Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/29/21 in alle zones

 1. Geen enkel ander land. Als het leven onmogelijk wordt door alle beperkingen en maatregelen, dan verruil ik dit aardse tranendal nog liever voor het hemelse. Mijn kinderen en kleinkinderen achter te moeten laten onder die omstandigheden, zou ik onverdraaglijk vinden. Geen land , geen vrijheid kan dat kompenseren....en vluchten kan niet meer...voor mij.vechten nog wel!
  1 punt
 2. Eindelijk is 'ie er dan, mijn review over Dick Berts' boek 'Hoe overleef ik een crisis'. Eindelijk is 'ie er dan, precies wat ik denk wanneer het boekje bij mij op de deurmat valt. Vol ongeduld pak ik het uit en begin er in te lezen. Van te voren reken ik erop dat ik het interessant, maar misschien wat saai ga vinden. Heb namelijk geen idee wat ik er van kan verwachten. Anderzijds kan Dick lappen tekst op het forum schrijven wat nog steeds leuk is om te lezen, dus ik heb toch goede hoop. En het blijkt ook goed weg te lezen te zijn. De ene na de andere eyeopener komen voorbij, allemaal dingen waar ik nog nooit over nagedacht heb. Ik begin me te beseffen dat Nederland toch nog wel iets minder crisis-proof is dan ik dacht. Onrustig geworden blader ik door naar het 3e (en laatste) deel van het boekje. Even checken wat ik al heb van het lijstje en waar ik toch nodig achteraan moet. Na van de eerste schrik bekomen te zijn lees ik verder en verder. Het boekje is fris geschreven, goed onderbouwd, en dat maakt het ook goed leesbaar. Het blijkt allesbehalve een saaie uiteenzetting te zijn. Het boekje reist vervolgens een aantal weken met mijn ouders mee naar Frankrijk, alwaar het door verschillende personen gelezen wordt. Als het boekje weer terugkomt vindt het zijn plek in mijn handtas en wordt hij er af en toe uitgehaald om ergens (on)opvallend te liggen zodat er regelmatig mensen in kijken. Voor mij is dit een handige manier het onderwerp aan de orde te brengen, aangezien mensen vanzelf nieuwsgierig worden bij het zien van de titel. Wie weet heeft het nog wat extra paar ogen geopend in de tussentijd.. Nu nog even kort: Een duidelijk en soms humoristisch geschreven boekje, met goede argumentatie. Dat maakt het een goed boekje om weg te geven aan mensen die altijd alles bewezen willen hebben. Ik lees veel dat mensen het lettertype groter hadden gewild; ja dat had gekund. Maar nu past het boekje uitstekend in mijn tas, en dat vind ik dan weer een voordeel. Zelf heb ik ook echt geen probleem met kleine letters. Een lijst met basisdingen en ook bij verschillende producten waar je dat kunt kopen; vind ik fijn, vind ik vooral fijn voor 'beginners' die net beginnen en zich nog totaal niet georiënteerd hebben. Ik mis een beetje de eyeopeners over de crisis, de economische crisis wel te verstaan. Maar heb Dick zelf al aan zien geven dat hij dit in een herdruk anders zou doen. Dat lijkt me een waardevolle aanvulling voor beginnende preppers, en ook voor de mensen die daar toch al in geïnteresseerd zijn en dan een bevestiging krijgen d.m.v. het boekje. Ik heb er in ieder geval van genoten, en hoop het boekje aan nog heel veel mensen te slijten. Op naar deel 2!
  1 punt
 3. En ik maar denken dat we geweldig schoon en puur drinkwater hebben in Nederland, want we hebben toch zo ongeveer het beste drinkwater van de wereld? In Nederland worden veel medicijnen geslikt: cholesterolverlagers, antidepressiva, diclofenac, antipsychotica, oestrogenen, etc. etc. in het oppervlaktewater van Nederland komen zo'n 200 soorten verschillende medicijnen voor. Vandaag lees ik dus dat niet alles uit het water gefiltert wordt, want ook in ons kraanwater zijn resten van 15 medicijnen gevonden. Pijstillers en medicijnen tegen epilepsie, Carbamazepine, komen het meeste voor. Carbamazepine onderdruk epilepsie maar wordt ook voorgeschreven aan mensen met een bipolaire stoornis. Bijwerkingen o.a. : duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid en interactie met andere medicijnen. Maar goed, we hebben het nu over één van de 15 soorten. En tjonge, wat een geruststelling, we krijgen maar 1000 keer minder binnen via ons kraanwater, dan dat we het medicijn zelf zouden nemen. Pffff wat een opluchting! Maar niet heus, dit argument op nu.nl zou ons moeten geruststellen. Maar ik wil geen medicijnen in mijn lijf, niet een klein beetje resten, en ook niet omdat half Nederland het slikt. En al helemaal niet elke dag, mijn leven lang een combinatie van 15 resten waarvan ik verder niet weet wat het is. Nu dus ook maar ons dagelijkse kraanwater filteren? Ik ben nu bezig om een geschikt waterfilter te vinden voor op de kraan. Hoe denken jullie erover en zo ja, welk filter......
  1 punt
 4. @Riesie De winkel vitaminstore verkoop ook de Brita waterkan en ik heb ze gevraagd of deze kan ook de medicijnresten eruit filtert. Ze noemen dus alleen kalk en zware metalen bij hun productomschrijving en dit was hun antwoord: Beste, Dit is ons antwoord; Nee, koolstoffilters, zoals die in de Brita Waterfilterkan en WaterBobble 550 ml zijn niet in staat de sporen van geneesmiddelen uit het drinkwater te filteren. Daarvoor zouden geavanceerde (dure!) apparaten gebruikt moeten worden, op basis van omgekeerde osmose. Met vriendelijke groet,
  1 punt
 5. Beet offtopic, maar het voorbeeld geeft goed weer hoeveel impact medicijn vervuild water kan hebben. Toen het ponypark Slagharen net open was, kregen boeren in de buurt last met hun vee, allemaal miskramen. Overheid, onderzoeksbureau's, niemand wist waarom. Totdat Pieter Boxman ging kijken en de loop van de sloten ging volgen. Wat bleek, Slagharen loosde urine op het oppervlakte water en de anticonceptiepil was de boosdoener!
  1 punt
 6. Tijdje geleden( vorig jaar) doku uit England daar melden ze ook al dat de sloten en grondwater verontreinigd zijn door met name oestrogenen. En dat ze dat moeilijk uit het water kunnen halen. Ook daar hebben ze er last van, en wat doet dat met de mens die dat water tot zich neemt. Jakkie...............
  1 punt
 7. Vandaag wat sterretjes gekocht, van dat kindervuurwerk. Deze zijn goed te gebruiken om een vuurtje mee te starten. Ze branden vreselijk heet en krijgen zelfs vochtig materiaal aan. Nu heb ik een PVC buisje afgezaagd op de lengte van de sterretjes en aan beide kanten waterdicht afgesloten met een afsluitdopje. Blijven ze mooi droog en kunnen ze niet knikken. Nu kun je er ook nog iets anders meedoen dat een vuurtje aanmaken! Als je PVC pijpje nog redelijk vol zit, heb je namelijk een kant en klare rookbom in handen. Steek 1 sterretje aan en schuif dat terug het pijpje in. De andere sterretjes gaan nu ook branden en door de PVC krijg je een gigantische rookontwikkeling, handig om je locatie duidelijk te maken als je, in geval van nood, hulp nodig bent. Let wel, de rook is giftig, niet inademen!!!
  1 punt
 8. Zo hier heb ik een lol aan gehad vroeger Het beste is een witte pvc pijp die geeft namelijk veel witte rook > je maakt 1 kant dicht van de pijp door middel van een dop of verhitten en dubbel vouwen. Dan prop je hem vol met sterretjes hoe meer hoe beter, je kan altijd nog de stokjes er van af knippen. Aansteken je neemt een sterretje en propt hem in de open kant, je kan dit het beste doen als die op de grond ligt. Maar pas op voor de steekvlam die er aan 1 kant uit klapt, en daarna raad ik je aan om hem te smeren En de rook ja die is heel handig om weg te komen Bij deze sta ik niet in voor schade of de gevolgen er van Onthoud het is je eigen verantwoordelijkheid !
  1 punt
 9. Lijkt wel of de PVC buisjes vroeger van een veel betere rook ontwikkelend kwaliteit waren als nu. Of zou het liggen aan onze kleine onschuldige kinderoogjes van toen ????
  1 punt
 10. Type net mijn pc in bij ahn.nl. Resultaat ik woon op 33.3 ahn1, voor Nederelandse begrippen woon ik op een berg!! Nou als de dijken doorbreken, heb ik nog wel wat slaapplekjes voor medepreppers met natte voeten.....( lees net 1e deel van het boek).
  1 punt
 11. Duidelijke review en leuk geantwoord door Dick. Misschien moet ik hem toch maar gaan aanschaffen en hiermee ook Dick door de crisis heen helpen Greener Ps: verkoop je alleen via de handel of ook privé want ik hecht waarde aan een gesigneerd exemplaar
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...