Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/22/20 in alle zones
-
ik probeer me een beetje te oriënteren op dit onderwerp, er zijn veel apparaten te koop. oa Foodsaver wordt hier over het algemeen lijkt wel goed aangeslagen. Een belangrijk kostenaspect lijkt mij de zakken of rollen; wat zou goedkoper zijn om te gebruiken van deze twee? En natuurlijk ook in de eerste plaats is het kwaliteitsverschil tussen een rol gebruiken of zak gebruiken? aanbevelingen zijn zeer welkom, alvast bedankt1 punt
-
Interessant hoe de prepper zich heeft voorbereid, al vind ik de beeldvoering niet zo prettig kijken. Geen stabiele camerahouding in ieder geval. Wat wel grappig is om te zien, is dat de interviewster zich geen raad weet met haar houding. Ze wordt zelf ook gefilmd en daarbij voelt ze zich niet echt op haar gemak.1 punt
-
Eerst drogen en daarna wecken lijkt mij idd niet logisch. Kan dat eigenlijk wel , wecken zonder vloeistof in de pot? Op youtube demo-filmpjes over drogen zie je wel vaak de gedroogde spullen bewaard worden in glazen weckpotten. Vacumeren gaat ook wel goed . Zelf droog ik regelmatig zaken als prei,paprika en soepgroenten ,maar dat is slechts voor korte bewaartermijn,zeg max 8-10 weken. Daarna gaan de smaak en kleur vaak toch wat achteruit. Bewaren doe ik in papieren boterham zakjes en dan in een goed afsluitende plastic box. Aan het papieren zakje voel je direct of alles nog goed droog is . Regelmatig controleren,zonodig weer even uitspreiden en nadrogen. Drogen doe ik gewoon aan de lucht , uitgespreid op een doek op een rooster op mijn was(droog!)rek en afgedekt met keukenpapier en dat gaat uitstekend. Mijn zolder ruikt regelmatig heerlijk naar prei en allerlei. Andere bewaarmethoden dan glazen pot of vacumeren zou ik zo gauw ook niet weten. Hoe zou men dat vroeger hebben gedaan , toen werd er vast ook wel veel gedroogd. Linnen/katoenen zakjes of aardewerk potten misschien? Groet,mevr.Grijpstra1 punt
-
Hoe wil je gaan drogen? Als je het met een voedseldroger gaat doen, kun je net zo goed met een vacumeer apparaat gaan vacumeren. Er zijn ook andere vacumeer systemen, bakjes die je met een handpompje vacuum trekt. Bijvoorbeeld Vacu-vin. Is niet goedkoop. Ik heb verder geen verstand van wecken, maar waarom zou je eerst gaan drogen en daarna wecken?1 punt
-
Ik heb op dit moment genoeg eten in huis voor zeker 4 maanden, pasta, rijst, potten, blikken, suiker, bloem, gist, kruiden, de vriezer ligt nu nog vol met groenten en vlees maar dat gaat straks ingemaakt worden om het langer houdbaar te maken. Achter het huis ligt de groentetuin en kas en in de tuin staat een waterput. We hebben 4 appelbomen, 4 perenbomen, 1 amandel, 2 pruimenbomen, 1 abrikoos, 2 perzikbomen een zoete en 2 zure kersen. Teveel mirabellen bomen en de afscheiding van de tuin bestaat uit vlierbessen, dus voldoende fruit aanwezig ook.1 punt
-
een update: ik heb de volgende vacuum machine gekocht: ROMMELSBACHER Vakuumierer VAC 485 ik ben benieuwd! :1 punt
-
Er is eigenlijk maar één echte goed merk om te vacumeren en dat is een Henkelman. De Foodsaver is een goedkoop alternatief maar niet voor professioneel gebruik. Ook met zakken en rollen heb je veel kwaliteitsverschil. De dikkere zakken werken het fijnst en die houden perfect het vacuüm vast. Tip is om na het vacumeren meerdere seals, zeker twee te branden/smelten.1 punt
-
1 punt
-
Komend najaar ga ik eerst kijken. het huis zal niet te groot worden, daar kies ik bewust voor om de door jou genoemde reden. ik wil er juist niet teveel werk aan hebben. maar ik wil me kunnen afzonderen. daarvoor zal ik een hele goedkope finca gaan kopen. maar ik moet het eerst zien. misschien is 1 ha wel groot genoeg. ik koop sowieso wat eerder. maar geen 7 jaar eeerde. na mijn 62ste zal de aankoop moeten plaatsvinden. ik wil een huis ook niet lang leeg hebben staan. Weer niet hoe het in Spanje gaat met krakers enzo.1 punt
-
Iets waar je rekening mee moet houden: Met je leeftijd moet je redelijk vlot je hypotheek aflossen. Mijn ouders van 64 hebben recent een vakantievertrek in San pedro Del Pinatar aangekocht (dichtbij Torrevieja, waar die bungalo in de buurt is). Zij moeten de hypotheek binnen 10 jaar aflossen ipv de standaard 30 jaar. Hierdoor zullen de maandelijkse betalingen ook een stuk hoger uitvallen. Het is wel een prachtig gebied daar! Wel erg toeristisch, vooral als je in een van de steden aan de zee gaat wonen.1 punt
-
@FincaInSpanje om de andere topic niet te vervuilen ga ik hier verder. ik heb wel eens gekeken naar huizen als dit. https://www.kyero.com/nl/property/7093892-villa-te-koop-torrevieja ik wist niet dat ik in Spanje een hypotheek kon afsluiten. stel je koopt iets als dit dan betaal je pakweg 40K cash en de reat als hypotheek. dan woon je bijna voor niks. dilemma is wel dat ik vreselijk graag op mezelf ben. vandaar de finca of grotwoning. moeders de vrouw ziet veel meer in bovenstaande woning, echter de woonlasten zijn dan bijzonder laag. ik zou er dan ook voor kunnen kiezen om zoiets als hierboven staat te kopen, hypotheek van 30K erop te zetten. aflossing en rente is maximaal 200 per maand. en dan in de buurt een finca kunnen kopen om gewoon lekker te kunnen bijkomen?1 punt
-
Fincas vallen meestal onder agrarische grond. Staat er al iets op 6 jaar of langer of een ruïne (MET DAK), dan hoeft dat niet weg ook al is het illegaal gebouwd. Je kunt dan legaliseren of een project starten om hetzelfde aantal meters te herbouwen. Een gigantische papierwinkel dat wel want daar houden ze van. Vroeguh kon je bij de burgemeester veel regelen, nu mag deze niets meer en gaat alles via de technico en de regio die bepaalt of iets mag. Waar je vroeguh nog 100m2 mocht bebouwen met een paar hectare, mag je nu hooguit 40, soms 60m2 bebouwen. Ze willen nl. niet dat er op landbouwgrond gewoond wordt, want dan is de gemeente ook verplicht faciliteiten te leveren en onderhouden. Begin je een bedrijf als boer en je kunt aantonen dat je een groter gebouw nodig hebt, dan kun je een project starten. Dan moet je eerst boer worden en vervolgens elke maandje social seguridad aftikken zo'n 300€ per maand. Daarnaast aantonen waarom je dit gebouw nodig hebt. Het gebouw krijgt dus nooit een woonbestemming, maar een schuur. Bijna alle fincas hebben dus een almacen/schuur waar stiekem in wordt gewoond. Heb je echter een masia/landhuis in je papieren van het kadaster staan, dan is het wel een woonbestemming waar de gemeente faciliteiten voor moet regelen of onderhouden. 90% van mensen met een finca hebben dus een plek waar wonen gedoogd wordt. Vergis je niet in de kosten van een project. Je hebt een architect nodig en als je toestemming krijgt een tweede die onafhankelijk het werk beoordeeld en volgt. Het werk moet in principe binnen twee jaar zijn afgerond anders ga je opnieuw de papiermolen in. Kocht je 10 jaar geleden dan was het makkelijker iets te bouwen en regels te omzeilen of te buigen. De laatste jaren is dit steeds lastiger gemaakt. Ik heb een redelijk simpele uitbouw voor de vila aangevraagd, wel twee etages. Kost me alleen het papierwerk al 12.000€ en is nog niet eens goedgekeurd. Allerlei Europese regels, grondmonsters tot blikseminslag berekeningen heeft mijn project al ruim 350 pagina's gemaakt. Illegaal bouwen en later legaliseren wat ik ook heb gedaan is bijna niet meer mogelijk door luchtfoto's en je moet heel veel aantonen en bewijzen verzamelen. Koop dus iets goeds in één keer wat @martin al aangaf.1 punt
-
@Ron Doe, @martin, @Mr. Gold kom er maar in.? Ik trap wel af. Kijk eerst welke regio je wilt wonen?Noord is mooi groen en hoe zuidelijker des te droger het wordt. Wil je nabij de kust of het binnenland? Binnenland is rustiger maar vaak goedkoper. De Costa's waar de ouwetjes verblijven zijn duurder. Dan wat is je budget? Weet wat je koopt, bijvoorbeeld landbouwgrond mag je niet zomaar bouwen. Laat de makelaars je niet gek maken. Overal heb je vergunningen voor nodig en zijn er regels en wetten. Ga er een paar weken heen en kijk of je de regio leuk vind. Geen strenge winters betekent vrijwel in de buurt van de Middellandse zeekust, want Galicie of Madrid kan het gerust flink vriezen. Ook niet te hoog want daar zijn de winters ook kouder. Zelf gekozen voor Catalonië. Warme zomers, soms heet maar zuidelijker nog heter en de winters niet te koud. Mooi groen, in de zomer wat meer toeristen, in de winter lekker rustig. Finca 30km landinwaards en Vila aan zee.1 punt