Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/03/15 in alle zones

 1. 3 punten
  Vandaag is het dichterbij gekomen. Mijn zoontje heeft een nieuwe klasgenote uit Syrië gekregen, het gezin heeft hier een huis gekregen, een leeg huis wel te verstaan, geen stoel, bed, kleding of bank, nog geen vloerbedekking enkel beton. Deze mensen hebben niets, of het voor alle mensen geldt weet ik niet, jij niet, wij niet, maar deze mensen zijn dus echt alles kwijt, een heuse vluchteling dus. Wat ik dan interessant is is dat hun buurvrouw heeft gevraagd of mensen iets aan spullen te geven om dit gezin te helpen. Nu krijgt ze allerhande verwijten naar haar hoofd geslingerd vanuit het dorp dat er ook anderen in het dorp hulp kunnen gebruiken. Wat ik dan frappant vind is tweeledig: 1 dit gaat om haar buren, haar omgeving die ze verbeteren wil. Hier wordt dus met afkeer op gereageerd. 2 waarom doen deze dappere buren dan niet zelf iets voor hun hulp behoeven buren. (Het is een klein dorp dus als er hulp gevraagd wordt gaan alle zolders ondersteboven) Het is zo bijzonder om te zien dat dit onderwerp zoveel afgunst oproept, zo'n tweedeling. Bijzonder dat we dat laten gebeuren. Mooi vond ik ook vandaag de kinderlijke openheid waarmee mijn zoontje graag wilde weten hoe hij zijn nieuwe klasgenootje kon begroeten in het Syrisch. Misschien kunnen we ook wel wat leren van onze kinderen.
 2. 2 punten
  Daar had ik nog niet aan gedacht! Altijd handig mocht je ontvoerd worden!
 3. 2 punten
  Zoekende naar een reep/noodvoeding die mijn opstandige darmen kunnen verdragen, kwam ik deze tegen. [ATTACH=CONFIG]21256[/ATTACH] Ik was opzoek naar een voeding/reep zonder granen en zetmeel waarbij het grootste energie deel uit vet zou komen en niet uit suikers. Dit komt aardig in de buurt. Ik bestelde het bij http://www.countrystore.nl/bushcraft/shop/drinken-toebehoren/melkpoeder-geconcentreerd-f-100-therapeutisch.html en had het met een paar dagen in huis. [ATTACH=CONFIG]21257[/ATTACH] De doos bevat 8 apart verpakte repen, die samen in een stevige aluminium vacuüm verpakking zitten. Het totaal weegt 500 gram en levert 2685 kcal. [ATTACH=CONFIG]21258[/ATTACH] De repen zijn zo uit de hand te eten. De smaak doet mij denken aan Completa, iets minder zoet en wat zoutig. Niet vies. Een reep levert 336 kcal. [ATTACH=CONFIG]21259[/ATTACH] De blokken zijn ook op te lossen in water. Ik nam een half blok en goot daar 150 ml heet water bij (het schijnt ook met koud water te kunnen) Het oplossen duurde even maar uit eindelijk waren de brokken geheel verdwenen. [ATTACH=CONFIG]21260[/ATTACH] Het zo verkregen glas warme melk deed mij terug denken aan mijn kindertijd, toen we poedermelk kregen. Ik vond de smaak goed, maar zeker afwijkend van verse melk. Met wat cacao zal er goede chocolademelk van te brouwen zijn. [ATTACH=CONFIG]21261[/ATTACH] Mijn doos is nog 2,5 jaar houdbaar en bij goede opslag zeker nog langer. Conclusie; Voor mij een goed noodrantsoen voor in de BOB, auto etc. Maar ook voor de huisvoorraad en mee op vakantie. Ik denk dat dit een goed item is voor mensen met kinderen en mensen met gluten/graan problemen. Ik ga er meer van aanschaffen en in de vriezer bewaren. Op het moment dat ik ze er uit zal halen hebben ze dan nog een houdbaarheid van een jaar of twee. Prijs; Ik vind €9,- voor een dag aan kcal en voedingsstoffen met een houdbaarheid van minimaal 2,5 jaar een nette prijs. Ik zag dat in Duitsland deze pakken goedkoper verkocht worden. Daar ga ik eens naar kijken. Extra; De kat lust het ook!
 4. 2 punten
  @Renanim, zou kunnen dat je de Stinger verkiest, het is m.i. een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hoe lange zijn je armen t.o.v. de boog etc. Mij liggen dezen als gegoten in de handen, dus werden het dezen... Nou dan, opnieuw dezen, zonder dubieuze puntjes... [ATTACH=CONFIG]21487[/ATTACH]
 5. 1 punt
  Eerst gooide IJsland de corrupte bankiers in de gevangenis die in 2008 betrokken waren bij de financiële crisis. Nu krijgt iedere IJslander ook nog eens 30.000 kronen (212 euro) na de verkoop van Íslandsbanki, de op één na grootste bank van het land http://www.ninefornews.nl/eerst-stuurde-ijsland-bankiers-naar-de-gevangenis-nu-profiteert-iedere-ijslander-mee-van-verkoop-grote-bank/ http://grapevine.is/news/2015/10/24/every-icelander-to-receive-30000-isk-from-bank-sale/
 6. 1 punt
  Ja en je kunt er ook mooie resultaten mee bereiken bijvoorbeeld houten dakpannen.
 7. 1 punt
  Beste prep, dikke bankrekening ;-) Maar goed stel je kan kiezen let er wel op bij een woning. Een moderne balansventilatie woning moet luchtdicht zijn. Anders werkt de balansventilatie niet.
 8. 1 punt
  Als je de auto verlaat, heb je dan nog iets bij je om een droog onderkomen te improviseren? Tarp, tent, zeiltje oid? Gasbrandertjes zijn leuk, behalve als het koud is. Al vanaf tien graden kun je in de problemen komen omdat het blikje zelf afkoelt door de expansie van het gas. Je hebt speciaal wintergas, maar dat is erg duur. Of het nu een BOB, INCH, of gewoon uitrusting voor een kampeertrip is, als je afhankelijk bent van weinig spullen is reparatie materiaal goud waard. Naald en draad, ducttape, ijzerdraad, seconden lijm, multifunctionele lijm, paracord, plakkers voor je slaapmat/tentdoek, dat soort dingen. Weegt weinig, kost weinig, neemt hweinig ruimte in en erom verlegen zitten wil je niet.
 9. 1 punt
  Ik neem aan dat je doelt op de door Loper geplaatste foto? Zo'n foto is compleet nietszeggend, een paar vluchtelingen wil kennelijk niet op de foto en dat kan heel wat redenen hebben zoals reeds opgemerkt. Ook de vele zogenaamde voorbeelden die vaak worden aangedragen zijn vaak uitermate suggestief en lijken alleen geplaatst om eigen propaganda te voeren. Het zegt weinig als een voormalig vluchteling rozen gaat uitdelen op straat, of iemand een link vind dat er een paar maanden terug een verkrachting is geweest in een of ander Duits dorpje door een vluchteling. Toch worden dergelijke gevallen bizar regelmatig aangevoerd om te laten zien: "Zie je wel, ze zijn allemaal goed of slecht". Als mensen dit aankaarten, heeft dat weinig te maken met 'belachelijk' maken. Het hele topic staat vol met linkdumps en dergelijke suggesties ipv dat de discussie gaat over oplossingen en verbeteringen. Het verbaasd mij dat in dit draadje nauwelijks gesproken wordt over bv. de opvang in de regio of kritiek op COA die (in ieder geval tot nu toe) uitsluitend massale opvanglocaties wilde hebben, wat begrijpelijk onrust onder de lokale bevolking oplevert (bv. in het dorp Oranje). De oorlog in Syrie, het doorschuiven van vluchtelingen omdat Griekenland en Italie die massale stroom echt niet zelf aan kunnen, etc. Zeg maar hoe Europa (en de hele wereld) dit probleem echt belabberd aanpakken, op zo'n beetje elk front. Wil men discussiëren over feiten of eigen onderbuik gevoelens? Dat laatste is geen discussie maar leidt uitsluitend tot wat heen en weer geschreeuw. Verreweg de meeste post hier gaan over het 'grote Islam gevaar', 'angsten', 'we motten ze niet', 'angst voor eigen portemonnee' in het algemeen, en het zwart maken van de vluchtelingen zelf en dat is ronduit jammer, want behalve tweedeling schiet dat verder niet op.
 10. 1 punt
  oftewel je wil gewoon een BOB in je auto....zeg dat dan!
 11. 1 punt
  Wow guys echt super veel handige informatie, Ik ga de tips in alle posts hierboven zeker in acht nemen en naast mijn LEDlicht ook investeren in een goede olielamp. Natuurlijk is nog meer input en ervaring altijd welkom.
 12. 1 punt
  Terwijl de wereldeconomie steeds verder leegbloedt, zitten de overheden en Centrale Banken op hun handen. Ze zitten erbij en kijken ernaar, maar ze doen niets, tenminste, niets zinnigs. Ik kan me daar heel kwaad om maken, hoewel ik weet dat het geen zin heeft. De olieprijs staat zeer laag, en toch slingert dit niet de economie aan (in niet olieproducerende landen), ook andere grondstofprijzen gaan onderuit. De rente staat al praktisch op nul en dus hebben Centrale Banken geen gereedschap meer als de recessie doorzet. De rente onder nul brengen, is geen optie zolang er nog chartaal geld bestaat. Dit is allemaal terug te lezen in een interessant stuk op Economie-Macht-Maatschappij.com, waar een deel van de oplossing om uit deze malaise tekomen, wordt gegeven. Aan het eind van het artikel staat nog een link naar een ouder artikel, dat naadloos aansluit bij de eisen van de initiatiefnemers van Ons Geld. De oplossing die wordt aangedragen, is niet nieuw, niet revolutionair en is hier op het forum ook al vaker langsgekomen en besproken: Debt-Jubilee. Renteloos geld steken in de reële economie. Het bestaat niet dat economen en de politiek dit niet weet of inziet. Toch gebeurd het niet, aangezien de private, commerciele banken de macht hebben en dit niet toestaan. Daarom zeg ik in het vorige postje dat de wil om de zaak op te lossen ontbreekt. Ook Economie-Macht-Maatschappij.com breekt een lans voor een vierde macht (naast wetgevende, uitvoerende en juridische) die de geldcreatie beheerd, gebaseerd op de reële economie. Maar er gebeurt niets, er wordt niet eens over gedebateerd. En dat is deprimerend en zorgelijk, want dit gaat faliekant uit de hand lopen. Maar blijkbaar is dat de bedoeling. Charlie
 13. 1 punt
  Zelf maken we (bijna) geen gebruik meer van het reguliere stroomnetwerk en hebben we alleen elektra via de zonnenpanelen. Hierdoor hebben we een ledlamp in huis staan die op 12V werkt zodat deze op de deep cycle accu aangesloten kan worden waar onze stroom van de zonnepanelen in worden opgeslagen. Een ledlamp geeft echter wat minder omgevingslicht dan een olielamp waardoor in de winter het lastiger is om nog wat klusjes langer uit te voeren omdat het dan gewoon te donker is om wat te kunnen doen. De olielamp geeft ook niet alleen licht af maar ook warmte, daardoor hoeft de kachel bij ons ook wat minder lang te branden om het op een klein woon-oppervlak warm te krijgen.
 14. 1 punt
  Tuurlijk, daarvoor heb ik die 24 big size rollen duct tape in huis Maar mocht ik moeten verplaatsen... Het is niet een hoge prio want ik verwacht dat niet zo snel maar 't wel een projectje om eens over na te denken.
 15. 1 punt
  Ik hou ook niet van camera's... Niet van mobiele telefooncamera's, anpr's, fr camera's, beveiligingscamera's, google glass camera's, drone's en camera's van de media... Ben ik nu ook mogelijk een terrorist?
 16. 1 punt
  Kom op zeg, dit menen jullie toch niet serieus?
 17. 1 punt
  Iets wat mij veel beter klinkt dan links/rechts;) [ATTACH]21485[/ATTACH]
 18. 1 punt
  [MOD] Dit topic was destijds voor het aankondigen van nieuwe moderators. Wat offtopic posts maakt dan ook weinig uit maar het is niet de bedoeling dat hier de meningen over een specifiek lid van dit forum worden besproken. Destijds heeft ook Lewieke zich ingezet binnen het modteam met ongetwijfeld de beste bedoelingen. Topic aldus gesloten. [MOD]
 19. 1 punt
  ...en met het gegeven dat Preppers een beetje een vreemd fenomeen zijn voor mensen die dat niet doen, plus een sensatie zoekende pers, al dan niet in combinatie met een overheid die argwanend meeleest..... Het is niet heel verstandig om extreme uitlatingen te doen, laat ik het daarbij houden. En wat @martin zegt.
 20. 1 punt
  En los van wat @martin zegt hoop ik dat het vrij kunnen spreken over wapens, doden of stigmatiseren van vluchtelingen en "allochtonen" en aanslagen op de democratie en of gezaghebbenden niet zal leiden tot problemen voor individuele forumleden. Want, dat is wat uiteindelijk kan en zal gebeuren als je een forum niet modereert. Het kan best even duren maar naarmate je groeit...
 21. 1 punt
  Heb een filmpje gemaakt van het grote mankement van deze MAN KUNG CrossBow...
 22. 1 punt
  Goed dat je dat aankaart. Afgelopen week had ik een kleine aanvaring met Ray (wat overigens gelukkig gewoon besproken kon worden, wat in mijn ogen ook erg belangrijk is) maar los daarvan vind ik ook dat hij het erg goed doet. Hij zet zich echt enorm in voor dit forum, en klagen is natuurlijk makkelijk maar positieve dingen zouden ook benoemd moeten worden. Dus bij deze @Raycoupe!
 23. 1 punt
  Fora kunnen prima naast elkaar bestaan, interesse genoeg, afsnoepen is nergens voor nodig. Het freeforum ligt plat en er is al lang een doorstart gemaakt op andere plaats, maar dat is off-topic, voor details stuurt men maar een PM. On topic: Nu Raycoupe hier ook mod is, gaat het de goede kant op, hij doet dat prima en dat kan niet genoeg gezegd worden, hij is een voorbeeld hoe het hier, ondanks dat het niet gemakkelijk is, wel degelijk kan.
 24. 1 punt
  @samurai, Wat een vaag verhaal, ik ga het nog een keer lezen @Tom, Die wettekst lees ik graag van je, verbod on te horen na een ongeluk of in een ziekenhuis. Greener
 25. 1 punt
  Matig journalistiek van de NOS om het artikel dan die titel te geven. vivere, aut mori
 26. 1 punt
  Correctie: De vliegtuigmaatschappij sluit een technisch mankement uit: De Russische autoriteiten echter: Bron: NOS.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...