Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/02/15 in alle zones

 1. 2 punten
  Nee dit is geen uitnodiging om een weekend de BOB uit te testen. Nee, dit is een vraag over wie er klaar is voor een bug out in de winter. De scenario: Het is hartje winter in Januari met een dik pak sneeuw. En er komt een EMP dus je kan niet in je autootje met verwarming stappen en de zon tegemoet rijden. Dus wie is hier klaar voor? Hou er wel rekening mee dat er sneeuw ligt en dat het glad is en je zal steeds weg zakken als je geen sneeuwschoenen hebt. Je kan erg gemakkelijk vallen dus je moet rekening houden met eventuele moeilijkheden. Bijv een verzwikte enkel. Dit topic heb ik geopend om een aantal mensen aan het nadenken te zetten over de winter. (voor de gene die dat niet doen ) En die mensen er aan te helpen herinneren dat een shtf situatie elk seizoen kan plaatsvinden. Ik hoop dat ik hier wat mensen mee aan het nadenken zet!
 2. 2 punten
  Ik weet niet waar ik op moet stemmen. Heb ik geoefend? nee, niet in de vorm van een Bug out tijdens een EMP met 80cm sneeuw. Wel heb ik met sneeuw buiten geslapen, 30km gewandeld met bepakking, heb ik een bug out plan voor alle jaargetijden en weersomstandigheden, heb ik rekening gehouden met sneeuw en ook met een mogelijke EMP. In volgorde van afwerking, een oude diesel, een aanhangwagen met fiets, oude brommer, kruiwagen en voldoende brandstof gear en eten om onder normale omstandigheden het te verwachten traject 2x af te leggen, zomerschoenen en winterschoenen, allebei ingelopen voor ons beiden. Kampeeruitrusting in neutrale groene kleuren geschikt voor +30tm -10, Alle gear en uitrusting zodanig klaar dat we binnen 10 minuten lopend op pad kunnen. 30 minuten met de diesel. Vuur gemaakt met spiritus, lucifers, aansteker, firesteel en zelfs een vuurboog(wat een kloteklus). 4 messen, 2 backupmessen, 3 handbijltjes, 5 firesteels enz.enz. Je kunt oefenen wat je wilt, maar dat zal je niet redden. Wat je wel kan redden is creativiteit, ervaring, weerstand, wilskracht en vooral vertrouwen. Natuurlijk kan gear je helpen, maar uiteindelijk kun je gear kwijtraken, niet beschikbaar hebben, net die specifieke omstandigheid niet geoefend of voorzien hebben, en dan komt het op jou aan. Er zijn mensen op dit forum die naast me kunnen staan met een vrachtwagen vol spullen uit (bijvoorbeeld) de prepshop, en dan nog zal ik niet ingaan op hun uitnodiging om samen de gevaren het hoofd te bieden, en er zijn forumleden die op blote voeten en alleen de vege kleren aan het lijf voor mij kunnen staan, en ik zal geen moment aarzelen om met hun de strijd om te overleven aan te gaan. Maar het liefst zie ik een video van jullie Bug out op Youtube terwijl ik met een glas goede whiskey in de hand bij de houtkachel zit te genieten.
 3. 1 punt
  Hele set behalve multitool en firesteel zijn van een buitenkeukenboer in het oosten des lands. Na enig onderzoek online en het bekijken van reviews ( uren en uren, godskolere), op zoek gegaan en het hele spul aangeschaft en het is m.i. het geld waard geweest. Tatonka alcohol stove doet het goed ( moet even een paar keer gebrand hebben voordat hij tot max capaciteit brand en mooi opbloeit, gewoon bio ethanol van de action ingemieterd) zonder wind brand hij bijna 40 minuten met een volle tank ( I shit you not), dat zijn met gemak vier koppen thee of koffie en twee poedersoeppies. Tatonka mok, tsja, doet wat hij moet doen, je kan er natte troep ingooien en opwarmen/aan de kook brengen dat blijft er dan inzitten, doet dus precies waar hij voor gemaakt is ( dekseltje dat er op zit is overigens van een Stanley cook set, past precies). De Nalgene fles, geweldig ding, beetje zwaar, maar goede dikke wand, lekt niet als hij is dichtgedraaid ( en dat mag ook wel voor dat geld), ook een paar keer op de alcohol stove gezet inmiddels, dat functioneert uiteraard maar waarom zou je dat doen als je de mok hebt om je bek aan te branden en je niks over hoeft te gieten als je de mok gelijk gebruikt. Esbit titanium bestek set, mnouw, tsja, tis een besteksetje en lekker licht, ook wel klein overigens maar goed bruikbaar, was eigenlijk een beetje onnodige aanschaf maar ik was toch lekker bezig en het viel binnen mijn budget dus ik heb maar eens gek gedaan. Al met al een bomproof setje waar ik hartstikke blij mee ben, kan jullie aanraden om er wat geld in te steken als je het kan missen, als je er een tijdje mee geklooid hebt, krijg je het gevoel dat je iets degelijks hebt aangeschaft waar je 100% op kan vertrouwen.
 4. 1 punt
  Jawel, ik. Ten eerste had ik absoluut niet de behoefte om het leger in te gaan, maar het heet dienstplicht. Ten tweede, ik heb daar, afgezien van een vrachtwagen rijbewijs, echt nul, 0, niets nada extra of nuttigs nuttigs geleerd. Ten derde, voor mijn diensttijd had ik vooruitzicht op een vaste baan na een tijdelijk contract. Let op dat woordje had, ik moest in dienst (want geen vaste baan) en verloor daarbij mijn kansen op een (goed betaalde en leuke)vaste baan. Ten vierde, ik verdiende er aanzienlijk minder als die tijdelijke baan. Ten vijfde, wat kreeg ik daar, nog meer als eerst, een graf-hekel aan autoritair gedrag van "meerdere" en klasse/rangen systemen. En voor de @Mods, IK WIL MIJN ONTVANGEN KUDDO'S TERUG! Door het wissen van mijn berichten loop ik 3! kuddo punten mis, hoe in hemelsnaam moet ik mijn kaart dan ooit vol krijgen voor die felbegeerde handdoekset! (maar ik zal er verder niet over klagen..)
 5. 1 punt
  Dus @MyronPrps ja je leest het goed . Volgend jaar moet je niet alleen jou hond uitlaten maar ook jou peperplant
 6. 1 punt
  mod het is al meerdere keren vriendelijk verzocht om on topic te blijven over de dienstPLICHTmod
 7. 1 punt
  Ik verwacht hier geen winters waarvoor je speciale sneeuwschoenen nodig gaat hebben, hooguit een extra laag kleding. Wel is het van belang voor de nacht een goede shelter te vinden, een leeg gebouw is dan een stuk beter dan een zelfgebouwd hutje in het bos.
 8. 1 punt
  Aiaiaiai! wat een reactie.... ok, het was misschien niet zo duidelijk maar het laatste stuk over de jeugd van tegenwoordig was cynisch bedoeld. 30 jaar geleden was ik blijkbaar ook zo en het is allemaal goed gekomen:D mijn dochter is af en toe écht geen engel. ze is eigenwijs en koppig. ze gaat over alles met je in discussie en neemt niets zomaar voor de waarheid aan. als haar iets niet aanstaat zegt ze je dat recht in je gezicht. misschien niet zo diplomatiek, maar wel zo eerlijk. het is geen gemakkelijke tante....en zo heb ik haar ook opgevoed. Mijn dochter weet wie respect verdiend en heeft dicipline genoeg om een volwaardig volwassene te worden. of bedoelde je het niet zo gericht?.... Een beeeetje waarheid zit er wel in het laatste stuk. maar dan kijk ik vooral naar de moeilijke opvoeding van tweede generatie buitenlandse jongeren én naar de sleutelkinderen van deze tijd. Ik denk dat we daar 'als maatschappij' flink de mist in gaan....maar wie fikst dat? jij? ik? de regering??
 9. 1 punt
  @Stuudje (met dank) attendeerde mij op 'Schindele's mineralen' als mineralenbron voor voor kiemgroenten (Zie posts hierboven). Volgens mij zou dit inderdaad heel geschikt kunnen zijn. In ieder geval beter dan Himlayazout omdat deze veel te veel keukenzout (Natrium Chloride) bevat. Samenstelling : Kiezelzuur, aluminiumoxide, kaliumoxide, ijzeroxide, calciumoxide, magnesiumoxide, natrium, mangaan, koper, zink, kobalt, molybdeen, borium, chroom, nikkel, vanadium, fosfor, stikstof, ammoniakstikstof, stikstof organisch en overige sporenelementen. Vooral de aanwezigheid van Kobalt is opmerkelijk omdat Kobalt het enige mineraal is dat in een vitamine wordt ingebouwd, nl. in Vitamine B12.
 10. 1 punt
  [ATTACH=CONFIG]21942[/ATTACH] uit de oude doos
 11. 1 punt
  Ik blijf thuis want ik heb geen auto en ik denk dat ik ook niet ver zou komen ,maar ik heb een poosje terug nog wel informatie gezocht mbt sneeuwschoenen want in een halve meter sneeuw en meer lopen is iets wat niet werkt .Er zijn een hoop materialen die je ervoor kunt gebruiken als frame,hout ,takken , PVC - , stalen of aluminium buis met rubber , ductape ,touw , of zeil bekleed maar een paar dus genoeg om te improviseren maar maten zijn wel zo belangrijk dus die heb ik toch maar opgeslagen dat leek me toch wel handig plus je moet de sneeuwschoen vrij kunnen bewegen tov je voet dus er moet een roterend mechanisme zijn (oude fietspedaal ,of gewoon dubben ductape ed) voor degene die eventueel ook geintereseerd is hier een paar plaatjes ervan [ATTACH=CONFIG]21938[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21939[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21940[/ATTACH] gr will [ATTACH=CONFIG]21941[/ATTACH]
 12. 1 punt
  @Maritimesurvival Wil je eens vragen of het Thüringerwald een goede BOL locatie is? Is het er nog veilig met alle opvangplaatsen? Hoorde laatst dat de Poolse gastarbeiders eerst gaan "soliciteren" bij een bedrijf of locatie en dan als je weg bent hun slag slaan! Met name het hoge gebied rondom de schneekopf in een straal van 25 km. zit je daar goed of als ratten in de val bij een SHTF scenario. Wil je daar eens over informeren, hoe denken de Duitsers in een ander gebied daar over en wat is hun ideale BOL locatie in Duitsland, Oost of Zuid. Of maakt het niet uit Wat vinden ze bijvoorbeeld van het Moezeldal rond de plaats Cochem, mooi dichtbij voor ons. Maar zouden ze daar zelf naar toe vluchten? Bedankt al vast voor de moeite:)
 13. 1 punt
  Goede bijdrage @Toverlevingsdrang . Kiemen kunnen wél vitaminen maken, maar natuurlijk géén mineralen. Deze moeten uit de omgeving worden gehaald. Gekweekt op gedestilleerd water bevatten ze geen mineralen. Dit geldt natuurlijk ook voor de gisten. Bierbrouwerijen gebruiken hiervoor voedingsvloeistoffen waarbij de mineralen apart zijn toegevoegd. Dit zijn meestal 'keukengeheimen' van de producent.
 14. 1 punt
  Misschien kijk ik hier wel te romantisch naar maar ik vecht voor mijn land, wie er op dat moment in de politiek zit maakt mij niet zoveel uit. De problemen zijn absoluut begonnen door de politiek maar of rutte dat nou doet of pietje jan puk. Die problemen komen er toch wel. Je vecht voor je land en de mensen hierin. Op de een of andere manier zien mensen dat altijd samen met de politiek. Heeft er niks mee te maken. Ga je de terroristen in parijs uitleggen dat jij het niet was maar dat het mensen achter de schermen waren? Je vecht voor je land en niet voor de regering.
 15. 1 punt
  Ik vind het opvallend dat een SHTF-situatie met meters sneeuw door een aantal als plezierig gezien wordt. Ze gaan 'lekker' binnen zitten bij de open haard 'genieten' van alle rust die er ineens is. Ik zag zelfs de term vakantie voorbij komen. Ik had altijd het idee dat als de situatie zodanig is dat je een bug-out overweegt een bug-in zeker geen pretje meer is. Ik zie hordes boze gewapende mensen voor me, klaar om de ramen van mijn huis in te slaan om mijn lekkere maaltijd en mijn droge haardhout te pikken. Misschien wel een (deels) ingestort huis of een bevriezende overstroming. Ik wil absoluut niet beweren dat ik ergens klaar voor ben. Sterker nog, eigenlijk wil ik bedanken voor die luchtige posts want het heeft me meer aan het denken gezet over de mogelijke manieren waarop ze niet kloppen
 16. 1 punt
  Vechten voor jou land? Of is het vechten voor de politiek? Gewone mensen bij jou en mij op straat beginnen geen oorlog, de politiek, de onderwereld, de mannen achter-de-schermen, die begint een oorlog, en daar wil jij voor vechten? Het heet dienstplicht, plicht, let op dat woordje plicht. Je moet, op het door de overheid bepaalde moment, alles in je leven laten liggen om voor hare majesteit het leger in te gaan. Dat jij op dat moment bezig was aan een vaste baan te bewerkstelligen heeft de overheid geen boodschap, verplicht in dienst. Joepi. En dan het oeroude geneuzel van oudere volwassenen dat "de jeugd" niet deugd... kom op zeg, elke puber deugd niet en is een lamlendeling, daarvoor zijn het pubers. Daarbij, de meeste jongeren doen gewoon hen werk/studie, echt gezeur van oude mensen die zeggen dat het in hun tijd anders was! (vraag je moeder maar). Dan je verhaal over gebrek aan respect en discipline. Heb jij dan als ouder niet ontzettend gefaald? Dat je nu de overheid gaat vragen om je kind op te voeden, verplicht?! :confused: Dat was toch jou taak als opvoeder? Al die zaken door jou genoemd kun je ook prima door andere middelen verkrijgen, sporten (aanrader!), vereniging, scouting enz. En niet je kind dumpen en later weer ophalen, nee, ook langs de kant gaan staan en aanmoedigen! Steun en begeleid je kind/jongere. Mijn haren gaan elke weer overeind staan bij dat soort "de jeugd van tegenwoordig.." & "leren ze discipline en respect" opmerkingen!!
 17. 1 punt
  vervolg: Eerder gezaaid bakje... ook tuinkers... in een iets verder stadium: Worteltjes weer goed te zien.... [ATTACH=CONFIG]21936[/ATTACH]
 18. 1 punt
  Vandaag was het dan toch zo ver! De Yuan is toegevoegd aan de SDR! IMF verhoogt status Chinese yuan door opname in valutamandje
 19. 1 punt
  Waar ik heen zou gaan hangt totaal van de situatie af, Ik woon zelf in het midden van het land, maar heb meerdere locatie's waar wij (zowel mijn gezin, als een aantal anderen die binnen mijn prepgroep vallen) waar we terecht kunnen. Van Limburg, tot Groningen, en indien nodig zelfs Italië en Roemenië. Echter, waar ik naar toe uit zal wijken, als ik al uit zal wijken, is enorm afhankelijk van de situatie. Bij overstromingen (ten gevolgen van EMP) zou ik waarschijnlijk richting het zuiden gaan, maar dat is ook afhankelijk van welke informatie ik verder heb. Ik heb die kar destijds zelf gebouwd, en de basis was een slee. Dus dat is kwestie van de wielen eraf halen. (en paar kleine andere aanpassingen, wat bouten en moeren loshalen) Ik heb hem zo ontworpen dat de staanders van de wielen "op hun kop" gemonteerd kunnen worden zodat de slee ook onderweg weer tot kar te bouwen is. hierdoor kan hij zelfs (met lichte bepakking) en 4 lege 10L jerrycans drijvend gemaakt worden, waarbij het platform boven water blijft (blij kleine golfslag). Multifunctionaliteit stond bij mijn ontwerp voorop. Ik zal er binnenkort eens een topic over maken!
 20. 1 punt
  Gewoon niet kinderen met wapens laten trainen. Dan train je de nieuwe generatie om oorlog te maken. Dan komen we nooit uit deze ratrace
 21. 1 punt
  Hoi allemaal, Deze week gebruik gemaakt van een heerlijk zonnige dag om er eens op uit te trekken in het bos. Mijn rugtas volgeladen, en op weg! Natuurlijk heb ik deze ervaring van begin tot eind gefilmd voor jullie.
 22. -1 punten
  Precies. En daarom moet je ze als ouder leren omgaan met allerlei gereedschappen. (Ja mods ik weet het, maar dit is een heel dun scheidslijntje in dit topic).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...