Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/06/20 in alle zones

  1. Drinken uit een privé zwembad heeft nauwelijks gevolgen voor de gezondheid, zelfs al urineer je in het zembadwater. Urine is steriel behalve als je infecties hebt aan nier- en urinewegen. Als het water gechloreerd is heb je daar ook weinig last van.
    3 punten
  2. Afgelopen week ziek geweest en geen mogelijkheid gehad om boodschappen te doen, kwam niet eens van mijn boot af.... dus maar eens de Prep voorraad aangesproken en oa de kips burgers. Dat viel me niet tegen. Effe in de airfryer en wat aardappelpurree erbij en een blik groente. Heb de oudste genomen ca 4 jaar oud, gewoon nog goed eetbaar. PS.. Ik prefereer wel de Hamburgers van Unox Het wordt ook tijd om de prep voorraad eens een beetje te verversen.
    2 punten
  3. Woon alweer ruim 3 jaar op een zeiljacht, zeewaardig en kan zo de zee op in geval van SHTF. Ik werk op dit moment vooral aan de energievoorziening en een watermaker. Ik streef naar volledige onafhankelijkheid en wil energie opwekken met diverse zonnepanelen en een of twee windmolens. varen doe ik sowieso op windenergie maar er staat ook een dieselmotor in de boot en een generator heb ik ook al gescoord. Nog een hoop werk te doen voordat ik echt weg kan, plaatjes volgen nog.
    1 punt
  4. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas. Een deel van de LPG komt vrij bij de raffinage van aardolie en een ander deel komt vrij bij de winning van aardgas. Het bestaat uit een mengeling van Butaan, Propaan en een klein deel Methaan. Zelf er een mobiele lpg tank er op na houden heeft afgezien van de aanschafprijs nog twee nadelen. Strikt genomen mag je een lpg damptank niet vullen bij de pomp, bij de ene pomp zijn ze daar strenger op dan bij de andere. Je bent daarnaast afhankelijk van het aanbod van lpg t.b.v. mobiliteit. Ik heb sterk het idee dat het gebruik van LPG afneemt en dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor de verkrijgbaarheid. Hoewel flesengas in nederland niet heel erg veel gebrukt wordt heb je nog steeds een aantal commerciele aanbieders (risicospreiding). Woon je in de buurt van Belgie dan is het nog makkelijker, flessengas is daar gangbaarder en de prijs ligt een stuk lager. Ik blijf vertrouwen op de levering van aardgas door ons bijna staatsbedrif Gasunie Transport. Maar voor de zekerheid heb ik wel een stuk of wat gasflessen in de tuinschuur op voorraad inclusief twee kooktoestellen en een klein gaskacheltje.
    1 punt
  5. Edit: whoops foutje van mijn kant. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    1 punt
  6. @vheeswijkHeb je misschien tips voor de vragensteller hoe hij zijn zwembad als nooddrinkwatervoorraad kan prepareren en toch ook als zwembad kan gebruiken?
    1 punt
  7. Waarom LPG en niet propaan/butaan? Ik betaal in Spanje zo'n 13€ momenteel voor een fles. Het fluctueert tussen 12-16€ ongeveer maar in NL moet je al gauw aan de dubbele prijs denken.
    1 punt
  8. Je hebt natuurlijk ook nog kosten voor het vervangen of ombouwen van je kooktoestel. De propaanvariant die ik uitrekende kan overigens nog wat goedkoper als je kiest voor de ouderwetse 10,5 kg stalen gasfles. Een vulling van deze fles komt neer op een gasprijs net onder de 3 euro/kg, dus jaarlijkse kosten ongeveer 75 euro. Voordeel van die fles is ook dat de eenmalige kosten lager zijn, namelijk 20 euro.
    1 punt
  9. De getallen die te vinden zijn wisslen iets maar als je voor koken op gas uit gaat van 40 m3 per jaar heb je ongeveer 45 liter lpg nodig, kosten tussen 25 en 30 euro per jaar. Moet je nog wel een lpg damptank aanschaffen en die zijn prijzig, ca 250 euro. Zelfde soort sommetje voor propaan komt uit op een jaarverbruik van 25 kilo propaan. Afgeleverd in kunststof flessen kost het gas je ca 4 euro per kilo, dus jaarlijks 100 euro. Voor de fles betaal je statiegeld (55 euro) die terug krijgt als je hem weer inlevert.
    1 punt
  10. @John Durden Waarom geen zwemvijver ipv een bad en in een ondiep gedeelte beplant met diverse waterplanten die een natuurlijke (eerste) filtering geven. Hoef je ook niet met chloor aan de gang etc. Daarna uiteraard je standaard filters gebruiken of iets groters voor een vaste thuis opstelling evt.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...