Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/08/13 in Berichten

  1. tja, misschien kennen jullie deze al. (deze was van vorige week.. begreep ik) http://vara.nl/media/238476
    2 punten
  2. Deze review gaat over Beefburgers van Kips (voorheen Lupack). Prijs 0.93 (AH) Inhoud verpakking: 2 Beefburgers Informatie van de verpakking: Gewicht: 160 gram THT: 09-10-2014 Voedingswaarde (per stuk, 80 gram) Energie 162 kcal Eiwitten 12.4 g Koolhydraten 5.6 g - waarvan suikers 0.8 g Vetten 10.0 g - waarvan verzadigd 5.1 g Voedingsvezels 0.0 g Natrium 0.73 g Bewaaradvies: Bewaren bij kamertemperatuur. Na openen 1 dag houdbaar in de koelkast. Ik heb de Beefburgers gekocht voornamelijk vanwege de lange houdbaarheid. Om te zien of de burgers een plek in de voorraadkast verdienen heb ik deze aan een smaaktest onderworpen. Goed, etenstijd na een lange dag werken. Tijd voor een snelle hap, 2 pistolets met 2 Beefburgers. De verpakking is een soort folie, de schaar er in en de halfgebakken burgers zien daglicht. Op dit moment zien ze er nog niet heel smakelijk uit. Boter in de pan en de burgers er bij. Uitjes snijden om mee te bakken. Ondertussen krijgen de burgers al een goed kleurtje en ziet het er al wat meer eetbaar uit. Na een paar minuten zijn de burgers bruin en de ui ringen glazig. Broodjes open gesneden, beetje mayo/ketchup/curry er op, sla, komkommer schijfje, de Kips Beefburgers en als laatste de ui ringen er op. Tijd voor een eerste bite. De smaak van de burgers is vooral erg kruidig, met in de verte een soort vlees textuur. Ook merk je dat er genoeg zout aan het product is toegevoegd. De smaak valt tegen, en lijkt eigenlijk niet op die van een zelfgebakken verse hamburger. De ui en saus helpt om het geheel met wat moeite te veroberen. Na de koffie proef ik de burgers nog steeds, en de bekomst valt nogal tegen. Conclusie: Deze burgers eet je niet voor je plezier. Bijwerkingen: maagzuur en gasvorming. Deze burgers zijn echt alleen goed voor een SHTF, en dan als de rest van je voorraad al op is.
    1 punt
  3. Halleeej beste luitjes! Het wordt tijd dat we dit eens goed aan gaan pakken, want het komt maar niet van de grond! Allereerst, als je werkelijk interesse hebt in het communicatieve aspect, meld je dan aan bij De Ham Club Hier kunnen we gerichter spreken over onze hobby en noodzakelijke onderwerpen. ten tweede, wil ik nu ruimschoots op tijd een vaste datum prikken, waarop wij onze communicatieve vaardigheden gaan testen! hier hebben we wel een aantal kopstukken voor nodig die hierbij helpen. In vrijwel alle cirkels hebben we minimaal één persoon nodig die dit gebied kan monitoren. Ikzelf heb het gebied tussen zeeland en Noord-Brabant onder mijn dekking (west-Brabant dus). Als het enigszins mogelijk is, wordt er ook verwacht dat je online bent in de de chatbox van http://www.preppers.nl de chatbox is HIER te vinden! ook de Teamspeak Server is beschikbaar om deze ronde mee te beleven: teamspeak.noodnetwerk.nl Voor Meer informatie over de Prepper Ronde check de WIKI Agenda 9 Juli 19:00 - Welkomst en aanmelding Om 19:00 uur zal Communicator beginnen op frequentie 27.005 (kanaal 4) met een kleine toespraak ter introductie van de Prepper Ronde. Hierna zal de ruimte worden gegeven voor deelnemers om zich in te melden. 19:10 - 19:20 omschakeling van FM naar USB We doen dit gewoon op de 27.005Mhz (kanaal 4) Mocht dit niet lukken dan schakelen we eerder terug naar de FM band. 19:20 - 19:30 Uitloop planning Mochten voorgaande agenda uit lopen, kan dat binnen deze tien minuten. 19:30 - 19:45 Nieuws In dit kwartier zullen een aantal nieuwsfeiten worden doorgegeven; - Nood Netwerk gaat over de tong - Meeting Zuid Holland (7 Juli jl) 19:45 -20:00 Afsluiting Papa Romeo Ronde Alle deelnemers worden bedankt en zullen we via teamspeak verder discussiëren. Einde Agenda Ik wil de Prepper Ronde elke tweede Dinsdag van de maand van 19:00uur tot 20:00 uur laten plaats vinden! Voor 2013 betekent dat de volgende data: 11 Juni 9 Juli 13 Augustus 10 September 8 Oktober 12 November 10 December Zet deze dus vast in je Agenda!!! Hopelijk tot Dinsdag 9 Juli!!!
    1 punt
  4. Hoi, Ik hoorde dat de tweede aflevering van UK Preppers uit was, ik kon hem alleen tot vanochtend niet vinden. Hierbij: Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Vond het een leuke aflevering. Wel wat korte stukjes per persoon. Groetjes, Appelflapje
    1 punt
  5. Sokken en goede schoenen zijn zeker goud waard. Om grote afstanden af te leggen heb je gewoon schoenen nodig die goed lopen en je niet uitschakelen na een aantal km. Zo vind ik ook een goede buitenjas erg belangrijk samen met goede sokken en schoenen een must. Dus een goed draadje! @larik
    1 punt
  6. Haha ik vond hem leuk! Zo'n smiley heeft een betekenis, namelijk dat iemand een grapje maakt. Ook al is het dan niet jou type grap, dan snap je in iedergeval dat je niet zo scherp uit de hoek hoeft te komen? Prep ze, K a n s
    1 punt
  7. Niet zo heel erg slim van die dame.. ERRUG GEVAARLIJK ZELFS!!!!! Ik ben een fanatieke wecker.. met een weckpan.. Electrisch weliswaar, maar toch.. Goed waarom niet zo slim.. Verschillende groenten, fruit, gebak, vlees (je kan eigelijk alles wecken.. ;o) Vragen om een verschillende tijdsduur om te wecken en om een bepaalde temperatuur.. Voorbeeld : Bloemkool 90 minuten op 100 Graden maar rabarberjam 10 minuten bij 90 graden (meeste jams ;o) peren op sap 30 minuten 90 graden wortels 120 minuten 100 graden en veel vleessoorten 75minuten 100 graden. De tijden en graden zijn belangrijk omdat er anders geen vacuum onstaat. Ook de manier van potten vullen.. (afvullen .. of 1 cm onder de vullijn.. 2 cm onder vullijn .. of zelfs de pot maar halfvol. Toch wel allemaal belangrijk.. Als alles bederft heb je je voor niks zo druk gemaakt.. Op het internet enorm veel te vinden over wecken .. in de weckpan / oven / snelkookpan/magnetron.. Alleen alles vergt zijn eigen REGELS!! Informeer je dus goed voor je eraan begint.. Ook hier op het forum is wel al veel te vinden. Google eens op wecken.. dat levert vast meer resultaat op dan wecken (prutsen) in de vaatwasser. Keep on prepping.. xxmissbirxx
    1 punt
  8. Beste iedereen, Ik hou me altijd stil op dit gedeelte van het forum. Toch even een tipje van de sluier oplichten. Ik kweek, kruis, zaai, ent en stek nu ongeveer 15 jaar. Net zoals iedereen heb ik een eigen voorkeur. Dit zijn oa tomaten. Met onderstaande exemplaren ben ik nu 7 a 8 jaar bezig. Oorsprong zijn heirlooms en dus zaadvast. Ik hou nu eenmaal van gekke en afwijkende planten dus die richting is het ook opgegaan. De eerste plant kun je een prepperstomaat noemen. (zal ik hier patent op aanvragen?) Ik heb hiervoor goed dragende soorten gekruist op een 100 meter per kruising. Genetisch goede planten heb ik doorgezet. Op de foto zie je één plant. Sterker nog, alle bloemen die je ziet zijn van één bloemtak. Genoeg gepraat, hier de foto's. Close-up Je wint een prijs als je het aantal bloemen weet Als laatste een plant, ook van oorsprong een heirloom, die al variegata eigenschappen had. Beter bekend alszijnde albino of een tekort aan bladgroen. Deze planten blijven zwakker dan hun groene broertjes maar o wat vind ik hem er mooi uitzien. Ik heb het zelfs zo ver door kunnen kruisen dat er hele tomaten geheel zonder kleurstof aanwezig zijn. Ja, ik ben een gek figuur, daarom ook een prepper... Foto's En Ik heb nog veel meer gekke soorten waaronder heirlooms, totaal nu een kleine 50 soorten. Hebben jullie wel eens van een perziktomaat gehoord? Behaard, zelfde kleur, smaak die naar perzik neigt? Ach, dat is weer voer voor een ander verhaaltje. Greener Edit: pics staan 90 graden verkeerd, geen idee hoe dit kan maar excuus.
    1 punt
  9. Ik ben even stil geworden van alle kudo's en privé berichten... Volgens mij had @Wafels het over tomaten zo groot als pompoenen. Nu heb ik in de collectie wel reuzentomaten. Dit zijn de grootste vleestomaten die bekend zijn en daar kruisen ze telkens weer diegene met de grootste vruchten. Als je daar goede verzorging aan geeft zullen er zeker per plant een paar een dikke kilo kunnen worden. Deze planten maken per bloemtak vaak ook een monstrose bloem aan. Dat wil zeggen een gefuseerde bloem, meerdere bloemen versmolten tot één grote. Als die bestoven is krijg je een mega lelijke gebobbelde tomaat die de mogelijkheid heeft om nog veel groter ge worden. Hier een foto (deze is even van internet geplukt, mijn pics van deze exemplaren staan op de laptop) Ik kan in het najaar ook gewoon een nieuw topic openen met een free give away. Als de belangstelling er nog is kan ik hier gratis de zaden aanbieden waaronder bijv. de volgens kenners lekkerste tomaat ter wereld. En wat blijkt nou? Die groeit ook nog eens bizar goed in ons koude kikkerlandje. @Mrsjones, als je gesetteld bent pm maar dan kijken we waar je interesse naar uit gaat. Greener
    1 punt
  10. Voor de liefhebbers van "Attack of the Killer Tomatoes" : "The Ruturn of the Killer Tomatoes"! http://www.youtube.com/watch?v=fxEBtmW4KsU
    1 punt
  11. @Mammie: Je maakt een hoop mensen blij met deze nieuwe karma, terug van weggeweest! Ik stap in de (karma)boot!
    1 punt
  12. Een woning lijkt me altijd een goede investering. De markt 'timen' en op het juiste moment kopen is wat mij betreft moeilijk. Je weet nooit wanneer je de bodem bereikt, anderzijds moet je op een bepaald moment wel de stap zetten ander huur je eeuwig en dat geld ben je sowieso kwijt. Wat ik zelf deed en je zou adviseren is uit te kijken naar het soort woning wat je nodig hebt. Stel je verwachtingen niet al te hoog en kies flexibel. Wat een ander niet wil is misschien een koopje voor jou. Daarnaast zou ik je aanraden om keihard te gaan sparen. Zo heb je meer cash achter de hand. Als bijkomende beperking zou ik niet meer dan 1/3 van beide inkomens gecombineerd gaan lenen, voor een termijn van maximaal 20 jaar. Ben je jong dan kan het eventueel wat langer, ben je wat ouder, kort de termijn wat in. Zo krijg je een duidelijk beeld van je maximale financierbaar bedrag. Koop liever iets te klein dan iets te groot het verschil in levenskwaliteit kan groot zijn. Een huis moet in de eerste plaats een thuis zijn, een plaats waar je graag samen met je gezin thuiskomt, zodat je niet de noodzaak voelt om altijd ergens heen te moeten want dat kost alleen maar geld. Momenteel staan de rentes historisch laag, je mag niet verwachten dat ze nog lager gaan, anderzijds kunnen de prijzen misschien nog wat lager, maar de kans is groot dat de intrestvoeten omhoog gaan, dus dat heft elkaar grotendeels op. Zelf zocht ik 15 jaar geleden gedurende een half jaar heel actief naar een woning. Ik vond er uiteindelijk een 45% onder de normale marktprijs met een ruime tuin en vier garageplaatsen. Intussen boekte ik een waardestijging van 100% en is de resthypotheek een lachertje. Kies als je dat kan voor een vaste rentevoet gedurende 20 jaar, bij voorkeur met degressieve afbetaling. Dit is het goedkoopste en vermindert je inspanningen over de jaren heen. De waardestijging is niet relevant omdat ik niet van plan ben de woning te verkopen. Hopelijk heb je hier wat aan. Groetjes.
    1 punt
  13. Ben benieuwd. Er zijn in Nederland 53.000 militairen, ongeveer net zoveel als politiemannen en - vrouwen. De laatsten zie je ook nooit.
    1 punt
  14. Smaken verschillen. Het is uiteraard geen haute cuisine maar smerige vind ik ze niet. Misschien smaken de kipburgers je beter. Misschien als deel v/e gerecht zodat de smaak minder overheersend is. Bv wat stukjes hamburger in een bonen gerecht? Of het echt beter kan weet ik niet. 2 jaar houdbaar en dan toch smaken zoals echt vlees.....tja dat wil de slager op de hoek ook wel. Nooit meer oud vlees weggooien. Bestaan er lang houdbare hamburgers v/e ander merk? De hamburgers smaken prima in vergelijking met het merendeel v/d luncheon meats. Uiteraard zijn dat geen hamburgers maar het is wel vlees. Dat is toch de voornaamste reden dat ik die hamburgers prep. De voedingswaarde is iets waar ik mij meer "zorgen" om maak. Tijdens een SHTF is er geen overvloed dus ieder hapje eten moet voedzaam zijn. Dat is nog belangrijker als je tijdens een SHTF rondtrekt/reist. Voor mensen die met een rugzak reizen is moet ieder grammetje vol voedingsstoffen zitten.
    1 punt
  15. Vandaag heb ik de hamburgers van Kips (voorheen Lupack, verbeterde receptuur) geprobeerd. Gelukkig had ik er gebakken uien, augurkjes en currysaus bij, want echt lekker van smaak zijn ze niet. Dat moet toch beter kunnen, @KIPS! Wel prima voor in de voorraad, want zo snel zal ik ze niet pakken, dus echt noodvoer! edit: Het is nu uren later en die vieze smaak komt nog steeds omhoog!
    1 punt
  16. Ik heb ze ook en ook geprobeerd. Vond ze eigenlijk best goed te doen. Mijn verwachtingen waren natuurlijk niet al te hoog dus dan valt het misschien ook wat minder tegen. Maar ik vind ze zeker wel een aanrader voor je noodvoorraad.
    1 punt
  17. Leuk SP, zo'n review. Toen ik op kamers ging kocht ik regelmatig dit soort voorverpakt vlees en vond het nog prima te eten. Dat ik maanden later de ziekte van Pfeiffer kreeg zou hiermee misschien te maken kunnen hebben gehad. (Te kort aan vitaminen)
    1 punt
  18. Goed dat je hierover begint, had laatst een voorraadje kipschnitzels gehad (zijn nu weer op hehehe) die zijn ook lang houdbaar. Weet even niet het merk enzo (mischien is het wel Lupack, who knows, ik kan het niet met zekerheid zeggen), maar ze liggen/hangen in de schappen van de supermarkt in zo'n vacuum verpakking met een laagje vet eromheen. Ze zijn al gegaard, gewoon even bruin bakken in het pannetje en je hebt overheerlijke gepaneerde kipschnitzeltjes. Dankzij jou, heb je me er weer aan herinnerd en moet ik die ook weer opnieuw gaan inslaan. Wil er nog mee gaan experimenteren door deze te omhullen met pannenkoekenmix en dan frituren, of je daar ook iets lekkers uit kan halen en anders is het nog wel gewoon eetbaar daar niet om... Kokkerellen vind ik altijd leuk. Maar als je weet welke ik bedoel, hier krijg je geen gasvorming van, je eet ze met plezier, bij de aardappeltjes of op een broodje. Die burgers heb ik 1x es getest, is inderdaad niet te vreten.
    1 punt
  19. Bedankt voor deze review SP. Helder en goed beschreven. Elders werd al eerder gepost, dat deze dingen nog redelijk te eten waren, totdat Kips het nodig vond om de receptuur aan te passen. Voorheen werden ze verkocht onder de naam Lupack, maar dat lees ik ook in je aankondiging ( edit)
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...