Ga naar inhoud

spechtje

Lid niveau 2
 • Items

  396
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

spechtje won de laatste dag op 11 juli 2015

spechtje had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  In de buurt van Antwerpen (Belgie)
 • Interesses
  Doe het zelf in huis en tuin (veel met groententuin bezig), prep toestanden, en windsurfen
 • Beroep
  geld verdienen voor te leven

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

spechtje's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

750

Reputatie

 1. De tittel zegt al veel natuurlijk : In deze ... schuilen MILJARDAIRS.... Maw, ik kan niet spreken over de financiële toestand van de forumleden, maar ik denk dat er weinigen (waarschijnlijk niemand) zich kan rekenen onder de categorie miljardairs. Daarmee, allemaal wel leuk om eens naar te kijken, maar voor de 99,9999% onder de bevolking totaal onbereikbaar. En dus onrealistisch voor jan modaal, waartoe ik mijzelf ook reken. Het soort mensen dat zo iets binnen zijn bereik heeft, zal zich niet amuseren met een forum als preppers door te spitten.
 2. @lonely wolf @idefix Zoals ondertussen iedereen wel weet moet je voor het echte nieuws niet meer bij de msm zijn. Eén van mijn favoriete website's-kanalen is Vice. Je moet dit filmpje maar eens bekijken : https://news.vice.com/video/civilians-return-to-debaltseve-russian-roulette-dispatch-96 Het gaat over de bewoners van de stad Debaltseva die terugkeren naar hun woning na hevige gevechten. Je moet daar maar net wonen met een huis of appartement vol preps. Dan nog los van de vraag aan welke zijde je staat in het conflict. In dit geval is de regio terug in handen gevallen van de Russen, en keren de bewoners die daar geen problemen mee hebben terug. Als je daar dus wel problemen mee hebt kan je nog niet eens terugkeren. En dan hebben ze nog enigszins het geluk dat ze nog kunnen terugvallen op andere delen van het land die nog wel intact zijn en hulp kunnen bieden. Ook iets dat helemaal niet zeker is in de toekomst. Dit is wat ik bedoel in mijn bovenstaande post, als het op oorlog en burgeroorlog aankomt, en die kans wordt met de dag groter gezien de huidige geopolitieke ontwikkelingen in de wereld en ook in Europa is er niets meer zeker. Je ziet ook in het filmpje hoe snel je eigenlijk terug kunt afglijden naar middeleeuwse toestanden, geen elektriciteit, geen water, geen gas, geen communicatie, enz... Mijn persoonlijk probleem is dat ik veel te dicht bij de haven van Antwerpen woon, stel je maar eens voor dat de VS deze gaat gebruiken om militair materiaal te verschepen (iets wat ik hier al heb zien gebeuren naar aanleiding van de eerste Golfoorlog, ik kan je zeggen als je zo een tomahawk gevechtshelikopter wachtcirkeltjes ziet vliegen boven je leefomgeving voel je je nog een speldekopje groot, die piloot moet wat met zijn joystickje spelen en jij bent spaghettisaus, als dat er nog van overschiet...) En de Russen zien dat niet zitten, wat dan ? Mijn woning, is dan gegarandeerd collateral damage. Ik zal mijn best doen om te overleven, ik zal er voor vechten, maar het zal dikwijls in een klein hoekje zitten, dat je helemaal zelf niet in de hand hebt. Dus zeggen dat ik het gegarandeerd ga overleven vind ik wel getuigen van enorme arrogantie.
 3. Snajala, moj russkii jezik : otsjen plocha. Ja ni panimajoe mnoga, tso on gavarit. En ten tweede : waarom moet je zoiets open maken : ik zou daar bij mij zelf niet aan durven beginnen. Niet omwille van het bloed, maar omwille van het feit dat ik bijna 100 % zeker ben dat die wonde gaat ontsteken. En dat lijkt mij veel riskanter. Dus ja, ik sluit mij aan bij de vraag die hier al gesteld is : een inwendige bloeduitstorting kan dat niet uit zichzelf genezen ? Waarschijnlijk wel op voorwaarde dat je het nodige rust gunt waarschijnlijk, en niet verder overbelast.
 4. Ik heb me misschien een beetje ongelukkig uitgedrukt, ik weet niet of het echt google earth is dat recentere en update info levert tegen betaling. Maar ze halen wel veel van hun beelden bij oa deze firma : https://www.digitalglobe.com/ En als je wat verder op deze website gaat zien zie je dat ze oa diensten aanbieden aan 'civil government' waar je allerhande 'paketten' kan aankopen. En zoals bij zoveel van deze zaken is het gebruik voor het algemeen belang (rampbestrijding, enz) en het gebruik voor controle en onderdrukking van burgers maar gescheiden door een hele dunne grens. Je hoeft er ook niet constant een ambtenaar op te zetten, als je bv elk kwartaal een update opvraagt van je regio, en je vergelijkt die met de vorige situatie kan je snel en gericht werken. Veel zal afhangen van de kostprijs, en de kosten-baten analyse. Maar ik zou maar heel voorzichtig zijn met illegaal te bouwen in bossen en natuurgebieden. Het valt ook veel meer op, dan een tuinhuisje of caravan in je tuin. Ik denk als je echt 'ondergronds' wilt gaan, er ook maar 1 oplossing is, en dat is letterlijk ondergronds gaan, en beginnen graven. En dan nog op zo een manier dat je niet ontdekt wordt, dat je bouwsel niet instort enz. Maw heel makkelijk gezegd, maar helemaal niet makkelijk uitgevoerd.
 5. Ten eerste je vraagt hoe je illegale praktijken goed te praten. Ten tweede : Iedereen is voor corruptie als het hem goed uitkomt, maar ertegen als het zich tegen hem keert. Iets van twee maten en twee gewichten. Verder het vooral goed rondbazuinen dat iedereen het zeker weet. En vergeet niet dat we in een periode van google maps leven, je denkt misschien dat ze het niet zien, maar ze zien het wel. Ik heb ook een stukje grond waar mijn bestelbus geparkeerd staat, je kan die op google earth zo zien staan. En als ik dat kan, kan iemand anders dat ook. En dat is de gratis versie, de vrij op het internet te raadplegen is, met een betaalversie kunnen ze zo zien wat jij daar aan het uitspoken bent. En een klein tuinhuisje of caravannetje wordt misschien nog getolereerd, als je begint met betonmixers voor een bunker ben ik vrij zeker dat je problemen gaat krijgen. Weet maar dat als je gepakt wordt, dat je alles kan afbreken, en er nog een stevige boete bovenop zult krijgen. Ik heb hier in de buurt al zo enkele voorbeelden gezien. Maar goed jou keuze natuurlijk. Ik zou wachten tot je in een wrol situatie beland, kan je doen wat je wil, maar zal wel tegenvallen dan om je materialen bij elkaar te sprokkelen
 6. Beste Ik ben wel geinteresseerd in ong 100 1 liter tulpmodel. Aangezien dat ze blijkbaar per 54 in een karton zitten, laat ons zeggen 2 kartons dan. En blijkbaar zijn deze zonder deksel, dus nog 1 karton met deksels, en dan 1 karton met ringen. Klemmen heb ik al meer dan voldoende.
 7. Die witte zijn Patissons, die kleine oranje zijn inderdaad hokkaido's. En die groene weet ik zelf niet meer, ik hou wel van wat experimentjes in de groentetuin en dan weet ik achteraf dikwijls zelf niet meer wat ik nou juist gezaaid of geplant heb. Boekhouding wat beter verzorgen in de toekomst .
 8. Vandaag al eens wat pompoenen geoogst. Valt niet tegen, als is het volgens mijn eigen bescheiden mening
 9. Als je net als ik gelooft in peak-oil, ben je er niet zozeker van dat 99% van alle denkbare rampen maar van korte duur zullen zijn. Integendeel. Ik denk eerder dat wat we nu gaan meemaken het instorten van de industriële 'beschaving' is. Op zich heb ik daar absoluut geen probleem mee, alleen hebben we er tijdens de periode na de tweede wereldoorlog zo een rotzooi van gemaakt dat we deze niet meer tijdig opgeruimd gaan krijgen (kerncentrales, atoomwapens, nucleaire reactoren in (duik)boten, chemische productiesites,....) Ik verwacht geen kleine ramp (ook al zal dat altijd gebeuren, kijk maar naar het onweer van vandaag bv... Als je huis er zwaar door wordt beschadigd is dat een ramp) maar een toestand van permanente aftakeling van de bestaande infrastructuur door gebrek aan middelen door de uitputting van makkelijk winbare energie en grondstoffen. En dan kijk je heel anders tegen preppen aan. Dan denk je inderdaad aan zo zelfvoorzienend mogelijk worden, liefst nog zo basic mogelijk. Zonnepanelen, allemaal tof, tot je ze zelf moet gaan herstellen. Een bos planten, en zo zonne-energie oogsten, veel simpeler... Ook reken jij nog op hulpverlening, orkaan Katrina is daar het schoolvb van....
 10. Alleen kan de productiekost wel eens zwaar schommelen. De recente daling van de olieprijzen maakt energie voor mijnbouw (tijdelijk ?) goedkoper. Aan de andere kant heb je ook zoiets als 'peak silver' wat in de recente toekomst bereikt zou worden, als het al niet bereikt is. http://srsroccoreport.com/silver-mine-supply-peak-2-3-years-lbma-inventory-draw-down-gfms/silver-mine-supply-peak-2-3-years-lbma-inventory-draw-down-gfms/ De industriële vraag van zilver zal ook weer dalen door de economische recessie (depressie) , maar de beleggersvraag neemt dan weer toe door de toenemende onzekerheid rond ons monetair stelsel. Dus wat de reële productiekost is, is moeilijk in te schatten. Ik zou het in ieder geval niet kunnen zeggen wat deze is. Er zijn zoveel variabelen, dat je moeilijk kan uitmaken of de prijs nu goed of slecht is. Stel dat de olie in de toekomst nog goedkoper wordt, gaat zilver dan ook nog volgen of niet ? Als de producenten hun kostprijs door allerhande manipulaties niet kunnen doorrekenen, zal er in de toekomst wel krapte ontstaan in de fysieke markt. Het is dus maar de vraag of het in de toekomst nog fysiek te krijgen is als de prijs nog verder daalt. Mijn persoonlijke mening is dat we waarschijnlijk geen hoge inflatie meer zullen krijgen waardoor de zilverprijzen zullen stijgen. Economisch gezien zullen we waarschijnlijk eerst een deflatie krijgen, die dan door de reactie van de Centrale banken hierop wel eens zou kunnen omslaan in een hyperinflatie. In dat scenario is zilver (en ook goud) een middel om koopkracht te bewaren. En ik ben er redelijk van overtuigd dat zilver wel zal aanvaard worden als betaalmiddel in de dan hoofdzakelijk zwarte economie.
 11. Als woning misschien te betalen, maar als bol komt het toch maar weer bovenop je 'normale leven' dat je al moet te zien financieren. Zal voor vele mensen (mijzelf inclusief) te duur zijn. Prijzen in de lage landen, zijn gewoon ongelofelijk duur. Als je dat vergelijkt met bv Bulgarije waar je al voor 10 000 een boerderijtje met een paar duizend meter land kan kopen. Natuurlijk heb je dan weer de afstand, de taal, en de cultuurbarriere.
 12. Plaats zal inderdaad voor veel mensen een probleem zijn. Planten die je laat doorschieten voor het zaad, nemen wel plaats in, maar kan je dus niet oogsten. Dus als je echt ook zelf voor je zaadvoorziening wil gaan, moet je zowel groenten kweken voor te oogsten, als groenten die je laat staan voor het zaad. Vooral bij tweejarigen ben je die oppervlakte dus een hele tijd kwijt. Nu kan je wel zeggen dat je genoeg zaad kunt oogsten om vele jaren verder te kunnen, maar dan loop je weer tegen het probleem op dat vele zaden niet zo lang hun kiemkracht behouden. Je kan alleen maar hopen, dat je de mogelijkheid hebt om als het nodig is meer oppervlakte in te palmen voor je tuin. De gazon van de buurman mee omspitten, of het lokale voetbalveld,... Dingen die nu nog niet tot de mogelijkheden behoren. Daarvoor zullen we eerst nog wat moeten depopuleren...
 13. Goeie tip, ga ik ook eens doen. Er een stuk karton, of multiplex of iets dergelijks voorzetten.
 14. Die frats heb ik recent met mijn oude knar voorgehad. Banden goed op spanning gezet omdat ik ergens een ladingkje gratis klinkers kon gaan halen. Ineens had ik het gevoel of ik constant over die bultjes die al eens de pech- van de rijstrook scheiden aan het rijden was. Terwijl dat zeker niet het geval was. Gestopt op de pechstrook, naar mijn achterbanden gaan kijken. Rechts achteraan op de buitenste band stond een serieuze blaas. Die band maar afgelaten (voordeel van een dubbel lucht natuurlijk, kan je, zeker als je niet geladen bent, op 1 band op spanning wel rijden) en terug huiswaarts gekeerd. Bij nadere inspectie bleken de banden vol met microscheurtjes te zitten, volgens mij komt dat ook heel veel door permanente blootstelling aan uv straling. Want de binnenste banden van de achteras (dubbellucht) hadden dit niet. Die worden natuurlijk ook niet zo blootgesteld aan de zon, als de buitenste.
 15. Ja, er is suiker bij gedaan. 1 op 1. Volgende keer ga ik toch proberen met wat minder suiker te werken, ik ben namelijk niet zo een zoetbek. Ik kan de smaal van het fruit wel apprecieren, alleen heeft suiker hier ook een conserveringsfunctie natuurlijk. En de thermometer wijst een temperatuur van 105 tot 110 °C aan. Die zit nu wel tot onderaan in de ketel. En bij het nieuw model van weckpotten schrijven ze toch voor van ze tot aan de rand te vullen. Maar je hebt gelijk, als ik met die spaghettisaus een paar mm onder de rand was gebleven, hadden de rubbers er waarschijnlijk niet uitgedrukt geweest. Ik zal binnen enkele weken weten te vertellen of ze nog goed zijn, of dat ze open gegaan zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...