Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/20/21 in alle zones

  1. Mijn aandacht viel op artikel op Nu.nl /www.nu.nl/economie/6102305/ruim-driekwart-van-grote-nederlandse-zonneparken-in-buitenlandse-handen.html "De Nederlandse zonnevelden die in buitenlandse handen zijn krijgen samen tot bijna 1,1 miljard euro subsidie. Daarvan verdwijnt 83 procent, zo'n 889 miljoen euro, naar het buitenland." Van de 33 grootste zonneparken is 79 % in buitenlandse handen. Er wordt veel geld verdiend dat eigenlijk voor de regio is bestemd. M.i. wordt hiermee rendement ( tot wel 15% ) opgestreken en blijft straks de kleine nederlandse investeerder/huiseigenaar hier ook zitten met een verziekte markt? Om over een verziekt landschap nog maar niet te spreken .Al zou dat nog totdaar aantoe zijn als het zou bijdragen tot een positief resultaat.
    1 punt
  2. Ja er is al een zwembad van rond de 80k liter. Helemaal super om te weten dat ik die zonder aanpassingen kan gebruiken als water reservoir (door gebruik te maken van waterfilters). Dan kan ik me richten op het slim en gecontroleerd sluizen van hemelwater naar het zwembad. Die bestaande diesel tank in de tuin kan ik dan weer gaan gebruiken als reserve brandstofopslag voor verwarming / aggregaat. Thanks!
    1 punt
  3. @vheeswijkHeb je misschien tips voor de vragensteller hoe hij zijn zwembad als nooddrinkwatervoorraad kan prepareren en toch ook als zwembad kan gebruiken?
    1 punt
  4. Hemelwater moet goed gefilterd worden voordat het geschikt is als consumptje. En niet eerst over een bitumen dak stromen, langs loodslabben en zinken goten voor het in een lichtdicht reservoir belandt. Recent is er een zeer goed filter ontwikkeld in Nederland, deDrop2Drink: https://www.d2dwatersolutions.com/ Kosten zijn ca. €4.000 maar dan heb je wel een filter dat tot 30 liter per minuut in een keten het water filtert: microfilter, actieve koolstof filter, membraan filter (UF) and UV unit tot 0,01µ.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...