Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

ET phone home

Lid
 • Aantal items

  418
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

311 Uitstekend

Over ET phone home

 • Titel
  Senior Prepper
 1. @FincaInSpanje : rest ons natuurlijk nog de vraag wat er met die 600 mensen gebeurd is? (ja, dat zijn er zo'n 4 keer zoveel als in Parijs) @Marcov : zou jij mooi gefopt zijn, denk je lekker chocola te gaan eten ....
 2. Ik zou spontaan vegetarier worden.
 3. De titel is misleidend, past niet echt bij de toon van de boodschap in het artikel. Ik ben het niet met je laatste zin eens: de banken zijn dus al een lobby gestart om hun wensen door te drukken, dus er is al wat aan de hand. Naar mijn mening is het nu tijd om tegengas te geven tegen de banken. En als je dan vraagt wat ik er aan gedaan heb: ik ben per mail in discussie met de twee platforms via welke ik investeer in crowdfunding projecten.
 4. De banken zien dat er aan hun marktaandeel gesnoept wordt door crowdfunding. Nu willen de banken hier regulering voor. Terwijl crowdfunding werkt met "echt" geld van particulieren en bedrijven. Echt plaats ik hier tussen aanhalingstekens: ik bedoel dat dit niet net geschapen is door fractioneel bankieren, zoals de traditionele banken doen, maar al echt verdiend is door die particulieren en bedrijven. Het blijft natuurlijk echt voorzover fiat geld echt kan zijn, niet meer en niet minder. Zie hier de link naar het artikel in het financiele dagblad: http://fd.nl/ondernemen/1128787/banken
 5. condooms preppen gaat niet helpen, condooms gebruiken wss wel.
 6. Rutte die ver-amerikaniseerd is? (War on drugs, iemand?)
 7. En andere, normale mensen zijn wel een verlies voor de maatschappij als die ook besluiten het bos in te wandelen? Doet me denken aan een tekst van een Loesje poster: Ooit een normal mens ontmoet? En, beviel het?
 8. Ik denk dat tunneldenken en wensdenken een deel van het probleem is. Verder is gokken met geld wat niet van jou is altijd makkelijker dan met je eigen geld. Ook een stukje zelfoverschatting (ik ben nog wel op tijd om uit te stappen) speelt mee. Als laatste: het systeem (om bij de pensioenfondsen te blijven) is gebaseerd op rendement maken op de inleg, dit om de overhead kosten van het fonds te betalen, en (als het meezit) de geprognotiseerde uitkeringen (ja, dit noem ik bewust in deze volgorde). Welke plek is er nog meer geschikt om serieuze hoeveelheden geld te stallen/te laten groeien?
 9. Daar is ooit eens een liedje over gemaakt, zo begin Jaren tachtig, koude oorlog bestond gewoon nog Enzo. Doe Maar - De Bom
 10. Tja, waarom heeft niemand dat nog gedaan? Ik denk zo omdat hier voor de bank geen verdienmodel inzit. Euro Pacific Bank doet qua bankzaken of ze hier in de buurt komen: geen leningen uitgeven, geen rente aan de klanten betalen. Dit is dus wel een bank met hogere kosten om te kunnen bankieren. De kans op ineenstorting van deze bank is wellicht wat kleiner als van andere banken, echter, stel je hebt hier een rekening in Euro's, en de euro stort in elkaar, dan sta je nog aan je blote gat. Verder is het verdienmodel naast de bank weer aardig uitgekookt: Euro Pacific Capital, die schijnen flink
 11. klopt helemaal wat je schrijft. Iig voor het geval @Scratch ons schetst. De tactiek van Lewieke, een beetje schulden in de mix van bezit en investeringen kan ik wel volgen, maar met meer schulden als bezit zit je volgens mij per definitie "in de tang".
 12. Tja, je kunt je eisen ook te hoog stellen.
 13. Wat, je wilt een tweede hypotheek maar dat zit er even niet in? Verder hebben zowel @Petroman als @jobs gelijk: een leasewagen is loon (dus: "kost" je geld als je deze ook mee naar huis mag nemen). En de bus met gereedschap die je 's ochtends op de zaak meepakt en 's middags weer terugzet is geen loon, maar een vervoermiddel om je werk buiten de poort te kunnen doen.
 14. De ijsblokjes van @Dreutel zou ik inderdaad ook overslaan. Glazen water in een restaurant worden meestal geserveerd dmv een aan tafel te openen petfles (dezelfde dus die je in de winkel koopt). Sowiezo stuur ik hier elke ober terug die met geopende flessen naar tafel komt (ik woon al een jaar of 7 in afrika), en dit zou ik in Kenya nog eerder doen. Vwb de andere bacterien van Raycoupe: tja, hier geldt altijd de afweging tussen een beetje weerstand/tolerantie opbouwen, en geen onnodig domme dingen doen. Het grootste risico is wat mij betreft altijd nog de hygiene handhaving in de keukens
 15. Het produktieve deel van de bevolking kan inderdaad geen baat hebben bij een basisinkomen: ze mogen immmers eerst het geld hiervoor afdragen in een vorm van belasting, waarna ze een deel als hun eigen basisinkomen terugkrijgen. Het deel wat ze afdragen voor het basisinkomen voor niet-produktieven krijgen ze niet terug: dus totaal geen baat voor de produktieven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...