Ga naar inhoud

Greener

Lid niveau 2
 • Items

  2870
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

Alles dat geplaatst werd door Greener

 1. Leuke rugzak @Peerke En zeker geen geld. Hou er wel rekening mee dat je er geen jaren mee doet. Ooit eens iets soortgelijks over laten komen voor de gein en de ritsen waren na twee maanden overleden en de naden begonnen al los te laten ?
 2. Ali is toch het voordeligste maar dan heb je geen “origineel”. Werkt wel identiek dus als je er meerdere wilt aanschaffen zou ik toch die kant op gaan.
 3. Of ga dampen ( @Raycoupe kom der maar in) Ik ken mensen waarbij niets hielp (hypnose, zware medicatie enz enz) maar na 6 maanden dampen wel zonder ook maar enige nadelige effecten zijn gestopt. Het heeft mij van een pakje sigaretten a 10 euro per dag van de ene op de andere dag van het roken afgeholpen. Www.dampforum.nl
 4. Ook hier een blije Signal gebruiker. @f150 Bedankt voor de nuttige info.
 5. Greener

  Buiten wc.

  @Roel Netjes gemaakt!
 6. @kwakster Dat heb je netjes gedaan! Heb zelf meerdere Fallknivens liggen en in de BOB zit de welbekende F1.
 7. Dit hangt geheel van de soort af. Er zijn genoeg eetbare soorten waarbij het mycelium dusdanig agressief is dat het zonder steriele werkplekken perfecte resultaten geeft.
 8. Greener

  Ganzo FH serie

  Ganzo maakt inderdaad zeer goede budgetmessen. Ik heb er ook nog ergens eentje liggen en moet zeggen dat ie niet onder doet voor de duurdere exemplaren.
 9. Ik snap je, ik ga alleen niet 24/7 met een serieuze broodtrommel rondlopen ?
 10. Als ik in Farmsum zou wonen zou ik het persoonlijk overwegen. Maar daarbuiten vind ik een halfgelaatsmasker wat te groot als EDC. Daarnaast is mijn EDC dusdanig klein dat ik nog nooit de vraag heb gekregen wat ik allemaal bij me heb, stukje OPSEC.
 11. Welkom @Ratman, Ik durf de uitspraak aan dat iedereen hier de foto’s wil zien. Welkom!
 12. Ik heb ooit eens een halve regenton leeg gedronken omdat mijn peper kruisingen iets anders waren verlopen dan normaal. (Tip: neem geen ouderplanten van Bhut Jolokia of Trinidad Scorpion, en geloof me, ik kan echt tegen pittige pepers...) Dat akkefietje heb ik overleefd. Zowel de pijn als de nasleep van het regenwater. Als ik achteraf de keuze gehad had koos ik wel degelijk voor een zwembad maar helaas ontbreekt die op de moestuin. +1 voor het zwembad dus.
 13. Persoonlijk zou ik, mits je deze weg al zou willen bewandelen, voor actieve kool gaan uit de aquariumwinkel. Mijn beste advies zou zijn om een goed waterfilter wat in den treuren getest is te kopen. Maar zoals je aangeeft dat “het meer ene hobbyprojectje” is zou ik zeggen doe helemaal je ding. (Hou alvast wat Norit bij de hand in geval van een total failure ?)
 14. Ik heb meerdere soorten op zakken met houtzaagsel gekweekt. Qua timing heeft deze methode inderdaad de voorkeur mits je de ruimte hebt om zakken in verschillende stadia te kunnen huisvesten. Vergeet ook de bakken niet om de luchtvochtigheid op peil te houden als je het helemaal volgens het boekje wilt doen. Qua gemak is een patch in de tuin een stuk gemakkelijker. Geen rommel in huis en een flink grotere opbrengst.
 15. Voor de centen hoef je het niet te laten, althans, ik heb in het verleden ook met de goedkope Aziatische clones gewerkt en naast wat slechter stikwerk en goedkoper materiaalgebruik zit er weinig verschil in. http://€ 3,39 16% Off | Camping Wandelen Outdoor Survival Draagbare Ehbo Quick Gesp Medische Militaire Tactische Een Hand Emergency Tourniquet Pro https://a.aliexpress.com/_UdCvH Ik hoor vaker op bepaalde trainingen dat mensen wel een veter of een stuk stof gaan gebruiken. Puik denkwerk, totdat je je eigen arm moet gaan behandelen. Kortweg einde verhaal. Een tourniquet is zijn gewicht in goud waard. Bekijk een filmpje op YouTube voor de uitleg, oefen een paar keer en je bent spekkoper. @Raycoupe als je alleen het nut er van inziet op drukke plaatsen en zelf denkt dat de kans uitermate klein is dat je hem nodig hebt maak je een grove denkfout. De meeste slagaderlijke bloedingen komen (gelukkig) nog steeds in en om het huis voor en inderdaad, precies wanneer je het niet verwacht.
 16. Goed topic! Ten alle tijden heb ik een Tourniquet bij de hand en ik ben nu zeer nieuwsgierig of er hier leden zijn die deze niet op de lijst hebben staan?
 17. Beste @joris, Welkom en veel leesplezier gewenst!
 18. De smaak is te vergelijken met die van een biefstuk. Beetje peper en zout doet wonderen.
 19. De afgelopen jaren heb ik velen gevolgd op YouTube. Mijn allergrootste volgtip: The Grey Bearded Green Beret Geen over de top zombie preps, mega hakbijlen of andere gekkigheid maar een doodnormale rustige man met (oorlogs) ervaring in het veld. Bekijk gewoon eens op je gemak hoe hij een simpele ultralight BOB heeft samengesteld. https://youtu.be/5EJQQPKHtJw Ook een erg goede film: https://youtu.be/e-C2BySmEs4 Doe er je voordeel mee.
 20. Goede vraag omtrent het drogen. Ik at ze persoonlijk alleen vers.
 21. Ik heb in het verleden meerdere malen met Shitake deuvels gewerkt op verschillende houtsoorten. Was allemaal goed te doen en net zo makkelijk zoals je overal leest. Waarom in het verleden en niet in het heden? Twee punten: A: Duurt veels te lang. Stammetjes moeten nog helemaal afbreken voordat je ook maar aan oogst mag gaan denken. B: Opbrengst is niet hoog genoeg. Als hobby leuk om een paar keer te doen maar niet om echt van te kunnen leven. Als je met mycelium aan de slag wil kan ik je het volgende topic aanraden: https://forum.preppers.nl/topic/13248-stropharia-telen/ Dit is nog vele malen makkelijker dan met deuvels te gaan werken ?
 22. Als bomproof mes kan ik het merk Strider aanraden. Alleen je vrouw zal ook een explosie geven als je er één koopt ? Ooit verschillende types van aangeschaft nadat ik een filmpje zag van Amerikaanse soldaten die een mes in een plank staken en erop gingen springen. Ook 1 van de messen die mij ooit eens zelf flink te grazen heeft genomen. Gelukkig een hele mooie snede maar dat is weer een heel ander verhaal... Strider Knives
 23. Rekening mee gehouden, ik heb er een zoals op onderstaande foto:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...