Ga naar inhoud

ET phone home

Lid
 • Aantal items

  418
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ET phone home

 1. Ik zou spontaan vegetarier worden.
 2. condooms preppen gaat niet helpen, condooms gebruiken wss wel.
 3. En andere, normale mensen zijn wel een verlies voor de maatschappij als die ook besluiten het bos in te wandelen? Doet me denken aan een tekst van een Loesje poster: Ooit een normal mens ontmoet? En, beviel het?
 4. Daar is ooit eens een liedje over gemaakt, zo begin Jaren tachtig, koude oorlog bestond gewoon nog Enzo. Doe Maar - De Bom
 5. Tja, je kunt je eisen ook te hoog stellen.
 6. Wat, je wilt een tweede hypotheek maar dat zit er even niet in? Verder hebben zowel @Petroman als @jobs gelijk: een leasewagen is loon (dus: "kost" je geld als je deze ook mee naar huis mag nemen). En de bus met gereedschap die je 's ochtends op de zaak meepakt en 's middags weer terugzet is geen loon, maar een vervoermiddel om je werk buiten de poort te kunnen doen.
 7. De ijsblokjes van @Dreutel zou ik inderdaad ook overslaan. Glazen water in een restaurant worden meestal geserveerd dmv een aan tafel te openen petfles (dezelfde dus die je in de winkel koopt). Sowiezo stuur ik hier elke ober terug die met geopende flessen naar tafel komt (ik woon al een jaar of 7 in afrika), en dit zou ik in Kenya nog eerder doen. Vwb de andere bacterien van Raycoupe: tja, hier geldt altijd de afweging tussen een beetje weerstand/tolerantie opbouwen, en geen onnodig domme dingen doen. Het grootste risico is wat mij betreft altijd nog de hygiene handhaving in de keukens van de restaurants (al eet ik wel ongeveer overal salades en rauwe groenten). Ook zullen wij vrijwel nooit voorverpakt bevroren eten kopen: het gebeurd te vaak dat dit een aantal keer ontdooit en weer bevroren geweest is, en heb daar meerdere mensen ziek van zien worden. Waar gaat TS trouwens heen in Kenya voor zijn stage? Veel mooie plekken in Kenya, ik kom er zo ongeveer een keer per jaar.
 8. tja, zie hier de rede waarom bij mij nieuwe banden altijd voor gaan, en de banden met wat meer levenservaring de tweede helft van hun leven op de achteras mogen slijten. Niet dat dat een garantie is op geen klapbanden voor, maar het verminderd het risico wel.
 9. Gefeliciteerd, van een ongediplomeerd imker, die ooit voor wat bijen moest zorgen (niet moeilijk, je hoeft alleen maar te zorgen dat ze niet doodgaan werd me verteld). Ik zorg nu (met twee jongens die veel van het uitvoerende werk doen) voor zo'n 80 volken. Blijft leuk, al is er wel "altijd wat".
 10. Geen enkele pomp kan water hoger opzuigen dan de theoretische 10-en-een-klein-beetje meter. Praktisch wordt het inderdaad boven de 7 meter al erg lasting. Nu zijn er zeer weinig plekken in Nederland waar de statische grondwaterstand dieper dan 3 meter is. Dus als je een wel/bron heb die 100 meter diep zit (om bijvoorbeeld water van geode kwaliteit te krijgen), dan zal deze buis continue volstaan met water tot hooguit enkele meters onder maaiveld. Hier kan je vrij eenvoudig met een pomp (hand- of electrisch) water uit pompen. Hierdoor zal je het niveau in de put wat verlagen (tot 5 meter onder maaiveld bijvoorbeeld), door het drukverschil zal het water uit de ondergrond de put in gaan stromen. Zolang je het water maar niet sneller wegpompt als dat het aangevoerd wordt kan je dus prima met een handpomp water van 100 meter diep oppompen (je pompt alleen de laatste paar meter zelf, de rest is simpelweg de wet van de communicerende vaten buiten de pijp-binnen de pijp).
 11. Het plaatje wat je laat zien is een behoorlijk gemodifeceerde container: deur met veiligheids openings mechanisme van binnenuit, lichten, unit hangt in de container, niet weggewerkt in de achterwand, geen aluminium kanaalvloer. Niet een reefer zoals ik ze ken, deze koop je niet voor een klein prijsje. ps: mijn kantoor is op het moment een reefer container, dus is schaar mij onder de ervaringsdeskundigen.
 12. Waarom niet andersom: verhuizen en rijk worden? Misschien wel beter haalbaar. Of wil je eigenlijk gewoon niet verhuizen, maar verschuil je je graag achter het systeem dat je maar door moet gaan met wat je hebt/niet hebt?
 13. Zorg ook wel dat je koffer goed dicht zit en sterk genoeg is: door de verminderde luchtdruk in het vliegtuig gaan je zakken nogal uitzetten namelijk. Als je daarna natuurlijk je koffer openmaakt op zeeniveau in Spanje (of waar dan ook) zie je daar niks van (zolang je koffer het gehouden heeft), en er niks anders platgedrukt is, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat als je een dekbed in zo'n zak stopt, en dan de koffer op 2.500 meter boven zeeniveau openmaakt de koffer best wel fanatiek openspringt. Overigens, buiten die ene keer een dekbed heb ik eerder problemen met "te grote koffers" als met "te kleine": een koffer mag in de meeste gevallen toch maar 23kg wegen, en die handdoeken zijn altijd wel handig om de zwaardere dingen in te rollen, en alles zo'n beetje klemvast te hebben. Al zou dat laatste natuurlijk ook met onze bagagesamenstelling te maken kunnen hebben.
 14. Wel goed blijven lezen: er staat dat er ruim 60.000 mensen bij de opvang terechtkwamen, dit betekend niet dat dit het aantal dakloze mensen is. Iets met: er komt iemand bij de opvang, en met meer of minder hulp vinden de meesten van hen wel weer een oplossing/dak boven hun hoofd. Net zoals dat "werkloos worden" iets anders is als "werkloos blijven".
 15. Toe nou, neem die stap eens, durf het leven te leven, en ga niet overal een vangnet voor zoeken. Dat maakt alles zoveel leuker en intenser. Hier in huis geen recht op/verzekering voor: -arbeidsongeschiktheid -WW -begrafenis -overlijden -inboedel -aansprakelijkheid -enz. De enigste verzekering voor ons gezin is een basic ziektekostenverzekering.
 16. Goh, wordt jij zelfs al afgeleid door plaaaatjesss? Ik wordt hooguit afgeleid door echte mensen.
 17. Een belangrijk verschil, je schrijft het zelf al: het pand heeft geen stroomaansluiting. de stroom van het net kan dus niet "plotseling" terug komen. Ook is er geen kans dat je oom het net, waar misschien een Eneco man aan zit te sleutelen op spanning zet. Een niet onbelangrijk verschil zou ik zeggen. In jouw voorbeeld zou ik alsnog niet mijn interne net via een stopcontact willen voeden. Ik zou gewoon de kabel die van de generator komt aansluiten op de plek waar normaalgesproken de eneco kabel aangesloten zit. Dan heb je een perfect stand alone systeem, en in dat geval dus geen generator switch nodig.
 18. Omdat lang niet elke SHTF een soort van Zombie-Apacalypse is, waarbij iedereen gelijk je huis binnen komt dringen omdat daar nog wel licht brand. Gisteravond nog weer twee uurtjes op de generator gedraaid, in de buurt was minimaal 95% van de huizen donker, en guess what: onze poort zit er nog in, de ramen en deuren ook nog. En toen het tijd was om te gaan slapen: generator uit, lekker stil en donker.
 19. Ach, als je zo'n EUR 400-800 uitgeeft aan een klein generatortje, kan je ook best de volgende stap nemen en het fatsoenlijk aansluiten. Dus zoals anderen schreven met een normale generator switch: net-0-generator, kost 50-100 euro. Hier in huis is het als volgt aangesloten: tussen de meter en de hoofdverdeler bovengenoemde switch, de ene ingaande kant aangesloten aan het net, de uitgaande kant naar de hoofdverdeler. Aan de ingaande kant voor de generator aansluiting een snoer met de stekker die in de generator gaat. Eenvoudig en veilig. Ik heb het zelf aangesloten, maar dat is inderdaad niet voor iedereen aan te raden. Aansluitingen met een dubbele male stekker: "dat was een beetje dom" zou Maxima zeggen. Dan kan een kind de was doen, geen kans op fouten, onze dochter van 12 zet dus ook gewoon de generator aan en de schakelaar om als er geen stroom is, en wij er niet zijn. Nu is stroomuitval hier wel iets van alle dag, we gebruiken de generator toch meestal wel een paar keer per week.
 20. En er zat nog een puntje aan gelijkspanning: ga je dit in een voltage, zeg 230 volt, op een leiding zetten, en je zit hier met je vingers aan, dan verkrampen je spieren, en kan je je had er dus niet meer van wegtrekken, met alle kwalijke gevolgen vandien. Met wisselspanning is de kans op een effectieve schrikreflex groter, ik meen dat dit oorspronkelijk een van de redenen was om voor wisselspanning te kiezen.
 21. @hhpp is een beetje de weg kwijt, inderdaad, laten we alle antibiotica om zeep helpen door maar lukraak te gaan gebruiken, slecht plan zou ik zeggen. Ik zou zeggen hoogste tijd voor een reality check mbt preppen en afhankelijkheid van allerlei high tech voorzieningen. Zoals al door meerdere mensen geschreven: check jezelf en familieleden regelmatig op teken, maak dit een standaardprocedure na bezigheden in de natuur. Hoe meer vee of huisdieren (zie hier de rede voor teken in de achtertuin) ergens passeren, hoe meer kans op teken in het groen. @Peerke: ik wil sneeuw, bakken vol met sneeuw: raggende mannen, heel lang geleden.
 22. Je hebt gelijk, denkfoutje aan deze kant. Liet me op het verkeerde been zetten doordat ik deze kosten per maand verdeeld zag.
 23. Belachelijk beleid? Realiteitszin zou ik zeggen. Iemand die die spullen nodig heeft kan natuurlijk ook gewoon door de voordeur binnenkomen, en de spullen kopen, en daarvoor betalen (al dan niet met korting).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...