Ga naar inhoud

Damios

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zeeland
 • Beroep
  Pipefitter
 • Nieuwsbrief
  Ja

Damios's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

46

Community reputatie

 1. Ik praat er niet echt over, maar toen ik jonger was en dan bedoel ik echt jong 7-13 tussen die jaren, was ik zwaar manisch depri. En had zelf, zonder teveel op de details in te gaan, meerdere pogingen gedaan. Op een bepaald moment ging er wat mis bij 1 van de pogingen en keek ik de dood ook echt recht aan in de ogen. Op dat moment realiseerde ik me ook, dat ik toch eigenlijk niet wou sterven, kreeg vervolgens grip op de situatie en alles kwam uiteindelijk goed. Maar in dat moment realiseerde ik me hoe precious het leven is, en ja we zullen ieder onze zware momenten hebben in het leven. Tot op het moment dat we denken het kan niet anders, maar daar zit dan het addertje in, want het kan wel anders. De zware periodes zijn slechts moment opnames en als je even doorbijt kom je er wel doorheen. Nou heb ik helaas met de dood een aparte relatie om het maar even zo te noemen, af en toe schut die me wakker, aangezien ik geboren ben met een hersenvlies ontsteking, die me het leven bijna kosten (was dood voor een paar korte minuten), heb vervolgens vanaf mijn 18de een hartritme stoornis periode gehad, die me een paar keer bijna nekte en vervolgens ook nog eens 5 auto ongelukken gehad, die me bijna het leven koste. Maar door al die ervaringen in mijn leven leerde ik eigenlijk me zelf dat, maakt niet uit wat er gebeurt in het leven, maakt niet uit hoe hard het ook is. Ik nooit en te nimmer meer zal opgeven en zal vechten tot mijn laatste snik adem. Want het leven is te waardevol. Het zit zo vol met prachtige momenten, zowel goede als slechte en om die te ervaren is al een eer en des te meer ervaringen en momenten, des te voller mijn leven. Tenslotte gaat het leven al zo hard voorbij, kan je net zo goed genieten totdat je tijd op is. Dus om op je vraag te komen, in een shtf scenario. Gewoon knocken, totdat het op een dag ophoudt voor je.
 2. Damios

  Mijn BOV is thuis

  Ziet er mooi uit, veel plezier ermee
 3. Nee denk ik ook niet, is het eerste waar ik aan dacht toen ik de OP's post las. Nucleaire aftermath, mensen uit bunkers, hier en daar overlevenden en hier en daar een prepper voorraadje, niet te vergeten loads of guns. Dus laten we gelijk bij hedendaagse preppers kijken, of zij er ook zo over denken. Nou als dat het geval was, dan was ik alvast cola caps aan het op sparen, en elke avond target practice op schorpioenen, met een zelf in elkaar gelijmd nailgun . Maar snap wel dat het een vergelijkbare scenario is en de wereld er zo uit zou kunnen zien nadat de bommen gevallen waren. Tenslotte kan de eventuele radiatie ongeziene gevolgen hebben voor zowel mens als dier. #EddyCorleone the division komt pas in maart uit, maar vermoed wel dat tegen die tijd we nog een bezoek krijgen voor poging nummer 3.
 4. Voor je laatste paar tips Liever veilig, dan spijt In een ramp scenario is de kans op plunderaar of inbrekers hoger. Dus zorg dat je een plan heb voor elke mogelijke scenario hierin. Maak je huis onaantrekkelijk door te laten zien dat jij het slechter heb dan een ander, wees bereid eventuele hekken neer te zetten, neem een vroeg waarschuwingssysteem, zoals camera's of zelfs een hond. Plan een barricade systeem in die je gelijk op zou kunnen zetten. verstevig deuren, ramen en creëer lagen van obstakels en veiligheidsmaatregelen. Tot slot zorg dat je ook een ontsnappingsroute heb, zodat je altijd veilig je huis kan verlaten. Communicatie of Hallo is daar iemand Na verloop van tijd zullen telefoonmasten niet meer uitzenden. Langzaam na een paar dagen beginnen de gedachten over family en vrienden binnen te komen, hoe zal het met ze zijn. Kan je je dat voorstellen. Maar het is niet alleen familie en vrienden, het is ook de wereld, wie is daar nog allemaal. Deze gedachten kunnen werken als een afleiding en je focus op de verkeerde dingen richten. Dus creëer een plan om hier mee om te gaan, verdiep je in alternatieve communicatie mogelijkheden, zoals portofoons, een wereldradio of eventueel Ham radio's. Alleen is ook maar alleen Al heb je nog je eigen zo goed mogelijk voorbereid, je kan helaas niet altijd alles weten. Daarom is het niet alleen belangrijk aan je eigen skills te werken, maar ook andere op te zoeken die meer kennis hebben in de gebieden die jij niet heb. Plan hier nu al voor en breid je netwerk contacten uit met eventuele afspreekpunten van waar je elkaar weer weder ziet. Ook al zie je dan misschien in een rampscenario niet al je vrienden, een paar is beter dan geen. Samen sta je er dan sterker voor en zijn je overlevingskansen hoger.
 5. En de Engelsen al helemaal, maar ok dat kan ik me beide wel voorstellen. Dus is het alternatief of zelf doen of andere politici kiezen die wel bereid zijn subsidies te geven.
 6. Als je echt specifiek voor het eten gaat, kan ik me niet echt voorstellen dat het een verkeerde winkel is. Ja ze hebben niet veel, maar ze leveren wel verschillende mogelijkheden met het eten. Met de prepshop zelf heb ik ook nooit problemen gehad en ik heb er toch heel wat besteld. Alhoewel ik wel van mening ben dat ze gerust nieuwe dingen mogen toevoegen. Probleem is gewoon er zijn hier in Nederland helaas niet veel webwinkels die een grote variatie aan verschillende merken leveren of in grote bulk, zoals je ziet in Amerika. Zelfs de blikken van Mountain House zijn er maar een paar die ik kan vinden, en dan hebben ze ook slechts een bepaalde selectie beschikbaar, dus vaak moet je van verschillende sites bestellen of hopen dat je net die ene kan vinden die je zoekt. Alternatief is dan bestellen in het buitenland, samen met de hoge leveringskosten. Maar waar bestellen andere preppers dan hun blikken vraag ik me dan af? van uitgaand dat de meeste wel een paar van zulke blikken in huis hebben. Of zijn er nog andere merken waar jullie voorkeur naar uit gaan, ipv Mountain House met z'n 25 jaar houdbaarheid? (heb het niet over inblikken, maar echt over het kant en klare product)
 7. Die zijn daar al 38 farms in Duitsland, 13 in Italië, 7 in Frankrijk, Spanje en Portugal hebben er een aantal, zelfs Engeland. Nederland 0. Dus vanuit dat zicht lopen we achter, in mijn opinie.
 8. Bedoelde ook bedrijven, was laat aan het worden en haalde dingen door elkaar. Maar idd zo een zonneboederij moet mogelijk zijn en had ik het geld gehad, dan had ik het allang gedaan. Goed het koste plaatje zal ongetwijfeld hoger liggen dan die van een windmolen, maar als er genoeg vraag naar is, dan zal de totaal prijzen pakket ook dalen. Daarbij bestaan ze al in Amerika, Duitsland, etc, dus het is een mogelijk concept. De vraag is alleen levert Nederland genoeg zonuren op, om er iets van te kunnen maken. Denk persoonlijk van wel, mits gecombineerd met bv opslag van stroom. Combineer dit ook nog eens met zonnepanelen op meer huizen/bedrijven, een beetje zelfvoorzienend en minder afhankelijkheid. Dan denk ik dat we al beter af zijn, dan het landschap vol windmolens zetten.
 9. Op zich geen slechte winkel kwa eten, duurde iets langer dan een week voordat mijn pakket aankwam. Het enige minpunt was dat ik een Jetboil Jetpower gastank besteld had en die was ineens verandert in een Kovea knockoff tankje. Daar was ik natuurlijk niet blij mee, want als ik Kovea wou dan had ik die wel besteld.. Maar afgezien van dat was het wel te doen.
 10. leuk om te lezen, maar laten we eerlijk zijn. Als de overheid echt over op groen wou gaan stappen, dan hadden ze vast en zeker effectievere methodes ontwikkeld. Zoals bv reuze zonnepanelen die actief worden in de zomermaanden, ipv alleen windturbines. Of anders windturbines in combinatie met water turbines. Dan zou de opbrengst al een stuk meer zijn geweest en de prijzen van stroom lager. Maar tja dat levert toch niks op in de kas.
 11. Nou heb ik er zelf niet echt last van, maar dat gezegd te hebben. Soms lees ik een post en denk ik nou, nou... Ik ben het met de meeste wel eens dat een nieuw persoon zelf wat actie mag ondernemen in het zoeken naar een onderwerp, maar er zijn wel volgens de site 12.377 onderwerpen en 371.502 berichten en kan je dus niet altijd verwachten dat iemand weken spendeert om op een antwoord te komen. Ik denk persoonlijk dat in dat opzicht gerust wat meer geduld getoond mag worden. Ook het betweterigheid of doen alsof ze beter zijn dan andere leden is ook zo iets waarvan ik denk, moet dat nou. Ik denk dat sommige soms vergeten dat niet alleen Nederland een multiculturele samenleving is, waarvan niet iedereen een IQ heeft van 140, Maar ook dat een Forum een plaatst is waar mensen vrij behoren te kunnen communiceren over verschillende onderwerpen, waar hun vragen beantwoord worden en hun kennis verder uitgebreid wordt en niet een clubje is, dat als je er niet aan voldoet je grexit kan of dat je op je tenen moet lopen, wil je iets vragen of een topic beginnen. Maar goed we lezen gewoon verder en denk bij me zelf een vos verliest z'n streken niet...
 12. Damios

  Esee Izula Nekmes.

  @De Plaag is zeker ook niet verkeerd, weet je gelijk de formaat een beetje van wat je zoek. De 5 en 6 zijn echt groot, de 4 is een bushcraft model, 3 weer iets kleiner. Ik weet ook dat op ebay je de leren sheath kan vinden, maar sommige zijn wel aan de prijzige kant. voor de E5 en 6 heb je ook nog de MOLLE back, maar weet niet of er ook zoiets is voor de kleinere soorten. Beste is misschien idd eens te kijken bij een leerbewerker.
 13. Damios

  Esee Izula Nekmes.

  @De Plaag toevallig had ik mijn Izula net twee dagen geleden binnen gekregen, Dark Earth kleur. Zelf kocht ik de Izula, omdat normaal gesproken ik een Esee 5 gebruik, pracht van een mes, maar beetje te groot voor de fijne dingen. Zat eerst richting de Esee 3 of Esee 4 te kijken, maar dacht nee ga toch maar voor de Izula. Het is klein genoeg voor de fijne dingen, maar ook stevig genoeg. @Pathfinder ja die kydex sheath stelt niet veel voor, bij mij brak al 1 van de moertjes bij het plaatsen van de belt clip, van mijn Esee 5 had ik ook gelijk een andere sheath gekocht. In de toekomst maar eens kijken voor wat anders voor de Izula.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...