Ga naar inhoud

sgt. Prepper

Lid
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sgt. Prepper

 1. In ons geval, gaat de pijp door een gat in de woonkamer muur naar de garage en dan door het dak van de garage. Buiten zal de schoorsteen met beugels langs de buitenmuur komen tot ongeveer anderhalf meter boven de dakgoot uit.
 2. Is toch hetzelfde als mayasticks? Of vergis ik mij.
 3. http://www.bever.nl/biolite-campstove-1436c30001?id_colour=5806 Als dit niet lukt: bever.nl klik op uitrusting, via koken, via benzine/ gasbranders en violà... Succes
 4. Vanaf deze maand te koop bij Bever sport. En wat mij erg beviel is de snelheid waarmee er een effectief vuurtje ontstaat. Kooksnelheid was gezien de buitentemperatuur ( Ga in de toekomst ander oplaad apparatuur uitproberen, ook bijvoorbeeld oplaadbare AA en AAA batterijen via USB
 5. Technische specificaties kan je op de officiele site vinden, ik meld hier alleen gebruikersinfo. Ik ben ook totaal geen techneut dus dan vertel ik dingen die ik van die site overtyp.
 6. Nu gebruikt om iphone op te laden, maar je kan ook ipod, zaklamp, gps of iets dergelijks opladen. Vooral muziek is een zeer goede moraal boost als er ellende is.
 7. Met ipad gaat het wat lastiger en langzamer,foto's draaien moet ik ook nog even uitzoeken, zie ik...
 8. Deel 3 Nadat het vuur uit is en de stove afkoelt gaat de ventilator vanzelf uit. Schud restje as eruit , klap de pootjes in en klaar. Mijn bevindingen na eerste gebruik: Pro: -brand snel en makkelijk -oplaad mogelijkheid ook al is er geen zon -compact en gebruiksvriendelijk Con: -prijs -opladen gaat langzaam Wat ik via anderen heb vernomen: als de warmte afneemt, stopt de stove met opladen. Je moet dus continu blijven stoken. Mijn conclusie: ik vind het een geinige stove, maar zal niet zo snel mensenlevens redden, echter als noodoplaadpunt kan ik misschien iemand uit de brand helpen (zie foto met een aantal van deze stoves op een rijtje op tafel met allemaal telefoons eraan gekoppeld ergens in New York na Sandy). De stove gaat voortaan mee in de rugzak en moet hij zijn geld terug verdienen met opladen (zal flink wat fikkies duren).
 9. Deel 2 Maar goed, zonnetje scheen lekker, dus ik de tuin in met de stove. Ik had nog wat gedroogde houtjes in de schuur en een stuk oude bezemsteel in stukjes, bijelkaar één volle hand met hout. Het opzetten van de stove is een makkie, je "prikt" de warmte geleider via de zijkant in de stove, klapt de drie pootjes uit (één pootje klemt dan de batterij aan de stove vast) en vult de stove met wat klein snipper hout. Ik heb een klein stukje van het meegeleverde aanmaakblokje gebruikt om het vuur te ontbranden. Brandend blokje in de stove, de fan aanzetten en wouw het begint gelijk flink te branden, snel wat houtstokjes erbij en na ongeveer een minuut de kon de ventilator op de tweede stand en het vuur reikt tot wel 20 cm boven de stove uit. Pannetje met een liter koud water erop en stopwatch aan. Na twee keer hout bijvullen kookte het water na 5 minuten en 24 seconden, gezien de buiten temperatuur en dat van het water, niet slecht. Na ongeveer 3 minuten kon de oplader ook gebruikt worden en heb ik mijn iphone 4s aangesloten. Deze had een batterij percentage van 83% en was actief (stopwatch). Nadat het water kookte telefoon uitgezet en het vuur aangehouden, thee gezet en een half uur laten branden. Na dit half uur was mijn batterij percentage toegenomen met 5%... hmmm... dus om een telefoon op te laden moet je lang blijven stoken.
 10. Deel 1 Vandaag buiten gespeeld met mijn nieuwe gadget, de biolite campstove. Ik had er in het najaar al wat over gelezen en gister lag de stove bij de Bever. Het was erg prijzig (€149,-), maar ja..., we moeten de economie draaiend houden en soms heb ik een gat in mijn hand. Gelukkig heelt dat gat weer zeer snel, want anders heb ik een probleem. Wat zit er in de doos: De stove met batterij/ventilator- behuizing erin gepakt, een zakje met aanmaakblokjes, een oplaad usb snoertje en een ruim tasje om alles in te pakken. Als je alles inpakt weegt het iets meer dan een kilo (1050 gram) en het is ongeveer het formaat van een literpak drinkyoghurt
 11. Dat is handig, mijn vrouw is helemaal into het taartenbakken en heeft wel een voorraadje van die blikken. Mag er vast wel eentje gebruiken als experiment...
 12. Очень интересное устройство, это замаскированный танк, как телефон...
 13. Ik heb er ook jaren voor gespaard via een spaarloon.
 14. Uiteraard ...en je ook het veiligst bij voelt...
 15. All weather is een compromis van twee type banden, dus niet optimaal voor beide seizoenen (zomer/winter). En twee sets maakt dat beide sets twee keer zolang meegaan, dus besparing op banden. En wat boven ook al geschreven is, is het wisselen zelf goed te doen.
 16. Al sinds vijf jaar wissel ik van zomer naar winterbanden en terug. En heb ze in eigen opslag, zo'n standaard waarbij je ze opstapelt. Woon aan de grens met Duitsland en daar heb je een probleem als je met winterweer betrokken bent bij een aanrijding en je hebt geen winterbanden!
 17. In mijn handpalm zit de appel al afgedrukt, ik heb nu de iphone 4s. Bellen??..... O JA Dat kan hij ook, ik heb hem nooit meer dan een meter bij mij verwijderd anders ga ik hem missen, na een shtf... Ik heb een solar lader ( power monkey) en deze kan ook mijn ipad opladen, maar een probleem, die zon, die schijnt (te) weinig. Ik vind een smartphone de uitvinding van de laatste tijd, maar ik prep ook met de wetenschap dat ik zonder moet/ kan.
 18. Zoals ik ook aan Wiskers schreef, ik begreep dat het ongeveer na 10 stook beurten ( dagen) ingehard is, maar de exacte instructies worden mij bij plaatsing nog uitgelegd. En de aanschaf: ik woon in een gezinswoning van 15 jaar oud en heeft nog geen rook kanaal, en wordt ook op de 20ste geregeld en met de gloednieuwe kachel samen, zit de prijs ver boven het budget van de beginvraag van dit draadje, een tweede hands autootje kan je er ook van kopen..... Maar ja een investering voor het leven ( lees, vele jaren) en een rib uit mijn lijf.
 19. Ja, ik geloof de eerste 10 dagen. Nou dat moeten we kunnen overleven.
 20. Zelf laten we binnenkort een speksteenkachel plaatsen, is niet binnen het budget van 500 euries maar verbruikt minder hout, blijft langer warmte afgeven. Of dat echt zo is zal komende maanden blijken, maar ik kan niet wachten. O ja, voor 21 december preppers, de kachel wordt op 20 december geplaatst, mooi op tijd, of niet!
 21. Ophef over Chinees plan voor scheepscontroles PEKING - Het hoofd van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (Asean) maakt zich zorgen over een Chinees plan om schepen te doorzoeken in de betwiste Zuid-Chinese Zee. „Dit is zeker een escalatie van de groeiende spanning”, zei secretaris-generaal Surin Pitsuwan vrijdag in een interview met persbureau Reuters. De Asean-baas roept China op terughoudendheid te tonen en te blijven luisteren naar betrokken partijen. China claimt een groot deel van het gebied, waarvan ook de Filipijnen, Taiwan, Vietnam, Brunei en Maleisië delen opeisen. De Chinese kustprovincie Hainan wil daarom vanaf 1 januari buitenlandse schepen laten controleren door de politie. De Filipijnen hebben vrijdag laten weten de regering in Peking om opheldering te vragen. Het land heeft eerder al geprotesteerd tegen een kaart die in de Chinese paspoorten staat afgedrukt. Daarin is het omstreden zeegebied bij China gevoegd. De Zuid-Chinese zee biedt de kortste route tussen de Indische en Stille Oceaan. Daardoor behoort hij tot de drukst bevaren wateren in de wereld. Meer dan de helft van al het vervoer per olietanker gaat over die zee. Bron: telegraaf ...langzaam wordt de grote gele draak wakker, en hij heeft honger....
 22. Bmi: 22,2. Lengte 176 en gewicht 68. Rook niet, drink veel water (constant een gevulde dopperfles stand-by), loop 2x per week neem altijd de trap, ook mijn hond en dochtertje houden me in beweging, eet alles wat ik wil, wel met mate.
 23. De groeiende militaire macht van China vormt geen bedreiging voor het evenwicht in de wereld. Dat zei de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Schmidt (SPD) vandaag in Hamburg tijdens een conferentie over de wereldeconomie. Volgens Schmidt, die van 1974 tot 1982 bondskanselier was, heeft China 'geen traditie om andere landen te bezetten'. Volgens hem is de ongelijkheid op de handels- en betalingsbalans tussen China en de Verenigde Staten een veel groter probleem. Ook de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger, die begin jaren 70 nauw betrokken was bij de Amerikaans-Chinese toenadering, ziet geen problemen op militair gebied. Volgens Kissinger, die een boek schreef over China dat vorig jaar in het Nederlands verscheen, moeten beide landen sterk zijn, maar ook goed met elkaar samenwerken. Bron:http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3355797/2012/11/29/China-vormt-geen-militaire-bedreiging.dhtml "Geen traditie om andere landen te bezetten" leg dat maar eens uit aan een Tibetaan. Ze helpen ook graag, de o zo welvarende heilstaat Noord Korea dankt haar bestaan ook aan de Chineese "vrijwilligers". Ze bezitten sinds kort over een (of meer) vliegdekschepen, een wapen niet zozeer voor defensieve taken, en ze hebben de laatste tijd wat bonje met Japan over een paar rotsblokjes in zee.....
 24. Dit kijkt stukken beter dan die cowboys...en die ene dame met haar doos vol condooms zit de SHTF met een twinkel in haar ogen tegemoet...
 25. Tsja, waarschijnlijk 10.000 aan materiaal en de rest voor steekpenningen aan lokalen en regionale ambtenaren. Zo werkt dat in China, en zo'n bootje valt wel op. Misschien een tip voor preppers die onder zeeniveau leven: een woonboot als BOV tevens BOL.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...