Ga naar inhoud

c.voerman

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door c.voerman

  1. Kijk eens op deze website een 6 persoons chalet kost rond de 50K http://loghuis.nl/chalet-karina en deze http://www.loghuisbouwen.nl/ Op deze site's kan je ook leuke huizen kopen.
  2. Ik zag dit laatst op internet staan het kost wel 20X zoveel, maar in het filmpje leggen ze uit hoe het werkt. Ik denk dat een goeie doe het zelve het wel kan maken van steen. Zodat je altijd buiten kan koken, of in plaats van barbecueën lekker steengrillen. http://www.hetgroenewonen.nl/koken-op-hout
  3. c.voerman

    m2 tuin

    @lewieke Ik heb wel eens gelezen dat je ook compost thee kan gebruiken. Ligt er natuurlijk aan wat je gebruikt. Als je er bijvoorbeeld brandnetels er bij in doet daar houden bladluizen bijvoorbeeld niet van. plus je doet voedingstoffen aan je planten geven.
  4. Op http://www.dhgate.com kan je ook 21% cellen kopen, misschien iets voor je.
  5. Je kan ook zonnepanelen gebruiken om waterstof te maken en dat opslaan in grote propaan tanks. en vervolgens de waterstof gebruiken om weer elektriciteit op te wekken of warmte.
  6. @martin @Rataplan bedankt voor de info, nu weet ik gelijk hoe ik het moet aanpakken.
  7. Ik zat te denk om een volgend jaar een kippenhok te bouwen van mijn ouwe schutting. en dan de ren mijn tuin te gebruiken, maar gaan ze dan niet naar de buren? want in plaats van een schutting hebben we nu struiken. en hoe hoog moet eventueel een hekje zijn, ik wil het dan wel iets boven de grond doen zodat er nog egels er onderdoor kunnen (ik heb nogal last van naakt slakken). Ik heb ook veel buurt katten in mijn tuin het zal mij benieuwen of dat goed gaat misschien iemand daar ervaring mee?
  8. @wodan zover had ik nog niet gekeken, dan weet ik dat alvast bedankt ervoor, maar je hebt inderdaad gelijk dat soort hout kan je beter niet gebruiken in je ketel. Op zich tussendoor in een houtkachel kan het wel. Ik heb het zelf een hele winter gestook op hout met hars. Het brandde prima, na het stook seizoen kwam er wel veel rommel uit mijn pijp. Voortaan doe ik het meer om af te wisselen want het is gewoon goedkoop hout. @lewieke Ja je moet wel tijd hebben en het leuk vinden om zelf hout te hakken. Mij zelf lijkt het best leuk. Tentje mee en een weekend met vrienden hout hakken lijkt mij wel lachen. En het kost maar een paar weekendjes per jaar. Of per paar jaar, want je kapt natuurlijk gelijk voor een paar jaar. En als je dan fruitbomen mag terug planten heb je daar ook nog plezier van. Of dat mag weet ik niet het is maar een idee.
  9. @lewieke ik zelf woon aan de Belgische grens en zag een tijdje geleden bosgrond te koop vlak bij Zelzate. voor jouw iets te ver denk ik. Als ik me nog goed kan herinneren was het 1500M2 voor 4000 euro of meer. Tuurlijk koste wel veel geld maar er zijn altijd mensen die graag hout stoken in een houtkachel. Dus waarom niet met een paar man scheelt een hoop geld en je hebt er veel lol aan.
  10. @lewieke Daar ben ik wel met je eens ja, je kan natuurlijk altijd informeren he. En als je een iets meer geld uit geeft voor een stuk bosgrond heb je voor de rest van je leven geen onkosten meer. En dan is de rendement vergeleken met een ketel van 10000 euro of 3000 euro niet belangrijk meer. Zolang de onderdelen goed vervangbaar is en niet al te duur zijn koop ik toch liever een stuk grond met een paar man. en dat kost minder dan 7000 euro.
  11. Deze pelletketel en houtvergasser in een is niet al te duur, voor nog geen 2500 euro, het is alleen zonder buffer die kan je bestellen of op maat laten maken. Je moet er natuurlijk nog wel een buffervat voor warm water erbij doen. Zie de website http://www.proheat.be/products/variations/49/
  12. Wat je eventueel ook zou kunnen downloaden of kopen is insanity. Er zit een dieet bij en een workout schema die heb ik zelf nooit gevolgd. Maar voor de rest is het wel intensief. Het is gewoon een dvd met verschillende cardio's en spiermassa trainingen je hoeft geen extra spullen voor aan te schaffen. Ik zelf heb het gedownload en op mijn media speler gezet, ik zelf ben er wel tevreden over.
  13. Ik heb er weleens geur azijn van gemaakt. Je kan het dan gebruiken als wasverzachter of door schoonmaakmiddel voor een lekker geur. Misschien dat het ook wel lekker is bij een salade niet uit geprobeerd trouwens.
  14. Ik kwam een paar jaar geleden dit filmpje tegen en heb onder andere ook zijn boek gekocht. Het is een interessante documentaire, het gaat over de genezing van kanker maar belangrijker hoe je het kan voorkomen. Het blijkt dus dat het aan onze voeding ligt en is al bekend sinds 1920 (als ik het nog goed kan herinneren)
  15. Zover ik weet bestaan medicijnen uit een groot gedeelte ui plantaardige bestanddelen, maar aangezien ze geen pantent op natuurlijke bronnen kunnen aanvragen moet er toch echt chemicaliën in. Die gene die wegens hun geloof niet vaccineren moet toch echt beter de bijbel gaan lezen. Als je namelijk ziek bent moet je gewoon thuis blijven en op je kamer blijven en uitzieken. Dus niet van west nederland naar oos nederland rijden met een kind die dood ziek is even bij familie langs. En als er iemand overlijd komt dat door de ziekte of door ouders of eventueel medicijnen. Als je ziek bent krijg je koorts en dat doet je lichaam zelf, want een bacterie of virus kan zich heel goed vermenigvuldigen bij 37 graden, maar moeilijker bij 41 graden. Dus als je koorts verlagende medicijnen geeft gaat de koorts wel omlaag, maar je lichaam moet dan veel harder werken. Beter is om gewoon te koelen met een washandje of sokken die nat zijn van citroensap. Of homepatie is bewezen, ja zeker. Ik zal 1 klein voor beeld geven hoe men te werk gaat. De farmaceutische industrie heeft bewezen als je te veel vitamine a in neemt dat het niet goed is en heeft er een limiet aan gesteld kwa inname. Vervolgens doet de homeopaat dezelfde onderzoek alleen zij grbruiken een natuurlijke vitamine a, en zij bewijzen dat er geen nadelige invloeden zijn bij de hoeveelheid die de farmaceutische industrie gebruikte. Vervolgens kijken ze niet eens naar de resultaten en zeggen gewoon het psudo wetenschap is, waarom doen ze dat het wordt ze met de pap lepel in gegooid op school. Zo zijn er vele voorbeelden en het begint vaak hoe kijk je ergens tegenaan. Uit onderzoek is gebleken dat als je op een boerderij leeft kleinere kans hebt op een allergie omdat ze meer in contact komt met bacteriën. De medische industrie zegt zie we leven te hygiënisch, of we zijn gewoon te overvloedig met ons medicijn gebruik en moet ons lichaam gewoon wat meer doen. Nog 1 ding over vaccineren, Waarom mag een dokter zeggen dat vaccineren goed voor je is, terwijl hij/zij niet eens weet wat er in zit best raar. Er zijn nog veel meer voorbeelden b.v polio in landen waar niet gevaccineerd word is polio 2x zo snel weg gegaan, en daar is ook de voedsel, hygiëne en water beter geworden. Hoe komt het dat in landen waar de wiegendood veel voor kwam en 50% van de ouders niet gingen vaccineren en dat de wiegendood tegelijk met 50% afnam. In Egypte kwam 9 gevallen van polio voor per jaar. men begon toen met vaccineren en er kwam geen gevallen van polio meer voor goed zou je zeggen. FOUT. Wat namelijk niet wordt verteld is dat na het vaccineren 200 gevallen van verlamming verschijnsels voorkwam, maar het was geen polio. En zo kunnen we dus heel lang door gaan met een welles en nietes spelletje.
  16. Je hebt ook deze website http://nvkp.nl/ , je vind hier veel nadelen over vaccinaties. Ik ben er zeker niet mee eens dat vaccinaties bewezen is dat ze helpen. Als je kijkt naar het sterfgetal vanaf 1900 tot 1977 dan zie je dat er een hele sterke daling in het sterfen van kinderen aan kinderziektes. De zelfde trend word door gezet na 1978 want dan beginnen ze met baby's te vaccineren. Je zou verwachten een hele dip ofzoiets, maar er veranderd niks behalve dat we meer alergien krijgen en autismes. De mooie daling die we eerst hadden komt onderandere door beter hygieene, voedsel en water, die onze voorouders afdwongen van de overheid. Kijk maar eens op http://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/Vaccins/Bijsluiters_vaccins/Bijsluiters_Rijksvaccinatieprogramma daar kan je de bijsluiters downloaden van de vaccinaties als je kijkt naar de ingredienten via google kan je zien wat het precies is. Moet je zoiets bij baby's vanaf 2 maanden oud geven. Er bestaan ook vaccinaties met zonder de nadelen en zonder chemicalien zoek maar in google homeopathische profylaxe.
  17. Een paarjaar geleden kwam ik deze film tegen .In deze film zegt hij op een gegeven moment dat hij samen met zijn dochter een PH test hebben gedaan voor haar school. Ik dacht dat kan ik ook wel. Ik heb wat keukenzout, ongerafineerde zout (de goedkoopste) en himalaya zout en 4 potjes gepakt overal even veel demiwater in gedaan en in 3 potjes evenveel zout. De potje met alleen demiwater gaf een ph van 6.8 de ph van de keukenzout lag rond de 6 en de ongerafineerdezout 5.8 de potje met himalaya zout had een ph van 7.5. Interesant toch. In het filmpje heeft hij het over Keltisch zee zout kon ik opdat moment nergens vinden pas een jaar later zag ik het in de schappen liggen verder niet getest. Als ik weer zout zal gaan kopen zal ik eerder de roze himalaya zout kopen zit net iets meer mineralen in. Keltisch zeezout zal ik niet meer kopen want het is niet helemaal schoon is, omdat de schepen hun chemicaien er in de zee dumpen.
  18. Wat in mijn ogen het grote verschil is tussen de genezing met voeding en farmaceutische industrie. Is dat met voeding kijkt men naar de oorzaak met farmaceutische industrie kijkt men naar de gevolg. Grote verschil is als je de oorzaak weet gaat het gevolg vanzelf weg. Iemand gaf een keer een hele mooie voorbeeld. Als je met de auto rijdt en je olie lamp gaat branden wat doe je. Natuurlijk ga je kijken wat er aan de hand. Als je hoofdpijn hebt wat doe je, de meeste pakken een pil. Dus eigelijk stop je niet om te kijken, maar pak je een hamer en slaat het lampje kapot en gaat weer verder rijden. Terwijl het probleem er nog steeds is. Ons lichaam verteld wat er aan de hand, als je hoofdpijn hebt kan je b.v tekort hebben aan bepaalde mineralen, wratten ook. Ik heb wel eens gehoord dat een gemiddelde huisvrouw meer weet over vitaminens en mineralen dan een huisarts. En als je kijkt naar hun opleiding die bestaat maar een heel klein beetje uit voeding. Kunnen we zonder ze nee zeker niet. Als ik een ongeluk krijg dan heb je geen vitamines nodig maar een dokter. Maar ik ben er wel van overtuigt dat je eigen gezondheid zelf in de hand hebt. Wat ik zelf een leuke site vind is http://www.ihealthtube.com daar worden allemaal dokters geintervieuwd.
  19. @wodan vandaar dat je ook altijd een goeie vette dressing moet nemen over je salade. Anders gaan de vitamines gelijk in de riool. Voor thuis gaan we meestal naar de slager omdat die beesten gewoon buiten zijn geweest en goed voedsel hebben gehad. En de smaak is 10x beter dan in de supermarkt. Mijn voedsel vooraad moet buiten de vriezer lang goed kunnen blijfen. ik heb sinds kort een weckketel en ga eens kijken hoe je vlees eventueel kan in wecken. Want de rest van mijn gezin zal gewoon vlees blijfen eten.
  20. Ja ok ik ga het wel proberen. zal mij benieuwen. @carismo ik dacht altijd dat alpro wel gmo was ik heb even gekeken op internet en je hebt gelijk, maar goed mijn amandelmelk koop ik toch liever bij een speciaal zaak of ik maak het zelf is trouwens niet zo heel moeilijk.
  21. @Stuudje opzich wel een goed idee om 2 dagen in de week ermee te biginnen. Ik zelf wil wel eerst een cursus volgen voordat ik totaal vegan ga worden. Daar integen bevat alleen mijn avond eten uit een beetje vlees. Thuis combineren we altijd 3 a 4 soorten groenten. Op brood gaat vaak pindakaas appelstroop en jam. kwa drinken koffie vervanger, thee en water. Alleen in het weekend 2 a 3 glaasjes/flesjes alcohol. En goed voedsel kost echt heel veel geld, want wat erbij de supermarkt allemaal te koop is vertrouw ik niet zo soms staat erop zonder kunstmatige geur en kleurstoffen. Doordat er toevallig 1 druppel citroensap door de chemicalien zit zeggen ze dat, vindt ik gewoon niet kunnen. Soya producten wil ik ook niet eten allemaal gmo voedsel en er zit een stofje in dat reageerd in ons lichaam als een vrouwe hormoon. Dus vadaar de zaadcellen die afsterfen en dat je borsten kan gaan krijgen. en alles 100% procent schoon eten is moeilijk. Op dit moment zit ik er ver vanaf puur om geld kwestie b.v een pakje noodjes betaal je gewoon het dubbele. Dus er zijn heelveel dingen wat ik wil veranderen en dat kost mij nu nog even te veel. En mijn Voedsel vooraad is gewoon de goedkoopste voedsel het is puur voor om te overleven ook al bestaat het uit vlees. In de winter is vlees wel verstandig als je buiten woont, het is warm en veel vet. in de zomer heb je dat niet meer nodig.
  22. Leuk en interresant topic trouwens. Opzich wil ik best wel vegan worden, maar alleen als ik al mijn groente en fruit zelf kan maken. De reden is eigenlijk dat de afgelopen 50 jaar de aantal voedingstoffen in groente en fruit met 50% is afgenomen. Voor mij zelf doe ik wel regelmatig een smoothie maken. ingredienten zijn amandel melk, diksap, hennepzaad (zit alle aminozuren in die ons lichaam niet aan kan maken en ons lichaam kan het beter opnemen dan lijnzaad) banaan, spinazie of boerenkool. Ik doe er ook 1 vitamine c tablet in om de hoeveelheid ijzer op te nemen. Als je vegan wilt gaan eten moet je wel heel goed weten wat je eet, helemaal welke combinatie neem je. Zoals dierlijk ijzer kan ons lichaam opnemen, plantaardig ijzer niet tenzij er genoeg vitamine c aanwezig is. Als ik me goed heriner neemt vitamine c 1 elektron van de plantaardige ijzer waardoor ons lichaam het kan opnemen. Zo zijn er heel veel punten zoals gebakken uien je kan ze gewoon eten, eet je een ui rouw dat brand in je mond dus door verhitten veranderd er iet aan je ui. Dat gebeurd dus ook met knoflook en toevallig zijn die twee soorten natuurlijke antibiotica, behalve als je ze verhit Ik zag dit filmje zoiets zou ik wel willen.
  23. Toen ik deze topic zag moest ik denken aan een artikel die ik laatst heb gelezen. Mischien is het wat voor jouw/jullie en wellicht later ook voor mij. http://www.telegraph.co.uk/earth/greenerliving/7951968/The-man-who-lives-without-money.html
  24. @FincalnSpanje Semi tractie accu's wordt op veel websites wel afgeschilderd als deepcycle accu's en zijn een stuk beeter als de normale auto accu's. Als je toch bezig bent kan je dan niet voor het hele huis doen, of zijn dat toekomst plannen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...