Ga naar inhoud

sgt. Prepper

Lid niveau 2
 • Items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  OOST

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

sgt. Prepper's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

36

Reputatie

 1. In ons geval, gaat de pijp door een gat in de woonkamer muur naar de garage en dan door het dak van de garage. Buiten zal de schoorsteen met beugels langs de buitenmuur komen tot ongeveer anderhalf meter boven de dakgoot uit.
 2. Is toch hetzelfde als mayasticks? Of vergis ik mij.
 3. http://www.bever.nl/biolite-campstove-1436c30001?id_colour=5806 Als dit niet lukt: bever.nl klik op uitrusting, via koken, via benzine/ gasbranders en violà... Succes
 4. Vanaf deze maand te koop bij Bever sport. En wat mij erg beviel is de snelheid waarmee er een effectief vuurtje ontstaat. Kooksnelheid was gezien de buitentemperatuur ( Ga in de toekomst ander oplaad apparatuur uitproberen, ook bijvoorbeeld oplaadbare AA en AAA batterijen via USB
 5. Technische specificaties kan je op de officiele site vinden, ik meld hier alleen gebruikersinfo. Ik ben ook totaal geen techneut dus dan vertel ik dingen die ik van die site overtyp.
 6. Nu gebruikt om iphone op te laden, maar je kan ook ipod, zaklamp, gps of iets dergelijks opladen. Vooral muziek is een zeer goede moraal boost als er ellende is.
 7. Met ipad gaat het wat lastiger en langzamer,foto's draaien moet ik ook nog even uitzoeken, zie ik...
 8. Deel 3 Nadat het vuur uit is en de stove afkoelt gaat de ventilator vanzelf uit. Schud restje as eruit , klap de pootjes in en klaar. Mijn bevindingen na eerste gebruik: Pro: -brand snel en makkelijk -oplaad mogelijkheid ook al is er geen zon -compact en gebruiksvriendelijk Con: -prijs -opladen gaat langzaam Wat ik via anderen heb vernomen: als de warmte afneemt, stopt de stove met opladen. Je moet dus continu blijven stoken. Mijn conclusie: ik vind het een geinige stove, maar zal niet zo snel mensenlevens redden, echter als noodoplaadpunt kan ik misschien iemand uit de brand helpen (zie foto met een aantal van deze stoves op een rijtje op tafel met allemaal telefoons eraan gekoppeld ergens in New York na Sandy). De stove gaat voortaan mee in de rugzak en moet hij zijn geld terug verdienen met opladen (zal flink wat fikkies duren).
 9. Deel 2 Maar goed, zonnetje scheen lekker, dus ik de tuin in met de stove. Ik had nog wat gedroogde houtjes in de schuur en een stuk oude bezemsteel in stukjes, bijelkaar één volle hand met hout. Het opzetten van de stove is een makkie, je "prikt" de warmte geleider via de zijkant in de stove, klapt de drie pootjes uit (één pootje klemt dan de batterij aan de stove vast) en vult de stove met wat klein snipper hout. Ik heb een klein stukje van het meegeleverde aanmaakblokje gebruikt om het vuur te ontbranden. Brandend blokje in de stove, de fan aanzetten en wouw het begint gelijk flink te branden, snel wat houtstokjes erbij en na ongeveer een minuut de kon de ventilator op de tweede stand en het vuur reikt tot wel 20 cm boven de stove uit. Pannetje met een liter koud water erop en stopwatch aan. Na twee keer hout bijvullen kookte het water na 5 minuten en 24 seconden, gezien de buiten temperatuur en dat van het water, niet slecht. Na ongeveer 3 minuten kon de oplader ook gebruikt worden en heb ik mijn iphone 4s aangesloten. Deze had een batterij percentage van 83% en was actief (stopwatch). Nadat het water kookte telefoon uitgezet en het vuur aangehouden, thee gezet en een half uur laten branden. Na dit half uur was mijn batterij percentage toegenomen met 5%... hmmm... dus om een telefoon op te laden moet je lang blijven stoken.
 10. Deel 1 Vandaag buiten gespeeld met mijn nieuwe gadget, de biolite campstove. Ik had er in het najaar al wat over gelezen en gister lag de stove bij de Bever. Het was erg prijzig (€149,-), maar ja..., we moeten de economie draaiend houden en soms heb ik een gat in mijn hand. Gelukkig heelt dat gat weer zeer snel, want anders heb ik een probleem. Wat zit er in de doos: De stove met batterij/ventilator- behuizing erin gepakt, een zakje met aanmaakblokjes, een oplaad usb snoertje en een ruim tasje om alles in te pakken. Als je alles inpakt weegt het iets meer dan een kilo (1050 gram) en het is ongeveer het formaat van een literpak drinkyoghurt
 11. Dat is handig, mijn vrouw is helemaal into het taartenbakken en heeft wel een voorraadje van die blikken. Mag er vast wel eentje gebruiken als experiment...
 12. Очень интересное устройство, это замаскированный танк, как телефон...
 13. Ik heb er ook jaren voor gespaard via een spaarloon.
 14. Uiteraard ...en je ook het veiligst bij voelt...
 15. All weather is een compromis van twee type banden, dus niet optimaal voor beide seizoenen (zomer/winter). En twee sets maakt dat beide sets twee keer zolang meegaan, dus besparing op banden. En wat boven ook al geschreven is, is het wisselen zelf goed te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...