Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/03/20 in alle zones

  1. Snel overzicht van verschillende informatiebronnen met zoveel mogelijk actuele, en zo mogelijk real time informatie. Bij een crisis van ongekende omvang weet je zeker dat er een cascade volgt van incidenten. Bij de brand in Alblasserdam (februari 2019) die half Nederland overweldigde met stank, konden we op basis van publieke bronnen (waaronder de risicokaart) eerder dan de hulpverleners een inschatting maken van de mogelijke stoffen. Het samenbrengen van zoveel data sources creëert overzicht, maar eerlijk is eerlijk: een rijtje bookmarks werkt natuurlijk ook. Het gaat primair om de aggregatie van bestaande data. Een alerting functie is lastig. Veel data is as-is en wordt niet gestructureerd aangeleverd (dus via embed code of deeplinks). Slechts een beperkt aantal databronnen heeft REST/JSON/RSS interfaces. De insteek is dus reactief. Ik heb ook tools die werken op basis van triggers maar aangezien dat tamelijk kostbare commerciële software is, kan ik die niet publiek ter beschikking stellen. Trigger die ingesteld zijn, zijn op basis van zoekwoord(combinaties), websites, sentiment analyse, influence-rankings, locatie, bron, frequentie, snelle stijging/daling etc. Hierbij worden ook alle social media posts real-time meegenomen, waardoor je niet afhankelijk bent van de (mainstream) media. T.z.t. volgt hier nog een draadje over, en ik overweeg een deel semi-publiek te maken. Demografische gegevens zijn zeker mee te nemen, alleen is het de vraag in hoeverre het past in een concept van 'Emergency dashboard' (vanmiddag had ik met @prepass een soortgelijk gesprek, maar dan over koersen: valuta, aandelen, etc). Ook gegevens als inbraakcijfers, geweldsdelicten per regio, enzovoort zijn niet onnuttig - evenals realistische, ongeframede emigratie en immigratie cijfers. Een (separaat opgezet?) social/demografisch dashboard is wat mij betreft wel het overwegen waard.
    2 punten
  2. Het zijn allemaal dode stammen plus een dode boom, dus gok niet dat het zal ingroeien maar altijd goed om op te letten natuurlijk
    1 punt
  3. 1. Meetings. ( waardevolle contacten dus, irl zegt mij veel meer dan teksten op fora.) ( in het bijzonder waren de meetings in Zweden en Ardennen ) 2. Mijn baan. ( contacten provinciaal/landelijk, kennis opbouw, mogelijkheden, ervaringen en heel veel materialistische voordelen) 3. Jachtdiploma. ( later jachtakte incl. materiaal ) 4. Oldskool Engelse canvas artic bell tent met liner en houtkachel. ( mobiel onderkomen) 5. Houtkachel thuis incl hout voor 3 winters. 6. Oldtimer camper. ( Goedkoop qua kosten/onderhoud, zeer betrouwbaar, multi inzetbaar ) 7. Bushcraft handboek ( soort van overleven in het wild bijbel voor mij.) 8. Lowe Alpine Saracen olijfgroen. ( mijn INCH, wie hem ook thuis heeft klaarstaan begrijpt het )
    1 punt
  4. Graag jullie feedback op het volgende. Ik heb een inventarisatie gemaakt van relevante databronnen, kaarten, websites en dashboard voor een volgende versie van het 'Emergency Dashboard' en denk aan de volgende indeling: Mondiaal (actuele en recent/historische informatie) aardbeving tsunami natuurbrand meteoriet vulkanische activiteit storm/orkaan epidemieën zonne-activiteit straling/radioactiviteit Nationaal (Nederland, per provincie, plaats of wijk, actuele/real time informatie) luchtkwaliteit stikstofdioxide, NO2 stikstoftrioxide, NO3 fijnstof kleiner dan 10 micrometer, PM10 fijnstof kleiner dan 2,5 micrometer, PM2.5 zwaveldioxide, SO2 waterkwaliteit waterhoogte wind (snelheid, richting golfhoogte watertemperatuur luchttemperatuur waterstroming waterkwaliteit (chloorbenzenen, metalen, nutriënten, PCB/PAK's etc) verkeer file informatie scheepvaart (real time locaties en info vaartuigen) luchtvaart (real time locatie en vluchtinfo vliegtuigen) spoorkaart (real time locatie en informatie treinen) militaire luchtvaart (real time locaties en informatie militair vliegverkeer - achter naam/paswoord) strooikaart (RWS info strooigegevens) ongevallenradar (actuele situatie verkeersongelukken) weer (real time maps) regen hagel onweer sneeuw motregen mist UV alarmeringen (P2000) ambulance brandweer politie traumaheli KNRM rijnmond gezondheid tekenradar (verspreiding van teken per regio) pollen muggen zendmasten (2G, 3G, 4G, 5G inclusief frequenties, vermogens en hoek) risicokaarten (statische informatie, niet real time maar zo actueel mogelijk) opslag van gevaarlijke stoffen (op adres-niveau en stofaanduiding) veiligheidsissues (bv ammoniak, gasopslag) actueel hoogtebestand Nederland (AHN2 en 3) geluidskaarten (snelwegen) Van alle bovengenoemde informatie zijn open datasets of websites beschikbaar. Vraag: zijn er zinvolle databronnen toe te voegen, en is de indeling overzichtelijk/werkbaar? Als je ideeën hebt, voeg ze toe aan het draadje!
    1 punt
  5. Om dan maar meteen van wal te steken: 1: Dit forum. Klinkt misschien nogal kontenkusserig, maar het is toch echt zo. Niet alleen de connecties/netwerk, en niet alleen de database aan kennis die je op kan zoeken, maar ook, of misschien juist, het steeds gewezen worden op andere invalshoeken en dingen die je simpelweg nog niet wist (en daardoor ook nog niet op kon zoeken ;)). 2: Trektocht in Zweden. Het is alweer enkele jaren geleden, maar ergens op dit forum staat nog een verslag van de trektocht die ik met mijn kids maakte door Zweden met niets anders bij ons dan onze BOB's. Hoewel we eigenlijk niets nieuws geleerd hebben (water filteren, kampvuur bouwen, overnachtingsplek uitzoeken, lopen met rugzak, allemaal dingen die we al kenden) vond ik deze ervaring vooral psychisch enorm waardevol. Om te wéten dat we het konden, overleven met niets anders dan onze BOB's, en dan ondertussen ook nog een afstand af te leggen. 3: Waterfilters. Een van de eerste dingen waar op gehamerd werd toen ik net nieuw was hier op het forum ;) Het belang van watervoorziening. Was bij punt 2 ook een van de grootste uitdagingen: iedere dag voldoende water hebben. Ondertussen heb ik, naast flessen en pakken op zolder, ook een aantal waterfilters. 4 en 5 moet ik nog even verder over nadenken :D
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...