekering" dit moet doen? Heeft Highway ze hun sigaretten uit hun handen getrokken? Of heeft Highwayt ze aan hun oor meegetrokken naar de behandelend arts? Of heeft Highway, heel pacifistisch, ze in ieder geval verbaal volkomen duidelijk gemaakt dat het een stelletje mafketels zijn?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...