Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Lindaja

Gezocht recepten zonder vlees

Recommended Posts

Op zoek naar viruspreventie-producten, waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

misschien geen volwaardige maaltijd maar wel erg lekker en vega : "feta from the oven"

 

Pak een stuk aluminiumfolie, doe er een beetje (olijf)olie op, vervolgens stukken tomaat, paprika, ringen rode ui en plak feta er op leggen, zout, peper ( evt oregano en citoensap indien je het heb)

folie dichtvouwen, 20 minuten in de oven en dan lekker dippen met een knapperig broodje maar serveren met gekookte rijst kan ook

hmmmm

 

normaal maak ik het met een plak feta, maar in mijn prepvoorraad zitten potten fetablokjes in olie ( 6 mnd houdbaar ) en daarmee kan dit ook

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Voor @Stuudje en alle anderen.

 

Vandaag gierstlapjes gemaakt en gegeten. Ik vond ze eigenlijk wel lekker! Ze smaakten mij een stuk beter dan mijn zelfgemaakte falafel.

 

---------------------

Recept:

 

Gierst wassen en met een duimbreedte water opzetten. Koken tot er putjes inkomen. Daarna ongeveer 20 min op een spaarbrander. Af laten koelen.

Door de gierst mengen:

1 ei

1 a 2 eetlepels volkorenmeel

zout

peper

basilicum

geraspte kaas

knoflook

beetje water

 

Even laten staan, dan platte schijven maken en in olie bakken.

 

----------------------------

 

Zelf heb ik de gierst even laten koken en daarna in een wollen deken laten afkoelen. Ook had ik geen (verse) koriander, ik heb er verse bieslook en provençaalse kruiden uit een potje door gedaan. De hoeveelheden staan er niet bij, ik heb in een steelpannetje ongeveer een cm gierst genomen, ook de rest heb ik op gevoel gedaan. Toch leuk als het dan gelijk de eerste keer goed smaakt. Volgende keer een beetje experimenteren.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ow dank je @daisy ...en wat ontzettend leuk dat je eigen eerste maaksel meteen zo goed bevallen is.

Goed dat je nu ook al experimenteert, geen koriander dus maar bieslook en provinciaalse kruiden. Goed bedacht.

En ja ik doe zelf ook de gierst in een wollen deken, mijn hooikist is dat. Werkt prima, bezuinigt op brandstof en brand nooit aan.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Peerke

Ik heb ooit eens iets met soja-brokken gedaan. Sorry, maar ik vond het niet te vreten.

(of ik heb iets niet goed bereid, dat kan ook)

 

Heeft er iemand positieve ervaringen met soja-brokken ?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik heb ooit eens iets met soja-brokken gedaan. Sorry, maar ik vond het niet te vreten.

(of ik heb iets niet goed bereid, dat kan ook)

 

Heeft er iemand positieve ervaringen met soja-brokken ?

 

Nee, jak, totaal niet...maar als iemand een lekker recept heeft wil ik het wel uitproberen.

 

De hieronder genoemde gierstlapjes gaven mij toen ik jong was ook de griezels, maar vind ze nu toch echt lekker :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik kan echt heel veel dingen lekkerder maken die anders niet zo lekker zijn...maar soya-brokken, nee.

Ik vind ze zelf niet lekker, en ik heb me er niet in willen verdiepen om iets wat eruit ziet als hondenbrokken of spons middels marinades en kruiden op te fluffen naar iets wat op mijn bord vlees moet vervangen. Ik ben echt wel voor meer maaltijden zonder vlees, maar niet voor maaltijden met vleesvervangers. Niet voor soyabrokken,geen vegetarische kip of vegetarische rookworst. Ik kies voor eten zonder vlees, dan zou ik mezelf voor de gek houden als ik vlees weglaat en iets wat erop lijkt terug doe.

Maar goed, dat is mijn visie. Mocht iemand wel een lekker recept hebben voor soyabrokken dan hoor ik dat graag en ik zal het serieus een keer maken om te testen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
door al de antwoorden hier ben ik echt lekker aan het experimenteren gegaan ;-) thx
Mooi...op zoiets hoop ik vaak. Gewoon heel simpel, dat mensen wat vaker experimenteren. Zonder zakjes en pakjes, of zonder vlees, of zonder iets waar allergieën voor zijn (altijd handig als je bezoek krijgt van iemand met een allergie) maar vooral, om meer gemak en meer plezier te krijgen in koken.

 

Leuk dat je even meldt dat je lekker experimenteert @Lindaja

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
door al de antwoorden hier ben ik echt lekker aan het experimenteren gegaan ;-) thx

 

Vraag ook eens aan @carismo hoe hij de Veggie stoofschotel van de SC heeft gemaakt. Hoewel ik van het vlees ben heb ik deze ook geproefd en ze deed niet onder voor een vleesschotel.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Vraag ook eens aan @carismo hoe hij de Veggie stoofschotel van de SC heeft gemaakt. Hoewel ik van het vlees ben heb ik deze ook geproefd en ze deed niet onder voor een vleesschotel.
Inderdaad, deze stoof was heerlijk. En, de tweede dag werd die stoofschotel op wraps gedaan. Zo heb je van één keer koken, twee keer plezier. Twee variaties om op te eten, dat probeer ik met mijn recepten ook vaak.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

De saus is gemaakt van bruin tafelbier, een boterham met mosterd, kandijsiroop, uiten en groenten boullion.

 

Eerste de uien stoven is beetje olie dan het bier erbij dan groentebouillonblokje of 2, dan de boterham met mosterd vervolgens kandijsiroop en je voegt daarna toe wat je wil.

--> noten, courgettes, aubergine, veggieburgers, quorn, erwten en worteltjes, champignons (hele of halve).... afkruiden met peper (ev cayenne), zout

 

2 uurtjes laten sudderen op een laag vuurtje en 2 uur laten rusten alvorens je het terug opwarmt.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik heb met dit weer amper zin om te koken...of te eten.

 

Maar savonds wat lekkere hapjes lukt me wel, dus ik maak tussendoor overdag wat tapas.

 

-Knoflookchampignons (zo simpel: olie,knoflook en daarin de champignons bakken, evt bestrooien met peterselie)

-Stukjes feta, of andere kaas

-Kleine tomaatjes

-Olijven

-Lekker brood, zoals knoflookchiabatta of gewoon stokbrood met of zonder knoflookboter,

of oud stokbrood of turks brood wat je in een ovenschaal legt en overgiet met olie en veel verse knoflook en daarin opbakt in de oven...(dat laatste is erg lekker dus ik vraag bij alle bbq's die er zijn het overgebleven stokbrood mee en bewaar dat alvast gesneden in de vriezer om deze stokbroodtoast te maken)

 

Op deze manier kom ik toch aan wat eten toe.

Gewoon als ik wat trek krijg een lekker glaasje drinken en een groot bord met al deze lekkere tapas en wat stokbrood voor mijn neus zetten.

 

(voor de wel vleeseters, wat chorizo evt even opbakken en meloen met ham erom, kleine gehaktballetjes)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Klinkt lekker @Stuudje, ik kom bij je eten :)

 

Denk dat ik 'n tomatenprutje maak, vers lust ik ze niet maar alles wat ervan wordt gemaakt vind ik lekker.

-Tomaten

-Chamignons

-Ui

-Knoflook

 

En dat allemaal bakken in de pan zodat het 'n prutje wordt, wat kruiden en misschien ook nog 'n klein gesneden hard gekookt ei erdoor.

Heb ook nog zelfgemaakte rabarber staan maar dat past hier niet zo bij. Als het warm is heb ik meer behoefte aan iets hartigs.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Focaccia (gekneed met de broodmachine)

 

 

Ingrediënten

 

225 ml lauw water

2 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel zout

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en kleine takjes fijngesneden

400 gr broodmeel

1 1/2 theelepel droog bakkersgist

 

2 eetlepels olijfolie (of meer)

3 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en fijngesneden

eventueel zeezout

 

 

Water, 2 eetlepels olijfolie, zout, knoflook, rozemarijn, bloem en gist volgens de aanwijzingen van de fabrikant in de bakvorm van de broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start. Het deeg uit de machine halen als de kneedcyclus is afgerond.

 

Verspreid het deeg over een bakvorm van 23x33 cm of een pizzaplaat van 30 cm. Met de vingertoppen het deeg elke paar centimeters indrukken. Eerst de resterende olijfolie, dan de resterende rozemarijn over het deeg verdelen. (Zelf strooi ik op dit punt ook wat grof zeezout op het brood)

De focaccia in de voorverwarmde oven, op 200°C/gasstand 6.

20-25 minuten bakken tot het brood goudbruin is.

5 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.

 

Ik vind het zelf leuk om ze in ronde bakvorm te bakken, bv de springvorm die ik ook voor de appeltaart gebruik. Die heb ik in vele maten dus ik kan een aantal kleinere maken, of een grote en middelmaat. Gewoon, omdat ik zo'n ronde vorm leuk vindt om te presenteren. Ook omdat ik er dan één in de vriezer kan doen voor later.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Ik heb met dit weer amper zin om te koken...of te eten.

 

Maar savonds wat lekkere hapjes lukt me wel, dus ik maak tussendoor overdag wat tapas.

 

-Knoflookchampignons (zo simpel: olie,knoflook en daarin de champignons bakken, evt bestrooien met peterselie)

-Stukjes feta, of andere kaas

-Kleine tomaatjes

-Olijven

-Lekker brood, zoals knoflookchiabatta of gewoon stokbrood met of zonder knoflookboter,

of oud stokbrood of turks brood wat je in een ovenschaal legt en overgiet met olie en veel verse knoflook en daarin opbakt in de oven...(dat laatste is erg lekker dus ik vraag bij alle bbq's die er zijn het overgebleven stokbrood mee en bewaar dat alvast gesneden in de vriezer om deze stokbroodtoast te maken)

 

Op deze manier kom ik toch aan wat eten toe.

Gewoon als ik wat trek krijg een lekker glaasje drinken en een groot bord met al deze lekkere tapas en wat stokbrood voor mijn neus zetten.

 

(voor de wel vleeseters, wat chorizo evt even opbakken en meloen met ham erom, kleine gehaktballetjes)

 

Daarom eten de Spanjaarden graag tapas. De meesten bovengenoemd zijn gewoon verkrijgbaar in Spanje.

 

Vervang in het eerste de champignons door chorizo, dan de olie en knoflook in een schaaltje en in de oven voor 15-20 minuten.

Kleine gehaktballetjes maken en een zak Bertolli Pikant en je hebt heerlijke pittige gehaktballetjes in tomaten saus.

Een dadel met een stukje bacon erom verwarmen in de over. Heerlijke combinatie van zoet met zout.

 

Toppertje: champignons in Sherry saus.

Meng wat mayonaise met ketchup, druppeltje tabasco en scheut sherry. Bak de champignons op smaak met peper en zout. Schep de saus op de champignons en verwarm deze 10 minuten in de oven. Eigenlijk tot het geheel goed warm is. Je kan ook de saus apart verwarmen en warm over de champignons gieten.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Keyser Suze

 

 

3/4 oz Gin

3/4 oz Cognac

3/4 oz Suze

3/4 oz Bärenjäger

3/4 oz Lemon juice

1 twst Orange peel

 

Shake, strain, up, garnish.

 

--

http://www.kindredcocktails.com | Craft + Collect + Concoct + Categorize + Community

 

 

Zonder vlees! Ik wist niet dat er een drankje naar mij vernoemd was.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Heksenboot

Proost KS !

 

Suze is een Franse aperitief op basis van gentiaan. Het is een goudkleurige drank met een bitterzoete smaak. Het alcoholgehalte was oorspronkelijk 35 à 37 graden (tegenwoordig 15°). (wiki)

 

Goud. Bitterzoet.

Toepasselijk. :p

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Bloemkoolsoep

 

Ik woon alleen dus een bloemkool is veel te veel voor mij dus ik doe het volgende.

Ik kook de bloemkool in zijn geheel, de hele bloemkool mét blad eraan dus, en kook twee extra aardappels...eventueel haal ik twee stukjes bloemkool eraf, die ik rauw tot roosjes verwerk, die later de soep in gaan.

 

Als de bloemkool gaar is NIET afgieten, dit water gebruik je voor de soep...ik schep van de gare bloemkool twee porties af, en doe de twee extra gekookte aardappels in de pan met bloemkool en water.

Van dit geheel maak ik later de bloemkoolsoep.

 

In een grote pan, uitje fruiten in kokosolie (of waar je het anders in doet)

Curry massala erbij, peper of pepertje (ik gebruik piripiri pepertjes) en bouillonblokjes en deel van het vocht uit de bloemkoolpan en een laurierblaadje.

 

Verder met de andere pan, die met bloemkool, aardappel en vocht.

De grote stukken blad even wat kleiner snijden, dikke binnenstuk van de stronk zo nodig ook. (Ik haal het er niet eens meer uit, snijd gewoon met groot keukenmes in de pan de stukken wat kleiner) Als je het er wel uitgehaald hebt, alle stukjes weer in het vocht doen en de staafmixer door dit restant aardappel en bloemkool en bladeren en stronk.

Deze dunne puree doe je in de eerste pan, bij de bouillon,ui, kruiden...eventueel nog wat water als het te dik is.

Proeven, als het flauw is nog wat bouillonblokjes of zout erbij. Laten koken tot het goed heet is, gaar is het al wel.

Vijf minuten de roosjes van de rauwe bloemkool(die je er eerder afgehaald had dus) mee laten koken, deze zorgen voor een beetje bite in de soep.

(de extra aardappels zorgen voor het indikken en binden van de soep, misschien moet je een beetje experimenteren hoeveel aardappels je nodig hebt, bij mij is twee grote aardappels genoeg)

 

Mijn variatie is een vegetarische, met groentebouillon.

Kennis van mij maakt deze soep ook maar met kippenbouillon en met in stukken gesneden kipfilet erin.

 

Invriezen en daarna opeten vind ik niet lekker bij deze soep.

Stokbrood met knoflook en olie afbakken in de oven is weer wel lekker bij deze soep, of stokbrood met knoflookboter.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Merit

Ik maak regelmatig dit snelle receptje. Je hebt hiervoor nodig:

 

- Zakje tortellini met kaasvulling. (je kan ook zelf tortellini maken, ik waag me er nooit aan wegens een zeer hoge mate van onhandigheid met betrekking tot het produceren van vers deeg)

- Courgette

- Bakje champignons

- Ui

- Twee tenen knoflook

- Bekertje creme fraiche

- Gemalen zwarte peper

 

Bereiding:

 

- Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met ruim water, snufje zout en beetje olijfolie

- Fruit de ui en knoflook in een pan met dikke bodem in wat olijfolie

- Voeg de gesneden courgette en champignons toe

- Vuur laag zetten

- Eenderde van de creme fraiche toevoegen

- Flinke draai zwarte peper

- Tortellini afgieten wanneer deze gaar is en door de groenten mengen

- Restant van de creme fraiche erdoorheen roeren en eventueel nog een flinke draai zwarte peper

 

Bon Appetit!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...