Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/22/20 in alle zones

 1. 1 punt
  Grafieken 2020-05-22 Volgens de cijfers van vandaag zijn er op 14 mei voor het laatst > 10 mensen opgenomen. I.e. de afgelopen week waren het er iedere dag minder dan 10. Heel interessant ook vandaag; RIVM: Sterfte in week 20 lager dan normaal Voor week 20 (11 tot en met 17 mei 2020) wordt het aantal overledenen geschat op bijna 2.850. Daarmee zit de sterfte zo’n 200 onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Mijn Opinie: ik verwacht dat deze trend zal zich doorzetten, er zijn veel kwetsbare mensen gestorven, en het algemene gezondheidsniveau ligt nu hoger dan voor de COVID-19. Daarbij, de "lockdown" heeft niet alleen de verspreiding van SARS-CoV-2 verlaagd, maar ook die van een groot aantal andere ziektes.
 2. 1 punt
  Zit iets in maar heel veel mensen hebben daar de financiele middelen niet voor, niet de geestelijke rust en ruimte (stress enz) èn niet het iq & vaardigheden om steeds weer nieuwe dingen op te pikken ...mààr wat 'ze' bedoelen is een super flexibele werknemers poule. Waarbij ze snel kunnen schakelen naar wat men als werkgever van ze nodig heeft: cursusje of korte omscholing en hop naar de volgende klus. Geen 20 tot 40 jaar meer bij dezelfde baas in dezelfde baan meer, maar werknemers die snel en flexibel òveral inzetbaar zijn. Dat leven lang bedoelen ze dus ook precies zò: nergens meer aarden, nergens meer vastroesten. Maar ook geen veiligheid meer van een vaste baan, geen hypotheek meer, veel verhuizen, nieuwe collegas, verloren vriendschappen en veel geld zorgen door instabiel inkomen en inkomsten. In regeerakkoord staat dat IEDEREEN in nederland een Leven Lang Leren rekening krijgt, waar een tegoed op kan worden gestort (door regering/werkgever en wieweetwienigmeer) . Er zitten vast punten aan vast (deze cursus geeft u 15 punten voor 5 dagdelen) , een register en verplichtingen. We zullen zien.... Edit: Leesvoer : https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-30012-77.html Ruim 200 miljoen voor uitgetrokken. En 30 miljoen voor ww-ers Edit 2: in het onderwijs is er een soort pilot geweest van register en curussen. Er kwam héél veel verzet tegen de inhoud van het aanbod: van mindfullness tot paardenknuffelen, van intuitief schilderen tot yoga...maar nìets ter verbetering van het vak, vakkennis en vak-vaardigheden. Het is toen stop gezet, en krijgt nu een andere vorm die nog niet zo wil vlotten hehe Ook in andere landen zie je die trend: softe "21 century" skills als voorwaarde zien tot het kunnen uitvoeren van je werk ipv het verdiepen van vakkennis. Er gaat daardoor erg veel kennis verloren die in het nù vertraging oplevert (het wiel opnieuw uitvinden en beginnersfouten maken) en op langere termijn hele sectoren teniet kan doen doordat de basis (keer op keer) wegvalt + de ervaren kern weg sijpelt.
 3. 1 punt
 4. 1 punt
 5. 1 punt
  Grafieken 2020-05-19 Het aantal opnames is naar verwachting op dit moment ongeveer 10 per dag en wordt nog steeds lager. (Opm: incl anticipatie van correcties achteraf) Het lijkt dan ook niet onmogelijk dat we voor de tweede week van juni al een eerste dag gaan zien zonder nieuwe opnames.
 6. 1 punt
 7. 1 punt
  Grafieken 2020-05-17 De groep die getest kan worden is sinds begin deze week uitgebreid met de contact beroepen. Dit lijkt er voor gezorgd te hebben dat de daling iets minder snel verloopt. Eigenlijk een beetje jammer omdat nu niet goed te zien is of er zich een tweede golf aandient of niet. Gegeven de uitbreiding test-doelgroep, geloof ik dat er geen indicatie is dat er geen tweede golf aankomt. Deze grafiek is beter om te zien of er een tweede golf komt, maar omdat er tussen test en opname een dag of 5 zitten, kunnen we dat pas eind volgende week zien. En de wellicht belangrijkste grafiek blijft gewoon vallen. Maar deze zal pas over een week of 4 een tweede golf laten zien - als er een tweede golf zou zijn.
 8. 1 punt
  ik probeer me een beetje te oriënteren op dit onderwerp, er zijn veel apparaten te koop. oa Foodsaver wordt hier over het algemeen lijkt wel goed aangeslagen. Een belangrijk kostenaspect lijkt mij de zakken of rollen; wat zou goedkoper zijn om te gebruiken van deze twee? En natuurlijk ook in de eerste plaats is het kwaliteitsverschil tussen een rol gebruiken of zak gebruiken? aanbevelingen zijn zeer welkom, alvast bedankt
 9. 1 punt
  Interessant hoe de prepper zich heeft voorbereid, al vind ik de beeldvoering niet zo prettig kijken. Geen stabiele camerahouding in ieder geval. Wat wel grappig is om te zien, is dat de interviewster zich geen raad weet met haar houding. Ze wordt zelf ook gefilmd en daarbij voelt ze zich niet echt op haar gemak.
 10. 1 punt
  Eerst drogen en daarna wecken lijkt mij idd niet logisch. Kan dat eigenlijk wel , wecken zonder vloeistof in de pot? Op youtube demo-filmpjes over drogen zie je wel vaak de gedroogde spullen bewaard worden in glazen weckpotten. Vacumeren gaat ook wel goed . Zelf droog ik regelmatig zaken als prei,paprika en soepgroenten ,maar dat is slechts voor korte bewaartermijn,zeg max 8-10 weken. Daarna gaan de smaak en kleur vaak toch wat achteruit. Bewaren doe ik in papieren boterham zakjes en dan in een goed afsluitende plastic box. Aan het papieren zakje voel je direct of alles nog goed droog is . Regelmatig controleren,zonodig weer even uitspreiden en nadrogen. Drogen doe ik gewoon aan de lucht , uitgespreid op een doek op een rooster op mijn was(droog!)rek en afgedekt met keukenpapier en dat gaat uitstekend. Mijn zolder ruikt regelmatig heerlijk naar prei en allerlei. Andere bewaarmethoden dan glazen pot of vacumeren zou ik zo gauw ook niet weten. Hoe zou men dat vroeger hebben gedaan , toen werd er vast ook wel veel gedroogd. Linnen/katoenen zakjes of aardewerk potten misschien? Groet,mevr.Grijpstra
 11. 1 punt
  Hoe wil je gaan drogen? Als je het met een voedseldroger gaat doen, kun je net zo goed met een vacumeer apparaat gaan vacumeren. Er zijn ook andere vacumeer systemen, bakjes die je met een handpompje vacuum trekt. Bijvoorbeeld Vacu-vin. Is niet goedkoop. Ik heb verder geen verstand van wecken, maar waarom zou je eerst gaan drogen en daarna wecken?
 12. 1 punt
  Ik had begrepen dat mensen in de zorg kapjes dragen om te voorkomen dat zij de patienten besmetten. Als je echt beschermd wil worden moet je een hazmat pak dragen met gelaatsmasker die een eigen zuurstofvoorziening heeft. Maar dat kost veel geld en het is moeilijk om daarin te werken. Je ziet dan ook dat betrekkelijk veel COVID-19 IC-medewerkers het virus oppikken waarvan een deel overlijdt. Het kan geruststellend werken om een mondkapje te dragen maar echte veiligheid biedt het niet. Dat je in Azië zoveel mensen er mee rond ziet lopen heeft meer te maken met de slechte luchtkwaliteit in sommige landen daar. Daar helpen ze wel voor. Net zoals als je gaat boren of breken en er komt veel stof vrij het aanraadzaam is om er eentje te dragen zodat je de stof niet in je longen krijgt.
 13. 1 punt
  Ik heb op dit moment genoeg eten in huis voor zeker 4 maanden, pasta, rijst, potten, blikken, suiker, bloem, gist, kruiden, de vriezer ligt nu nog vol met groenten en vlees maar dat gaat straks ingemaakt worden om het langer houdbaar te maken. Achter het huis ligt de groentetuin en kas en in de tuin staat een waterput. We hebben 4 appelbomen, 4 perenbomen, 1 amandel, 2 pruimenbomen, 1 abrikoos, 2 perzikbomen een zoete en 2 zure kersen. Teveel mirabellen bomen en de afscheiding van de tuin bestaat uit vlierbessen, dus voldoende fruit aanwezig ook.
 14. 1 punt
 15. 1 punt
  een update: ik heb de volgende vacuum machine gekocht: ROMMELSBACHER Vakuumierer VAC 485 ik ben benieuwd! :
 16. 1 punt
  Er is eigenlijk maar één echte goed merk om te vacumeren en dat is een Henkelman. De Foodsaver is een goedkoop alternatief maar niet voor professioneel gebruik. Ook met zakken en rollen heb je veel kwaliteitsverschil. De dikkere zakken werken het fijnst en die houden perfect het vacuüm vast. Tip is om na het vacumeren meerdere seals, zeker twee te branden/smelten.
 17. 1 punt
  Bos kun je aanplanten... zie hier, 2013 tot 2019.. We hebben in '13 en '14 ongeveer 3500 bomen en struiken aangeplant en nu mogen ze het zelf lekker uitzoeken. Nou, dat kunnen ze heel goed. Ik meende dat we iets van achtenzestig verschillende soorten hebben geplant.
 18. 1 punt
  Komend najaar ga ik eerst kijken. het huis zal niet te groot worden, daar kies ik bewust voor om de door jou genoemde reden. ik wil er juist niet teveel werk aan hebben. maar ik wil me kunnen afzonderen. daarvoor zal ik een hele goedkope finca gaan kopen. maar ik moet het eerst zien. misschien is 1 ha wel groot genoeg. ik koop sowieso wat eerder. maar geen 7 jaar eeerde. na mijn 62ste zal de aankoop moeten plaatsvinden. ik wil een huis ook niet lang leeg hebben staan. Weer niet hoe het in Spanje gaat met krakers enzo.
 19. 1 punt
  Iets waar je rekening mee moet houden: Met je leeftijd moet je redelijk vlot je hypotheek aflossen. Mijn ouders van 64 hebben recent een vakantievertrek in San pedro Del Pinatar aangekocht (dichtbij Torrevieja, waar die bungalo in de buurt is). Zij moeten de hypotheek binnen 10 jaar aflossen ipv de standaard 30 jaar. Hierdoor zullen de maandelijkse betalingen ook een stuk hoger uitvallen. Het is wel een prachtig gebied daar! Wel erg toeristisch, vooral als je in een van de steden aan de zee gaat wonen.
 20. 1 punt
  @FincaInSpanje om de andere topic niet te vervuilen ga ik hier verder. ik heb wel eens gekeken naar huizen als dit. https://www.kyero.com/nl/property/7093892-villa-te-koop-torrevieja ik wist niet dat ik in Spanje een hypotheek kon afsluiten. stel je koopt iets als dit dan betaal je pakweg 40K cash en de reat als hypotheek. dan woon je bijna voor niks. dilemma is wel dat ik vreselijk graag op mezelf ben. vandaar de finca of grotwoning. moeders de vrouw ziet veel meer in bovenstaande woning, echter de woonlasten zijn dan bijzonder laag. ik zou er dan ook voor kunnen kiezen om zoiets als hierboven staat te kopen, hypotheek van 30K erop te zetten. aflossing en rente is maximaal 200 per maand. en dan in de buurt een finca kunnen kopen om gewoon lekker te kunnen bijkomen?
 21. 1 punt
  Fincas vallen meestal onder agrarische grond. Staat er al iets op 6 jaar of langer of een ruïne (MET DAK), dan hoeft dat niet weg ook al is het illegaal gebouwd. Je kunt dan legaliseren of een project starten om hetzelfde aantal meters te herbouwen. Een gigantische papierwinkel dat wel want daar houden ze van. Vroeguh kon je bij de burgemeester veel regelen, nu mag deze niets meer en gaat alles via de technico en de regio die bepaalt of iets mag. Waar je vroeguh nog 100m2 mocht bebouwen met een paar hectare, mag je nu hooguit 40, soms 60m2 bebouwen. Ze willen nl. niet dat er op landbouwgrond gewoond wordt, want dan is de gemeente ook verplicht faciliteiten te leveren en onderhouden. Begin je een bedrijf als boer en je kunt aantonen dat je een groter gebouw nodig hebt, dan kun je een project starten. Dan moet je eerst boer worden en vervolgens elke maandje social seguridad aftikken zo'n 300€ per maand. Daarnaast aantonen waarom je dit gebouw nodig hebt. Het gebouw krijgt dus nooit een woonbestemming, maar een schuur. Bijna alle fincas hebben dus een almacen/schuur waar stiekem in wordt gewoond. Heb je echter een masia/landhuis in je papieren van het kadaster staan, dan is het wel een woonbestemming waar de gemeente faciliteiten voor moet regelen of onderhouden. 90% van mensen met een finca hebben dus een plek waar wonen gedoogd wordt. Vergis je niet in de kosten van een project. Je hebt een architect nodig en als je toestemming krijgt een tweede die onafhankelijk het werk beoordeeld en volgt. Het werk moet in principe binnen twee jaar zijn afgerond anders ga je opnieuw de papiermolen in. Kocht je 10 jaar geleden dan was het makkelijker iets te bouwen en regels te omzeilen of te buigen. De laatste jaren is dit steeds lastiger gemaakt. Ik heb een redelijk simpele uitbouw voor de vila aangevraagd, wel twee etages. Kost me alleen het papierwerk al 12.000€ en is nog niet eens goedgekeurd. Allerlei Europese regels, grondmonsters tot blikseminslag berekeningen heeft mijn project al ruim 350 pagina's gemaakt. Illegaal bouwen en later legaliseren wat ik ook heb gedaan is bijna niet meer mogelijk door luchtfoto's en je moet heel veel aantonen en bewijzen verzamelen. Koop dus iets goeds in één keer wat @martin al aangaf.
 22. 1 punt
  @Ron Doe, @martin, @Mr. Gold kom er maar in.😎 Ik trap wel af. Kijk eerst welke regio je wilt wonen?Noord is mooi groen en hoe zuidelijker des te droger het wordt. Wil je nabij de kust of het binnenland? Binnenland is rustiger maar vaak goedkoper. De Costa's waar de ouwetjes verblijven zijn duurder. Dan wat is je budget? Weet wat je koopt, bijvoorbeeld landbouwgrond mag je niet zomaar bouwen. Laat de makelaars je niet gek maken. Overal heb je vergunningen voor nodig en zijn er regels en wetten. Ga er een paar weken heen en kijk of je de regio leuk vind. Geen strenge winters betekent vrijwel in de buurt van de Middellandse zeekust, want Galicie of Madrid kan het gerust flink vriezen. Ook niet te hoog want daar zijn de winters ook kouder. Zelf gekozen voor Catalonië. Warme zomers, soms heet maar zuidelijker nog heter en de winters niet te koud. Mooi groen, in de zomer wat meer toeristen, in de winter lekker rustig. Finca 30km landinwaards en Vila aan zee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...