Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/27/15 in alle zones

  1. Hé @Toef, ik weet niet of je deze al kende, maar dit is een must have voor preppers die van de Indo keuken houden. http://www.kvmo.nl/images/pdf/algemeen/indonesischkookboekselamatmakankoninklijkmarine1269977934.pdf
    2 punten
  2. En je kan bij de 'doe het zelver' ook een kraantje halen en zelf een adapter maken voor minder dan 10 euro als je beetje creatief bent... of je warmt een waterslang een beetje op en rekt deze beetje uit zodat deze over een kraantje past van een waterjerrycan en je kan ook a la minute de sawyer aansluiten.
    1 punt
  3. Het dak waar de panelen op komen is plat en wordt niet met pannen gedekt. Het is momenteel een soort dakterras. We kunnen dus een plekje zoeken zodat de panelen pal op het zuiden komen te liggen voor een ideale opbrengst. Naast de hoek van 45 graden is het verstandig tegen harde wind en beveiliging de panelen zo goed mogelijk vast te maken. Anders worden ze er zo afgehaald al is de waarde van panelen nu ook weer niet zo groot tegenwoordig. Die heatpipes zouden geweldig zijn als we er bijvoorbeeld een IBC van 1000 liter mee kunnen verwarmen. Dan hebben we direct warm water voor bijv. een douche. Of dat in 1 trip tegelijk realiseerbaar is, moeten we dan nog even bekijken, maar top is het idee wel natuurlijk.
    1 punt
  4. 20% op 40 euro is 8 euro, als dat ding stuk gaat en je hebt het aan de andere kant van de wereld gekocht, succes om voor die 8 euro de service te krijgen die de prepshop biedt.. als die 20% zou gaan om 100 euro in kwestie... edit: de sawyer mini kost in de prepshop nu slechts 34.95 koop je ze per 4 komen ze op minder dan 32 euro per stuk uit --> https://prepshop.nl/catalogsearch/result/?q=sawyer
    1 punt
  5. En nog steeds maak ik op die manier kaarsen . Maar vanmorgen liep het fout . Ik had net drie buisjes gevuld. Met groen kaarsvet. Ik had nog een dikke kaars liggen met groen en wit wilde het groen van het wit scheiden. Stote ik tegen mijn pan gesmolten warm kaars vet . Resultaat. Ongeveer 1liter kaarvet over mijn Tchirt broek schoenen werkblad met alles dat er oplag en de vloer . Dan spreek je wel eens tegen OLH . Gelukkig was het gas dicht gedraaid. En is de boel niet in de fik gevlogen .
    1 punt
  6. N.a.v. het bovenstaande advies ben ik dus ook even gaan zoeken en kwam op de onderstaande site uit. http://www.bergsportwinkel.nl/feuerhand-stormlamp.html?gclid=CJrqtOmOyccCFRK3GwodRlsKDw Het schijnt ook nog eens de verbeterde versie te zijn van het Feuerhand model. De prijs is ook nog een stuk beter dan bij de meeste winkels. Danny
    1 punt
  7. Ik denk het wel; had er destijds twee gekocht voor mijn Kawasaki 1000GTR en dat is een vrij grote motorfiets. Waarom twee? Omdat de kwaliteit niet bijzonder is en je hem na een zonnige zomer (= UV-stralen) weg kunt gooien omdat hij uit zichtzelf uit elkaar valt. De kwaliteit is bagger, dus je mag hem zo van me hebben (maar ik zal vanavond de maten even voor je opnemen).
    1 punt
  8. [Review] Valhal Dutch Oven 8 liter Afgelopen juni plaatste @Simurgh een inkoopactie voor Dutch Ovens (DO) op het forum die we niet konden weerstaan. We hebben best een uitgebreide pannenset om buiten te koken. Verschillende heksenketels en een DO van 3,8 liter. De DO van 3,8 liter is merkloos. @styx heeft die een keer voor me gekocht op een scoutingbijeenkomst waar de DO een demonstratiemodel was. Toch was de aanbieding van de Prepshop zo goed dat we een DO van 8 liter besteld hebben. De reden dat we voor deze maat gekozen hebben is dat ik denk dat die nu beter bij ons gezin past. Het laatste jaar merkte ik dat de “kleine” DO van 3,8 liter (DO-3,8) erg vol moest voor een lekkere stoofpot. En met de groei van de magen van onze jongens in gedachte moest er toch maar een grotere DO komen. Daarbij gebeurt het ook nog al eens dat we eters hebben. Als we een vuurtje stoken om te koken ruikt dat kennelijk zo lekker dat er binnen de kortste keren visite aan he t hek staat. Daarom hebben we nu gekozen voor een 8 liter DO (DO-8) Het mooie is nu dat we 2 DO’s hebben we gestapeld kunnen koken. Na het bestellen duurde het voor mijn gevoel veel te lang dat de bestelde DO-8 binnen was. Maar ja als je ergens naar uit kijkt duurt het altijd lang . Als eerste heb ik de pan opgemeten. Met een litermaat de pan gevuld met water, om te kijken of er echt 8 liter in kan. Dat kan precies. Er past geen druppel meer in dan 8 liter. Daarna de diameter van de pan opgemeten (34 cm). Het viel me op dat de DO-8 dezelfde diameter heeft dan de Val-Do van 5 liter (DO-5) die in de Prepshop te koop is . De hoogte van de DO-8 (13 cm) is groter en de pootjes zijn korter dan van de DO-5. De totale hoogte van de DO-8 en DO-5 is dus gelijk. De DO-8 is veel groter dan de DO-3,8 (26 cm doorsnede) die ik al had. Zoals hoort bij een DO heb ik deze eerst gewassen, met een schuurspons schoongeboend om de wax weg te halen. Daarna de DO boven een vuurtje laten drogen. De volgende handeling is het patineren. Daarvoor de DO en de deksel ingesmeerd met zonnebloemolie en weer op het vuur gezet. De olie dampt en brand in. DO op de BBQ Test 1 Als eerste wilde ik na een BBQ een brood gaan bakken in de DO. Tijdens SC Veluwezoom had ik dat voor het eerst gedaan met de DO-3,8. Dit ging super door de tips die ik had gekregen. Ook de worteltaart uit de DO smaakte prima. Brooddeeg Deegje gemaakt, zo’n plaatje wat je op het gasfornuis kunt leggen om de vlam te verdelen onder in de DO gedaan en het deeg er op. Door dit plaatje heeft het deeg geen contact met de bodem en verbrand het brood minder snel. DO met vlamverdeler er in. Bakpapier op de vlamverdeler Er gebeurde daarna wat te veel dingen en ondertussen waren de kolen al weer op. Daarom nieuwe kolen aangestoken en tegen het donker eindelijk de DO op de kolen gezet. Ondertussen was het zo laat dat er met de hond gelopen moest worden. @Faelin wandelde gezellig mee en we hebben ook de chiwawa van de buren op gehaald. Toen we eindelijk terug waren rook ik het brood al toen we de straat inliepen. We waren veel te lang weg geweest ! Het brood was zwart aan de onderkant en rook helemaal verbrand.  Dat lag dus niet aan de DO maar aan mijn tijdsbesef. @Geert zal nu wel knikken en denken “ bakken is meten”. De kippen vonden het brood heerlijk  Test 2 De volgende test van de DO-8 is een stoofpot. Aan Styx gevraagd of het mooi weer zou worden. Hij zei dat het zonnetje lekker zou blijven schijnen. Styx stak de kolen in de kolenstarter aan. En daar was de eerste bui ai. “Styx je zei dat het zonnetje zou blijven schijnen!” zijn antwoord was dat er wel buien waren voorspeld maar dat hij dat niet geloofde. Het bleek al snel dat buienradar wel gelijk had….. Ingrediënten voor stoof Voor de stoofpot eerst runderlappen, speklapje, aardappels en wortels gesneden. De DO-8 op de kolen gezet en olie in de DO gedaan. Op het moment dat de olie ging walmen de runderlappen en de spekjes in de DO gedaan. Af en toe even omroeren tot alles verkleurd is. Daarna de aardappels , wortel, pot mais, pot doperwten, blik gesneden tomaat, pot witte bonen in tomatensaus, paprikapoeder, hand vol zwarte linzen, bouillon en een flesje Gulpener winter bier er bij gedaan. Alles even doorgeroerd en de deksel op de DO gedaan. Op de deksel 10 eierbriketjes gelegd. Onder de DO lagen er een stuk of 20. Daarna de deksel op de BBQ gedaan. De temperatuur onder de BBQ deksel liep op tot 100 graden. Er zit een thermometer in de deksel. Vlees bakken Overige ingrediënten er bij Het was maar goed dat we een MinnionBBQ hebben met deksel. De lucht werd donker, de wind stak op en het begon te hozen en te hagelen. MinnionBBQ in hagelbui Toen de bui voorbij was heb ik met behulp van de lidlifter de deksel van de DO gehaald en heb de stoof doorgeroerd. Daarna nog twee uur laten staan, en we hadden een overheerlijke stoof. Conclusie Voor ons gezin is de DO-8 prima van formaat. Ik denk dat ik hier makkelijk een maaltijd van 6 liter in kan bereiden. Ik heb niet de kennis en kunde om de kwaliteit van het materiaal te vergelijken met onze andere DO. Op het oog is het oppervlak gelijk. Het gewicht van de DO-8 is 8 kg. De DO gevuld met de stoofpot is best zwaar om te tillen. Dat tillen kan niet met de lidlifter maar moet met de hand. Wij hebben leren pizzaovenhandschoenen waar dat prima mee kan. Omdat onze DO in een afgesloten BBQ staat is het handvat ook heet en niet met blote handen aan te pakken. Ik weet niet hoe dat in de open lucht is als je het handvat in de lucht laat staan. De lidlifter met lange steel is handiger dan een met korte steel. Mijn handen werden met de lange steel minder warm. In de Prepshop is alleen de lange steel te koop. Ik moest wel wennen aan het handvat van spiraaldraad. Een houten handvat voelt steviger in mijn beleving. Uiteindelijk is het spiraalhandvat prima. Wij zijn blij met onze aanschaf en willen @Simurgh bedanken voor de mooie aanbieding en service! Ik hoop dat het me lukt om ook nog foto’s in dit bericht te plakken. Anders zet ik ze er onder.
    1 punt
  9. Hee @Geert, doe je dat nog steeds? Ik had toen op de SC Nunspeet nog die workshop gegeven ja. Ik heb nog een hele zak kaarsvet liggen hier, op die zelfde SC geruild met @rumble geloof ik voor wat PVC mallen. Ik neem ze wel mee als ik naar de SC Braboland kom. Ik moet overigens zeggen dat de kaarsen na verloop van tijd moeilijker uit het PVC komen. Daar heb ik nog niks op gevonden. Heb jij die ervaring ook?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...