Ga naar inhoud

spechtje

Lid
 • Aantal items

  396
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door spechtje

 1. De tittel zegt al veel natuurlijk : In deze ... schuilen MILJARDAIRS.... Maw, ik kan niet spreken over de financiële toestand van de forumleden, maar ik denk dat er weinigen (waarschijnlijk niemand) zich kan rekenen onder de categorie miljardairs. Daarmee, allemaal wel leuk om eens naar te kijken, maar voor de 99,9999% onder de bevolking totaal onbereikbaar. En dus onrealistisch voor jan modaal, waartoe ik mijzelf ook reken. Het soort mensen dat zo iets binnen zijn bereik heeft, zal zich niet amuseren met een forum als preppers door te spitten.
 2. @lonely wolf @idefix Zoals ondertussen iedereen wel weet moet je voor het echte nieuws niet meer bij de msm zijn. Eén van mijn favoriete website's-kanalen is Vice. Je moet dit filmpje maar eens bekijken : https://news.vice.com/video/civilians-return-to-debaltseve-russian-roulette-dispatch-96 Het gaat over de bewoners van de stad Debaltseva die terugkeren naar hun woning na hevige gevechten. Je moet daar maar net wonen met een huis of appartement vol preps. Dan nog los van de vraag aan welke zijde je staat in het conflict. In dit geval is de regio terug in handen gevallen van de Russen, en keren de bewoners die daar geen problemen mee hebben terug. Als je daar dus wel problemen mee hebt kan je nog niet eens terugkeren. En dan hebben ze nog enigszins het geluk dat ze nog kunnen terugvallen op andere delen van het land die nog wel intact zijn en hulp kunnen bieden. Ook iets dat helemaal niet zeker is in de toekomst. Dit is wat ik bedoel in mijn bovenstaande post, als het op oorlog en burgeroorlog aankomt, en die kans wordt met de dag groter gezien de huidige geopolitieke ontwikkelingen in de wereld en ook in Europa is er niets meer zeker. Je ziet ook in het filmpje hoe snel je eigenlijk terug kunt afglijden naar middeleeuwse toestanden, geen elektriciteit, geen water, geen gas, geen communicatie, enz... Mijn persoonlijk probleem is dat ik veel te dicht bij de haven van Antwerpen woon, stel je maar eens voor dat de VS deze gaat gebruiken om militair materiaal te verschepen (iets wat ik hier al heb zien gebeuren naar aanleiding van de eerste Golfoorlog, ik kan je zeggen als je zo een tomahawk gevechtshelikopter wachtcirkeltjes ziet vliegen boven je leefomgeving voel je je nog een speldekopje groot, die piloot moet wat met zijn joystickje spelen en jij bent spaghettisaus, als dat er nog van overschiet...) En de Russen zien dat niet zitten, wat dan ? Mijn woning, is dan gegarandeerd collateral damage. Ik zal mijn best doen om te overleven, ik zal er voor vechten, maar het zal dikwijls in een klein hoekje zitten, dat je helemaal zelf niet in de hand hebt. Dus zeggen dat ik het gegarandeerd ga overleven vind ik wel getuigen van enorme arrogantie.
 3. Snajala, moj russkii jezik : otsjen plocha. Ja ni panimajoe mnoga, tso on gavarit. En ten tweede : waarom moet je zoiets open maken : ik zou daar bij mij zelf niet aan durven beginnen. Niet omwille van het bloed, maar omwille van het feit dat ik bijna 100 % zeker ben dat die wonde gaat ontsteken. En dat lijkt mij veel riskanter. Dus ja, ik sluit mij aan bij de vraag die hier al gesteld is : een inwendige bloeduitstorting kan dat niet uit zichzelf genezen ? Waarschijnlijk wel op voorwaarde dat je het nodige rust gunt waarschijnlijk, en niet verder overbelast.
 4. Ik heb me misschien een beetje ongelukkig uitgedrukt, ik weet niet of het echt google earth is dat recentere en update info levert tegen betaling. Maar ze halen wel veel van hun beelden bij oa deze firma : https://www.digitalglobe.com/ En als je wat verder op deze website gaat zien zie je dat ze oa diensten aanbieden aan 'civil government' waar je allerhande 'paketten' kan aankopen. En zoals bij zoveel van deze zaken is het gebruik voor het algemeen belang (rampbestrijding, enz) en het gebruik voor controle en onderdrukking van burgers maar gescheiden door een hele dunne grens. Je hoeft er ook niet constant een ambtenaar op te zetten, als je bv elk kwartaal een update opvraagt van je regio, en je vergelijkt die met de vorige situatie kan je snel en gericht werken. Veel zal afhangen van de kostprijs, en de kosten-baten analyse. Maar ik zou maar heel voorzichtig zijn met illegaal te bouwen in bossen en natuurgebieden. Het valt ook veel meer op, dan een tuinhuisje of caravan in je tuin. Ik denk als je echt 'ondergronds' wilt gaan, er ook maar 1 oplossing is, en dat is letterlijk ondergronds gaan, en beginnen graven. En dan nog op zo een manier dat je niet ontdekt wordt, dat je bouwsel niet instort enz. Maw heel makkelijk gezegd, maar helemaal niet makkelijk uitgevoerd.
 5. Ten eerste je vraagt hoe je illegale praktijken goed te praten. Ten tweede : Iedereen is voor corruptie als het hem goed uitkomt, maar ertegen als het zich tegen hem keert. Iets van twee maten en twee gewichten. Verder het vooral goed rondbazuinen dat iedereen het zeker weet. En vergeet niet dat we in een periode van google maps leven, je denkt misschien dat ze het niet zien, maar ze zien het wel. Ik heb ook een stukje grond waar mijn bestelbus geparkeerd staat, je kan die op google earth zo zien staan. En als ik dat kan, kan iemand anders dat ook. En dat is de gratis versie, de vrij op het internet te raadplegen is, met een betaalversie kunnen ze zo zien wat jij daar aan het uitspoken bent. En een klein tuinhuisje of caravannetje wordt misschien nog getolereerd, als je begint met betonmixers voor een bunker ben ik vrij zeker dat je problemen gaat krijgen. Weet maar dat als je gepakt wordt, dat je alles kan afbreken, en er nog een stevige boete bovenop zult krijgen. Ik heb hier in de buurt al zo enkele voorbeelden gezien. Maar goed jou keuze natuurlijk. Ik zou wachten tot je in een wrol situatie beland, kan je doen wat je wil, maar zal wel tegenvallen dan om je materialen bij elkaar te sprokkelen
 6. Beste Ik ben wel geinteresseerd in ong 100 1 liter tulpmodel. Aangezien dat ze blijkbaar per 54 in een karton zitten, laat ons zeggen 2 kartons dan. En blijkbaar zijn deze zonder deksel, dus nog 1 karton met deksels, en dan 1 karton met ringen. Klemmen heb ik al meer dan voldoende.
 7. Die witte zijn Patissons, die kleine oranje zijn inderdaad hokkaido's. En die groene weet ik zelf niet meer, ik hou wel van wat experimentjes in de groentetuin en dan weet ik achteraf dikwijls zelf niet meer wat ik nou juist gezaaid of geplant heb. Boekhouding wat beter verzorgen in de toekomst .
 8. Vandaag al eens wat pompoenen geoogst. Valt niet tegen, als is het volgens mijn eigen bescheiden mening
 9. Als je net als ik gelooft in peak-oil, ben je er niet zozeker van dat 99% van alle denkbare rampen maar van korte duur zullen zijn. Integendeel. Ik denk eerder dat wat we nu gaan meemaken het instorten van de industriële 'beschaving' is. Op zich heb ik daar absoluut geen probleem mee, alleen hebben we er tijdens de periode na de tweede wereldoorlog zo een rotzooi van gemaakt dat we deze niet meer tijdig opgeruimd gaan krijgen (kerncentrales, atoomwapens, nucleaire reactoren in (duik)boten, chemische productiesites,....) Ik verwacht geen kleine ramp (ook al zal dat altijd gebeuren, kijk maar naar het onweer van vandaag bv... Als je huis er zwaar door wordt beschadigd is dat een ramp) maar een toestand van permanente aftakeling van de bestaande infrastructuur door gebrek aan middelen door de uitputting van makkelijk winbare energie en grondstoffen. En dan kijk je heel anders tegen preppen aan. Dan denk je inderdaad aan zo zelfvoorzienend mogelijk worden, liefst nog zo basic mogelijk. Zonnepanelen, allemaal tof, tot je ze zelf moet gaan herstellen. Een bos planten, en zo zonne-energie oogsten, veel simpeler... Ook reken jij nog op hulpverlening, orkaan Katrina is daar het schoolvb van....
 10. Alleen kan de productiekost wel eens zwaar schommelen. De recente daling van de olieprijzen maakt energie voor mijnbouw (tijdelijk ?) goedkoper. Aan de andere kant heb je ook zoiets als 'peak silver' wat in de recente toekomst bereikt zou worden, als het al niet bereikt is. http://srsroccoreport.com/silver-mine-supply-peak-2-3-years-lbma-inventory-draw-down-gfms/silver-mine-supply-peak-2-3-years-lbma-inventory-draw-down-gfms/ De industriële vraag van zilver zal ook weer dalen door de economische recessie (depressie) , maar de beleggersvraag neemt dan weer toe door de toenemende onzekerheid rond ons monetair stelsel. Dus wat de reële productiekost is, is moeilijk in te schatten. Ik zou het in ieder geval niet kunnen zeggen wat deze is. Er zijn zoveel variabelen, dat je moeilijk kan uitmaken of de prijs nu goed of slecht is. Stel dat de olie in de toekomst nog goedkoper wordt, gaat zilver dan ook nog volgen of niet ? Als de producenten hun kostprijs door allerhande manipulaties niet kunnen doorrekenen, zal er in de toekomst wel krapte ontstaan in de fysieke markt. Het is dus maar de vraag of het in de toekomst nog fysiek te krijgen is als de prijs nog verder daalt. Mijn persoonlijke mening is dat we waarschijnlijk geen hoge inflatie meer zullen krijgen waardoor de zilverprijzen zullen stijgen. Economisch gezien zullen we waarschijnlijk eerst een deflatie krijgen, die dan door de reactie van de Centrale banken hierop wel eens zou kunnen omslaan in een hyperinflatie. In dat scenario is zilver (en ook goud) een middel om koopkracht te bewaren. En ik ben er redelijk van overtuigd dat zilver wel zal aanvaard worden als betaalmiddel in de dan hoofdzakelijk zwarte economie.
 11. Als woning misschien te betalen, maar als bol komt het toch maar weer bovenop je 'normale leven' dat je al moet te zien financieren. Zal voor vele mensen (mijzelf inclusief) te duur zijn. Prijzen in de lage landen, zijn gewoon ongelofelijk duur. Als je dat vergelijkt met bv Bulgarije waar je al voor 10 000 een boerderijtje met een paar duizend meter land kan kopen. Natuurlijk heb je dan weer de afstand, de taal, en de cultuurbarriere.
 12. Plaats zal inderdaad voor veel mensen een probleem zijn. Planten die je laat doorschieten voor het zaad, nemen wel plaats in, maar kan je dus niet oogsten. Dus als je echt ook zelf voor je zaadvoorziening wil gaan, moet je zowel groenten kweken voor te oogsten, als groenten die je laat staan voor het zaad. Vooral bij tweejarigen ben je die oppervlakte dus een hele tijd kwijt. Nu kan je wel zeggen dat je genoeg zaad kunt oogsten om vele jaren verder te kunnen, maar dan loop je weer tegen het probleem op dat vele zaden niet zo lang hun kiemkracht behouden. Je kan alleen maar hopen, dat je de mogelijkheid hebt om als het nodig is meer oppervlakte in te palmen voor je tuin. De gazon van de buurman mee omspitten, of het lokale voetbalveld,... Dingen die nu nog niet tot de mogelijkheden behoren. Daarvoor zullen we eerst nog wat moeten depopuleren...
 13. Goeie tip, ga ik ook eens doen. Er een stuk karton, of multiplex of iets dergelijks voorzetten.
 14. Die frats heb ik recent met mijn oude knar voorgehad. Banden goed op spanning gezet omdat ik ergens een ladingkje gratis klinkers kon gaan halen. Ineens had ik het gevoel of ik constant over die bultjes die al eens de pech- van de rijstrook scheiden aan het rijden was. Terwijl dat zeker niet het geval was. Gestopt op de pechstrook, naar mijn achterbanden gaan kijken. Rechts achteraan op de buitenste band stond een serieuze blaas. Die band maar afgelaten (voordeel van een dubbel lucht natuurlijk, kan je, zeker als je niet geladen bent, op 1 band op spanning wel rijden) en terug huiswaarts gekeerd. Bij nadere inspectie bleken de banden vol met microscheurtjes te zitten, volgens mij komt dat ook heel veel door permanente blootstelling aan uv straling. Want de binnenste banden van de achteras (dubbellucht) hadden dit niet. Die worden natuurlijk ook niet zo blootgesteld aan de zon, als de buitenste.
 15. Ja, er is suiker bij gedaan. 1 op 1. Volgende keer ga ik toch proberen met wat minder suiker te werken, ik ben namelijk niet zo een zoetbek. Ik kan de smaal van het fruit wel apprecieren, alleen heeft suiker hier ook een conserveringsfunctie natuurlijk. En de thermometer wijst een temperatuur van 105 tot 110 °C aan. Die zit nu wel tot onderaan in de ketel. En bij het nieuw model van weckpotten schrijven ze toch voor van ze tot aan de rand te vullen. Maar je hebt gelijk, als ik met die spaghettisaus een paar mm onder de rand was gebleven, hadden de rubbers er waarschijnlijk niet uitgedrukt geweest. Ik zal binnen enkele weken weten te vertellen of ze nog goed zijn, of dat ze open gegaan zijn.
 16. Pompoenen doen het goed. Ook de boontjes zijn goed aangeslagen. De reuzenzonnebloemen zijn wel zonnebloem, maar doen hun naam reuze toch geen eer aan... Aardappelen in banden : de eerste keer dat het me toch een beetje lukt. Vorig jaar waren ze verbrand, en met de hitte van de voorbije dagen dacht ik dat ze wel het zelfde lot gingen ondergaan. Maar twee van de drie hebben het toch gehaald. En dan de aardperen. Waren goed begonnen, maar de hitte van de voorbije dagen heeft zijn tol geeist. Op het to do lijstje staat dus een permanente irrigatie installeren voor mijn aardperen veldje tegen het volgende seizoen. Waarschijnlijk een IBC vat in combinatie met wat meters zweet- of druppeldarmen. Aan de kant waar ze een beetje mooier staan heb ik ze wel manueel gegoten, alleen de oppervlakte van het hele veldje is te groot omdat met de hand te doen. En dan spontaan opgeschoten, ne Conium maculatum. Een plantje dat toch ook zijn recht van bestaan heeft en zijn praktische toepassingen Dus die laat ik maar staan, je weet nooit voor wie of wat je hem nog nodig kunt hebben...
 17. We zijn ondertussen weer een paar dagen verder. De potten van de rode bessen-kruisbessenjam zijn allemaal dicht, dus het steriliseren is wel goed gelukt. Alleen blijkt dat de jam niet goed is opgesteven in de pot. (links op de foto) Ook jam van alleen maar kruisbessen gemaakt, daarvoor een beetje meer pectine gebruikt als voorgeschreven. (voorschrift was 1 kg fruit, 1 zakje pectine, ik heb 3 kg fruit bereidt met 4 zakjes pectine) en deze is wel goed opgesteven. (rechts op de foto) En dan ook als probeersel geprobeerd van spaghettisaus in te maken. Ik gebruik daarvoor als basis een spaghettisaus die ik koop, maar dan voeg ik nog allerhande groenten en extra gehakt toe. De voedingswaarde een beetje opdrijven zeg maar. Hier stond ik een beetje wantrouwig tegenover, omdat ik al eens pompoensoep had ingemaakt, en daar waren vele bokalen van mislukt (niet goed gesteriliseerd). En omdat spaghettisaus ook zo een dikke voedzame brij is heb ik deze maar wat langer laten steriliseren en ook op hogere temperatuur gebracht (tussen 100 en 105 °C) Bleek na de eerste maal dat de rubbers er op sommige plaatsen tussen uit gekomen waren. Ze er dan manueel terug tussen geduwd. (Als je voorzichtig bent, lukt het bij de nog warme glazen van de rubber er mooi terug tussen te duwen) Vervolgens na voldoende afkoelen (dat je je niet verbrand) er drie klemmetjes opgezet ipv de voorgeschreven twee. En terug 10 minuutjes in de ketel. De rubbers zijn deze keer dan wel mooi op hun plaats blijven zitten. We zijn nu enkele dagen verder, en al de potten zijn toch dicht. (midden van de foto) Binnen een weekje nog eens controleren, en als ze dan nog dicht zijn kan ik hopelijk wel veronderstellen dat het proces goed verlopen. Met dit warme weer gaat bederf vrij snel, en zou je na enkele dagen toch al moeten merken dat je sterilisatie niet goed gedaan is.
 18. Waarom wordt het gebruik van alcohol bij het verwijderen van een teek eigenlijk ontraden ? Ik heb daar juist positieve ervaringen mee. Dmv van een wattenstaafje of schijfje de teek volledig deppen met ontsmetingsalcohol, en daarna kon ik hem vrij eenvoudig met een pincet verwijderen dmv van een druk en draaibeweging. Hij liet vrijwel onmiddellijk los.
 19. Me vandaag aan rode aalbessen met stekelbessen (kruisbessen) jam gewaagd. Het resultaat ziet er goed uit naar mijn bescheiden mening(al zeg ik het zelf ) Daarvoor de stortglazen gebruikt, omdat deze makkelijker zijn om de jam uit te halen later. Moet je niet in de bolling van het tulpenglas liggen 'krabben'. Onderstaande foto toont duidelijk het verschil tussen het tulpenglas links, en het stortglas rechts. Ik heb er wel voor geopteerd om het bij het rr100 deksel te houden. Omdat dan de rubbers en de deksels onderling wel bruikbaar blijven.
 20. Dit is de reden waarom mijn twee wagens allebei lichte vrachten zijn met alleen vooraan ramen (de voorruit, en de twee zijruiten in de deuren). De laadruimte heeft geen ramen, ook niet achteraan. Maakt inbreken in het voertuig al iets moeilijker. Bovendien kan je van buitenuit niet zien wat er zich in de laadruimte bevindt. Je moet de melk niet onder de poes haar neus zetten en dan zeggen dat ze er moet afblijven. Ook is de laadruimte bij mijn bestelbus door een vaste scheidingswand tussen de passagiers- en de laadruimte niet bereikbaar via de cabine, moesten ze daar toch een raam inslaan. Je boet wel een beetje in aan gebruiksgemak want achteruit rijden moet dus volledig op de spiegels, of zelfs blind. Zeker met een aanhangwagen is dat met momenten lastig. Maar dat neem ik er bij.
 21. Bij deze uitspraak sluit ik mij volledig aan. Binnen 10 jaar (als het nog zolang duurt) is autorijden terug voor de elite. Het fileprobleem zal dan niet meer bestaan. Of er nog middelen zullen zijn om de wegen te onderhouden is ook maar de vraag. De politiek denkt lineair. Ah, er rijden nu 1000 voertuigen per uur over dat stuk, als die allemaal 2 cent per km gaan betalen, hebben we 20 euro per uur inkomsten. Ze vergeten wel even dat als het zover is er 700 chauffeurs gaan afhaken, er uiteindelijk misschien maar amper 300 voertuigen over dat stuk gaan rijden en uiteindelijk hebben ze dan maar 6 euro inkomsten per uur. Zo zal het systeem van kilometerheffing zichzelf ook wel in de prak rijden. Ik zie het nut van zulke bakbeesten dan ook niet echt in. Dure speeltjes voor volwassen jongens. Tenzij je jezelf in een mad max scenario de stad ziet uitracen, alles en iedereen op je weg overhoop rijden. Maar kan je dan niet beter voor een buldozer kiezen, lijkt me dan net iets beter geschikt....
 22. Ik heb ook eens mijn best gedaan om te wecken op mijn prep manier. De rode aalbessen zijn rijp, eerst een paar uur geplukt. Dan van de steeltjes ontdoen, wassen en even laten uitlekken. De eerste bedoeling was gefilterd regenwater te gebruiken, maar dat idee heb ik even moeten laten varen. Het filteren liep niet zoals verwacht, en ik stond onder tijdsdruk, dus maar gewoon leidingwater gebruikt. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van zo eens te werken, nu het (nog) kan. Zo leer je de onvolkomenheden in je 'systeem' kennen. En 1 van de dingen waar ik dus nog voor moet zorgen is voldoende gefilterd regenwater. Foto van de benodigdheden : weckbokalen, rubbers, klemmetjes, weckketel, gewone ketel. Dan mijn geliefd vuurduveltje (ik heb echt een zwak voor dat ding : multifunctioneel (water koken voor koffie, thee, was, afwas,.. steriliseren, koken, bakken,...) En allemaal met de ultieme biologische voorlopig nog voldoende aanwezige biobrandstof die zichzelf vernieuwt en die je zelf makkelijk kunt kweken : hout. Geen gedoe met tonnen gasflessen, liters petroleum enz. Waarvan de opslag toch ook de nodige moeilijkheden met zich meebrengt, en de beschikbaarheid in een serieuze crisis helemaal niet gegarandeerd is. De grote ketel op het vuurduveltje, daar de inmaakbokalen en rubbers in, het water tot koken brengen. Dit om deze al zeker steriel te krijgen. Dan de bokalen eruit halen, opletten dat je je niet verbrand natuurlijk, de bokalen vullen met aalbessen, en daarna er suikeroplossing over gieten. Het recept komt gewoon uit de handleiding van Weck. De rubbers plaatsen, belangrijk dat je hier de nodige zorg aan besteedt, zodanig dat de rubbers juist op hun plaats zitten. Om dan tijdens het inmaken de deksels om hun plaats te houden worden er roestvrij stalen klemmetjes op geplaatst. De bokalen klaar voor het inmaken. Dan de inmaakketel in, zorgen dat de bokalen juist onder water staan en fikkie stoken. Tot je de juiste temperatuur haalt, en dan de boel gedurende 45 min ong op temperatuur houden. Temperatuur op de thermometer. Je vindt in de inmaakboek van weck vind je de juiste temperaturen en tijden terug voor verschillende groenten en fruit. Vervolgens haal je de bokalen uit de ketel, laat je ze afkoelen, en verwijder je daarna de klemmetjes. Als het inmaken goed is verlopen ontstaat er bij het afkoelen een vacuum, waardoor de deksels op de bokalen worden gedrukt. Dit is belangrijk, want dan weet je dat je ingemaakte goederen goed zijn. Als het inmaken niet goed is verlopen zullen de deksels na verloop van tijd los komen. Door bacteriële besmetting, schimmels, zullen gassen ontstaan die het deksel los duwen. Die bokalen kan je dus voor je eigen veiligheid (bv botulisme) beter niet meer gebruiken. Een indicatie volgens Weck dat het inmaken goed verlopen is dat het lipje van de inmaakring naar beneden wijst, doordat de ring door het vacuum binnenin, en de luchtdruk van buitenaf voldoende op de inmaakbokaal wordt gedrukt. Dan heb je het resultaat van een dagje constructief bezig te zijn
 23. Kijk naar Griekenland, alleen kiezen de meesten daar wel voor meer dan 10 % van hun spaargeld. http://daskapital.nl/2015/06/griekenlandtopic_du_jour_47.html
 24. Ik weet uit persoonlijke ervaring dat dat zeer lastig kan zijn, zodanig zelf dat het je normaal functioneren in het gedrang brengt. Permanent verstropte neus, ogen alsof er zand is in gesmeten, prikkelende keel... Ik heb het met momenten heel erg gehad. Maar het is niet iets dat je voor het leven hebt, het komt en het gaat. Ik heb er rond mijn twintigste heel veel last van gehad, dan is het weer geminderd, half de dertig had ik weer zo een periode, en nu is het gelukkig weer minder. Wat niet wil zeggen dat het volgend jaar weer niet volle bak de kop kan opsteken. En het is ook altijd verschillend, je kan allergisch zijn voor bepaalde boompollen, en rustig op een grasland rondlopen, je kan allergisch zijn voor graspollen en zonder problemen in een bos rondlopen. Het is echt heel individueel en niet onder 1 noemer te vangen. Ook heb ik ooit eens gelezen dat je niet noodzakelijk allergisch reageert op de pollen zelf, maar dat deze met luchtverontreiniging combineren en dat je daar allergisch op reageert (complexvorming met naar het schijnt vnml roetdeeltjes van dieselmotoren) . Of dit echt klopt weet ik niet, maar het zou mij wel een verklaring zijn waarom ik in mijn woonplaats heel veel last heb (had) van hooikoorts en aan zee niet (veel minder pollen) maar ook bv niet in de Ardennen (wel veel meer pollen van planten en bomen, maar veel minder verontreiniging van dieselmotoren, en ook natuurlijk weer meer naaldbomen ipv loofbomen) Het kan inderdaad zeer hinderlijk zijn, en je kan je laten testen op individuele planten, grassen en boompollen. Dan weet je wel iets meer, maar het verandert niet veel aan de symptomen. Als je weet dat je heel allergisch bent aan bv berkenpollen, dan weet je dat als de berken beginnen te bloeien, je een lastige periode tegemoet gaat. Maar meer kan je met die info ook niet aanvangen. Het is niet dat er dan een kant en klare therapie klaar staat. Het is een beetje behelpen met anti-histaminica, waar dan mijn ervaring is, dat ik met de ene wel gunstige resultaten behaalde, terwijl een andere totaal niet hielp. Brandnetelthee zou ook helpen, en dat heeft mij met momenten ook wel verlichting gebracht. Bijenpollen zou inderdaad ook kunnen helpen. Maar je zult echt individueel moeten zoeken naar een voor u meest geschikte oplossing.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...