Ga naar inhoud

ET phone home

Lid
 • Aantal items

  418
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

ET phone home's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

312

Community reputatie

 1. @FincaInSpanje : rest ons natuurlijk nog de vraag wat er met die 600 mensen gebeurd is? (ja, dat zijn er zo'n 4 keer zoveel als in Parijs) @Marcov : zou jij mooi gefopt zijn, denk je lekker chocola te gaan eten ....
 2. Ik zou spontaan vegetarier worden.
 3. De titel is misleidend, past niet echt bij de toon van de boodschap in het artikel. Ik ben het niet met je laatste zin eens: de banken zijn dus al een lobby gestart om hun wensen door te drukken, dus er is al wat aan de hand. Naar mijn mening is het nu tijd om tegengas te geven tegen de banken. En als je dan vraagt wat ik er aan gedaan heb: ik ben per mail in discussie met de twee platforms via welke ik investeer in crowdfunding projecten.
 4. De banken zien dat er aan hun marktaandeel gesnoept wordt door crowdfunding. Nu willen de banken hier regulering voor. Terwijl crowdfunding werkt met "echt" geld van particulieren en bedrijven. Echt plaats ik hier tussen aanhalingstekens: ik bedoel dat dit niet net geschapen is door fractioneel bankieren, zoals de traditionele banken doen, maar al echt verdiend is door die particulieren en bedrijven. Het blijft natuurlijk echt voorzover fiat geld echt kan zijn, niet meer en niet minder. Zie hier de link naar het artikel in het financiele dagblad: http://fd.nl/ondernemen/1128787/banken-waarschuwen-voor-risico-s-crowdfunding Naar mijn mening willen de banken niks meer en niks minder als de uitstroom van geld van spaarders stoppen, immers: zolang dit op de bank staat kan de bank elke 1000 euro zo'n 12-25 keer uitlenen, terwijl ze de spaarder op een vrij opneembare spaarrekening zo'n 0.7-0.9% rente betalen, en voor een spaardeposito van 10 jaar slechts 1% (bij de ABN Amro). De hypocrisie druipt weer van de Nederlandse Vereniging van Banken af: ze hebben een dikke vinger in de pap als het op het opstellen van regelgeving mbt henzelf aankomt, en gaan nu ook jammeren voor regelgeving voor alternatief financieren. Het wordt al schaduwbankieren genoemd, alsof het hier om iets gaat wat het daglicht niet zou kunnen verdragen. Terwijl we het gewoon over projectvoorstellen/leningaanvragen hebben waar de investeerder zelf kan beslissen of die het project ziet zitten of niet. Als ik mijn geld bij ABN Amro vastzet kan ik niet zelf beslissen welke, en hoe grote risico's hiermee genomen worden.
 5. condooms preppen gaat niet helpen, condooms gebruiken wss wel.
 6. Rutte die ver-amerikaniseerd is? (War on drugs, iemand?)
 7. En andere, normale mensen zijn wel een verlies voor de maatschappij als die ook besluiten het bos in te wandelen? Doet me denken aan een tekst van een Loesje poster: Ooit een normal mens ontmoet? En, beviel het?
 8. Ik denk dat tunneldenken en wensdenken een deel van het probleem is. Verder is gokken met geld wat niet van jou is altijd makkelijker dan met je eigen geld. Ook een stukje zelfoverschatting (ik ben nog wel op tijd om uit te stappen) speelt mee. Als laatste: het systeem (om bij de pensioenfondsen te blijven) is gebaseerd op rendement maken op de inleg, dit om de overhead kosten van het fonds te betalen, en (als het meezit) de geprognotiseerde uitkeringen (ja, dit noem ik bewust in deze volgorde). Welke plek is er nog meer geschikt om serieuze hoeveelheden geld te stallen/te laten groeien? Op minimale schaal ben ik hier ook mee bezig: waar spaar ik / investeer ik voor de oude dag, de beurs doe ik dan weer niet, je moet toch aardig creatief zijn om een rendement van boven de 5% te halen.
 9. Daar is ooit eens een liedje over gemaakt, zo begin Jaren tachtig, koude oorlog bestond gewoon nog Enzo. Doe Maar - De Bom
 10. Tja, waarom heeft niemand dat nog gedaan? Ik denk zo omdat hier voor de bank geen verdienmodel inzit. Euro Pacific Bank doet qua bankzaken of ze hier in de buurt komen: geen leningen uitgeven, geen rente aan de klanten betalen. Dit is dus wel een bank met hogere kosten om te kunnen bankieren. De kans op ineenstorting van deze bank is wellicht wat kleiner als van andere banken, echter, stel je hebt hier een rekening in Euro's, en de euro stort in elkaar, dan sta je nog aan je blote gat. Verder is het verdienmodel naast de bank weer aardig uitgekookt: Euro Pacific Capital, die schijnen flink op je in te praten om je geld wat maar renteloos bij de bank stoffig aan het worden is, te investeren bij hen (tegen niet onaanzienlijke kosten).
 11. klopt helemaal wat je schrijft. Iig voor het geval @Scratch ons schetst. De tactiek van Lewieke, een beetje schulden in de mix van bezit en investeringen kan ik wel volgen, maar met meer schulden als bezit zit je volgens mij per definitie "in de tang".
 12. Tja, je kunt je eisen ook te hoog stellen.
 13. Wat, je wilt een tweede hypotheek maar dat zit er even niet in? Verder hebben zowel @Petroman als @jobs gelijk: een leasewagen is loon (dus: "kost" je geld als je deze ook mee naar huis mag nemen). En de bus met gereedschap die je 's ochtends op de zaak meepakt en 's middags weer terugzet is geen loon, maar een vervoermiddel om je werk buiten de poort te kunnen doen.
 14. De ijsblokjes van @Dreutel zou ik inderdaad ook overslaan. Glazen water in een restaurant worden meestal geserveerd dmv een aan tafel te openen petfles (dezelfde dus die je in de winkel koopt). Sowiezo stuur ik hier elke ober terug die met geopende flessen naar tafel komt (ik woon al een jaar of 7 in afrika), en dit zou ik in Kenya nog eerder doen. Vwb de andere bacterien van Raycoupe: tja, hier geldt altijd de afweging tussen een beetje weerstand/tolerantie opbouwen, en geen onnodig domme dingen doen. Het grootste risico is wat mij betreft altijd nog de hygiene handhaving in de keukens van de restaurants (al eet ik wel ongeveer overal salades en rauwe groenten). Ook zullen wij vrijwel nooit voorverpakt bevroren eten kopen: het gebeurd te vaak dat dit een aantal keer ontdooit en weer bevroren geweest is, en heb daar meerdere mensen ziek van zien worden. Waar gaat TS trouwens heen in Kenya voor zijn stage? Veel mooie plekken in Kenya, ik kom er zo ongeveer een keer per jaar.
 15. Het produktieve deel van de bevolking kan inderdaad geen baat hebben bij een basisinkomen: ze mogen immmers eerst het geld hiervoor afdragen in een vorm van belasting, waarna ze een deel als hun eigen basisinkomen terugkrijgen. Het deel wat ze afdragen voor het basisinkomen voor niet-produktieven krijgen ze niet terug: dus totaal geen baat voor de produktieven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...