Ga naar inhoud

ET phone home

Lid
 • Items

  418
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

ET phone home's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

312

Reputatie

 1. condooms preppen gaat niet helpen, condooms gebruiken wss wel.
 2. En andere, normale mensen zijn wel een verlies voor de maatschappij als die ook besluiten het bos in te wandelen? Doet me denken aan een tekst van een Loesje poster: Ooit een normal mens ontmoet? En, beviel het?
 3. Daar is ooit eens een liedje over gemaakt, zo begin Jaren tachtig, koude oorlog bestond gewoon nog Enzo. Doe Maar - De Bom
 4. Tja, je kunt je eisen ook te hoog stellen.
 5. Wat, je wilt een tweede hypotheek maar dat zit er even niet in? Verder hebben zowel @Petroman als @jobs gelijk: een leasewagen is loon (dus: "kost" je geld als je deze ook mee naar huis mag nemen). En de bus met gereedschap die je 's ochtends op de zaak meepakt en 's middags weer terugzet is geen loon, maar een vervoermiddel om je werk buiten de poort te kunnen doen.
 6. De ijsblokjes van @Dreutel zou ik inderdaad ook overslaan. Glazen water in een restaurant worden meestal geserveerd dmv een aan tafel te openen petfles (dezelfde dus die je in de winkel koopt). Sowiezo stuur ik hier elke ober terug die met geopende flessen naar tafel komt (ik woon al een jaar of 7 in afrika), en dit zou ik in Kenya nog eerder doen. Vwb de andere bacterien van Raycoupe: tja, hier geldt altijd de afweging tussen een beetje weerstand/tolerantie opbouwen, en geen onnodig domme dingen doen. Het grootste risico is wat mij betreft altijd nog de hygiene handhaving in de keukens van de restaurants (al eet ik wel ongeveer overal salades en rauwe groenten). Ook zullen wij vrijwel nooit voorverpakt bevroren eten kopen: het gebeurd te vaak dat dit een aantal keer ontdooit en weer bevroren geweest is, en heb daar meerdere mensen ziek van zien worden. Waar gaat TS trouwens heen in Kenya voor zijn stage? Veel mooie plekken in Kenya, ik kom er zo ongeveer een keer per jaar.
 7. tja, zie hier de rede waarom bij mij nieuwe banden altijd voor gaan, en de banden met wat meer levenservaring de tweede helft van hun leven op de achteras mogen slijten. Niet dat dat een garantie is op geen klapbanden voor, maar het verminderd het risico wel.
 8. Gefeliciteerd, van een ongediplomeerd imker, die ooit voor wat bijen moest zorgen (niet moeilijk, je hoeft alleen maar te zorgen dat ze niet doodgaan werd me verteld). Ik zorg nu (met twee jongens die veel van het uitvoerende werk doen) voor zo'n 80 volken. Blijft leuk, al is er wel "altijd wat".
 9. Geen enkele pomp kan water hoger opzuigen dan de theoretische 10-en-een-klein-beetje meter. Praktisch wordt het inderdaad boven de 7 meter al erg lasting. Nu zijn er zeer weinig plekken in Nederland waar de statische grondwaterstand dieper dan 3 meter is. Dus als je een wel/bron heb die 100 meter diep zit (om bijvoorbeeld water van geode kwaliteit te krijgen), dan zal deze buis continue volstaan met water tot hooguit enkele meters onder maaiveld. Hier kan je vrij eenvoudig met een pomp (hand- of electrisch) water uit pompen. Hierdoor zal je het niveau in de put wat verlagen (tot 5 meter onder maaiveld bijvoorbeeld), door het drukverschil zal het water uit de ondergrond de put in gaan stromen. Zolang je het water maar niet sneller wegpompt als dat het aangevoerd wordt kan je dus prima met een handpomp water van 100 meter diep oppompen (je pompt alleen de laatste paar meter zelf, de rest is simpelweg de wet van de communicerende vaten buiten de pijp-binnen de pijp).
 10. Het plaatje wat je laat zien is een behoorlijk gemodifeceerde container: deur met veiligheids openings mechanisme van binnenuit, lichten, unit hangt in de container, niet weggewerkt in de achterwand, geen aluminium kanaalvloer. Niet een reefer zoals ik ze ken, deze koop je niet voor een klein prijsje. ps: mijn kantoor is op het moment een reefer container, dus is schaar mij onder de ervaringsdeskundigen.
 11. Waarom niet andersom: verhuizen en rijk worden? Misschien wel beter haalbaar. Of wil je eigenlijk gewoon niet verhuizen, maar verschuil je je graag achter het systeem dat je maar door moet gaan met wat je hebt/niet hebt?
 12. Zorg ook wel dat je koffer goed dicht zit en sterk genoeg is: door de verminderde luchtdruk in het vliegtuig gaan je zakken nogal uitzetten namelijk. Als je daarna natuurlijk je koffer openmaakt op zeeniveau in Spanje (of waar dan ook) zie je daar niks van (zolang je koffer het gehouden heeft), en er niks anders platgedrukt is, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat als je een dekbed in zo'n zak stopt, en dan de koffer op 2.500 meter boven zeeniveau openmaakt de koffer best wel fanatiek openspringt. Overigens, buiten die ene keer een dekbed heb ik eerder problemen met "te grote koffers" als met "te kleine": een koffer mag in de meeste gevallen toch maar 23kg wegen, en die handdoeken zijn altijd wel handig om de zwaardere dingen in te rollen, en alles zo'n beetje klemvast te hebben. Al zou dat laatste natuurlijk ook met onze bagagesamenstelling te maken kunnen hebben.
 13. Wel goed blijven lezen: er staat dat er ruim 60.000 mensen bij de opvang terechtkwamen, dit betekend niet dat dit het aantal dakloze mensen is. Iets met: er komt iemand bij de opvang, en met meer of minder hulp vinden de meesten van hen wel weer een oplossing/dak boven hun hoofd. Net zoals dat "werkloos worden" iets anders is als "werkloos blijven".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...